Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Visszakerült hozzám hűen szeretett első okostelefonom, azzal a problémával h meghalt az akksija (jó tudom, vegyek újat, Majd veszek), de arra gyanakszom hogy amiatt döglött be h "enyhén" hosszú a boot idő. És itt most nem arra gondolok hogy a rom betöltésénél, hanem a legelső boot képernyőnél áll egy csomót a telefon, régebben nem csinálta ezt, az h ha meg 2.1ről indítom szintén nem oldja meg. Esetleg valamit még bekéne pipálnom odinba?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
SGM RC1nél valaki tud arra megoldást h lehet .apk kiterjesztésű fájlokat küldeni/fogadni bluetoothon a telóval? mindig megszakítja azzal az indokkal hogy az eszköz nem támogatja a megadott fájltípust -
ktomcat
senior tag
válasz Kristof14 #36884 üzenetére
Hali!
2.2höz javaslom a frozenlake-t, illetve voku kernelét!
A HP kernelre mondják még hogy jók de azokat elég macerás felrakni és még nem volt időm foglalkozni vele. Az sgm az nagyrészt cyanogenmod csak 1-2 dolog optimalizálva lett a spicára benne, de bármelyik rom-ot le tudod csupaszítani olyan szinten hogy "basic" legyen -
-
ktomcat
senior tag
H ha 16bpp-s kernelt tettem fel ami elvileg támogatja a screenshotokat, azt hogy tudom elérni h meg is csinálja?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
lenne egy érdekes problémám, kb. 3 napja azt csinálja a telóm h újrahúzom és felrakok egy 2.2es oprendszert (rutyika, rc1) utána megy egy darabig, aztán h ha újraindítom ÁLLANDÓAN (hiába wipe dalvic meg egyebek) bootloopot kapok.. Valami ötlet erre? -
ktomcat
senior tag
Van olyan 2.2-es rom ami tud screenshotokat készíteni?
-
ktomcat
senior tag
Mire jo a swappolás? H lehet bekapcsolni?
-
ktomcat
senior tag
Kijott a 2.3.8-as rom, valaki próbálta már?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Tegnap csináltam egy full reinstallt 2.3.7-ig, és most a wifi állandóan kikapcsol egy idő után amikor nem használom a telefont (a beállításoknál márt bejelöltem h soha ne kapcsoljon ki), és h ha már rég hatókörön belül vagyok akkor sem indul el, csak akkor h ha bemegyek a beállítások/wireless &networks-be/kikapcsolom és bekapcsolom a wifit. Ez miért lehet?
-
ktomcat
senior tag
válasz Szlim Shédi #36469 üzenetére
akkor ez valószínű h a bug ami előjött, próbáld meg újrahúzni, valahol még találtam egy megoldást rá anno nem biztos h elő tudom túrni most (spicához volt kb. 200 linkem anno és, szelektálnom kellett). de az biztos h akkor ez nem alapapi hiba úgyh ne kapd szét
-
ktomcat
senior tag
válasz Szlim Shédi #36464 üzenetére
nekem is volt egyszer ilyen problemam, akkor meg garis volt a telo es kicsereltek a hangszorot, de utana kiderult h csak egy bug volt.. ujrahuzas utan sincs semmilyen hang? fulest radugsz ugyse megy?
-
ktomcat
senior tag
Sajnos paneldzsungel földszintjén lakom, úgyhogy a lefedettség az állandó probléma :S
A cput visszaállítottam ondemandra (mind2 helyen), az úgy jó vagy az is bekavarhat h fenntvan a no frills?
Most már úgy tűnik h helyreállt a rend, kb. egy másfél napot bírna ki wifi nélkül úgyhogy ez a recoverys wipe battery stats meg battery calibration progi kombó használhatónak tűnik ilyen jelenségnél, 2.2nél is ez hozott vissza egyszer[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz Khan13 #36431 üzenetére
Hát, tegnap csináltam egy wipe battery stats illetve battery calibrator combót, mostmár egész elviselhető, de 30% alatt megint elkezd zuhanni.
No frills cpu control bekavarhat? interactive-ra van állítva jelenleg! Újratenni sajnos most nem tudom mert tele van pakolva és 2 nap múlva utazom el, igazából ha kibírja az utat ami kb. 6 óra utána lehet jobban nekiesek[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! 2.3-am van ahb sync kernellel, és elég durván merül az akksi :S próbáltam battery calibration-al, de 5 óra alatt kifogy a szusz recoveryben a wipe battery stats segíthet valamit? Vagy másik kernel kéne?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! RC1nél lenne az a problémám h nem látja a zenéket Múltkor az alarms mappa bevált, most már szinte minden lehetőséget megpróbáltam de még mindig nem látja, zenelejátszókat is váltogattam még mindig semmi. SDrescan progit leszedtem, az meg itt el se indul, 2.1nél meg simán lefutott az RC1 fórumban keresgéltem de nemigen találkoztam olyannal akinek ez lenne ap roblémája
-
ktomcat
senior tag
válasz Khan13 #36351 üzenetére
H ha a 7.7-es update-ben turkálsz az appok között mondjuk lecserélem telepítés előt a launchert, az nem szól be az előző (7.5,7.4...stb) uptatekben feltett progiknak/launchernek?
A gps mennyi idő alatt van meg kb? ha felhívnak akkor mennyi idő mire megjelenik a képernyőn a hívófél? Én a 2.3-at ezért offoltam, 2 nap után ezt produkálta... -
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Akinek nagyon nincs ötlete, hogy mit rakjon fel, javaslom ezt a kombót!
SGM-froyo-RC1.zip
FrozenLake v3 kernel
Spica-Tweak_v1.7.6_lite.zip (RC1-hez lett igazítva, gyorsítja a bootidőt, és pár beállítást még)
30FPS camera fix
MODxICS témával
Sebességre lepipálja az összes 2.2-t amit próbáltam, reméljük így is marad[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz katalin888 #36328 üzenetére
Annyit megpróbálhatsz, hogy a spicagenmod beállításokon belül kipipálod h "disable boot animation" és akkor nemlesz töltőképernyő csak az elején, ez valamennyit segít rajta elvileg
-
ktomcat
senior tag
Kamerás 2.3-as társaim közül valaki próbálta már a
Camera_Dev_Preview_V3_update_with_sync_667_kernel-hez a megfelelő overlocked tomeq kernelt? -
ktomcat
senior tag
válasz katalin888 #36324 üzenetére
Igen, ez a rom sajnos ilyen
-
ktomcat
senior tag
válasz hedgehog01 #36307 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma, szintén rc1nél, az alkalmazások kezelésénél uninstalálld a market update-t és utána indítsd el és menni fog kitudja meddig, de az biztos hogy újra elfog *******ni
Az lehetséges h a telefon GPS-ét valahogy működésre bírom egy laptopon keresztül? -
ktomcat
senior tag
-
ktomcat
senior tag
A 2.3-as screen off animation-t lehet 2.2ben alkalmazni valahogy?
-
ktomcat
senior tag
válasz Kristof14 #36189 üzenetére
Titanium Backup-al, lejegelem a nagyobb appokat (market,waccapp, viber, maps... stb) és h ha kell akkor csak felolvasztom, Sebességre tűrhető, általában 70-90Mb között mozog a ram, attól függően h mit olvasztok fel. A phone-on meg van 118mb szabad és szinte mindent felraktam
-
ktomcat
senior tag
Az SGM RC1 végülis elfut.. Csak felolvasztok egy progit h ha használni akarom ^^ egyszer se fagyott még ki
-
ktomcat
senior tag
Kész, elegem volt Azt hiszem SGM kilőve, múltkor volt fent samdroid, az is pár nap alatt behalt (dalvik cache-t be sem tudtam lőni), Cyanogen-ről mi a vélemény? Azzal kezdtem még anno de úgy emlékszem az is olyan tüneteket produkál egy idő után mint az SGM
-
ktomcat
senior tag
válasz Kristof14 #36152 üzenetére
Köszi, átettem az alarms-ba és máris megy a dolog, nekem is volt már párszor RC1 de ezt még nem produkálta, a problémánk akkor úgy tűnik hasonló (bár most voku újabb kernelét tettem fel hozzá (3.5), de nemigazán látok változást :S JH6-al raktam fel, de a baseband versionnél azt írja h JD1, valamit nem csináltam jól a telepítés során?
balfek: a dalvik cache-t tudtommal azért nem látod mert az SD kártyán egy olyan patíciót hoz létre amit csak a telefon kezel és h ha sikerült áthelyezned a dolgokat akkor a telefon belső memóriájában kb. 100 mb fölötti hely kéne hogy legyen (nekem 134mb van a 150ből) és jól tele van pakolva minden szarral
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Egy ideje megint csak keresem a legmegfelelőbb összeesés mentes rom-ot a telóra (egyébként a 2.3 volt ami a leginkább elnyerte a tetszésemet, de a kamera pont akkor kellett volna, amikor nem volt), úgyhogy 2.1-től kezdve végigjártam megint az utat kb. és most az SGM RC1nél vagyok amit feltettem és úgy tűnik hogy normálisan megy, de valamiért most nem ismeri fel a zene/music mappámat semelyik lejátszó se (alap, ubermusic). Ezzel lehet valamit kezdeni? Volt egy olyan progi h spare parts a samdroidos romokon belül és ott volt egy media scanner, de az RC1ből ez kimaradt űgy tűnik, az uber music scanje meg szintén nem ér semmit
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Valaki próbálta már a CM9-et?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Olyat lehet hogy a névjegyzéket átmásolom a sim kártyára? Nálam csak importálás van sim-ről mint opció, meg az h exportálás sim-re :S Lehet telefont váltanék és az symbanos lenne ott meg gondolom a gmailos telefonkönyvemmel semmit nem érek
-
ktomcat
senior tag
válasz gevike #35428 üzenetére
elméletileg simán tudod cserélgetni a ROMokat, de néha javasolt egy clean install (általában mindenhol leírják meg linkelik a szükséges fájlokat, maximum a teljes újratelepítésnél lehet a téglázásnak esélye, de ha követed a lépéseket pontról pontra nincs vele gond. (itt egy cyanogenmod teljes telepítési videó, a 2. lépéstől már bármilyen romot felrakhatsz 2.2ből)
Ja és minden ROM telepítés előtt ajánlott egy wipe data/cache (factory resetet) nyomni.
Spicagenmod-ot javaslom (SGM), de ne várj olyat h eléd nyomnak egy linket hogy ez a legjobb, mert mindenkinek más szempontból nézi ezeket a romokat. Ha nem szeretnéd h megteljen a progiktól a belső memória engedélyezd a dalvik cache-t samdroidon belül (de azt hiszem ehhez még külön létre kell hozni egy partíciót az SDn recoveryből (512MB szeritnem bőven elég).
A filesystemet EXT2be kéne átkonvertálni ha nagyobb sebességet akarsz, de én eddig csak 2.1nél találkoztam olyan rendszerrel ami mindig ugyanazt a teljesítmény nyújtotta (illetve 2.3 de ott még nincs kamera meg egyéb apróságok )[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz gevike #35426 üzenetére
amennyiben 2.2 van rajta innen tudsz válogatni 2.1-hez illetve 2.3hoz meg feljebb kell ugrani egyet a topicban, mindenhol leírtáka javasolt telepítés menetét
mugler: alkalmazáskezelésnél próbáld meg a youtube alkalmazás adatok törlését, más tippem az újratelepítésen kívül nem igen van
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz Ramoss #35423 üzenetére
talán recoveryből a wipe dalvik cache segíthet, de ha az nem akkor egy factory reset szintén recoveryből, aztán ha így sem akkor egy clean install biztos megoldja a problémát
Valaki tapasztalt már olyat h a legújabb yonip kernel felrakása után nincs root jog a telefonhoz? Voku kernelét akarom lecserélni a mod+x-ben, ha visszateszem akkor működik rendesen
-
ktomcat
senior tag
Boldog karácsonyt, és kamerás 2.3akban gazdag új évet kívánok minden spica tulajnak, illetve a kedves fórumtársaknak!
-
ktomcat
senior tag
Van olyan 2.2-es rendszer ahol 1 ghz-en dübörög a proci? 2.3nál úgy hallottam annyin fog, de miután feltettem kiderült h még se...
2.1nél lehet érzékelni h gyorsabb ezen az órajelen[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Na feltettem a 2.3at, de én személy szerint szedtem is le pár óra után, nekem nagyon szaggatott.. :S
Most a 2.1es ultimatespicaclair-t tettem fel, teljesen jól működik, csak a dalvik cache tűnik úgy mintha nem menne mert áthelyezni nem lehet a programokat, de mégis több helyem lett a telefonon :S Nem tudja valaki h mik azok az appok amiket ki lehet szedni a ROMból? Már 1-2x összeomlott emiatt, pedig olyanokat veszek ki amikkel 2.2nél semmi gondja nem volt -
ktomcat
senior tag
A Mod+X nekem is bevált egyenlőre, pont tegnap tettem fel
Ezek szerint senki nem jött még vissza 2.3ról?
-
ktomcat
senior tag
Ha visszakarok váltani 2.3ról 2.2-re akkor van valami különösebb teendő? a rom felrakásán kívül?
-
ktomcat
senior tag
válasz 8800gts #35238 üzenetére
Nagyjából már minden ROM-ot kipróbáltam ami itt a fórumban elhangzott (a 2.2esek közül), én rutyika legutóbbi munkáját tudom ajánlani.
2.2-es telepítéshez ezt a videót javaslom, a cyanogen mod csak a 3. lépés, itt már bármelyik Rom-ot kipróbálhatod amelyiket szeretnéd.Más: Lehetséges videofájlt berakni hívásjelzésként?
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Bocsánat az offért, ezek szerint az alkalmazás problémák nem ide illenek?
-
ktomcat
senior tag
Valakinek van ötlete h a facebook program miért ragad be frissítésnél? Először mintha betöltené aztán eltűnik a loading ikon és utána megint előjön és így tovább :S
-
-
ktomcat
senior tag
Miért van az, h telepítés után (miután mindent felraktam) van 80 ram szabadom, aztán pár nap után már 60 körül mozog pedig nem telepítek rá semmit plusz még a tap celanerrel is tisztogatom folyamatosan??
-
ktomcat
senior tag
válasz kovacszk #35155 üzenetére
köszi, ezek szerint rendben van, csak egy 0 van benne
Az akksikalibrálót felraktam énis, és szerencsére megoldotta a problémát (nem hiszem, hogy a gyenge térerő miatt lenne, mert csak most fordul elő vele és már jó 2 hete cserélgetem a romokat meg a kerneleket )
Ha 60-80 mb szabad memória között ingázok akkor jók vagyunk? -
ktomcat
senior tag
a térerőben lehet valami (paneldzsungel földszintjén lakom), a szolgáltató stimmel, ez a probléma régebben is fennállt, csak ennél a telefonnál akkor is előfordul h ha nem otthon vagyok :S
feltettem ezt a konfigot: SpicaGen Mod Beta2.1 + YONIP_CFS_V12B.1 24bpp-t, csak nekem szívja az akksit?:S ettől eltekintve teljesen jól megy
nsx.dead: hogy tudom kideríteni h el"rontottam"-e az IMEI-t?
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Ha szakadozik a hang telefonálás közben azzal tudok valamit kezdeni?
Elvileg még garanciás a telefon de már feltettem rá pár rom-ot úgyh nem hiszem h érvényes lenne :S -
ktomcat
senior tag
amióta újrahúztam (ugyanazzal a konfiggal: cm, yonip) vmiért csak 400on vagyok és csak annyit változtattam h engedélyeztem a dalvic cache-t, ennnek van köze a dologhoz? a jit-et is bekapcsoltam de nemigen történt változás :S
samdroidmod-ról mi a vélemény?
cyanogenmod a legjobb jelenleg? -
ktomcat
senior tag
Error while reading from pipe
Can't mount cache recovery/log
can't open cache recovery/lo
????
felraktam a data ext4et és azóta ha betölt a system alkalmazás leáll és recoveryből se tudok telepíteni :Svalaki?
-
ktomcat
senior tag
kockázatos ext4re kontvertálni ezen kernel alatt?
-
ktomcat
senior tag
válasz lacitrabi #35065 üzenetére
a fentebb megadott segítséggel próbáltam törölni a terminálból
köszi szépen, appadminnal neki is ugrottam
Nemlehet h a telefonon van vmi elállítva vagy rosszul feltelepítve? nemtudom ti mennyinél jártok, de nekem elvileg most ez az 5xöse a teljesítménynek mint a 2.1nél volt, aztán cyanogenmod után 300 körüli volt akkor érzékeltem egy kis gyorsulást, utána meg pár beállítást megcsináltam és lett ez az eredmény de nagy gyorsulást nem igazán tapasztaltam, sőt néha eléggé szaggat a kicsike a menüben meg egyéb helyeken :S[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
"can't remove /system/app/Twitter.apk : Read-only file system"
??:S
-
ktomcat
senior tag
köszi, már neki is látok
quadrantal már 590nél járok és bekukkatntottam a system informationba és pár értékkel kapcsolatban újabb kérdések merültek fel
memory/total 162mb
memory free 6 mb
inactive 52 mb --> ez egy rendszernek fentartott hely vagy vmiért nem használ ennyi ramot?kernel verzió: 2.6.32.9 banjo@banjo virtualBox #53
buld: yonip final rev04 24Bppa yonipot nem a kernelhez kéne írnia?
-
ktomcat
senior tag
Mik azok az app-ok amiket instalállás előtt ki lehet szedni h ne tegye fel cyanogenmod-nál?
(CM-6.1.1-Spica-a8.4_update.zip\system\app) főként a twitter, meg ilyenekre gondoltam.
ide akár be is tehetek apk fájlokat amiket magától feltesz?
h tudom beállítani a programoknál h ne minden induljon el amint wifit észlel? Utána még kilőni se tudom mert állandóan újraindul (pl news & weather)[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
sziasztok!
feltettem Ezen a videón lévő frissítéseket, és utána az intercept 3d drivert recoveryből és quadrant-al így 316os értéket produkáltam, itt meg láttam hogy 600at is el lehet érni. Mivel tudom még gyorsítani a kicsikét? -
ktomcat
senior tag
válasz Jaki2000 #35000 üzenetére
Akkor azt a (#34980)-ban említett videó step 2je előtt kéne megcsinálnom? Kis kavar volt itt a tömörítéseknél mert mindent winrarhoz társított, de most már kiszedtem a jelenleg használt kiterjesztéseket..
A kernelt már bemásoltam a CM-6.1.1-Spica-a8.4_update-fájlba a képen megadott helyre, akkor a CM install után mehet egyből a 3d driver recoveryzése a zipből és folytatom a videót a step 2-3al és kész?libsqlite-t akkor hagyom, így is elég h ha 600 fölötti pontot kapok tegnap lefuttattam és 160 körülit kaptam... Ez normális 2.1nél?
Bocs h sokat kérdezek de szeretnék 100%ra menni amikor nekikezdek
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz Jaki2000 #34998 üzenetére
Köszi a segítséget, a zimage-t már kicseréltem a 3d driver cuccait meg:
C:\.....\Android\Intercept3D-CM8.4\system-ből
C:\Desktop\Spica\CM-6.1.1-Spica-a8.4_update.zip\system-be másoljam maradéktalanul? vagy csak recoveryből lehet ezt feltenni?
a libsqlite akkor az nem olyan fontos?
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz donjohnson #34990 üzenetére
módosítanám h az igo tetülassú lett nekem is, gondoltam kipróbálom amíg elmegyek a postára, hát brutálisan szaggatott (kb. 10-20 méterenként reagált de az iránnyal is voltak gondjai)
Kigyűjtöttem a szükséges cuccokat:
KERNEL: YONIP_Final_Rev04_24Bpp
ROM: CM-6.1.1-Spica-a8.4_update.zip
3D Driver: Intercept3D-CM8.4libsqlite-update-2-1-eclair-4750 -->ezt a verziót kell leszedni ebből? ez valamelyik helyére jön vagy pluszba kellene felraknom?
Ezeken kívül már csak az odin (Odin_v4_03) kell?
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz bubu333 #34987 üzenetére
Nekem IGOval 30 mp körüli van, googlemaps-al kb. 5-10mp (de ahhoz ugyebár net kell...)
A videóban említett fájlokat kaptam meg donjohnson (#34976)-tól? Ezek a legfrisebbek?
Obinból a 4_03?
Froyo 2.2-je nem jobb?
Olvastam h vannak funkciók ezeknél az OSknél amik még nem elérhetőek, ezek melyik funkciók?
Ezeknél az új OSknél mennyit eszik menet közben? jelenleg 2.1 van rajta és amikor Advancedkillerezek mindig csak 40-50mb ram szabadom van utána..
Csak 2.2nél lehet a memóriakártyára telepíteni? Alig raktam fel pár dolgot és beteltem -
ktomcat
senior tag
válasz donjohnson #34976 üzenetére
köszi már le is kaptam őket, tudnál segíteni a lépésekben? Odin nem is kell hozzá?
A cyanogen mod az első lépés gondolom, a többit szintén csak az SD kártyára kell tenni előtte?ja igen és mennyi az esélye h téglát csinálok a telefonból? h ha itt elszúrok valamit visszalehet még állítani? Ezzel garanciát vesztek?
[ Szerkesztve ]
-
ktomcat
senior tag
válasz donjohnson #34972 üzenetére
el lehet kérni a receptet valamilyen úton-módon linkekkel?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Hétfőn szereztem be egy spicát (eredetileg galaxy 3nak indult, de a 4. bolt után már feladtam mert mindenhol elvitték, és ezt javasolta az eladó), így nemsok időm volt utána nézni a dolgoknak, de az elmúlt pár napban csak a fórumot nyaltam és kb. 20E hozzászólást nagyjából értek, a maradék 20E-vel kapcsolatban meg kérdések merültek fel jelenleg a telón 2.1 van, megéri e frissíteni? vagy elég csak rootolás meg ramfőzés vagymicsoda? Az agytágítást nagyjából áttanulmányoztam, de sajnos már elérte az agyam maximális térfogatot ja igen és erre a "zenepattogásra" azt írják h csak a flashelés segít vagy ddani widgetje. Ezeket hol lehet beszerezni? A gúglival már kézenfogva járok az elmúlt napokban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest