- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
azoltan88
tag
szerintem az elözö mini kinézetével sem volt baj, egyedibb volt ennél. ja és 10böl 9 mini tulaj elégedett volt a telóval
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem, kétszer ennyiért.
Ha ez is lesz annyi ideje az üzletekben mint a LWW akkor valszeg ez is olcsóbb lesz majd, valamennyivel.
Amazonon jelenlegi ára £270.. Pár hónap és olcsóbb lesz.. Mondjuk az itteni ára sztem 60-70 között lesz.
Ahhoz képest, hogy erről is az a rémhír terjedt, hogy ~85k lesz a független készülék ára, ahhoz képest az 50 elég jó, és ez még menni fog lentebb, valamennyit. Remélhetőleg. :D
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Az oké hogy legnagyobb példányszámban adták el a Galaxy Mini-t, csak kérdés ezzel hány vevő volt elégedett...
Nem egy ember volt folyamatosan szócsatában egy-egy üzlettel, mert nem ismerte fel a készülék a SIM-kártyát , a microSD-t ... annyi a baj a samsunggal hogy nem veszi komolyan az alsó kategóriát... eladják a telefonokat, mert ... Samsung és olcsó -
NathanCullen
senior tag
válasz
Peterson_ #39 üzenetére
Na igen, a két év rabság... Nem rossz készülék, de azért nem az a kategória, amiért érdemes erre vetemedni
Van akik a telefonszámért kötnek előfizetést, nem feltétlenül a telefonért. Ilyenkor csak azt nézik, hogy valami "normális" telefon legyen mellé, meg ne legyen drága.
Persze vannak akik egy ilyenért bevállalnak 2 év hűséget, csak példaként írtam, hogy nem minden esetben a telefon a döntő. Ismerek olyat aki aláírt két évet egy Miniért, meg olyat is, aki csak vette az előfizetés mellé.
-
fatal`
titán
Ennyiért, amíg van SE LwW addig nagyon drága. Ha esik az ára népszerű lehet
-
-
JanFe
aktív tag
Nem rossz keszulek
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NathanCullen #35 üzenetére
Ami talán nem is baj.
(#36) M3oH: Én nem vennék SE-t, főként nem Android-os walkmant, még mindig, szal inkább ez, főként úgy, hogy ebben nem tudjuk, hogy milyen DAC van, ha még a hangminőség is javult, akko főként ez, de ezt nem tudni. Amúgymeg az ellen majd jön az Ace2 2 magos procival.
-
NathanCullen
senior tag
Lassan, processzor típustól függetlenül, az 1GHz lecsúszik az alsókategóriába, a következőben már remélhetőleg az lesz, és a többi hasonló gépben is.
Ezt a Minit is 15-20k körül fogják osztogatni használtan, nemsokára.
hackeeeee
Ami talán nem is baj.
Nem bizony. Most már itt az ideje.
-
V.T.CS.
senior tag
hát én nem tudom hogy te milyen bolygón élsz. a galaxy mini-vel semmi gond nem volt. mondjuk én atom olcsón vettem (12-be volt függetlenül, 24 hó garival) de annyit bőven megért. igaz 20-nál többet nem ért soha.
nekem az sgs lassult állandóan.
az ace-t meg a másik hülyeség szidni, méretre, és funkciónalitásban is tökéletes számomra, és még nagyon sok embernek. egyáltalán nem akad.
ezeket a telefonokat szidni olyan mint azzal dicsekedni hogy megbuktál matekból, vagy azt mondani hogy a suzuki xar autó (nincs nyunyukim) -
hackeeeee
Jómunkásember
Ace--ből is jön ráncfelvarrott verzió, tudtommal.
Amúgy, a Mini eléggé néptelefon lett, az alsó kategóriában..
Belassul 2 mail-től? User error... Amikor nagyobb erőforrást igénylő alkalmazást indít az ember, akkor igen, belassul, de amúgy semmi gond nincs vele..
A kijelző a gyengepontja.. Ennyi.
-
vicze
félisten
Hát azért elég sok idő lesz mire megértik az emberek, hogy A 7227A mocskosul nem azt takarja mint a 7227T. És és föld a különbség a kettő között, főleg sebességben.
A kijelző kivételével 30-ért egy teljesen korrekt telefon. -
drlovi
aktív tag
volt a kezemben egy ilyen telo. nekem csak a kijelző nem tetszett. egyenesen borzalmas. olyan kb mint move kijelzője volt.
-
törölt tag
Hugom is nézegette ezeket a kis Samsungokat (nekem ez az egész belépő sorozat eléggé 1 kaptafára megy), de lebeszéltem róla. Még első okostelefonnak is csak akkor jó, ha az embernek tényleg nincsenek
nagyelvárásai.Mert magamon látom, milyen gyorsan kevés lesz egy ilyen kis gép, ha az ember "belejön".
Mondtam is neki, mindjárt kap egy egy éves WildfireS-t, azzal legalább egy darabig elvan az ember és fílingre sem kell kompromisszumot hoznia.
Ohh, és egy év alatt, pár bukfenc ellenére semmit sem sérült a burkolata.
Ha nekem most ilyen kezdő telefon kéne, akkor Xperia minik vagy a WS. Tudom, h régiek, de legalább árban is verik ezt a kis szappantartót.
-
germanh
senior tag
Ennyiért SE Live-ot lehet venni, ami 1-2 dologban jobb is talán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
callmeakos #17 üzenetére
A 37k már so reális, csakhát 2 év rabság..
-
cudar07
senior tag
az előző MINI sikerét???
örültek hogy olcsó, de igazán ...... hagyjuk
2 email és 300névtől úgy belassul minta huzatez olyan mintha az ACE átnevezése lenne MINI II-re
(azt se nagyon dicsérik a kollégáim)de fejlődünk ez a lényeg
-
Rav3n02
senior tag
a hardver egész tűrhető, de nehezen tudom elképzelni, hogy ez a műanyag krómhatású keret a valóságban ne tűnjön gagyinak
Szerintem formára az első mini teljesen rendben volt
-
Retekegér
MODERÁTOR
Egész vállalható, tényleg érdemi fejlődés történt az elődhöz képest. Ha lemegy az ára, tuti sikere lesz.
-
Traianus
tag
Újabb hulladék samsung... Igénytelen, ronda külső, gyenge, elavult belső. És többe kerül mint a lassan 1 éves Xperia Mini, ami gyakorlatilag mindenben jobb. (Persze, tudom, új termék majd megy le az ára, stb., de akkor is).
-
válasz
callmeakos #17 üzenetére
ja ,hopp
-
ROBOTER
addikt
válasz
callmeakos #13 üzenetére
Nem neked válaszoltam, nincs a hozzászólásomban válasz-hivatkozás.
A cikkhez szóltam hozzá, a cikk végéhez.
-
Browny
csendes tag
Kezdőképer-nyőhöz
-
válasz
callmeakos #13 üzenetére
-
SkyLaci
őstag
na, ez jó cucc lett, az ára még sok, de idővel ez egy nagyon jó android lehet átlagos felhasználóknak.
külön tetszik hogy az SD kártyát anélkül lehet kivenni hogy leszedném a hátlapot...bár mióta androidos telóm van azóta nem szedtem ki a kártyát, de hosszú évek alatt megszoktam hogy a régi symbianos telóimon kívülről kiszedhető volt a kártya
-
stbtamas
aktív tag
Sima Galaxy Mini után megváltás lenne, csak nem tudom azzal a kamerával miért nem tudtak valamit csinálni.. de legalább nem lesz pixelrengeteg mint a galaxy minin.. ha jó árban lenne, lehet beneveznék rá.. bár külsőre nem jön már be annyira..
-
fffeco
tag
de ronda
-
NoMagix
addikt
Fejlődés van, a króm keret kicsit gagyis és az ára sok.
Az második képen látható telefonnal összehasonlítva, szerintem jobb vétel a Huawei! -
ROBOTER
addikt
Én a webshopban feltöltőkártyával 37791 Ft-ot látok, előfizetés nélkül pedig 45220Ft.
-
Na ez a króm/szerű/ keret valami hitvány kínai benyomást kelt.... mert gondolom fémet nem látott... csak annyi festéket ,amennyi elég a fedéshez
(#5) noxwill: Ez már ne maz a processzor, amire te gondolsz! a régi 7227 és 7227T
még ARMv6-os utasításkészletet használ, ez pedig már újabb ARMv7-est.Kíváncsi lennék végre, sacc kb mi a maximális, amit bír ez a proci. mert van ebből 1GHz-es verzió is, talán ZTE-nél is már.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
callmeakos #5 üzenetére
Viszont az előfizus árakat nem néztem meg, de valamelyikkel adják 1Ft-ért is, ha jól láttam.
-
callmeakos
veterán
Vodánál kapható 46k prepaidben... Ennyiért esélytelen hogy venni fogják...
Mellesleg ez a processzor kiirthatatlan? Mennyi van még ebből raktáron? És mikor jön el az az idő amikor az alap már mondjuk egy SnapdragonS2 8255?
hackeeeee
Megelőztél -
hackeeeee
Jómunkásember
Vodafone ár:
Feltöltőkártyás csomag esetén:
Készülékár: 45 990 Ft -
defymoto
senior tag
A kamera nem vmi jó.Viszont a processzor javult.
-
sdd2
veterán
Rusi ezt majd javítsd az első részben van: nappal e cikk Olvasom a cikket
-
hackeeeee
Jómunkásember
Samsung Galaxy Mini S6500(D)
"A Samsung androidos palettájának legolcsóbb tagja megújult! Fiatalos, vidám, sokak kedvence"
Fõbb jellemzõk:
Méret: 109,4 x 58,6 x 11,6 milliméter
Tömeg: 105,3 gramm
Színvariációk: fekete, sárga
Kijelzõ átlója: 3,27 hüvelyk
Kijelzõ felbontása: 320 x 480 pixel (176 ppi)
Kijelzõ típusa: Kapacitív Kapacitív, multi-touch TFT
Színárnyalatok száma: 16 millió
Fõ kamera: 3 megapixel, fix fókusz, segédfény (LED) nélkül
Android 2.3.6
Micro-SD bõvíthetõségA részletes leírás a mobilarena teszjében olvasható.
Hogyan tudom a telefont a géphez csatlakoztatni?
Mindenek előtt, ahhoz hogy bármit is tudjunk kezdeni a telefonnal, fel kell tenni a SAMSUNG USB Drivers for Mobile Phones (x86 & x64)-t (WinXP és Win7hez is) [dropbox link] vagy [hotfile link] vagy [link]. A Beállítások-Alkalmazások-Fejlesztésnél, bepipálod az „USB-hibakeresést”. Ezután összedugod a telefont a PC-vel, a kezeddel „lehúzod” a telefonon a fenti információs sávot! Rákattintasz az „USB csatlakoztatva” menüre, majd a „Belső tárhely csatlakoztatása”-ra. Ha ez megvan, akkor már a PC úgy látja a telefont, mint egy memória kártyát. Innentől egy egyszerű Total Commander-rel másolhatsz rá.
Hogyan tudok .mp3-at beállítani csengõ-, SMS- illetve ébresztõhangnak?
Létre kell hozni a memóriakártya gyökérkönyvtárában egy-egy mappát a különbözõ hangcsoportoknak, ezek pedig:
(SD kártya): media/audio/alarms (ide kell helyezni az ébresztõhangokat)
(SD kártya): media/audio/ringtones (ide kell helyezni a csengõhangokat)
(SD kártya): media/audio/notifications (ide kell helyezni a jelzõhangokat)
Miután ezeket megtetted, a beállításoknál a gyári hangok között megtalálod a bemásolt .mp3 fájlokat is, és a normál hangokhoz hasonlóan tudod õket használni.+2 hónap Samsung garancia
Ahhoz hogy megkapjuk a 2 hónap garanciát a készülékünkre, ahhoz be kell regisztrálnunk a terméket a Samsung oldalán!
Az április 1. után vásárolt készülékekre 2 év garanciát vállal a Samsung, a március 31-ig vásárolt készülékekre pedig 1 évet. (A szolgáltatós készülékekre ugyan úgy 2 év garancia jár!)
A szolgáltatós telefonokhoz nem mindig jár Samsung-os garancialevél. De a szolgáltatótól kapott papírral ugyan úgy be lehet vinni bármelyik Samsung szervizbe! Érdemes a készüléket inkább a Samsung márkaszervizekben leadni, ugyanis ha a szolgáltató nem boldogul a készülékkel akkor úgyis ott köt ki.Kikapcsolt állapotban miért nem ébreszt a telefon?
Általánosságban elmondható, hogy jelenleg egyik androidos telefon sem képes erre, javasoljuk ilyen esetekre a „Repülõ mód” használatát.ScreenShot (képernyõkép) készítés
Hosszan nyomjuk meg a Home gombot (, majd a bekapcsológombot. Az elkészült képet a memóriakártyán a "ScreenCapture" mappában tekinthetjük meg.Reklámok eltávolítása a programokból
A reklámokat az AdFree nevû programmal lehet eltávolítani. A program Root jogot és internetkapcsolatot igényel. Töltsük le, majd indítsuk el a programot. Engedélyezzük a Root jogot. Pipáljuk ki a "check server for updates daily"-t majd kattintsunk a "Download & Install Hosts" gombra. A felugró üzenetet okézzuk le, majd utána indítsuk újra a telefont.ROOT
Letöltöd az Odint.
Letöltöd a root fájlt.
Letöltöd a CWM-et (Clockworkmod)Az Odint és a CWM-et kicsomagolhatod, a Root.zip-et nem!
A root.zip-et a telefonra mádolod! (ajánlott az sd kártya főkönyvtárába tenni).A telefonon belépsz download modba. (Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás)
A gépen elindítod az Odint.
A telefont összekötöd a géppel. - vársz, míg telepíti a drivert - majd a telón tovább lépsz.
Az Odinba betallózod (PDA menüben) a CWM-et, majd START.
Talán újraindul a teló. Elvileg nem látsz változást (maximum egy sárga felkiáltójelet induláskor).
Ha ez kész, belépsz telóval a CWM-be. (Hangerő fel+le+Home+Bekapcsolás)
Itt: Install zip (from SD card), majd kiválasztod a root.zip fájlt.
Telepíti, újraindítod a telót, és kész is vagy.
Superuser nevű alkalmazást kell találnod a programok között. Ez kezeli a rendszergazda jogot.Ha nincs superuser nevű fájlod, vagy nem jól működik, valamit elrontottál.
Ha nem bootol be a telefon, telepítsd fel a gyári ROM-ot, és próbáld újra.Egyéb megoldás a Rootra: (Odin, PC nélküli verzió) / Mobilnet/Wi-fi kell hozzá! /
http://mobilarena.hu/tema/re_samsung_galaxy_mini_2_ezt_is_venni_fogjak/hsz_2312-2312.htmlAz akku átlagos használat mellet kb 2-3 napot bír, amin lehet növelni ha pl átkapcsolsz 3G-rõl Edge-re, kikapcsolod a Wifi-t, bluetooth-t ha már nincs rá szükséged.
Ha problémád van a net-el az APN beállítások itt találhatóak:
- T-Mobile
- Telenor
- Vodafone
Indítás Recovery módban: Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás
Indítás Download módban: Hangerő le+Home gomb+BekapcsolásROM frissítés:
A telefon az új Gingerbread (2.3.6) rendszerrel kerül eladásra, jelenleg nem is érhető el frissítés hozzá.Ha a későbbiekben lesz elérhető frissítés, akkor ennek telepítésének két módja van: hivatalos (KIES*), és nem hivatalos (Odin).
Miért érdemes frissíteni:
A ROM frissítéssel a telefon SOKAT javul, sokkal gyorsabb lesz, gördülékenyebb minden. Érdemes tehát frissíteni, mivel tényleg nagy különbség van a gyári ROM és a legújabb ROM között.
Figyelem! ROM frissítés során törlõdik minden adat, ezért célszerû elõtte lementeni. Erre tökéletes a Titanium Backup nevezetû ingyenes program. Ám a mentés készítéséhez root jogosultság szükséges!*KIES: a Samsung gyári programja, olyan, mint például a Nokia PC Suite, vagy manapság az Ovi, leszámítva hogy nagyjából semmire sem jó/kell. Minden megoldható nélküle.
A gyári romok letölthetõk innen: sammobile.com (ingyenes regisztráció szükséges hozzá).
CyanogenMod 10.1 telepítés:
A Cyanogenmodot (CM) ajánlott friss rendszerre telepíteni. (de ha van egy jól bevált ROM, elég wipe-olni az adatokat, és/vagy a "gyári visszaállítás"ra menni.
1. Odin letöltés
2. Kell a CWM (Clockworkmod). Ebből ajánlott a legújabbat beszerezni /.MD5/ (régebbiekkel nem bootol be utána a rendszer). Célszerű a legutolsó frissítést is feltenni (.zip fájl)
3. Letöltöd a CyanogenMod-ot, és a Google apps-ot innen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2169122
- ajánlott a legújabb ROMot leszedni.
4. NE CSOMAGOLD KI A FÁJLOKAT! Tedd rá az SD kártyára, vagy a telefon belső memóriájára.
5. a.) belépsz a Recoverybe (Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás), és wipe-olsz mindent.
b.) kikapcsolod a telót. Elindítod az Odint (gépen).
6. Belépsz a Download menübe (Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás). Majd "Tovább"
Rákötöd a telót USB-vel a gépre, a PDA-nál a CWM-et tallózod be. Majd START.
7. Viszonylag gyorsan (max5 perc) alatt végez a CWM telepítésével.
8. Belépsz a CWM menüjébe a telefonon (ugyanúgy kell, ahogy a Recovery-be kellett). (most wipe-olj mindent!)
9. Majd a CWM-ben: Install zip from SD card.
Itt kiválasztod a belső, vagy a külső tárhelyet. (ahova tetted a .zip-eket).
10. Telepíted a CM (CyanogenMod)-ot. (2-5perc); majd telepíted a google apps-ot is.
11. Kilépsz a CWM-ből, újraindítod a telefont.
12. Lesz egy nagyon hosszú boot (akár 10 perces).
13. kb 10 perc után kiírja hogy google alkalmazások frissítése, majd ha végigtöltött, elindul a 4.2-es Android.
14. Ha 15-20 perc múlva sem jött be az android, a 9. ponttól végezz el ismét minden műveletet (wipe-ot is).
Ha akkor sem sikerül, írj levelet. (valószínűleg hibáztál valahol, vagy megsérült valamelyik fájl)
15. Végső esetben Odin-nal fel lehet tenni a gyári rendszert!Gyári Android Rendszer (2.3.6) Újratelepítése Odinnal:
Először is el kell döntened, NFC-s vagy NFC nélküli a telód:
NFC-s: s6500
NFC nélküli: s6500D
Ennek megfelelően le kell tölteni a http://www.sammobile.com/firmwares/ a hozzá való ROM-ot (lehetséges, hogy regisztráció kell hozzá).
S6500-nál: Hungary (VDH); 6500D-nél a sima "Hungary" vagy "Hungary (Telenor)" ajánlott.Ezután letöltöd az Odint.
1. A két letöltött zip fájlt kicsomagolod egy mappába.
2. Ha van a telefonodon adat, lemented! (SD-re, vagy gépre)
3. Telefont kikapcsolod, majd bekapcsoláskor belépsz a Recovery modba
(Hangerő fel+Hangerő le+home gomb+Bekapcsolás egyszerre, ha bekapcsolt a kijelző, a "bekapcs" gombot engedd fel, majd utána a többit is). - itt a hangerő gombokkal lépkedsz.
4. Wipolni kell mindent (tehát a "wipe"-pal kezdődő menükbe belépsz, majd "yes").
5. A gépen elindítod az Odint.
6. A telefonnal belépsz Download modba.(Hangerő le+Home gomb+Bekapcsolás)
7. Csatlakoztatod USB kábelen a PC-hez a telefont (ha telepíti a drivert, várd meg), majd telón: tovább.
8. A gépen a már futó Odinnál bal fent kiírja, hogy "added".
9. ezután a PDA gombra kattintva betallózod a kicsomagolt ROM-ot (.tar, vagy .md5 fájl). Majd ok.
- "Start" gomb az odinban.
- Bal oldalt megjelennek szövegek, vársz 5-10 percet, amíg ki nem írja hogy "done"/ "success").
10. Bekapcsolod a telót, (kicsit sokáig tölt, 5-10 perc) És megjelenik az Android.Ha hiba történik:
1. Telepíted a KIES-t, és a drivereket.
2. Újra megpróbálod elölről. - ha ekkor sem jó, próbáld másik gépről-
3. Egyéb hiba esetén jelezd a hibát a fórumon, és segítünk. Vagy küldj üzenetet nekem: Victoryus94Ha a fentiek átolvasása után kérdésed van jelezd a fórumban!
forrás: mobilarena.hu, Galaxy Ace 1. hsz.
Eredeti hsz:
Hát, ha a szolgáltatók jó áron adnák, akkor biztosan néptelefon lenne, mint a negatív dolgok ellenében elődje. Hardveresen sem lett ez olyan rossz...
Összességében, végülis tetszik a teló, még a független ár sem annyira túllőtt ár, ahhoz képest, hogy elődje 30-35k a szolgáltatóknál.
[ Módosította: Barthezz2 ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az egyik legkedveltebb androidos okostelefon utódja szinte minden téren javult elődjéhez képest, így a népszerűsége borítékolható.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest