- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Ha egy mobillal lehetne olyan képet készíteni mint egy komolyabb dslr-el,ki a franc venne dslr-t?
mobil csak ilyen point-and-shoot cuccnak jó,ha éppen lát az ember egy zöld zebrát a nyugatinál -
Ákkk
addikt
válasz
no more #30795 üzenetére
De milyen minőségben a részletek elvesznek a képzaj nagyobb mint a csillagok hidd el tudom köze sincs hozzá nem hiába használok én 1.5 millás gépvázakat gondolod ha egy telefon erre megfelelne nem azt használnám☺
Az s7 még részlettelenebb köze sincs a fotóhoz.
Hivasd elő vagy nyomtasd ki fotópapírra rájösz miről beszélek.
Az s7 által reklámokon megjelenő fotók is dslr-el vagy még nagyobb felbontású eszközökel készültek.
Sok ember meg azt hiszi az s7 egy dslr-nél jobb.
Akinek ez jó az fotózzon vele én tudom mik a különbségek szakmailag és minőségileg is☺ -
w333
félisten
-
Essien
aktív tag
Na kis történet a Polus centerben levo Samsung szervizről. Hétfőn leadtam a telefont pár nappal ezelőtt észlelt kijelzőelválás miatt. Szóltam hogy rögzítsük a karcmentesseget. Kedden sms hogy kész és 8ig mehetek érte. 7 körül beestem komplett kijelzőcsere, atnezem keret jobb sarka sérült. Megemlitem, erre a válasz az volt hogy olyan pici alig látszik. Látták hogy nem hagyom annyiban és akkor mondták hogy cserélik. Gondoltam megvarom de erre közölte hogy nincs alkatrész és majd vmikor szólnak ha kész. Kicsit ideges lettem de elindultam haza. 20 perces út és mire hazaértem jött az SMS hogy kész a telefon.... kicsit leszivattak . Ma megkaptam eppsegben legalább is remélem hogy belül nem b@sztak szét.
-
peje
tag
Sziasztok,
tudna valaki válaszolni a következő kérdésemre:
Adott telekom gyári 6.0.1 és szeretném vissza tenni az 5.1.1, mert szükségem van root-ra.
Elméletileg lehetséges a folyamat?Köszönöm!
-
Ákkk
addikt
Néhol még a 30sec is nagyon kevés de ekkora érzékelő esetében a 10sec is túlzás, csillagos égbolt és sarki fény nálam dslr esetében 1 és 6 vagy még több órát van nyitva a zár a jobb fotókhoz☺
De eddig egy telefon sem tudta elérni a fotó szintet este és éjjel bárki bármit mond ha nyomtatni kell valamit az s7 képe még sokszor mosottabb mint ezé kipróbáltam, nekem csak telefonként funkcionálnak ezek a készülékek. Max a face-re elmegy estleg ez a minőség. -
ToBeY
nagyúr
Amúgy nem tudom mire kell 10+ záridő.Én ilyen 6-7mp fényképeztem a karácsonyfát tök sötétben,és egész jó lett.
-
Ákkk
addikt
válasz
ngabika92 #30769 üzenetére
Nem olcsó móka mondhatni úgy is hogy nem éri meg, modellezem és ennél sokkal kisebb darabok egyedi legyártása is több tízezer HUF a cnc olcsóbb csak ott is meg kell előtte terveztetni de egy kb ekkora anyagnál az aluminium tömb sem sem lenne olcsó.
Amiből olcsóbb lenne az a fa egy jó asztalossal jobban jársz...Tobey:
ne tanácsolj ilyeneket 10 sec a max ennek hardveres korlátai is vannak a másik a külső appok hiába fizetőssek a kernel miatt még annyi hozzáférést sem kapnak e téren mint a gyári szoftver☺ -
laslie92
senior tag
Sziasztok Valahogy megoldható a hosszú záridő ne csak 10 másodperc legyen?
-
bylow
senior tag
válasz
no more #30758 üzenetére
Köszi a választ! Neked is (#30759) Ákkk
Nagyobb gondom lett közben, hogy fel dugtam a gépre és az utolsó videókat/képeket nem tudom le menteni, mert közli velem , hogy valami usb beállítást, vagy frissítést kellene csinálnom a telefonon. Na most mivel nem műxik a kijelző, így képtelen vagyok ezt beállítani
Ezek valószínű el fognak veszni, pedig "értékes" ünnepi képek/videók voltak.
Esetleg ara gondoltam, mikor be adom gariba, akkor megjegyzésbe oda íratom, ha lehet ilyet kérni akkor a szervízbe, csináljanak egy mentést arra a google drive-ra ami hozzá van csatolva a telefonhoz.
Ha oda fel töltik őket, akkor nyert ügyem van -
ngabika92
tag
válasz
vallas #30768 üzenetére
A honlap amit linketem az ugye 3D nyomtatóhoz ad sablonokat ingyen. Ez is az. És már kinéztem Debrecenben egy 3D nyomtatóst ahol majd rákérdezek hogy menjiért csinálnák meg nekem ezt a cuccost, vagy esetleg áttervezni úgy hogy beleférjen a gyári töltő, de ez nem lenne a legszebb megoldás
Ezért kérdeztelek meg titeket hogy tudtok-e vagy használ-e valaki valami hasonlót
Ill lehet hogy nagyobb tételben olcsóbb a nyomtatás, érdekelne még valakit egy ilyen? (Persze én nem tennék rá hasznot, csak ha már magamnak csináltatok akkor miért ne
)
-
ngabika92
tag
Sziasztok.
Én egy ehhez hasonló tartót keresnék, amibe pont passzolna a gyári vezetéknélküli töltő. Nem tudtok oéyan helyet ahol lehet ilyet venni Magyarországon?Előre is köszönöm.
-
simongab
senior tag
Sziasztok
Megkaptam a S6 EDGE met, a sok Nokia után amiket szerettem az első hosszú távra szánt telefonom. Remélem jól választottam...
-
BogyóBP
addikt
válasz
gaben1117 #30760 üzenetére
Nem lehet őket felhivni. A székhelyük a tesco mögött van a kinizsi utcában. Egy üvegpalota én már többször voltam benne, kivülről szép csak a belső tartalom a szar. Szervizesek kint dohányoznak a hátsó bejárónal, kérésre nem is lehet velük beszélni mert nem jönnek ki.
-
gaben1117
senior tag
Telemax-ot lehet hívni telefonon? Tud valaki valami elérhetőséget, ahol emberrel is lehet beszélni? Írtam nekik emailt, de nem nagyon akaródzik válaszolni.
-
Ákkk
addikt
Nem tudsz, ha a media markt-ban vetted valószínűleg független és hivatalos garanciával rendelkezik 1 év ha regisztráltad a my samsungon +1 év, a szervíz törölni fog mindent ez miatt ne aggódj.
A szervízes nem az megszünt de futár(mpl) viszi a szervízbe és hozza is vissza.
A knoxnak 0.0 nak kell lenni ez a feltétele a garanciális szevíznek. -
no more
veterán
Abban megnyugodhatsz, hogy a szervizben az első dolguk Factory Resetelni a telefont... Szerintem még hozzá sem érnek már fut rajta a gyári beállítás. Még anno a HTC One-om gyári fülese meghalt, gondoltam kérek egy újat, mert nagyon jól szólt (de tényleg), és hát garanciális is volt. Be kellett küldeni vele a telefont is, majd két hét múlva visszajött minden, kaptam egy új, bontatlan fülest, a telefonon pedig csutkára volt törölve minden... Csak tudnám, mi köze pl. a képeimnek a kib*szott headsethez.
-
bylow
senior tag
Ha a kijelző meg halt, és nem látsz rajta semmit, akkor PC-re dugva a telefont, tudok gyári vissza állítás csinálni?
Mielőtt be adnám garanciaba, jó lenne törölni mindent...Jól emlékszem hogy régen volt olyan hogy házhoz jött a szervizes? Ilyen van még? Honnan tudhatom hogy nekem olyan garim van e? Média Markt os vásárlás volt a telefon...
-
Dr V
őstag
válasz
csorbajeno #30755 üzenetére
Relatív messze, de van. Egyszer már próbálkoztam, régebben, de akkor is csak tovább küldték volna.
Lényeg, ha bemegyek a Váci úti szervízbe, ott helyben meg tudom várni a javítást? Esetleg ők utánam tudják küldeni a telefont, ha tovább tart? -
Dr V
őstag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot a gariztatással kapcsolatban.
Kijelzőt kéne cseréltetnem. Ha az adott boltban van, akkor helyben meg tudják csinálni? Melyik boltban van erre esélyem? Esetleg telefonon meg tudják ezt mondani az adott boltban? -
szasza87
tag
válasz
Essien #30725 üzenetére
Nekem is van ilyen hasonló rajta csak nálam olyan mint egy pici légbuborék, de szerintem nem elválás mert ha megnyomom akkor is ugyanúgy ott marad, a kijelző pedig nem mozdul semmit! Inkább olyan mintha a színezéshez valami fóliát raknának az üveg alá és az válna fel! Azért gondolom mert a hátlapom meg tele van pici pöttyökkel olyan mintha aláporosodna az üveg pedig a hátlapon egy karcolás sincs! Igaz az enyém arany színű!
-
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #30735 üzenetére
Nekem is ez volt a tapasztalat, még a legjobb a vlc, de az sem hibamentes.
Ákkk: megnéznéd többször loopolva is?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Márton #30733 üzenetére
Valamelyik lejátszó progi ügyesen csal, valamelyik kevésbé, valaki érzékenyebb erre...
Megnéztem VLC playerrel is, mivel arra többen írták, hogy azzal hiba mentes. Vegyes az eredmény. Néha ugrik, néha a 7 sec alatt nem, tehát nem konzisztens. Itt a lejátszó trükközik valamit a lejátszás sebességével, ami néha bejön. -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #30732 üzenetére
analóg digitál (korszak) váltás
-
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #30731 üzenetére
igen, tehát a rögzítés jó (szerencsére), csak a megjelenítéssel van gondja az android rendszernek (már akinél..) A kérdés, ez mitől függ.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Márton #30730 üzenetére
Az aida64 szerint az s6 59Hz-en hajtja a kijelzőt. Hogy ez 59Hz, vagy 59,94 azt nem tudtam kideríteni.
Egyébként egy újabb tettenérése a régi sérelmemre, hogy mi a tökömnek szórakoznak a mozisok ezekkel a frekvenciákkal. Miért van külön 30fps és NTSC (29,97), meg a párjánál a 60 fps és az 59. Ha már most terjednek a nagyobb frekik nem lenne jobb egységesen?
Akkor már a PAL szabvány sokkal jobb. A 25 Hz az mindig annyi volt és a double pal is 50 Hz. A 24Hz vs 23,976-tól is kész vagyok. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Márton #30728 üzenetére
Megnéztem még azt, hogy az s6 saját 60 fps videófelvétele milyen. Egyrészt én is már felvétel közben is láttam kis ugrásokat szabályos időközönként), és ugyanennek a telefonon visszajátszásánál is látható volt. PC-re áttöltve ott ez nem látszott az anyagon (naná a 144Hz-es monitorra bőven meg tudja oldani a pc a képszinkront).
Nekem ez továbbra is kadencia problémának tűnik. -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #30729 üzenetére
Mennyi a kijelző pontos frissítése? Nem 60? Vagy 59,94?
És akkor Ákkk szakmabelinél miért tökéletes? -
sebgutkopf
őstag
válasz
Márton #30724 üzenetére
Megnyugtatlak ez a text sample a lejátszás ugyan folyamatos, de néha ugrik egyet. Az oka pedig a nem kadencia helyes lejátszás, tipikus jelenség a legtöbb lejátszó progi ezt nem tudja jól kezelni, illetve csak úgy lehet tökéletes megoldást találni rá, ha a kijelző frissítését is változtatná a lejátszó a forrás anyag frame rate-jére.
Kevésbé elegáns módszer, ha a 60 fps anyagot egyszerűen lassítva 59 fps-el játsza le a készülék, mondván azt az időbeli lassítást úgyse veszed észre, tehát egy 60 perces anyag lejátszása ~61 percig fog tartani. -
Márton
nagyúr
válasz
sebgutkopf #30727 üzenetére
Áh, próbáltam 59,94-es és fix 60-as videót is, dettó.
A különbségből adódóan csak 16mp-enként lenne amúgy is egy frame dobás, nem másodpercenként mint nálam.
Ákkk: köszi, elhiszem. De akkor mit mondasz BogyóBP teljes újratelepítésére? Miért rossz valakinél, míg másnál jó? Ezekszerint nem utólag feltett app okozza.
-
BogyóBP
addikt
Az utóbbi időben észrevettem hogy néha kiejti a telefont a gép ha megmozditom, nemtudom hogy a kábel szar e vagy a csatlakozo kezd beszarni a telefon alján..
-
BogyóBP
addikt
válasz
Márton #30720 üzenetére
Na újrahúztam megnéztem úgy hogy csak az alap appokat tette fel a google play ből tehát totál lefrissitette magát a rendszer üzemkészre. 3+1 fájlos telepitést csináltam természetesen factory reset re. Nos a jelenség ugyan nagyon kicsit de jelen van. Szerintem ez ilyen.
-
Márton
nagyúr
válasz
Janesz1981 #30713 üzenetére
Hmm, ezt nem is próbáltam, de most igen.
Sajna már a 60fps felvétel közben látom az akadást, és visszajátszva szintén kb. másodpercenként ugrik egyet.
Te folyamatos pásztázást csináltál? Állóképnél nehéz észrevenni -
BogyóBP
addikt
válasz
Márton #30710 üzenetére
Felesleges mert nem az a gond. Az android intelligens erőforrás gazdálkodással van megirva tehát bezárja és kidobja azt ami nem szükséges. Ha bezárod az összes appot szerintem a jelenség akkor is fennmarad majd. Lehet hogy a CPU teszi ezt de nem hiszem. Én valami másra gondolnék. PC-n okozhatja ezt a 100% os cpu használat de a kevés ram is és egy merevlemez is de ezekben itt ezek kizárhatóak. Legalábbis egy része.
-
no more
veterán
válasz
Márton #30706 üzenetére
Folyamatos, ha stabil az fps. Ha viszont 50-55-56-52-60-51, akkor már akadozik a kép, nem folyamatos. De 50 és 60 között is van különbség. De ott a vidi, amit linkeltem. Hiába stabil a 30, sokkal folyamatosabb a 60. Mivel -nagyjából- a 60 fps az a határ, ameddig az emberi szem érzékel.
-
no more
veterán
válasz
Márton #30704 üzenetére
De, meg tudok.
De attól még feltűnő, ha valami nem 60 fps.
Tessék itt egy 30 fps vs 60 fps videó. Innen már te is fogod látni a különbséget. Én még iPhone-t is láttam szaggatni, pedig az iOS 60 fps rendszer -elvileg-, nálam mégis droppolt frame-et. Persze kiröhögtek az iFan-ok, de, hát kit érdekel?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest