- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolez76
tag
Én csak azt várom ,hogy mikor kapjuk már meg végre az AOD elforgatási lehetőséget.. Olyan nagy dolog ez?
-
kiskeni
aktív tag
válasz kisdobos0111 #30495 üzenetére
Nekem is voltak ilyen gyanús eseteim, de mikor pedig feljegyeztem milyen töltöttségi szinten volt este, hogy lássam mennyit merült reggel, akkor semmi kirívót nem tapasztaltam. 4% 7.5-8 óra alatt nem vész szerintem.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kelly416
veterán
válasz kisdobos0111 #30495 üzenetére
AoD? Futva felejtett játék? Rossz térerő? Legalább az volt az első dolgod, hogy megnézted, mi eszi az akkut, vagy csak beírtad ezt és ezzel letudtál mindent?
-
kiskeni
aktív tag
válasz sityupityu #30489 üzenetére
Ohh igen, ezt kb. pont (és csak) én tettem szóvá úgy, hogy még csak előtte-mintaképem sem volt Többszöri próbálkozásra adott körülmények között (rosszul megvilágított szoba, asztal alatt) végülis kaptam valamit, akadt is 1-2 (az utolsó pár), ami szerencsésen is sikerült aztán annyiban is hagytam az egészet. Akkor ezek szerint nem láttam én rosszul semmit sem.
-
veterán
válasz alcapone386 #30484 üzenetére
Hát, jó nagy marha voltam hogy frissítettem, ráadásul az asszonyéval is ezt tettem. Számomra kifejezetten idegesítő ez a változás a kamerában. Csodálkozom, hogy itt a fórumon ezt rajtam kívül csak kevesen tették szóvá. Bár lehet, hogy csak túlérzékeny vagyok erre a kamera dologra...
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
kiskeni
aktív tag
válasz samu74 #30485 üzenetére
Töröld le alaposan teszt előtt a szenzort. Ha érzékelni való van rajta (akár izzadságra is beérzékelhet néha), akkor hibát fog jelezni ami normális. A teszt akkor fog pass-t mutatni mindenre, ha tiszta a szenzor és nincs rajta ujj.
-
kelly416
veterán
válasz alcapone386 #30484 üzenetére
Vagy inkább használd az S10 családot...
-
alcapone386
őstag
válasz sityupityu #30482 üzenetére
Na ez nekem is feltünt. Tudom összeesküvés elmélet, de szerintem nem véletlen. Rontottak a simán, hogy használjuk az éjszakai módot
-
kiskeni
aktív tag
-
veterán
Jól emlékszem, hogy már írta itt valaki (vagy valakik), hogy amióta megjött ez az éjszakai módos frissítés azóta gyengébben teljesít sima kameramódban a telefon (talán ISO érték miatt) gyenge fényviszonyok mellett? Csak mert tegnap akartam tesztelni az éjszaki módot és akkor vettem észre, hogy baromi zajos lett a sima kameramód. Előtte viszonylag normális felvételeket lehetett vele készíteni, most meg valami katasztrófa lett. Pláne akkor, ha a legsötétebb rész pont a képernyő valamelyik sarkára vagy sarkaira esik, valami iszonyat lett. Van régebbről készített képem a frissítés előtti időszakból ami ugyanabban a környezetben készült és ott nyoma sincs zajosodásnak. Nálatok is ez a helyzet?
-
Kékes525
félisten
Már nagyon régóta (több éve) tapasztalom (S6 esetében is így volt), hogy a csengetés hangereje minden egyes rendszerindítás után az alapértelmezettre áll vissza. Beállítom 80%-ra és visszaáll 40%-ra. A többi hangerő viszont úgy marad amennyire állítom. Más is tapasztalt hasonlót?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
samu74
addikt
válasz csorbajeno #30475 üzenetére
Nem, hanem a telenor volt a legutolsó meg a független.
Kiskokas lehet tesztelni is az ujjlenyomatolvasót szervíz menüben asszem.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
Kiskokas
csendes tag
válasz csorbajeno #30477 üzenetére
Ettől féltem,de már úton vagyok a telekomhoz!
Köszönöm a segítséget! -
Kiskokas
csendes tag
válasz csorbajeno #30473 üzenetére
Egyáltalán nem! Az irisz megy meg a többi,de az ujjlenyomat olvasó nem!
-
Kiskokas
csendes tag
Sziasztok! Tegnap este frissült az s9 em! Feltettem töltőre mint mindíg,reggel levettem és nem működik az ujjlenyomat olvasó! Volt többször is újraindítás és fr-et is csináltam! A hiba ugyan úgy megvan! Tudtok valami okosat?
Köszönöm előre is! -
alcapone386
őstag
Nahoppá: link Felettébb érdekes
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz csorbajeno #30466 üzenetére
Nincs mit. Régen a g-cam-ot használtam erre, aminek aztán camera lett a neve, meg ki tudja még mi minden, de egy ideje nem elérhető, csak virágboltból lehet beszerezni az ingyenes verziót is mint az AndroidAuto appot, és vagy el sem indul, vagy összeomlik... ez meg legalább stabil és hivatalosan ingyenesen használható.
-
kelly416
veterán
válasz csorbajeno #30458 üzenetére
Elindítod az app-ot, jobb alsó sarokban narancs színű fotó ikon, ráböksz, kiválasztod amilyet szeretnél - gömbpanoráma készítése [kép] - és fényképezel.
-
veterán
válasz szemy94 #30460 üzenetére
Egyetértek alcapone386-al, a te kollégádnak baromira nem volt szerencséje. IP-67-es védelmű iphone annyiszor kapott vizet tőlem, hogy a számát sem tudom megmondani mégsem lett semmi baja. A mostani S9 is megkapta már egy párszor és kutyabaja sincs. A sós víz viszont valóban gyilkos lehet.
-
veterán
válasz csorbajeno #30443 üzenetére
Na most kicsit jobban tanulmányoztam ezt a szelektív fókusz módot és bár igazad van, de csak tovább erősödött bennem, hogy majdhogynem tök felesleges az egész. Egyetlen egy előnye van a használatának, hogy ezzel a móddal fényképezve később is bármikor alakíthatom a képet kedvemre. Ahogy te is írtad lehet éles az elő vagy a háttérkép vagy akár mindkettő, és ezt bármikor megtehetem, hogy variálom kényem kedvem szerint. De ugyanezt a sima fényképező móddal is megtehetem, ha az elő vagy háttérre koppintok akkor ugye arra élesít, és tök ugyanazt a képet csinálja amit akarok. Hátránya a szelektív fókusszal készített képpel szemben, hogy ezt később már nem lehet alakítani, illetve hogy az elő és háttér nem lehet éles egyszerre a simával készült képnél (mondjuk ez talán tényleg hasznos lehet).
-
alcapone386
őstag
válasz szemy94 #30460 üzenetére
Akkor nem volt szerencséje. S5,s7edge,s9plus készülékeim voltak eddig. Hetente mosom a telefonomat langyos csapvíz és szappan kombóval, ezek után fertőtlenítés. Eddig egyszer sem ázott be egyik sem. S5 és s7edge simán medencézett velem, de én sem bíztam a véletlenre. Egy idő után mindegyikhez vettem redpepper vízálló tokot, mivel az éves nyaralást birnia kell. Sós víz nagyon nem tesz jót. S7edge home gombra sós víz került és megőrült. Édesvízzel átmostam, szárítottam és megjavult.
Szóval tapasztalatom az, hogy bírja a vizet, de csak ésszel. Egy vízálló tok meg nem vág földhöz, ha komolyabb vízeskedésre lehet számitani jól jön
-
-
törölt tag
válasz csorbajeno #30458 üzenetére
Lehet övé a google....
-
törölt tag
Tapasztalatom szerint semmi baja nem lesz. Még az IP 67-es S5 mini is kibírta. Ha nem órákról beszélünk, és hullámfürdőről akkor ha utána ki van áztatva kicsit csapvízben, semmi baja sem lehet.
S5 minit úgy hoztam el a SES-ből, kijelzőragasztás után, hogy pár napon belül vízbe fogom rakni, mert amúgyis mosom a telefonjaim, és azt mondták a srácok, hogy ennek a ragasztásnak működnie kell. Vártam kb egy hetet, ment a víz alá, egy hónap múlva akvárium belső nézetes videót forgatott vele fórumtárs egy szelfi bot segítségével.
Mivel a csapvíz sem desztillált víz, el tudom képzelni, hogy bár nem reklámozzák, de el tudja viselni ezt is.
Azóta az S7, és az S9+ is többször volt vízben, semmi bajuk nincs.
Az indikátor meg nem ott van ahol bármilyen víz érheti. Az indikátor ott van, ahova elvben nem juthat be víz, de ha bejut az tényleg garanciális bukó. Ez megvan? Pl nyitva hagyott SIM slot... -
törölt tag
Minden telefon merül ha a kelleténèl jobban kell keresni a tornyokat.
Volt anno egy T10-em még a hőskorban, na az akkori lefedettség melett otthon le tudtam úgy tenni, hogy egyszerre 3 torony làssa valami minimál térerő mellett. És szegény telefon jelentkezett rájuk szorgalmasan. Oda lerakva egy feltöltéssel ki is bírt kettő órát. :) -
törölt tag
válasz Parallaxis #30406 üzenetére
Miért kellene elszíneződnie ha betartod az IP68, és a Samsung által felállított követelményeket?
-
TaaT
nagyúr
Ma olyan helyen voltam egész nap ahol nagyon gyenge volt a térerő, nem egy hívásom is megszakadt miatta. És érezhetően jobban merült a telefon készenléti állapotban, ahogy itt korábban említették a topikban.
Give them hell Ukraine!
-
ratkaics
senior tag
válasz csorbajeno #30448 üzenetére
Az iDAN-os verzió tényleg múxik.
Köszönöm!Olyan "gömb" felvételt hogy lehet készíteni, amiben a teló mozgatásával lehet körbenézni?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz csorbajeno #30448 üzenetére
Itt van exynos-os is, de az is ugyan azt csinálja.
Esetleg tud valaki egy működő verziót?
-
csorbajeno
veterán
Mellé kattintottam és ez (#30444) sityupityu hozzászólására lett volna válasz.
Jogos és egyet is értek veled, ezért is említettem meg, hogy a Google meg tudta oldani.
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ezeket az app-okat vajon miért nem tudom használni az S9+-on?
Sikerül feltelepítenem, elindulás után azonnal leáll.
Mit csinálok rosszul? Esetleg root-olnom kellene? A telóm alap, magyar, gyárilag független.Köszi előre is mindenki segítségét!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"az élő fókusz portré fotózására szolgál, ahol tudod állítani a háttér elmosódottságát, amihez ugye a legtöbben 2 kamerát használnak(a Google a kivétel)"
Igaz, de ha az előlapi kameránál megtudták oldani, akkor nem értem, hogy a hátlapinál ez miért nem megy.
-
csorbajeno
veterán
válasz sityupityu #30442 üzenetére
A szelektív fókusz is biztosan jó valamire, az is hasonló az élő fókuszhoz, de mégis más. A szelektív fókusz egy 50cm-től nem messzebb található tárgy fotózására szolgál, ahol tudod állítani, hogy az előtér vagy a háttér legyen éles, esetleg, hogy az egész kép éles legyen, előtér és háttér egyaránt. Ezzel szemben az élő fókusz portré fotózására szolgál, ahol tudod állítani a háttér elmosódottságát, amihez ugye a legtöbben 2 kamerát használnak(a Google a kivétel). Na meg persze prtrét több, mint 50cm-ről fotózunk
-
veterán
válasz akos_ur #30420 üzenetére
Most, hogy frissítettem én is csak megerősíteni tudom, hogy élő fókusz sima S9-nél nincs a hátlapi kameránál. Viszont ami érdekes, hogy az előlapinál nekem már a frissítés előtt is benne volt (svájci rom, és nem, nem néztem be). A szelektív fókusz szintén bene volt már korábban is (szerintem teljesen használhatatlan egyébként). Egyedül az éjszakai ami pluszban jött.
-
veterán
-
szemy94
senior tag
válasz Donki Hóte #30435 üzenetére
Ez biztos? Az 1 SIM-esbe is tud tenni (nekem az van) a 2 SIM-es viszont gondolom hybrid, azaz vagy 1 SIM+1 memkártya, vagy 2 SIM, szóval ez nem előny/hátrány, sőt, ha akar bele memóriakártyát akkor a 2 SIM-es is csak 1.
Persze ettől függetlenül előny a 2 kártyás, hátha szükség lesz rá a jövőben.[ Szerkesztve ]
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
veterán
-
-
kiss_tomi
csendes tag
Sziasztok,
Most veszek a feleségemnek egy S9+
Van lényegi külöbség a sima és a dual simes verzió között? Ha nem használja 2 kártyával akkor van bármilyen hátránya az egy simes verzióhoz képest.
eEőre is kösz a segítséget.
üdv Tamás -
akos_ur
aktív tag
válasz csorbajeno #30426 üzenetére
így van ...próbáltam kikapcsolni a többi mód megjelenítését, meg pakolgatni a listában, de semmi változás... csak az előlapi kameránál van ott
-
akos_ur
aktív tag
Galaxy S9 and Note 9 get Galaxy S10’s Live Focus effects with latest update
az élő fókusz mód viszont nálam csak az előlapi kameránál van, a hátsónál nem tudom előhozni... ez másnak is így van?
-
rgeorge
addikt
Ma frissült az Óra alkalmazás, és a widget (2x1 digitális óra) számjegyei nagyon kicsik lettek. A rendszer betűmérete nincs rá hatással. Nova Prime, eddig jó volt.
Rájöttem: méretezni kell a képernyő szélességénél is túl, akkor egyszerre méretet vált és olyan lesz, mint korábban.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
törölt tag
Gyári, szilikon tokon keresztül működik a vezeték nélküli töltés?
-
veterán
Nem tengervízről beszélek hanem medencéről. Igen, van benne vegyszer de attól a rövid időtől amit benne van és utána lemosva semmi baja sem lessz. Na de hagyjuk, tartsátok csak vitrinben a telefont. Tudtátok, hogy télen a só is károsítja az autót, tehát jobb ha nem hozzátok ki...
-
zelos
aktív tag
válasz sityupityu #30404 üzenetére
IP68 tiszta édes vízre vonatkozik, nem pedig sós meg vegyszeres vízre. Tehát ha utóbbi kettő miatt beszarik a teló azért nem a védelem a hibás hanem te.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Parallaxis #30406 üzenetére
Az igaz, de én többek kötött ezért is vettem ezt a telefont, mert a tanúsítványa miatt elvárom tőle, hogy semmi gond ne legyen. Éppen ezért nem is parázok tőle.
-
Parallaxis
addikt
válasz sityupityu #30404 üzenetére
A probléma az, hogy ha mégse bírja és a szenzorok elszineződnek, akkor kuka a gari.
-
TaaT
nagyúr
válasz sityupityu #30403 üzenetére
Csak az alsó éjszakai. A kis méret ellenére is látszik mennyivel több a részlet és jobbak a színek.
Give them hell Ukraine!
-
veterán
-
veterán
-
törölt tag
válasz kungzi #30396 üzenetére
Nem, ha pár merítés van csak, és utána édesvízzel kiöblíted.
Szerk.: Annyi lényeg, hogy ne told túl, hullámot kerüld, utána takarítsd ki édesvízzel.
Azt viszont most mondom, hogy a strandos ivókutak nagy része is a medencés gyógyvíz.... Ne azzal akard. :)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest