- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A karcsúság ára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz
Tonio51 #3296 üzenetére
Szia!
Erről az oldalról.
Viszont nem ajánlom a feltételét, mert lehet, hogy amiatt elveszted a garanciát.
Én nem mertem meg reszkírozni. -
Pano
addikt
válasz
Andrewstarr #3281 üzenetére
Ezen most nem kicsit meglepődtem... Azért nem eszem forrón a kását, majd akkor örülök, ha tényleg itt lesz. Volt már rá precedens, hogy beharangoztak egy szoftver frissítést a samuék aztán mégis törölték.
-
Pano
addikt
Valaki feltette esetleg szolgáltató függő készülékére (pl t-mobile) a független XEH romot? KNOX maradt?
2016-osnál ezt meg lehet játszani, de itt nem tudom. -
Pano
addikt
Töröld le a messengert és a facebookot és nézd meg úgy.
Főleg a messenger lehet a ludas, egyszerűen szavak nincsenek arra, hogy mekkora gané "vírust" csináltak abból a szarból (már bocsánat). Azt vettem észre, hogy a messenger pl háttérben 42%-on hajtja üres járatban a procit.
Pont pár napja szedtem le a messengert és a facebookot a telefonomról, olyan kb mint ha kaptam volna egy teljesen új telefont úgy begyorsult, a plusz akku időről nem is beszélve.
Azóta megszűnt az a ritka jelenségem is, hogy feloldottam a kijelzőt és kékes árnyalatú volt, aztán vissza kellett zárni, majd újra feloldani, hogy elmúljon. -
Pano
addikt
válasz
Rhino82 #3254 üzenetére
A teljes hard reset az valóban sokáig tart -bár nem tudom, hogy van-e 20 perc-, a térerő meg android bug (de csak a kijelzése az), amit valamiért még mindig nem javítottak ki, mert az előző fő verzióban is jelen volt és csak a LTE használata esetén jelentkezik. Azt hiszem csak telekomnál, de ebben nem vagyok biztos.
Ha átállítod only 3G-re, akkor maxra megy a térerő, de igazából felesleges, mert attól, hogy keveset mutat még lesz térerőd és a hívás minősége se lesz rossz (nekem soha nem okozott problémát, maximum az ember szemét b****a egy ideig).
Viszont ha ennek ellenére tapasztalsz térerő hiányt, hívás minőség romlást, akkor bizony valami nem kerek. -
Pano
addikt
válasz
cintula187 #3242 üzenetére
Persze
-
Pano
addikt
válasz
mikk2000 #3233 üzenetére
Értem én, de ennél egyszerűbb tényleg nem lehetne, ha azt nem tudja megcsinálni, hogy "Legyen kedves, nézze meg a telefon oldalát, lát két jól látható kis fiókot, a rövidebb lyukába dugja bele azt a fém tűt majd nyomja meg és kiugrik a tartó", akkor onnantól bármit csinálhatsz
.
-
Pano
addikt
válasz
cintula187 #3223 üzenetére
Ilyet én személy szerint nem tapasztaltam.
-
Pano
addikt
-
Pano
addikt
Nekem olyat csinál a telekomos hatos, hogy érkezik egy bejövő hívás, a kijelző sötét marad, nem cseng a telefon, nem is rezeg, sehogy se jelzi a hívást (ha közben mondjuk megnyomom a kijelző bekapcsolást látszik a hívás).
Amint a hívásnak vége nincs a naplóban sem nem fogadottként. Újra kell indítani, hogy helyre jöjjön.Elég komoly bug, vagy csak ez a jogosultság baromság kavar be valahol. Frissítéskor nyomtam egy hard resetet és nulláról újra raktam a telefont + beállítottam, szóval ezt kizárhatjuk.
-
Pano
addikt
válasz
cintula187 #3126 üzenetére
Attól én is hülyét kapok, mi a megoldás?
Egy csomó engedélyt nem tudok adni, hiába van kivéve onnan, vagy betéve. Olyan ideges lettem tőle, hogy inkább hagytam mielőtt falhoz vágom a telefont. -
Pano
addikt
válasz
infectedmann #3099 üzenetére
Sajnos így van,de meg kell nézni a knox állapotát.
Azt viszont nem tudom, hogy ez kimeríti e az illegális függetlenítés fogalmát, ahhoz már nem értek. -
Pano
addikt
válasz
infectedmann #3027 üzenetére
köszi
-
Pano
addikt
válasz
infectedmann #3023 üzenetére
Az "Internet"-be bekerült az adatforgalom csökkentő?
-
Pano
addikt
válasz
pocokfej #2999 üzenetére
Szerintem ettől átbillenne a knox, mert a függetlennek is más a bootloadere, meg a függőnek is.
De lehet tévedek, én ettől függetlenül nem kockáztatnék, ugyanis egy sima downgrade is belövi a knoxot (vagyis én már 5.0-val vettem a telefont, gyárilag. De ha rá akartam volna tenni a 4.4-et, ugrott volna). -
Pano
addikt
válasz
pocokfej #2976 üzenetére
Hali!
Arról szól as cikk, hogy az első generációs A5-re is elkezdte a Samsung hivatalosan, fokozatosan kiküldeni a 6.0-as fő frissítéseket, egyelőre Európában még csak pár piacon.
Valamint arról van szó, hogy ez az utolsó főfrissítés amit kap, a Nougat-ot már nem fogja megkapni, csak az új, 2016-os modell.Köszi a linket
-
Pano
addikt
Isten szóljon belőletek
-
Pano
addikt
2015-ös A5-re nem fog jönni frissítés, a 2006-os A5-re szeptember-október környékén jön a 6-os android.
Samu, jó öreg szokásához híven szarban hagyja még az 1 éves modelleket is. De hát ezt a tény akkor is tudtam, amikor megvettem.Samu ügyfélszolgálatot én fenntartásokkal kezelném. Nekem, amikor decemberben terveztem a telefon megvételit, akkor azt mondták, hogy legkésőbb februárban jön rá az 5.1.1.
Nos, tudjuk mi lett belőle. -
Pano
addikt
válasz
kogamester #2913 üzenetére
szerintem nem.
-
Pano
addikt
válasz
samphone #2901 üzenetére
Nem ismerem, de inkább használd a gyári samsungot, ugyan ezt csinálja, meg azt legalább ehhez tervezte maga a gyártó. Intelligens kezelő a neve.
S igen, előfordulhat hogy fontos alkalmazást zár be. De szerintem nem kell foglalkoznod azzal, hogy mennyire van vagy nincs tele a memória, azok az idők rég elmúltak. -
Pano
addikt
"Nem akarom megint azt hogy elveszik 1-2 hétre a készüléket, majd visszadobják azzal hogy hibátlan.."
Elvileg prémium gari van hozzá, 1-2 munkanap alatt + csere készülék (ha nincs alkatrész hiány).
Ehhez persze közvetlen a samsungnak kell lejelenteni és futárt kérni, nem máshova vinni. Ha már egyszer van rá garancia, élj vele. -
Pano
addikt
válasz
Humbucker #2835 üzenetére
Az animációk van, hogy belaggolnak.
Sajnos ezt a "nem laggol" maszlagot én is benyeltem itt, azért írom hogy ne csalódj mint én (nem laggol annyira, mitn bármelyik másik teló, de igenis van h megakadnak és darabosak az animációk/átfedések!).
Kikapcsoltam inkább.
Természetesen a legjobb droidos telefonom, ami volt, de azért sajnos az android betegségei ennek is megvannak.
Fagyni szerencsére nem fagy. -
Pano
addikt
válasz
samphone #2796 üzenetére
Elvileg ha hangbeszédet folytatsz vele, akkor kevesebb adatforgalmat használ, plusz ugye ingyenes üzenetek.
A legnagyobb előnye az, hogy ha valakinek felveszed a telefonszámát a névjegyzékedbe és van vibere, akkor már automatikusan oda is felkerül, így nem kell egymás felvetetni, hanem kapásból tudsz neki ingyen üzenni, ingyen hívni stb stb.(#2797) Barell: Ígéret van, rá, hogy lesz 6.0, de hivatalos állásfoglalás még nincs (úgy tudom).
Bár nem tudom mennyire lesz az jó nekünk. -
Pano
addikt
Nem tudom emlékeztek-e, hogy panaszkodtam az A5 mikro lagjaira, hogy néha megakadnak az animációk/átfedések stb..
Nos, átkapcsoltam only 3G-re és óriási lett a változás. Egyedül az értesítési sáv legörgetése lagol még néha,
Az, hogy ez a bug erre is kihatással van, no comment.
Ez hihetetlen elszomorító, h választanom kell az LTE és a normális felhasználó élmény között. Főleg, hogy a telekom 3G lefedettsége borzalmas (konkrétan majdnem hogy nincs is. Amíg mindenhol van LTE térerőm szinte, addig 3G esetén 80%-ban csak H+). -
Pano
addikt
Túl sok választási lehetőség nagyon nincs, sajnos. S ez nem is fog változni, ebben kár reménykedni.
Következő választási lehetőségeid vannak:
- Veszel Windows Phone-t: Költséghatékony megoldás. A rendszer stabilitásáért és fluid működéséért cserébe lemondasz a funkció gazdag appokról, meg úgy a minőségi appokról egyáltalán (akad pár, de so-so). Próbáltam hosszú távon, nekem nem jött be.
- Veszel droidot (lehet költséghatékony, arany középút és drága megoldás), a hátrányokat, előnyöket ismerjük. Akármelyik gyártót is választod, az android f**zságok ugyanúgy velük járnak
- Veszel iPhone-t (durván költséges megoldás). Minden "kifogástalan" lesz, de ezzel a szabadságod adod fel és szánt szándékkal veteted magad hülyére egy vállalattal, mert kifizeted a termékük röhejes és irreálisabbnál irreálisabb túltolt árát. Tudják jól, megcsinálhatják és meg is csinálják.Pont a fentiekben taglat piaci kínálat miatt. Igazuk van.
Az már szerintem tényleg a legnagyobb trollkodás az Apple részéről, hogy ráadásként kiszúrják a szemed a rohadt sok lóvédért cserébe 1 év garanciával (tehát a lehető legkevesebb felelősségvállalásért cserébe).
De cserébe nem lesznek ilyen gondjaid, működni fog, rendesen.
Ezt az utat is megjártam, de nem tudtam elviselni a tudatot, hogy ott van a kezemben egy több mint 200 ezres telefon. Folyton az járt az eszemben, hogy marha jó, szeretem de bazzeg, rohadtul nem ér ez ennyit.Nos, így mindig a droid mellett kötöttem ki, de ahogy egyre jobban halad az idő, én is úgy vagyok vele, hogy a következő már tényleg iphone lesz. Ha csak addig le nem csúszik az is annyira, vagy a droid nem változik meg. Utóbbira meg nagyon kevés esélyt látok.
A WP meg szerintem már az utolsókat rúgja, a W10 lesz a kegyelemdöfése.A samu A5 volt nálam a droid utolsó esélye. Azért vettem meg, mert mindenki mondta itt, hogy ez nagyon frankó, nem akad, gyors. Tesztekben is azt mondták, jól van optimizálva.
Szerencsére összeomlásokkal, lefagyásokkal nem is találkoztam. De az animációk, átfedések ugyan úgy itt is sűrűn megakadnak, lagolnak. Akár ki, akár mit is mond. -
Pano
addikt
Hali!
Tudtok esetleg olyan funkcióról, hogy az A5 kapcsolja be a kijelzőt, ha értesítés érkezik? (Pl ahogy iPhone esetében vna). Ne feloldja, csak a zárt képernyőt mutassa.
A Huaweiek tudják ezt, de itt nem igen találok ilyesmit. -
Pano
addikt
válasz
kirusz1 #2713 üzenetére
Nekem is, de még egyszer se ment el a térerőm, vagy lett volna rossz a hang. Mindig elértek.
Mások se panaszkodtak egyszer se, hogy ne hallanának rendesen. Sőt.Meg amúgy se állítanám át csak 3G-re, nekem fontos a mobilnet, ha már egyszer van LTE képes készülékem. Meg telekomnak a 3G lefedettsége sokkal kisebb, mint a 4G-s, tehát csak hátránnyal jár only 3G-be betenni (meg hát ugye minek ha normális a beszéd kommunikáció)
-
Pano
addikt
válasz
kirusz1 #2694 üzenetére
Pedig egyszerű.
Sok helyen, főleg nagyobb cégeknél (de kicsiknél is megesik) benne van a munkaszerződésedben a titok tartás.
Vagy konkrét titoktartási szerződés, vagy egy bekezdés, hogy a cég belső működéséről illetve az általa gyártott termékekről, végzett munkákról stb stb stb nem beszélsz olyannak aki nem a cég alkalmazottja. -
Pano
addikt
válasz
barcsajani #2685 üzenetére
Hát, annyira tökéletesen, hogy nekem még egyszer se jelzett, pedig bekapcsoltam.
-
Pano
addikt
válasz
golya32 #2638 üzenetére
Tedd fel magadnak a kérdést: A benne rejlő lehetőségeket kihasználnád? Erősebb hardver stb.
Igazából én csak a külleme és megjelenése (+ a prémium gari) és viszonylagos jó optimizálása miatt választottam az A5-öt. Én csak facebookozok, netezek meg e-mailt fogadok, zenét hallgatok. Erre elég lett volna egy jóval olcsóbb lumia is pl.
Tehát nekem teljesen felesleges lenne egy s6 csak indokolatlan rongyrázás (néha úgy érzem az A5 is luxus volt, de amikor meglátom meg megfogom a hideg fém telefont, elszállnak ezen gondolatok).
Ilyen szempontokra gondoltamHa úgy érzed igen, akkor meg van a válasz, mert akárhogy nézzük jobb az s6, nem hiába felső kategória.
-
Pano
addikt
válasz
chris-v #2597 üzenetére
Nem, nagyon ügyelek, hogy ne telepítsek semmi ilyesmit fel. Azt nem tudom, hogy a telekom mikkel szemeteli tele, eddig csak a saját appjaikkal találkoztam, de azok mind leszedhetőek voltak.
Biztonsági progi nincs.Igazából nem használok semmi egetverőt: facebook (bár már kezdek leszokni az appról, inkább böngésző), messenger, instagram, duolingo, spotify, zene, viber, digi online, gmail, keep, google fotók, opera mini.
Igazából ennyi.. e próbálgattam már kiszedni a felesleges dolgokat, valamit javított, de az animációs és átfedési lagok ugyanúgy előfordultak.
Nézegettem közvetlen lagg után, hogy mi fut a háttérben vagy be gyorsító tárazva, de semmi extra. -
Pano
addikt
Meg akartam nézni miként muzsikál, mert itt mindenki állítja, hogy neki nem akad a telefon, de nekem csomószor belaggol az ablakanimáció (mindegy, hogy 1x vagy 0,5x) meg az átfedések és iszonyat mód tud idegesíteni (nem fagy le, vagy nem lassul az app, csak az animáció). Eszméletlen allergiás vagyok ilyenre.
Néha kedvem lenne eldobni olyankor a telefont.
Pont azért vettem ezt, hogy ilyeneket ne kelljen már végre nézegetnem, a teszt videók meg csak 4.4-el vannak (a legtöbb), én meg eleve már 5.0.2-vel kaptam.
Egy hónapja van meg, de már fontolgatom, hogy eladom a 'csába. De kezdem belátni, hogy egyszerűen a droid ekkora retek f*s (a nexusokon kívül eddig mindenen volt ilyen jelenség).Rengeteg dolgot kipróbáltam, arra gondolva hátha valami app okozza, de gyári appokkal is ugyanúgy előfordul (ha nem telepítek semmit).
@Termi92: Nagyon köszönöm! Ezzel csak az a baj, hogy nem telekomos romok
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Telekomos 4.4.4 Kitkat romot honnan tudok letölteni? A sammobile ahova irányít az botrányosan lassú (napok kérdése mire lejönne)
Ha felteszem odinnal remélem nem billenti a knoxot ha alapból 5.0-val kaptam?Előre is köszi!
-
Pano
addikt
3. Néha -ritkán- elmegy a kijelző érzékenysége. Van mikor olyan, hogy szinte hozzá sem kell érni, máskor meg 3-4x is kell, mire magához tér.
Találkozott már valaki hasonlóval?Ezzel én találkoztam. 2 hete van meg a telefon. Szerencsére ritkán jelentkezik, de olyan mint ha befagyna a telefon hogy nem veszi a tapizást pár pillanatig.
---------------
Más..
Animációs laggokat amúgy én is tapasztalok néha-néha, sajnos. Mondjuk azt észrevettem, hogy inkább akkor jellemző, ha a chrome vagy valamelyik böngésző fut a háttérben, nem pedig be van zárva teljesen. Utóbbi esetében is, csak akkor sokkal ritkábban.
Még így is fluidabb mint a legtöbb droidos telefon, de attól még létezik benne a lagg. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Totál amatőr kérdést fogok feltenni, de nem tudok rájönni esküszöm
A lezárt képernyőn lévő értesítések által lehet valahogy közvetlenül az érintett appba menni?Gondolok itt arra, hogy mondjuk rábökök az e-mail értesítésre és megnyitja azt. Mert itt hiába tapizok rá egyszer, duplán semmi. Ha oldalra akarom csúsztatni akkor csak a kezdőképernyő jön be.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném tőletek megkérdezni, hogy ennél a telefonnál előfordul-e animációs lagg?
Köszi!
Üdv,
Pano
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest