- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
pocokfej #2999 üzenetére
Szerintem ettől átbillenne a knox, mert a függetlennek is más a bootloadere, meg a függőnek is.
De lehet tévedek, én ettől függetlenül nem kockáztatnék, ugyanis egy sima downgrade is belövi a knoxot (vagyis én már 5.0-val vettem a telefont, gyárilag. De ha rá akartam volna tenni a 4.4-et, ugrott volna). -
pocokfej
csendes tag
hallo
Mi van akkor ha odinal felrakom a független telomra a vodás magyar romot?
Elvileg amit majd kapok az is ugyan az lesz? , gondolom csak pár plusz vodás app van rajta.
Garancia vesztésel nem jár ? Jol tudom? -
BogyóBP
addikt
Megkapjátok a 6.0 át
Úgy néz ki.
-
kirusz1
őstag
válasz
infectedmann #2995 üzenetére
Tudnál irni milyen lett az új rendszer?
-
infectedmann
őstag
Az a lényege, hogy elkezdte kiadni a Samsung a készülékre a 6os frissítést, ahogy nézem minden országban a Voda kapja először.
-
golya32
senior tag
Nekem 400mb jött le és 5.0.2. lett ez a dual verzio
-
chris-v
senior tag
válasz
infectedmann #2981 üzenetére
Köszi a tippet, már én is töltöm lefele!
-
eax1650
aktív tag
Nekem is csak 5.0.2 lett!
-
kirusz1
őstag
válasz
infectedmann #2982 üzenetére
Sajna nem lett 6 os android.nem is értem mit frissitett 1300mb
-
kirusz1
őstag
válasz
DavidPetson #2984 üzenetére
Másik pc n probáltad?
-
DavidPetson
csendes tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy miért nem látja egyik napról a másikra a telefont se a w10 se a w7 még kiessel és smarth switchel se? Köszönöm
-
kirusz1
őstag
válasz
infectedmann #2982 üzenetére
Köszi a tippet nekem is talált független a készülék kiprobálom az uj rendszert
-
pocokfej
csendes tag
-
DavidPetson
csendes tag
válasz
DavidPetson #2977 üzenetére
Itt a lista http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-A500FU/ sorry, már nem engedett szerkeszteni
-
Pano
addikt
válasz
pocokfej #2976 üzenetére
Hali!
Arról szól as cikk, hogy az első generációs A5-re is elkezdte a Samsung hivatalosan, fokozatosan kiküldeni a 6.0-as fő frissítéseket, egyelőre Európában még csak pár piacon.
Valamint arról van szó, hogy ez az utolsó főfrissítés amit kap, a Nougat-ot már nem fogja megkapni, csak az új, 2016-os modell.Köszi a linket
-
chris-v
senior tag
Ha igaz a frissítés, akkor ez nagyon jó hír! Kíváncsi leszek mikor fog valójában megérkezni.
-
Pano
addikt
Isten szóljon belőletek
-
Pano
addikt
2015-ös A5-re nem fog jönni frissítés, a 2006-os A5-re szeptember-október környékén jön a 6-os android.
Samu, jó öreg szokásához híven szarban hagyja még az 1 éves modelleket is. De hát ezt a tény akkor is tudtam, amikor megvettem.Samu ügyfélszolgálatot én fenntartásokkal kezelném. Nekem, amikor decemberben terveztem a telefon megvételit, akkor azt mondták, hogy legkésőbb februárban jön rá az 5.1.1.
Nos, tudjuk mi lett belőle. -
pocokfej
csendes tag
A5 500fu irtam ès erre a tipusra irták az elöbbit
-
golya32
senior tag
válasz
chris-v #2964 üzenetére
Ennek most örülök, komolyan kezdtem félni attól esetleg prorobléma lehet az egész éjszakás töltés.
Köszi a tanácsokat is, figyelek a használatukra, nekem a dual simes változat van.
Felmerült a csere S7 dualra is, az egyenlőre horor áron van, és a fémháztól nem tudok elszakadni..
-
chris-v
senior tag
válasz
Andrewstarr #2963 üzenetére
Nincs jelentősége. Amikor feltölt, nem tölt tovább, csak szinten tartja. És amit a telefon 100%-nak mutat, az igazából 97-98% töltöttség. A lemerülés is hasonló, ott is a 0% még 2-3 % igazából.
Ami a lítiumos aksi ellensége, az a teljes lemerülés, és a meleg. És ez minden eszközre igaz, telefontól a Notebookig. -
Andrewstarr
aktív tag
Állítólag az sem szerencsés, hogy feltöltés után még több órán keresztül még a töltőn marad, nem?
-
Raiu
tag
válasz
golya32 #2961 üzenetére
Mikor ennyire gyorsan merül,akkor nem feltétlenül garis probléma.
- Aksi adatoknál nézd meg a kijelző üzemidejét és nézd pár napig, mielőtt esténként fullra töltenéd.
- Feleslegesen ne mennyen semmi a háttérben (Wi-Fi, NFC, bluetooth, GPS, alkalmazások)
- Bal gomb -> minden bezárása... Ez sokat jelent az aksinak, ha rendszeresen megteszed.
- Ha teheted ne maxon legyen a képernyő fényereje és legyen automatikus. Így sötétben nem veri ki a szemed és az aksi is meghálálja.
- Nem mindegy az sem, hogy mit mennyire használsz. Párom alig használja a telefont és naponta/2 naponta tölti. Nekem volt, hogy 3-4× lemerítettem egy nap.
Röviden ennyi. Ha van időd egyszer olvasd végig a fórumot. Többször szóbajött,hogy mennyit bír az aksi. Illetve mennyi az aktív kijelző hozzá. -
chris-v
senior tag
válasz
golya32 #2957 üzenetére
Reggel 6-tól, este 10-ig az 16 óra. Lényegében ez idő alatt használod a wifi-t, talán a Bluetooth-t, helymeghatározást stb, plusz még talán nyomkodod is egy kicsit, és nem utolsó sorban telefonálsz is.
Nekem nem tűnik irreálisnak ez a fogyasztás. Inkább vegyél egy powerbankot amivel napközben rátöltesz, mert a lítiumos aksik élettartam úgy lesz a leghosszabb, ha kb 3/4 töltöttségi szinten van tartva. Persze ez a való életben lehetetlen, de még mindig jobb, mint a full lemerüléstől a full töltöttségig használni. -
golya32
senior tag
1éves kb, nincs már garim, cégesnek használom, csak újraindítom hetente 1x.
Nem raktam még újra.
Este 10körül szoktam töltöre rakni reggel 6-ig, lehet ezért van oda, most este6-7kor van 15%-on, este 10kor meg 1-2% vagy lemerűl teljesen.
Ha GPS-t használom akkor nagyon melegszik és gyorsan merül, de ez legfeljebb 2hetente 1x kell használnom. -
ttiimdr
tag
sziasztok, a telefon csak kikapcsolva toltodik(nem kontaktos), valami megoldás? köszi,,
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Milyen üveg kijelző fóliát érdemes rá venni? Asszonynak kellene a telefonjára.
-
retroid
senior tag
Pokémon GO fut rajta?
Engedi telepíteni a Google Play Áruház? -
BogyóBP
addikt
válasz
Tocso76 #2945 üzenetére
Amig nincs rootolva addig nem fogsz tudni rátenni custom romot mert megfogja fogni a knox védelem. A leírásban nem találtam hogy írta volna a rootot, CF-autoroot al küldd meg ha a garancia úgyse számít már mivel permanens root kell nem csak addig amig újra nem indul. A Kingroot is szépen kitudja rootolni akkor nem veszik el a garancia (com.kingroot.kinguser_4.8.2-138_minAPI9(nodpi).apk) ez kell majd neked, nekem ez rootolta ki úgy hogy nem ugrott meg a számláló így tudtam variálni a régiókodokkal is. Aztán ha ez kész akkor mehet rá a TWRP majd az SD kártyára az új rom és a Gapps. Innentől magától értetődő a dolog, telepités SD kártyáról, kiválasztod a rom telepítőjét valószinüleg aroma installeres, aztán hajrá.
-
Tocso76
tag
Kis segítség kellene. Szeretnék új romot tenni a telóra. infectedmann kolléga leírása alapján próbálkoztam több mindennel, de mindig failed a vége.
Ezt írja az odin.
<ID:0/035> recovery.img
<ID:0/035> NAND Write Start!!
<ID:0/035> RQT_CLOSE !!
<ID:0/035>
<ID:0/035> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1) -
BogyóBP
addikt
válasz
kogamester #2940 üzenetére
Nekem néha olyan hangot ad ki mintha egy akku kisülne, felsipol/felzúg mintha valami kisülne
aztán pluttyan egyet. Elég ritkán van. Fingom sincs miez.
-
Humbucker
senior tag
Erről a sima A5-ösről hol találok neten drop testet?Mindenhol csak a 2016-ost tesztelik
-
kogamester
csendes tag
Sziasztok miért van az hogy állandóan a telefon 3 napja mindig random szerűen újraindul
már hard resetet is csináltam vele mikor újraindul kéri a pin kódotMi lehet a gond
Segítsetek létszíves -
Kajla5
aktív tag
Sziasztok,
Megpróbálok burkoltan fogalmazni
Ha elviszem a szervizbe a garanciális A5-ös Telenoros telefonomat és kérek egy szoftver frissítést, akkor van rá esély hogy vörös és magenta színben is szórakozzak? -
chris-v
senior tag
-
Humbucker
senior tag
Jól bírja ez a telefon az eséseket?Volt akinek betört már a kijelzője?
-
Vangelis
félisten
Üdv Srácok!
A szomszédom vett egy SM-A5000 dual telót.
Valami kínai lehet
legalábbis ezt mondta, mert most se magyar nyelv se semmi nincs rajta.
Hogyan tudok egyszerűen feltenni neki egy rendes FW-t?
Vagyis mit és hogyan
THX
Szerintem ez az:
[link] -
chris-v
senior tag
Azért nem biztos, hogy a nem éri meg kategória, főleg ha tudsz rendelni külföldről és van egy kis kézügyességed.
A kijelző 20 ezer Ft körül megáll aliról
A kijelző csere pedig nem nagy kaland:
https://youtu.be/DXNO_PZRHakPersze feltételezve, hogy csak a kijelző ment tönkre. Ha más is elhullott benne, akkor a kijelző csere csak pénzkidobás volt.
-
Burt1793
veterán
Ajj, de nehogy már azzal hasonlíts egy okostelefont, egy S5-ben ugyanúgy drága egy alaplapcsere. A nagy felületű, nagy kijelzős okostelefonok sérülékenyebbek, de legalább használhatóak valamire a telefonálás mellett, nekem ez fontosabb. Az én A5-öm 8 hónapos, sose esett még le, semmi baja, de az előző okostelefonjaimmal is ugyanígy jártam, a butatelefonok is megvannak még, azok se mentek tönkre.
-
DavidPetson
csendes tag
Sziasztok!
El van mentve egy FTP kapcsolat a felhőtárolóban, a Saját fileok gyári programban, annak a beállításait, szerver, név, jelszó stb... merre találom? Ugyanis sikeresen elvesztettem és csak a telefonon van meg, viszont kéne sztgépre is.
Köszi
-
Raiu
tag
Ez a hibája a szétszerelhetetlen telefonnak. Az a telefon kuka.... Nem éri megcsináltatni... Ennek az okai:
- Aksi csatlakozó vizetért belül... Így rövidzárlat szóbajöhet...
- Alaplap vízben ált... Emiatt az lassan elkezd oxidálódni...
- Amiért nem garanciális hiba (belső indikátorok elszineződése miatt minden saját zsebből menne) drága a javítás.... 30-40k az új kijelző,ha nem tudják menteni... Aksi 15-20k... Ha meg is csinálják,akkor is az alaplapon hamarosan valami elszál szerintem a beázás miatt. Viszont ez magánvélemény... Tutit a hivatalos szervíz tudna mondani.... -
Geni86
csendes tag
Sziasztok! Barátnőm vízbe ejtette a telefonját és hiába hagytuk száradni 5 napot, a kijelző csíkos, jóformán semmit nem látni. Volt aki már így járt? Nagyjából milyen szervízköltségekkel lehet számolni?
-
Raiu
tag
válasz
samphone #2922 üzenetére
Majd ha lesz időm belinkelem a felhős fórumot.... Most a kérdésre itt is tudok válszolni.
1) A meghívásért mindig 250mb tárhelyet kapsz...
2) Ha a telfonodon TE léptélbe elsőnek dropboxba,akkor ahhoz a dropboxhoz automatikusa hozzáadódik ez a tárhely....
Most jön az egészben a csavar... Vannak ebből a rendszerből kizáró okok. Ez a tiltás nem levehtő!
1) Nem a te dropboxodhoz lett kapcsolva a telfon elsőnek.... Ekkor a következő tiltások nem élnekmég... Lépjbe egy frissen bontott telefonon és megkapod a tárhelyet...
2) Ha a te dropboxod lett elsőnek használva a telefonon,akkor csak akkor nem kapod meg a tárhelyet,ha:
- Már van aktív samsungos promo tárhelyed... (Hiába van 2-3 új telefonod... csak egyszer kapodmeg a tárhelyet...)
- Volt a dropboxhoz ilyen promo kapcsolva és lejárt. Ebben az esetben hiába veszel új telefont. A promot csak új acc létrehozásával tudod kihasználni... -
samphone
tag
Anno adtak lehetőséget, hogy a Dropboxnak a tárhelyét megnöveljem 48 GB-tal, lépéseket kellett teljesíteni. Már csak egy volt hátra, nekem dolgom volt, aztán ez így elmaradt. Elég lett volna meghívót küldeni valakinek. Ma beakarok lépni, és látom, hogy ha elküldöm a meghívót és teljesítem a lépéseket akkor már nem 48Gb-t kapok, hanem csak 250 MB-t.
A számítógépen azóta volt oprendszercsere, mégegyszer felkellett rakni a Dropboxot.
Kifutottam volna az időből ( 1 éve van meg a telo) vagy ez az újrarakás, oprendszercsere kavart be valamit? ( bár sztem nem kéne)
Másnak is volt ilyen? Vagy mit lehet most tenni, jól jönne az a 48 GB
Bár az is csak egy időre szólt volna, ha jól tudom. -
chris-v
senior tag
válasz
kogamester #2913 üzenetére
Sajnos túl nagy a csend róla, szóval esélyes, hogy 6.0 már nem lesz.
Bár ha van egy kis szerencsénk, akkor mindjárt android n-et kapunkSzerk: úgy néz ki a 2016-os A5 megkapja a 6-os androidot.
-
Pano
addikt
válasz
kogamester #2913 üzenetére
szerintem nem.
-
kogamester
csendes tag
Szerintetek 6.0-ás meg fog jelenni rá?
mi a véleményetek? -
samphone
tag
Bekapcsolom a készüléket es mikor bejön a rendszer azt írja ki, hogy Touchwiz kezdő leállt. Leokézom, ilyenkor újra bejön a kezdőoldal, az alkalmazásokkal. Van, hogy többször megcsinálja egymás után, ilyenkor kikapcs-bekapcs. Mással is előszokott ez fordulni? KitKatem van egyébként.
-
samphone
tag
Előlapi kamerát mivel érdemes tisztítani, ha valami szennyeződés megy rá? Csakhogy meg ne karcoljam?
Sikerült ugy tüsszentem, hogy egy nagyon apró csepp az előlapi kamera közepére került
De egyébként is ha másképp bekoszolódik előlapi, hátlapi kamera, esetleg a fényérzékelő, mit ajánlotok, hogy tisztítsam? Szemüvegtörlő kendőre gondoltam, a puha fajtára. De gondolom semmilyen szert nem szabad használni. -
kogamester
csendes tag
Sziasztok
A héten megkapom ezt a készüléket így hát belépek ebbe a csoportba
remélem hogy jó bevált telefon lesz
sokat olvastam róla
most tulajdonosa leszek
ha bármi féle jó dolgot tudtok mit érdemes mit nem a telefon beállításokkal kapcsolatban azt szívesen meghallgatomKöszönöm a befogadást
-
samphone
tag
Kitkat-em van, ott is rajta kell hogy legyen? Mert nem találom.
-
Pano
addikt
válasz
samphone #2901 üzenetére
Nem ismerem, de inkább használd a gyári samsungot, ugyan ezt csinálja, meg azt legalább ehhez tervezte maga a gyártó. Intelligens kezelő a neve.
S igen, előfordulhat hogy fontos alkalmazást zár be. De szerintem nem kell foglalkoznod azzal, hogy mennyire van vagy nincs tele a memória, azok az idők rég elmúltak. -
samphone
tag
Vodás vagyok, van egy progi a telomon, a Vodafone Protect. Ez képes jelezni, hogy hány % memória van használatban. Ha rákattintok erre az adatra, lecsokkenti a %-ot, tehat felszabadit a memóriábol(azt is kiírja, hogy mennyit). Gondolom programokat zár be. Ha erre rákattintok, ezekből a felszabadításokból/programbezárásokból lehet probléma? Pl. fontos alkalmazást zár be.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.
- Külpolitika
- OpenWRT topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Óvodások homokozója
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest