- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Tippmix46 #62 üzenetére
"Őskövület? inkább aki szereti a minőséget!! Ennyi a különbség kettőnk között, de ezt vállalom.
Azt ne mondjad, hogy egy 7-8 colos tabletet zsebrevágsz...akkor meg? Amiben viszed azt, abban viszed a 10 colost."
↪Szereted a minőséget? Akkor miért a kis szar 50"-os tévéden nézed? Elmész a moziba és megnézed ott ahol jóval jobb a filmezés élménye. Akkor most mindenki menjen moziba mert ott jobb a minőség? Én a 107 cenis Full HD tévémen ugyan úgy nézek meg egy Full HD filmet mint a tabomon.Az meg hogy szerinted a 7 és 8 colos tabok ki szarok, attól még ne húzd le. Használj egy 8"-os tabot is a 10.1"-os tabbal is és majd utána beszélj. Nekem a kényelem a fontos és a mostani tabomat 1 kézzel simán átfogom, ami a tiédről nem mondható el.
"Méret: nehogy bead már nekem, hogy 7 és 10 col között nincs különbség...Egy 4,x colos iPhone és egy 5,4 colos Note telefon között is óriási a felhasználó élmény különbség netezéskor, filmnézéskor, gondolom a 7 és 10 colnál is érezhető akkor. Én a 7 colost vevőket nem értem, akkor vegyen egy Samsung Note telefont (5,5col)."
↪Még véletlenül sincs akkora különbség. Sőt hogyha már úgy is 1 árkategóriába van a két említett tab, akkor elmondom hogy nagyobb élmény ezen böngészni, mint azon, főleg a kijelző felbontása miatt.
"Azt gondolom, hogy ha te azt írod, hogy egy galaxy ace állat képeket tud csinálni, hogy neked még az életben nem volt egy Nikon/Canon tükörreflexes géped...túristákat nézzél meg majd egy külföldi kirándulás alatt (persze valami igényesebb nemzetből), azok nem röhögtetik ki magukat a tablettal fényképezéssel vagy az iphone kattingatással, vagy galaxy ace fényképezéssel, azok kezében kőkemény tükörreflexes gépek vannak...mert igényesek. Számít a minőség! Persze meg lehet örökíteni egy családi eseményt, utazást egy tablettal vagy telefonnal, akinél nem számít a minőség az azt is teszi...ennyi."
↪Régebben én is kőkemény tükörreflexes géppel fotóztam. (230k volt 3 éve) Attól mert valaki nem egy vagyonos fényképezőgéppel. Én mindent fényképeztem régen, úgy kb. 2-szer néztem vissza. Úgyhogy el is adtam és vettem rajta értelmesebb dolgot.
"Mondom, én ha van egy új 1080p mkv filmem, akkor azt nem fogom rárakni a tabletra (ahogy nem raknám egy rá egy 150-200 ezres tabletra sem) megnézni azon, mert az nem minőségi szórakozás!!! Filmet házimozi rendszerrel nézek a nappalimban nagy tv-n, kiváló hangzással...ennyi. Igényesség kérdése."
↪én rá szoktam rakni. Lehet hogy igénytelen vagyok de nem azon filózok közben hogy a TV-n jobb lenne. És szórakozok is közbe, mégpedig minőségi szórakozás megy. De tudom hogy igénytelen vagyok. -
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #72 üzenetére
Szerintem meg az igénytelenség, ha valakinek ez minőségi szórakozás, és akkor a témát valóban zárhatjuk. Az említett filmek kb arra jók, hogy az ember egy alkalommal 70-80%-ban nézze alkalmanként skip-skip részekkel, esetleg valami értelmesebb időtöltés mellett háttérzajnak. Vagy elcsattogni moziba, és esetleg ott.
A "dinamikával" kapcsolatban meg agyf.szt kapok, hogy pont az említett típusú filmeknél az a menete a dolgoknak, hogy tücsöklábak neszezése-suttogó párbeszéd-atomrobbanás-97dB üvöltés-majd középhangosan hörögve belek tuszkolása, véletlenszerűen ismételve. Igényes
De legalább optimális egy párszázezres házimozi rendszeren.
Őskövület dolog ezt etalonnak tartani, és úgy beállítani, mintha ezen valódi értéke/fontossága lenne. Egyre kevesebb van
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #68 üzenetére
Nem akarok fhd filmeket se 7"-on, se 10"-on, se 32"-on nézni. Mint ahogy a cikkben szereplő tabletnek nincsen meg hozzá a felbontása sem. De mondtam már, hogy nagyon rossz helyen keresgélsz, ha ennyire félreértelmezed, amit írtam (vö "minőségi szórakozás"). Ugyanez vonatkozik a mellbevágó basszusra is. Hallottam, éreztem, ennyi. Kifejezetten zavar, ha egy anyagnak túl széles tartományban mozognak a hangjai/effektjei, és arról a filmről meg megvan a véleményem, aminek ez a lényege. Gondolom, ebből talán az is lejön, hogy az akciófilmekkel milyen viszonyban vagyok.
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #64 üzenetére
Vita már egy ideje nincsen, valóban, de a következő mondatot inkább emelhetted volna ki
Amúgy én már elég régóta rágódok ezeken a dolgokon. A cikkben futó tablet felbontása ugyanakkora, mint a 7"-osé, és a tévém is "csak" HD. Az érdemi érzékelés a távolság függvénye is, látószög, szem által érzékelhető felbontás, miegymás. Ezek miatt a dolgok miatt mondom, hogy nincsen az a mellbevágó különbség. Arra meg sem időm, se energiám, se kedvem nincsen, hogy egy moziszobát építsek csak azért, hogy megnézzek alkalmanként 1-2 olyan filmet, aminek a lényege a pixelméret, vagy a hangzás dinamikája.
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #62 üzenetére
Több különbség van, mint gondolnád, de nem úgy, ahogy gondolod. Szeretem a minőséget, bármiről is legyen szó, de nem értékelem túl. Ha te ettől érzed magad jobban, hogy viszed a kittet mindenhová, akkor vidd, Ha te csak 50 colos fhd tévé előtt érzed jól magad, akkor nézzed. Ha neked a játék élményét csak egy ps3/ps4 tudja megadni, akkor játssz csak azzal. Tudom miről beszélsz, mert már voltam ott, de így utólag baromira eltájolva érzem az akkori értékrendemet. Van egy kollégám, aki a kocsijaival van így, és meg sem állt egy kupé merciig -- de se kutyája, se macskája.
Tényleg fasza dolgok ezek, de van egy pont, amikor mérlegel az ember, hogy mit miért. Szerintem a legtöbben ezt teszik. Van aki a pénz miatt, van aki az ideje miatt, van akinek megint mások a szempontjai.Ezért nem röhöglek körbe a szempontjaid miatt, és ezt elvárom tőled is, mert többek közt nem is nagyon van igazad.
Nem, nem fér el egy oldaltáskámban sem egy 8" sem egy 10"; egy DSLR sem. Nem igazán értékelhető a méretbeli különbség a 7-esem és a kollégám 10-ese közt (az övé ráadásul állandóan az asztalán rohad, mert nem igazán tudja hordozni se). Nem vagyok hajlandó egy 7 colos tab helyett egy 4x drágább note-ot venni. A telefon képeinek minősége nem tényező, ha 6 nm-es plakátokat készítesz, vagy reklámfotókat, de a kiskompaktok szintjét bőven hozza. Simán rátolok akárhány filmet SD-kártyára, de akár YT-ról is szívesen megnézem, amikor a konyhában kvzok, kilépek az udvarra, beültetem a gyereket a kocsiba stb. Nem tartom "minőségi szórakozásnak" egyáltalán, ha egy tévé előtt döglök bárakármilyen hangrendszerrel körbevéve. Egy élvezhető film nem a pixelek méretétől lesz élvezhető. -
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #60 üzenetére
Én viszont a 10"-ost nem értem. Legtöbb esetben külön szerelés kell hozzá, ha magaddal akarod vinni, és nem annyival nagyobb a 10-es, hogy érdemi különbséget érezne az ember. Mindegy ez egyéni preferencia kérdése.
A fényképekkel kapcsolatban nekem az a meglátásom, hogy én már "kijátszottam pár szintet", és belefáradtam abba, hogy későbbi önmagam számára röhejes módon egy böhöm valamit hordtam magammal külön azért, hátha valamit lefényképezek majd -- mindenhová. 6 éve ez még nagy divat volt, mára már inkább egy szűk rajongói kör ragaszkodása a túlértékelt minőséghez. Számomra is röhejes tapasztalat volt, amikor rájöttem, hogy egy nyomorult galaxy ace is milyen állat képeket tud készíteni. Nekem biztos nem fog a hátamra rohadni a kamera pakk többé. Persze zoom, meg vaku, meg egyebek, de nem érdekel már igazán
Nálunk több gyerek is van a családban, és a 7"-os tabot telenyomták játékokkal. amikor én gyerek voltam, a C64 meg a spectrum volt a menő, és állítom nekem, hogy akkori léptékkel mérve a mai konzolos/pécés felhozatalhoz képest nagyon jó játékélményt adott az a pár pixel, amit kinyomott magából. Ilyen szemmel nézve nagyon jól elszórakoznak, és én sem panaszkodhatom különösebben.
Amikor a család nem 1-2 emberből áll, szintén nem ritka probléma, hogy valaki mindig mást akar, mint a többiek. Erre is jó megoldás a tabletes tévézés/mozizás/netezés. Rajtuk mérem le a dolgot, hogy mit csinálnak szívesebben. Többször van a kezükben a tablet, mint amennyit összesen tévéznének, játszanának konzolon, azzal fényképeznek/videóznak, neteznek. Őskövület vagy
és én is csak kapkodom a levegőt...
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #55 üzenetére
Ezeket az érveket mindig elsüti valaki, hogy miért nem jó egy telefon/tablet semmire sem. Ezen az alapon azt is hozzá lehet tenni, hogy az igazi internetezés élményét csak egy 23 colos IPS monitorral, i7-es procival lehet megtapasztalni, jókora billentyűzet és delejes egér használatával.
Aztán amikor mész valahová, bedobod a 7"-os tabot az oldaltáskába, zsebre vágod a telefont, és bár nem beszabehu élmény szinten, de vállalható formában mindez az ágasvári turistaház előtti padon is a tiéd, ha már belefáradtál a természetbe. A mobilitás a lényeg, nem a maximális élmény, ebben kell egy jó kompromisszum.
Amúgy valóban nincsen annyira messze az, amikor egy ilyen kütyüt bedokkolsz, és konzol, vagy irodai gép, vagy kifordított bundakesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt.
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #55 üzenetére
Nemsokára = 1-2év. Azért mert annyira elavul.
Nekem egy kb. 4-6x erősebb HW-val rendelkező szintén 2éves tabletem van és már keresem az utódját. (az más kérdés, hogy hiába...)Azokat amiket irkálsz abban az a vicc, hogy ha a házhoz garit kiveszem, akkor 2-3db erősebb HW-s gépet lehet ebből a árból venni, persze az "dzsunka" lesz, ennyi a "nyerőségről".
Mondhatom úgy is, hogy ez csak a te világnézeteben jó ár, de jóval nagyobb többség számára egyáltalán nem.
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #53 üzenetére
Nem hümmögnék, mert eléggé hidegen hagyna ilyen kis különbség. N10-nél konkrétan nem találsz jobb ár érték arányút, a mai napig szóval mondogathatod nyugodtan ha tudsz, keresem egy ideje...
(Ok az már a nagyobb verzió az alap az 8GB volt anno.) De továbbra is igaz marad, hogy nem jó az ár érték aránya, mert amiket felsoroltam sokkal tovább szolgálnak ki, míg a Tab2 helyett nemsokára másikat fogsz venni, ezt csak halkan jegyezem meg. -
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #51 üzenetére
Nem izzadt itt senki senki tjb007 fejből vágja a legtöbbet.(Ott van még a Lenovo S6000 is) Mivel eléggé behatároltad a lehetőségeket, ha 15e+ beleférne, akkor ott a Tab2-vel majd egyidős Nexus 10, ami aztán végképp fényévekkel jobb, szintén nincs helyszíni gari. Sőt Tab 3 is már 80e... vagy 85e Lenovo B8000 stb.
Bocs de nem jó ár érték arányú 75-ért egy 1GHz-s OMAP4-es SoC 1GB RAM és 8GB ROM párosa semmilyen formában.
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #47 üzenetére
Just for fun
Aha... 2év garival Edigitalban (sufnibolt) ugyan úgy 75e. Cserébe 4magos 1,7Ghz-s proci, erősebb GPU-val, 16GB ROM-mal többet kapsz. Arról nem is beszélve, hogy a Tab2 4.1-en ragadt, de az Asus-nál megvan az esély, hogy 4.4-et kapjon.
Egyetlen dolog ami kevesebb, az a kiszállásos gari, cserébe egy sokkal jobb felhasználói élményt kapsz.
És erre kapod fel a vizet... -
-
tjb007
nagyúr
válasz
Tippmix46 #23 üzenetére
A Tab 2 minden csak nem best buy így 2014-ben (de már tavaly sem volt az). Jó, igazság szerint egyik Tab 3 szériás modell sem az, de ez már egy másik történet. Mondok én amúgy neked szívesen 100e forint alatti best buy 10 hüvelykes A brand (nehogy az legyen, hogy valami kínai noname-et mondok) modelleket.
Házon belül maradva a Tab 3 10.1 ára jelenleg 85e forint (2 év gyári garanciával), a Tab 2 10.1-hez meg 80-82e forint körüli áron lehet hozzájutni. Mi az, ami miatt jobban megéri a 2 éves Tab 2 10.1-et választani, amire már a Samsung is tojik magasról támogatási oldalról, mint a még egy éve sem piacon lévő, erősebb processzorral szerelt Tab 3 10.1-et, amire biztosan jönni fog még legalább egy KitKat ? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Windows 10
- Napelem
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest