- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Nem sokára végzek a vérnyomás ellenőrzéses tesztemmel. A 100 db órával végzett mérést vérnyomásmérővel is ellenőrzöm. Jelenleg 88-nál állok.
Azt gondolom, hogy túlzottan sokat nem fog már változtatni az a 12 adatpont, de azért megvárom. Addigis a főbb következtetések a következők:- Az óra szisztolés és diasztolés értekei között az együttmozgás nagyon szoros (88%), ugyanez a mérővel 55%. Ez figyelemre méltó! (szerintem inkább baj)
- Az óra szisztolés értékei ugyanazon mérős értékekkel csupán gyenge kapcsolatot mutatnak. A szisztolés kapcsolat 22% a diasztolés 17%. Ez azért baj mert a tendenciákat gyengén képes nyomon követni és random nagyobb hibákat ejt, azaz ha kicsit vagy nagyot mér az óra, nagyon nem biztos h valójában is kicsi vagy nagy a vérnyomás!
- Egy bizonyos értéknél kisebbet nem mért az óra eddig. Ennek szerintem a havi kalibrációhoz lehet köze, kvázi lockolhatja a vérnyomás értékeket az alapján...talán...
- Önmagában az óra vérnyomás értékei sok hibát tartalmaznak, azok korrekcióra szorulnak, hogy értelmezzük őket!
- A korrekciókkal sikerült csökkenteni az óra mérési hibáját!
- Magasabb vérnyomás tartományokban több hibát tapasztaltam, alacsonyabban kevesebbet, de ez sem feltétlen lineáris, de használható információ a korrekciónál!
- A vérnyomás tendecia változások nehézséget okoznak a becsléseknél. Nekem ezalatt a 88 mérés alatt folyamatosan jött le a vérnyomásom, így több alacsonyabb értéket mértem, a magasabbak modellezése így kevésbé szignifikáns!
- Az átlag vérnyomás értékének becslésére, korrekcióval az óra meglehetősen pontosnak mutatkozott!
- Elég biztosan kijelenthető, hogy egyéni modell és ez által egyéni korrekcióra van szükség
- A széles tartományú vérnyomás ingadozásokkal kifejezetten rosszul birkózik meg
- Ergo azok tapasztalhatnak "pontos" értékeket akiknek relative alacsony/normális a vérnyomásuk és az nem nagyon ingadozik.Eddig ennyi, a pontosabb számokkal visszajövök 12 mérés után.
fulekitrading.wordpress.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Apple watch series 6 40mm gyönyörű gyári 100% akku
- Apple Watch 10,Silver, 46mm, + Midnight Loop, új, 2 év apple garancia
- Apple Apple Watch Series 7 Starlight - 24 hónap Garancia - 1591