Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HENE

aktív tag

válasz Karma #7000 üzenetére

Mint jogász és informatikus :)
    Utánanéztem, az integritás nem ide illik (de létezik):
    "A szerző személyhez fűződő jogát sérti művének mindenfajta eltorzítása, megcsonkítása vagy más olyan megváltoztatása vagy megcsorbítása, amely a szerző becsületére vagy hírnevére sérelmes." - ebben az esetben nem erről van szó.

Ami erre vonatkozik
    "A szerző kizárólagos joga, hogy a művét átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. Átdolgozás a mű fordítása, színpadi, zenei feldolgozása, filmre való átdolgozása, a filmalkotás átdolgozása és a mű minden más olyan megváltoztatása is, amelynek eredményeképpen az eredeti műből származó más mű jön létre."

A szoftverekre sajátos szabályok is vonatkoznak:
    "Eltérő megállapodás hiányában a szerző kizárólagos joga nem terjed ki a többszörözésre, az átdolgozásra, a feldolgozásra, a fordításra, a szoftver bármely más módosítására - ideértve a hiba kijavítását is -, valamint ezek eredményének többszörözésére annyiban, amennyiben e felhasználási cselekményeket a szoftvert jogszerűen megszerző személy a szoftver rendeltetésével összhangban végzi." Na most, szerintem a vásárló nem a szoftvert szerzi meg, hanem a készüléket, és igaz annak elválaszthatatlan része a szoftver, de azt nem módosíthatja. Bűncselekmény nem valósul, de attól még nem jogszerű. Ez persze csak elvi kérdés, vagyoni jogokat nem sért - szerintem - a ROM átírása. Úgy, hogy én személy szerint várom az újabb ROM-okat! :N

Új hozzászólás Aktív témák