Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37388 üzenetére
fejlesztői leírás nincs a 2.2-esről?
Mert azt nem találtamNothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37384 üzenetére
és esetleg más olyan 2.3-as -esetleg 2.2-es- ROM nincs amiben minden működik és van hozzá OC kernel?
Hiába tudom utána már azért fejből is megcsinálni, tehát nem kell követnem a leírást csak legyen meg minden info biztosra
Nothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37382 üzenetére
Nálam még valamelyik telómnál anno volt egy ilyesmi hiba a ROM-ban, azt meg lehetett oldani egy másik app-al és működött utána minden.
Ha jól értem azt mondod,hogy nincs beleírva a forráskódba a videó funkció, illetve ahogy olvastam a blogon a camera app is néha összeomlik.
Nincs lehetőség beleírni valahogy ezt a kódot?
vagy valaki nem dolgozott ki hozzá a legutolsó release óta bugfix-et vagy valami más megoldást erre?Alapjában véve működnie kéne a videózásnak, hiszen az alap ROM-on is működik, illetve szerintem még a 2.2-es főzött ROM-okon is, csak a pár verzióval újabbakon lehet hiba, ez általános minden készüléknél, ugye attól függ milyen verziónál szűnt meg a gyári támogatás.
A legutolsó hsz-ben megemlíti hogy a 8.0 stabil lett.
Illetve említ egy ilyet:
Flash_kernel.zip fails with "cannot mount TMP:" error. Flashing other .29 kernel (like latest VOKU's) before applying flash_kernel.zip should help.
Vagyis lehet probléma a kernellel?
Nemlehet olyan módon felrakni a ROM-ot hogy minél kisebb legyen a valószínűsége valamilyen hibának telepítés közben?Akár régebbi verzió vagy 2.2-es vagy 2.1.-es 2.6.29.-es kernelű ROM telepítésével,majd utána az új vagy pedig frissítés a 8.0-ra?
Jelenleg stock 2.1-es ROM van rajta Z! Root-al rootolva - nem ideiglenesre
Köszi a segítséget előre is és sry a sok kérdésért csak amíg egyszer min 1x nem csináltam egy adott készüléken ROM felrakást inkább utánakérdezek mindennek
Nothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37380 üzenetére
más kamera app-al se lehet videózni?
a forum linkjét ahol levan írva áttudod linkelni ha nem probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Khan13 #37352 üzenetére
Újra indítottam recovery és bootloader módban is, de ugyanaz a helyzet. De gyanítom, hogy újraindításnál hiába választom ki az akármilyen módot, csak a sima jön be megint.
Már régen foglalkoztam ilyesmivel, csak találtam a fiókban és pont kéne vkinek telefon.
Ezt találtam az infojában:CyanogenMod-7-20121020-unofficial-spica
Gingerbread
Android 2.3.7
i570EXXJD1
3.0.44-ahb166sync+tom3q@flatron #1120Sajnos már gőzöm sincs mi mit jelent
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Speedhs
őstag
válasz Khan13 #37348 üzenetére
Semmi fontosra, terepszemlék alkalmán néhány képre, vaku is jó lenne ezért.
Néha játszok léghoki bajnokságot meg snapszert rajta. Kb. ennyi.5-15e között, ha van valami ami ennél jobb és tényleg megéri váltani az jó lenne.
Ma meghirdettem a telefont és ajánlottak egy alcatel OT-918 mixet cserébe érte, nem tudom, hogy ez minek számít.
Esetleg privátban folytatjuk? Bocsi az offért!
-
bocsika
aktív tag
válasz Khan13 #37337 üzenetére
Hát játékkal már alig játszok. Kiöregedtem.
Sajnos hiába mondogatják hogy a gpu majd mindent megold. Hát nem így van a programozók lusták így csak néhány feladatban segít a gpu a többire ott a cpu majd az izomból megcsinálja. Ha 2 magra megcsinálták a skálázódást akkor a 8 ugyan az.ÜberOFF
A Iphoneról ne is beszéljünk. Ugyan azt a minőséget amit ad mint egy 50E Ft os Nokia (pedig a mostani Nokia sem tetszik). Kiadták az 5 hardverével ami 140E és 210 ért adják. Megnézném azt a h.lyét aki 5 helyett 5C-t vesz. Zombihadsereg...
OFF ÜberOFF -
bocsika
aktív tag
válasz Khan13 #37335 üzenetére
Na azért a mostani Nokia minőséget össze sem lehet hasonlítani a 3310 es korszakkal. Sajnos nagyon errefelé mennek a gyártók. Új Iphone 5C. Tegnap olvastam hogy a hogy a HP EliteBook is műanyag borítással lesz. A tvben meg nézem hogy a műanyag lágyítóanyagok milyen pusztítást csinálnak.
Mire, mire? Majd a következő 4-5 évben kiderül. 4K videót nézek HD felbontáson. Rákötök egy monitort + billentyűzetet+ egeret és asztali gépnek használom. Miért, 4 éve nem gondoltuk hogy ennyire meg fog gyorsulni a telefon. Egy mostani telefon lenyomja a 10 éves notebookot. Ha ilyen ütembe halad 3 év múlva eléri a mostani notebookom teljesítményét harmincad akkora fogyasztással.
De lehet hogy inkább veszek egy butatelefont 3000 ért amivel 2 hetet el lehet beszélgetni és egy "retinás" tabletet. -
bocsika
aktív tag
-
törölt tag
válasz Khan13 #37174 üzenetére
Ez mókás.
Ezek szerint ezt is sikerült Redmondban elrontani?
Benne voltam önkéntes tesztelőként a win8 CP-ben, és DP-ben. Ott ment az Odin, bár minden elem betallózása után hibát adott, de működött szépen.
Több Odin is. Win8 alatt piszkáltam a Spicát, meg másik Odinnal egy Galaxy S Advance-t is.
Gond nélkül. -
kagzer
aktív tag
válasz Khan13 #37162 üzenetére
Elnézést kérek, azt hittem Spica-n is olyan ez mint Blade-en.
Szóval van egy 2GB memkártya. Azt osztottam fel egy 256-os ext partícióra a többi fat.
Ez volt anno a megszokott Blade-en. Azt hittem itt is majd indulás után az ext partíciót a belső tárhelyhez adja (vagyis azt hiszi).
Azért értetlenkedtem egy picit.
A telefon teljes belső tárhelye 147MB és most abból szabad 20MB. Ezért csodálkoztam hogy hol van a külső ext partíció. De ahogy sejtem, nem látja... -
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37142 üzenetére
Nem rossz feltételezés miatt írtam, hogy xarna rá. Csak így távolból megfejteni mi lehet a probléma, ami nem (volt) globális a Spicások körében, nem lehet könnyű, inkább nehéz. Továbbá gondolom, hogy már más telefonnal mászkál, mint a Spica...
De előkerült, ahogy látom, és sokkal bizakodóbb is lettem, hogy megjelent a ROM teremtője.
Jó lenne, ha sikerülne megoldani ezt a problémát.
Az olyanokon egyelőre fel sem idegesítem magam, hogy egyszer csak eltűnik a kedvencek listából minden, csak a 2db csillagozott maradt. Hívásnapló hibátlan( gondolom onnan szedi/né az infot), tehát egy újabb X akta, hogy hova lett. Újraindítás sem segített rajta. Meg, hogy miért nem megy a wifi hotspot. A készülékek látják, csatlakoznak is, csak utána nincs net, azaz adatforgalom.
Mindegy egyelőre legyek túl az akksis dolgon, aztán ásom magam mélyebbre a neten, fórumokon megoldásokat keresve. -
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37139 üzenetére
Azt hittem te is ezt a ROMot használod/tad. Csak amiatt gondoltam, hogyha felteszed a blogodba, akkor neked is ez fut, de akkor nem.
Rutyikát elő lehet ásni valahogy? Mostanában ezen a fórumon nem aktív, bár megérteném, ha épp' xarna a problémámra.
Igazából telót kéne cseréljek, csak szeretem ezt a telót, és amíg lehet rajta tuningolgatni, addig nem szívesen vennék másikat. De lehet, hogy ez lesz a vége.... -
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37137 üzenetére
A Honeycombmod van fent, amit a blogodon található leírás alapján csináltam. Az ott található linkekből csináltam mindent.
Így néz ki most:2.2.2
i570EXXJD1
2.6.32.9
banjo@banjo-VirtualBox #39
SGM-BETA.2.1 UP. v3.3.5 (HoneycombMod Plus)
Yonip Kernel V.22B 24BppKöszönöm a sok ötletet, segítséget, f.sza lenne, ha erre az akkus dologra is ki tudnátok találni valamit, mert nincs ötletem. Miért csak pár nap után kezdte el ezt csinálni? Aztán amikor legelőször volt fent ugyanez a kombó (összeomlás előtt), akkor sem volt ez probléma.Visszaolvastam sokat, és nem lehet, hogy a kernelt kéne cserélnem? Mert visszább olvasva, ott írtak ilyen jelenségről.
-
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37101 üzenetére
Honeycombmak hívtad a blogodon, azért hívom így én is, azt hittem ez a neve.
Most pár alatt felfedeztem hibát, ami valószínű csak nálam jelentkezett. A múltkori összeomlás előtt frissítette a valamilyen google appot. Röviddel ezután jelentkeztek a gondok. Most az van, hogy ismét frisített valami google appot és, ha felmegyek a marketra, akkor teljesen lefagy a telefon. Semmire nem reagál, csak akksi kivétre. Többször is próbáltam, az eredmény mindig ez volt. Kipróbálom majd most wifin is.A másik, hogy tegnap óta valami durván eszi az akksit. Az akksi új, és eddig nem is volt ilyen észrevétel, rendesen ment, ahogy kell. Reggel 9kor vettem le a töltőről, és 69%-on van. Volt 7 hívásom, kb 10 perc összesen. Nem netezek rajta, csak fekszik mellettem a kanapén. Ez mitől lehet? Háttérben futó alkalmazások nincsenek.
Ötlet?
Rakjam fel megint, vagy próbáljak más ROM-ot? -
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37089 üzenetére
Igen, mire olvastam este az alapsáv tanácsod, már fent volt minden a telefonon. Gondolom ezt csak újra Odinozással lehetne megváltoztatni.
Igazából nem tudom miért nem megy a wifi megosztás. Anzo 2.1-es ROMjában is volt beépítve egy Marketes Wifi tethering alkalmazás, amit a laptopom egyből látott, viszont másik telefon, tablet nem látta. Ezt legalább már látja a tab, de mégsem történik semmi sajnos.
Szívesen olvasok ötleteket esetleg mástól is, hátha valami tök alap dolog, mint a bill kombináció volt
És akkor az appok:
AppAdmin
CacheMate
DSPManager
Open VPN Settings
QuickPic
Ripple Lock
Terminal Emulator
Ezek mire jók? Volt most időm megnézni Playen párat, de van amit, még így sem értek.
Köszönöm a segítséget!Üdv
-
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37085 üzenetére
Reggel óta ismét Honeycomb van a telón!
Még mindig röhögök, hogy ilyen amatőr vagyok. A bill kombináció más, mint amire emlékeztem, a fényképező gomb tök kiesett.... Persze, hogy a recovery kombinációra nem lesz download üzemmód.
A 2.3 stabil egyébként? Mert mostanában az idegrendszerem nem stabil, és félek, hogyha szivatna, akkor könnyen kárt tehetnék a telefonomban. MIk nem mennek a 2.3-ban?
Jelenlegi felállás:
2.2.2
alapsáv: i570EXXJD1
kernel: 2.6.32.9
mod: sgm-beta.2.1 up.v3.3.5
build: yonip kernel v.22b 24bpp
Mit lehetne javítani?
Eddig stabilnak tűnik, bár ma reggel már csinálta, hogy be volt kapcsolva, de ennek ellenére telefonálni akartam volna, képzár ki, és az fogadott, hogy írjam be a pin kódom.... Ez gondolom nem normális.... Ezt miért csinálta? AZt hittem idegrohamot kapok, mert így kezdte pár nappal ezelőtt is, amikor meghalt. Azóta megy.
A wifi megosztás nekem tökre kellene, de a tabletem hiába látja és kapcsolódik a telefonra, mégsincs rajta net, azaz nem töltenek be az oldalak, az alkalmazások nem frissülnek stb.
Ez mitől lehet???
Illetve még abban tudnál segíteni, hogy pár alkalmazás mire való, ha beírom? Lehet törölnék olyanokat, amire egy hétköznapi felhasználónak nincs szüksége.
Ezt a Honeycombot te készítetted egyébként? Csak mert ugyanaz a nick, ami alapján csináltam. -
Kristof14
senior tag
válasz Khan13 #37079 üzenetére
más telefonoknál melyek nem rendelkeznek d-pad-al és/vagy külön híváskezelő felületekkel("régi" gombos telefonokon paraszti nevén zölt és piros.)azoknál a telefonoknál a képernyő felkapcsolásához(screen on) használatos gpmbot neveztem powernek.
szal ami az oldalán van egy lakattal.-
-
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37054 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy ne szarjak be? Tudok még belőle telefont csinálni?
Hogyan kellett volna ROM-ot menteni? Még nem csináltam. Nem vagyok nagy spíler (spieler), 3 ROM-t már tettem föl rá, de ennek ellenére nem értek hozzá, csak követtem a leírást.
Valaki megtenné, hogy leírja lépésenként mit tegyek? Ezt a Honeycombot szivesen visszaraknám, nem kell 2.3, nekem felesleges. Nagyon tetszetős, benne van minden ami kell nekem, hibátlan, csak összeomlott.
Mivel tud többet a 2.3-as? Stabil ROM?
Tehát az első lépés, hogy megpróbálom összehozni Odinnal a telóm. Második, hogy a jc3.ops-ot (valami ilyesmi) már nem kell feltenni újból. 3. maradt fent a Leshak féle kernel, vagy törlődött. (Gondolom igen, amikor megpróbáltam a 2.3-at felrakni, ahhoz másmilyen kell nem?)
4?
5?
6?
-
Tosee
őstag
válasz Khan13 #37028 üzenetére
Köszi az infót! Ha arra járok mindenképpen bemegyek és cseréltetem a magentásokkal!
Kérdés: Rootolt telefonról a felesleges alkalmazásokat hogyan tudom törölni?
A romban amit telepítettem alapból a go dialer, sms, contacts volt benne! Ezek viszont számomra feleslegesek, mert mást használok, így szeretném törölni őket! A gond viszont az, hogy ha az alkalmazásoknál megkeresem akkor az eltávolítás gomb inaktív!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
-
ellobogris
csendes tag
válasz Khan13 #37000 üzenetére
Sziasztok,
kipróbáltam a tom3q féle 8.0 -t. Szép, gyors, de hiányzik jobban hiányzik a videókamera, mint vártam. Visszatérnék 2.2-re.
Korábban RC1 volt fent (már nem tudom milyen kernellel), de az csak kb. 2 perc alatt bootolt, és többször újraindult (pl. ha SMS és hívás közel egy időben jött).Milyen stabil, gyors 2.2 változatot ajánlanátok? Baseline JH1
Előre is kösz!
-
Kristof14
senior tag
válasz Khan13 #37002 üzenetére
Ah ezt bebuktam....
A tied volt a 37000-dik hsz xDAm ki ért itt a setcpu-hoz?
Van egy problémám...
Spica.
Írtam az sd-re egy filet (setcpu.txt) és ezt be tudja olvasni. Eddig fasza a dolog de nem tudom felhúzni mert a kernelem mindig leblokkolja 666Mzh-nél.
Akk most mi van??
Pls help!!!-
-
bocsika
aktív tag
válasz Khan13 #36881 üzenetére
A telefon nem engedi nullára meríteni. A beállított legalacsonyabb felszültségnél kikapcsolja a telefont. A gyári töltője erősebb és jobb mint ha PCről tölti az ember. Tapasztalat hogy ha a falival tölti az ember akkor tovább bírja. A li.. akkukat jobb "gyors"-ban tölteni. A nicd akkukat jobb csepegtetéses töltéssel tölteni.
Igazából nem tudom hogy a 100% os jelzésnél lekapcsolja e az áramot. De valószínű mert a li... alapú aksik nagyon érzékenyek a túltöltésre. A lipo rettenetesen a liion az kevésbé.Tegnap elfelejtettem megkérdezni hogy van e különbség az 7.7 + 44 es kernel és a 7.8 között amibe bele van integrálva a 44 ?
-
Dorian
félisten
válasz Khan13 #36866 üzenetére
A vasárnapi nagymamázós program után most elölről újra kezdtem az egészet. És sikerült!
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget!
Még egy dologban kérnék javaslatokat: Marketről melyik programokat érdemes használni: naptár, netböngésző, apn ki/be kapcsoló, doksiolvasó, stb. alkalmazásnak? Vagy ebben a most feltett szoftverben eleve beépítettek is jók?
Még egy Igo telepítés van hátra ezeken kívül.
-
campers
tag
válasz Khan13 #36832 üzenetére
Igen , a windows látja a kártyát.
Köszönöm a tanácsot. (most már tudom a sorrendet).
Viszont egyéb problémám is akadt a driverekkel. Rácsatlakoztatom a kábelre a telót, a windows "buborék" írja is, hogy új eszköz -GT5700, de nem hajlandó feltelepíteni a telót. Így természetesen az ODin sem látja... :S[ Szerkesztve ]
-
chris_77
csendes tag
válasz Khan13 #36827 üzenetére
Próbáltam, de azzal sem megy a wifi. A samdroidon ezt írta a fejlesztő egy kérdésre:
"Most probably your access point doesn't fully conform to the WiFi standard and doesn't support the low power mode introduced in 7.5 correctly. There is no solution for this problem at the moment."
Szóval megy vissza az SGM HoneycombMod. -
Dorian
félisten
válasz Khan13 #36814 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy pontosan ugyanolyan lépésekre hogyan történhet más végeredmény.
Ezért nem szeretek olyasmit csinálni, amihez nem értek, pusztán leírást követve.Mindegy, várakozás közben legalább kitakarítottam a WC-t. A telefont meg majd rábízom valakire aki nem sügér hozzá mint én.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest