Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
Igen ismerem azt a lehetőséget, csak látod 17"-on is már van aki azt mondja, hogy nagy az a full hd, de akkor jóval nagyobb 13"-on. Tehát ha még hozzá vesszük a 2x akkora felbontást, akkor ember legyen a lábán, aki fél méter távolságról megkeresi ezt a nagyítós settinget és beállítja.
Arról nem beszélve, hogy igen, nem minden program fog az szerint működni, és egy internetes flash tartalom, vagy java kivehetetlen lesz sajnos...
-
BlackSoft
addikt
Végy 3 laptopot, melyek kijelzője 15,4"-os. Az egyik kijelző legyen 1080p, a másik 720p, a 3. pedig valami kisebb ami még az előtt volt...Állítsd be ezeket a felbontásokat, és tedd a laptopokat egymás mellé. Én ezt ki is tudom próbálni, hiszen van itt két sony vaio, meg egy régi msi, aminek kisebb a felbontása, mint hd ready.
Az eredmény nem más, mint, hogy a 720p-n épp jól látható minden, a full hd-n már túl apróak a dolgok, az msi kijelzőjén pedig ma már meglepően nagyon a karakterek, ikonok.
Akkor most képzeljük el, hogy az amúgy is már kis kijelzőn ha az a full hd már épp hogy olvasható, látható, akkor milyen lehet 2x akkora felbontással és jóval kisebb kijelző?Igen a karakterek nagysága állítható minden windows-ban....de attól még ha feltelepítesz egy 7-est vagy 8-ast amíg be nem állítod a 15x akkora karaktereket, addig a pixelek mérete miatt nem fogod tudni megkülönböztetni az A és X betűt...
Apple retina? Arra már gondoltál, hogy az nem windows, és az ikonok már nem (pl) 128x128-asok, hanem 768x768-asok?
és máris megvan oldva minden....csak az gyárilag úgy van megcsinálva, a win meg minden felbontáson marad az eredeti tartalommal, amelyek pixelekben vannak megadva.
-
BlackSoft
addikt
3200x1800...ez a lényege, hogy milyen felbontású az ips kijelzője... és azért szerintem már 27"-on a 2560x1440 is elég részletes, és apró, tehát ekkora felbontással egy ilyen pici netbook kijelzőn a startmenü gombját nem lehet majd látni, úgyhogy nem tudom, hogy végülis hogyan lesz megcsinálva...
Valami trükkje kell hogy legyen, mert hogy egy betűt nem lehet kiolvasni így az tuti, tehát valami szoftveres cucc lehet majd esetleg alapból rajta, ami minden elem méretét megnöveli pixel alapon.
-
BlackSoft
addikt
Erre a kis **** kijelzőre jó lesz szerintem az 1280x720 is
50" felett már lehet van értelme a 2K feletti felbontásnak, de itt..csak arra jó, hogy mondja a gyártó: "mi tudunk ilyet"
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged