- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #85 üzenetére
Az olyan belépő méret
Xperia Z Ultrát kipróbálnám. -
Syl
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #83 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #81 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #79 üzenetére
Aki nem hiszi, délután linkeltem róla képet
-
Tippmix46
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #76 üzenetére
Nem is reagálok...a 8.3as tableted a minőségi szórakozás csúcsa
Holnap veszek én is egyet és eladom a többi műszaki cuccom, minden egyben és még 1 kézzel is át tudom fogni... -
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Tippmix46 #62 üzenetére
"Őskövület? inkább aki szereti a minőséget!! Ennyi a különbség kettőnk között, de ezt vállalom.
Azt ne mondjad, hogy egy 7-8 colos tabletet zsebrevágsz...akkor meg? Amiben viszed azt, abban viszed a 10 colost."
↪Szereted a minőséget? Akkor miért a kis szar 50"-os tévéden nézed? Elmész a moziba és megnézed ott ahol jóval jobb a filmezés élménye. Akkor most mindenki menjen moziba mert ott jobb a minőség? Én a 107 cenis Full HD tévémen ugyan úgy nézek meg egy Full HD filmet mint a tabomon.Az meg hogy szerinted a 7 és 8 colos tabok ki szarok, attól még ne húzd le. Használj egy 8"-os tabot is a 10.1"-os tabbal is és majd utána beszélj. Nekem a kényelem a fontos és a mostani tabomat 1 kézzel simán átfogom, ami a tiédről nem mondható el.
"Méret: nehogy bead már nekem, hogy 7 és 10 col között nincs különbség...Egy 4,x colos iPhone és egy 5,4 colos Note telefon között is óriási a felhasználó élmény különbség netezéskor, filmnézéskor, gondolom a 7 és 10 colnál is érezhető akkor. Én a 7 colost vevőket nem értem, akkor vegyen egy Samsung Note telefont (5,5col)."
↪Még véletlenül sincs akkora különbség. Sőt hogyha már úgy is 1 árkategóriába van a két említett tab, akkor elmondom hogy nagyobb élmény ezen böngészni, mint azon, főleg a kijelző felbontása miatt.
"Azt gondolom, hogy ha te azt írod, hogy egy galaxy ace állat képeket tud csinálni, hogy neked még az életben nem volt egy Nikon/Canon tükörreflexes géped...túristákat nézzél meg majd egy külföldi kirándulás alatt (persze valami igényesebb nemzetből), azok nem röhögtetik ki magukat a tablettal fényképezéssel vagy az iphone kattingatással, vagy galaxy ace fényképezéssel, azok kezében kőkemény tükörreflexes gépek vannak...mert igényesek. Számít a minőség! Persze meg lehet örökíteni egy családi eseményt, utazást egy tablettal vagy telefonnal, akinél nem számít a minőség az azt is teszi...ennyi."
↪Régebben én is kőkemény tükörreflexes géppel fotóztam. (230k volt 3 éve) Attól mert valaki nem egy vagyonos fényképezőgéppel. Én mindent fényképeztem régen, úgy kb. 2-szer néztem vissza. Úgyhogy el is adtam és vettem rajta értelmesebb dolgot.
"Mondom, én ha van egy új 1080p mkv filmem, akkor azt nem fogom rárakni a tabletra (ahogy nem raknám egy rá egy 150-200 ezres tabletra sem) megnézni azon, mert az nem minőségi szórakozás!!! Filmet házimozi rendszerrel nézek a nappalimban nagy tv-n, kiváló hangzással...ennyi. Igényesség kérdése."
↪én rá szoktam rakni. Lehet hogy igénytelen vagyok de nem azon filózok közben hogy a TV-n jobb lenne. És szórakozok is közbe, mégpedig minőségi szórakozás megy. De tudom hogy igénytelen vagyok. -
tjb007
nagyúr
Hivatalosan is: [link]
-
Tippmix46
senior tag
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #72 üzenetére
Szerintem meg az igénytelenség, ha valakinek ez minőségi szórakozás, és akkor a témát valóban zárhatjuk. Az említett filmek kb arra jók, hogy az ember egy alkalommal 70-80%-ban nézze alkalmanként skip-skip részekkel, esetleg valami értelmesebb időtöltés mellett háttérzajnak. Vagy elcsattogni moziba, és esetleg ott.
A "dinamikával" kapcsolatban meg agyf.szt kapok, hogy pont az említett típusú filmeknél az a menete a dolgoknak, hogy tücsöklábak neszezése-suttogó párbeszéd-atomrobbanás-97dB üvöltés-majd középhangosan hörögve belek tuszkolása, véletlenszerűen ismételve. Igényes
De legalább optimális egy párszázezres házimozi rendszeren.
Őskövület dolog ezt etalonnak tartani, és úgy beállítani, mintha ezen valódi értéke/fontossága lenne. Egyre kevesebb van
-
Tippmix46
senior tag
De akkor írjad azt, hogy téged a minőség nem érdekel és akkor ez a vita le lenne zárva...nem, te azt hajtogatod, hogy az a normális, ha valaki egy full hd, DTS filmet egy 7 colos szaron néz a teraszon vagy a konyhában a tablet "fantasztikus" hangrendszerén hallgatva....Kifejezetten zavar, ha egy anyagnak túl széles tartományban mozognak a hangjai/effektjei? Atyaég, és te neveztél őskövületnek engem? Öregapám mond ilyeneket, mert szeret aludni a filmeken, neki el is nézem persze
Akciófilm egy példa volt, írhattam volna ezeket is: Trója, Gladiátor, Rettenthetetlen, Titanic, Pearl Harbor stb., azt hiszem ezek nem gagyi akciófilmek és ezeket tableten megnézni őrültségnek gondolom...
Amit te írsz azt nem lehet félreértelmezni, egyértelmű hogy te ezeket a filmeket nem olyan eszközökön nézed meg, amikre ezek - fogalmazzunk csúnyán- optimalizáva lettek...fhd filmek megfelelő képi megjelenítőn+megfelelő hangrendszerrel adják az optimális vizuális és hangélményt, más eszközökön ezeket megnézi egy filmnézésnek csúfolt barmolás.Be is fejeztem, érthetetlen, hogy egyesek mennyire igénytelenül szórakoznak (filmnézés, zenehallgatás, fotózás stb.)
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #68 üzenetére
Nem akarok fhd filmeket se 7"-on, se 10"-on, se 32"-on nézni. Mint ahogy a cikkben szereplő tabletnek nincsen meg hozzá a felbontása sem. De mondtam már, hogy nagyon rossz helyen keresgélsz, ha ennyire félreértelmezed, amit írtam (vö "minőségi szórakozás"). Ugyanez vonatkozik a mellbevágó basszusra is. Hallottam, éreztem, ennyi. Kifejezetten zavar, ha egy anyagnak túl széles tartományban mozognak a hangjai/effektjei, és arról a filmről meg megvan a véleményem, aminek ez a lényege. Gondolom, ebből talán az is lejön, hogy az akciófilmekkel milyen viszonyban vagyok.
-
Tippmix46
senior tag
Ugyan nem akartam már ezt a témát folytatni, de nem állom meg.
Te ezeket komolyan mondod, hogy nincsenek mellbevágó különbségek vagy csak magadat nyugtatod, hogy egy 7 colos szaron (elnézést) nézel egy 1080p filmet?
Ki beszél itt moziszobáról? Ha moziszobáról beszélnék, akkor nem led tv-m lenne, hanem milliós vetítőm, és nem pár százezres, hanem pár milliós hangfalszettem.
De azért könyörgöm annyira legyünk már igényesek, hogy nem egy 7 colos vackon nézzük és hallgatjuk a filmet...Gondolom akkor téged ne fárasszalak az 5.1, 6.1 és 7.1es hangzással sem, mert ezek szerint neked ezek se számítanak...kérlek, legalább hülyeséget ne írjál, ha már igényesség nem számít neked. Mellbevágó basszust egyszer hallandá meg egy akciófilm robbanásakor, azt hiszem akkor végre megértenéd miről beszélek itt pár hozzászólás óta. -
Syl
nagyúr
nem annyival nagyobb a 10-es, hogy érdemi különbséget érezne az ember
Én mondjuk kifejezetten a nagyobb tabletet szeretem. Volt Nexus 7, Galaxy Tab 8.9 és most nagy iPad. És a mostanin szeretek gépelni. Nem azért mert ez iPad (nem vagyok almafan), hanem mert elég nagy. Ugyanis piszok nagy lapátkezeim vannak ([link], [link], [link]).
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #64 üzenetére
Vita már egy ideje nincsen, valóban, de a következő mondatot inkább emelhetted volna ki
Amúgy én már elég régóta rágódok ezeken a dolgokon. A cikkben futó tablet felbontása ugyanakkora, mint a 7"-osé, és a tévém is "csak" HD. Az érdemi érzékelés a távolság függvénye is, látószög, szem által érzékelhető felbontás, miegymás. Ezek miatt a dolgok miatt mondom, hogy nincsen az a mellbevágó különbség. Arra meg sem időm, se energiám, se kedvem nincsen, hogy egy moziszobát építsek csak azért, hogy megnézzek alkalmanként 1-2 olyan filmet, aminek a lényege a pixelméret, vagy a hangzás dinamikája.
-
Tippmix46
senior tag
Ha neked ez filmnézés, akkor nincs miről vitatkozni tényleg:
"Simán rátolok akárhány filmet SD-kártyára, de akár YT-ról is szívesen megnézem, amikor a konyhában kvzok, kilépek az udvarra, beültetem a gyereket a kocsiba stb."
És ezt minden tisztelet mellett írom...én a korábbi hozzászólásaimmal sem akartam megsérteni senkit, ha így jött le elnézést, saját álláspontomat, nézőpontomat fejtettem ki.
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #62 üzenetére
Több különbség van, mint gondolnád, de nem úgy, ahogy gondolod. Szeretem a minőséget, bármiről is legyen szó, de nem értékelem túl. Ha te ettől érzed magad jobban, hogy viszed a kittet mindenhová, akkor vidd, Ha te csak 50 colos fhd tévé előtt érzed jól magad, akkor nézzed. Ha neked a játék élményét csak egy ps3/ps4 tudja megadni, akkor játssz csak azzal. Tudom miről beszélsz, mert már voltam ott, de így utólag baromira eltájolva érzem az akkori értékrendemet. Van egy kollégám, aki a kocsijaival van így, és meg sem állt egy kupé merciig -- de se kutyája, se macskája.
Tényleg fasza dolgok ezek, de van egy pont, amikor mérlegel az ember, hogy mit miért. Szerintem a legtöbben ezt teszik. Van aki a pénz miatt, van aki az ideje miatt, van akinek megint mások a szempontjai.Ezért nem röhöglek körbe a szempontjaid miatt, és ezt elvárom tőled is, mert többek közt nem is nagyon van igazad.
Nem, nem fér el egy oldaltáskámban sem egy 8" sem egy 10"; egy DSLR sem. Nem igazán értékelhető a méretbeli különbség a 7-esem és a kollégám 10-ese közt (az övé ráadásul állandóan az asztalán rohad, mert nem igazán tudja hordozni se). Nem vagyok hajlandó egy 7 colos tab helyett egy 4x drágább note-ot venni. A telefon képeinek minősége nem tényező, ha 6 nm-es plakátokat készítesz, vagy reklámfotókat, de a kiskompaktok szintjét bőven hozza. Simán rátolok akárhány filmet SD-kártyára, de akár YT-ról is szívesen megnézem, amikor a konyhában kvzok, kilépek az udvarra, beültetem a gyereket a kocsiba stb. Nem tartom "minőségi szórakozásnak" egyáltalán, ha egy tévé előtt döglök bárakármilyen hangrendszerrel körbevéve. Egy élvezhető film nem a pixelek méretétől lesz élvezhető. -
Tippmix46
senior tag
Őskövület? inkább aki szereti a minőséget!! Ennyi a különbség kettőnk között, de ezt vállalom.
Azt ne mondjad, hogy egy 7-8 colos tabletet zsebrevágsz...akkor meg? Amiben viszed azt, abban viszed a 10 colost.Méret: nehogy bead már nekem, hogy 7 és 10 col között nincs különbség...Egy 4,x colos iPhone és egy 5,4 colos Note telefon között is óriási a felhasználó élmény különbség netezéskor, filmnézéskor, gondolom a 7 és 10 colnál is érezhető akkor. Én a 7 colost vevőket nem értem, akkor vegyen egy Samsung Note telefont (5,5 col).
Azt gondolom, hogy ha te azt írod, hogy egy galaxy ace állat képeket tud csinálni, hogy neked még az életben nem volt egy Nikon/Canon tükörreflexes géped...túristákat nézzél meg majd egy külföldi kirándulás alatt (persze valami igényesebb nemzetből), azok nem röhögtetik ki magukat a tablettal fényképezéssel vagy az iphone kattingatással, vagy galaxy ace fényképezéssel, azok kezében kőkemény tükörreflexes gépek vannak...mert igényesek. Számít a minőség! Persze meg lehet örökíteni egy családi eseményt, utazást egy tablettal vagy telefonnal, akinél nem számít a minőség az azt is teszi...ennyi.
Mondom, én ha van egy új 1080p mkv filmem, akkor azt nem fogom rárakni a tabletra (ahogy nem raknám egy rá egy 150-200 ezres tabletra sem) megnézni azon, mert az nem minőségi szórakozás!!! Filmet házimozi rendszerrel nézek a nappalimban nagy tv-n, kiváló hangzással...ennyi. Igényesség kérdése.
Tablet nálam egy dologban alternatívája a többi készülékcsaládnak, a netezésben...minden másra vannak arra megfelelő eszközök.
Persze jó kimondani, hogy miket tud egy tablet, csak hát a minőség, az érzés amikor adott dolgot csinálsz vele az azért más...vagy bevalljuk vagy nem. -
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #60 üzenetére
Én viszont a 10"-ost nem értem. Legtöbb esetben külön szerelés kell hozzá, ha magaddal akarod vinni, és nem annyival nagyobb a 10-es, hogy érdemi különbséget érezne az ember. Mindegy ez egyéni preferencia kérdése.
A fényképekkel kapcsolatban nekem az a meglátásom, hogy én már "kijátszottam pár szintet", és belefáradtam abba, hogy későbbi önmagam számára röhejes módon egy böhöm valamit hordtam magammal külön azért, hátha valamit lefényképezek majd -- mindenhová. 6 éve ez még nagy divat volt, mára már inkább egy szűk rajongói kör ragaszkodása a túlértékelt minőséghez. Számomra is röhejes tapasztalat volt, amikor rájöttem, hogy egy nyomorult galaxy ace is milyen állat képeket tud készíteni. Nekem biztos nem fog a hátamra rohadni a kamera pakk többé. Persze zoom, meg vaku, meg egyebek, de nem érdekel már igazán
Nálunk több gyerek is van a családban, és a 7"-os tabot telenyomták játékokkal. amikor én gyerek voltam, a C64 meg a spectrum volt a menő, és állítom nekem, hogy akkori léptékkel mérve a mai konzolos/pécés felhozatalhoz képest nagyon jó játékélményt adott az a pár pixel, amit kinyomott magából. Ilyen szemmel nézve nagyon jól elszórakoznak, és én sem panaszkodhatom különösebben.
Amikor a család nem 1-2 emberből áll, szintén nem ritka probléma, hogy valaki mindig mást akar, mint a többiek. Erre is jó megoldás a tabletes tévézés/mozizás/netezés. Rajtuk mérem le a dolgot, hogy mit csinálnak szívesebben. Többször van a kezükben a tablet, mint amennyit összesen tévéznének, játszanának konzolon, azzal fényképeznek/videóznak, neteznek. Őskövület vagy
és én is csak kapkodom a levegőt...
-
Tippmix46
senior tag
Ahogy mondod, csak az a kérdés, hogy ki mit akar a lakásán kívül is csinálni a tabletjával...én nem mondatam, hogy semmire se jó, csak kezeljük helyén a dolgokat.
Ha nekem van egy filmem, akkor azt nem fogom a tabletomra rárakni, hogy azon nézem, ha tudom, hogy 10x nagyobb élmény lesz otthon megnézni majd házimozi rendszeren, a szobában és nem egy vonaton/buszon zötykölődve vagy parkban vagy nem tudom hol kis fülessel, esetleg a beépített hangszóróval....mert ez nekem nem alternatíva.
Nem fogok játszani rajta, csak az androidos játékokat, csak unaloműzőnek egy buszmegállóban esetleg, mert a top játékokat otthon fogom nyomatni nagy képernyőn PS+/PS4-el.
Fényképet a caládról, nyaralásról stb. nem ezzel készítek, mert mondom, még a 150 ezres tabletek is botrány milyen képeket csinálnak egy tükörreflexes géphez képest. Az nem a múlt egy megörökített, szép pillanata lesz, hanem egy fapados megoldás, ezért használok tükörreflexes gépet, mert az minőség...
Egy dologban kompromisszum nekem és erre vettem, a netezés...mobil, gyorsan használható, egyszerű, ebben veri a laptopokat az aszatli gépeket meg főleg.
De játszani, filmet nézni, fotózni nem ezzel fogok....Ezért nem értem meg azokat, akik 150-200 ezer Ft-ot adnak ki egy tabletre.
Aki meg 7 colost vesz, azt meg végképp nem értem...azon filmet nézni, játszani stb. főleg nem alternatívája a fent leírtaknak.
-
floatr
veterán
válasz
Tippmix46 #55 üzenetére
Ezeket az érveket mindig elsüti valaki, hogy miért nem jó egy telefon/tablet semmire sem. Ezen az alapon azt is hozzá lehet tenni, hogy az igazi internetezés élményét csak egy 23 colos IPS monitorral, i7-es procival lehet megtapasztalni, jókora billentyűzet és delejes egér használatával.
Aztán amikor mész valahová, bedobod a 7"-os tabot az oldaltáskába, zsebre vágod a telefont, és bár nem beszabehu élmény szinten, de vállalható formában mindez az ágasvári turistaház előtti padon is a tiéd, ha már belefáradtál a természetbe. A mobilitás a lényeg, nem a maximális élmény, ebben kell egy jó kompromisszum.
Amúgy valóban nincsen annyira messze az, amikor egy ilyen kütyüt bedokkolsz, és konzol, vagy irodai gép, vagy kifordított bundakesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt.
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #55 üzenetére
Nemsokára = 1-2év. Azért mert annyira elavul.
Nekem egy kb. 4-6x erősebb HW-val rendelkező szintén 2éves tabletem van és már keresem az utódját. (az más kérdés, hogy hiába...)Azokat amiket irkálsz abban az a vicc, hogy ha a házhoz garit kiveszem, akkor 2-3db erősebb HW-s gépet lehet ebből a árból venni, persze az "dzsunka" lesz, ennyi a "nyerőségről".
Mondhatom úgy is, hogy ez csak a te világnézeteben jó ár, de jóval nagyobb többség számára egyáltalán nem.
-
Tippmix46
senior tag
Miért vennék mást? Ezt fejtsed már ki lécci! Mi az amire most használom és nem tudom használni majd?
Én nem játszok rajta, mert arra ott van a PS3+led tv, ha gyilkolni van kedvem
Fényképet nem készítek vele, mert arra van fényképezőnk (nem is tudok olyan tablettet, még a 150 ezres kategóriában sem, ami használható képeket készít).
Filmet nem nézek rajta, mert arra ott van a LED tv-nk+házimozi hangfalszettel...ha utazunk akkor esetleg nézek rajta filmet, de 1080p röccenés nélkül megy.
Stb.
sorolhatnám.Netezésre használjuk, ahogy azt gondolom a tableteket főleg lehet használni, esetleg az SD kártyán lévő képeket/videókat dobom át led tv-re, ami akadás mentesen megy wifivl, nagyon jól felimerték egymást a Samsungok, youtube videók tökéletesen futnak, zenehallgatás fülessel okés utazáskor stb.
Azt gondolom, hogy lehet játszani, lehet filmet nézni, lehet fényképet készíteni egy eszközzel, amit nevezhetünk tabletnak, csak egyrészt nem tudok oylan tabletet, még a top kategóriából sem, ami képes filmnézés élményét nyújtani úgy, mint egy 50 colos tv házimozi hangfalszettel, ami képes olyan képeket lőni, mint a Nikon/Canon tükörreflexes gépek, ami képes olyan játék élményt nyújtani, mint egy PS3/PS4 egy 50 colos Led tv-vel.
Én ezért tudtam mire kell ez a tablettem, és arra amire kell, abban ár/értékben ez volt a nyerő, ennyi.Tehát miért kellene lecserélnem, ráadásul nemsokára?
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #53 üzenetére
Nem hümmögnék, mert eléggé hidegen hagyna ilyen kis különbség. N10-nél konkrétan nem találsz jobb ár érték arányút, a mai napig szóval mondogathatod nyugodtan ha tudsz, keresem egy ideje...
(Ok az már a nagyobb verzió az alap az 8GB volt anno.) De továbbra is igaz marad, hogy nem jó az ár érték aránya, mert amiket felsoroltam sokkal tovább szolgálnak ki, míg a Tab2 helyett nemsokára másikat fogsz venni, ezt csak halkan jegyezem meg. -
Tippmix46
senior tag
90 ezres készülékekről beszélsz, az +20%, ha neked semmi, akkor okés
Akkor én meg a te 90ezresedhez odarakok egy 108 ezrest, mert neked ezek szerint + 20 % belefér és akkor te hümmögnél...Behatároltam, mert tudtam mire kell és tudtam
, hogy felesleges jobb...így megy fel az ember 75 ezerről 130 ezerig és vesz drága tablettet, de minek költött ennyit ezt utána kérdezi meg magától...nekem felesleges lett volna egy Samsung Note1es teló és egy HP Probook 15 colos laptop mellett gondolhatod.
Ja, a Tab2es 16 Gbos, de semmi gond
Nekem a 75 ezres kategóriában továbbra is best buy. -
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #51 üzenetére
Nem izzadt itt senki senki tjb007 fejből vágja a legtöbbet.(Ott van még a Lenovo S6000 is) Mivel eléggé behatároltad a lehetőségeket, ha 15e+ beleférne, akkor ott a Tab2-vel majd egyidős Nexus 10, ami aztán végképp fényévekkel jobb, szintén nincs helyszíni gari. Sőt Tab 3 is már 80e... vagy 85e Lenovo B8000 stb.
Bocs de nem jó ár érték arányú 75-ért egy 1GHz-s OMAP4-es SoC 1GB RAM és 8GB ROM párosa semmilyen formában.
-
Tippmix46
senior tag
Dehogy kapom, csak olvass vissza, úgy adták elő itt,mintha a Tab2es a legrosszabb vételek között lenne és fél nap alatt sikerült talán egy jobb tabot kiizzadni olyan mèretben olyan áron...ennyit arról mennyire rossz 75ezerért 2 év garival egy Tab2es...Először át kellene gondolni emberek a nagyvilágba bevágott szar Samsung meg a halomra van jobb ilyen áron dumákat...ma kiderült könnyű vagdalózni.
-
vicze
félisten
válasz
Tippmix46 #47 üzenetére
Just for fun
Aha... 2év garival Edigitalban (sufnibolt) ugyan úgy 75e. Cserébe 4magos 1,7Ghz-s proci, erősebb GPU-val, 16GB ROM-mal többet kapsz. Arról nem is beszélve, hogy a Tab2 4.1-en ragadt, de az Asus-nál megvan az esély, hogy 4.4-et kapjon.
Egyetlen dolog ami kevesebb, az a kiszállásos gari, cserébe egy sokkal jobb felhasználói élményt kapsz.
És erre kapod fel a vizet... -
Tippmix46
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #48 üzenetére
Semmi gond....csak a 10 col alap kikötés volt a beszélgetésben.
Amúgy körbenéztem én is 2013 novemberben 10 colos tablettek terén, nekem ez volt a best buy....azaz nem a legjobb (naná), de ár èrtèkben a legjobb (egyik legjobb).
150 ezres brutál gépek 2xes áron naná jobbak... -
-
Tippmix46
senior tag
Összességében nekem a Samsung a jobb a kettő közül (kinézet, hardver, szoftver, garancia stb.).
De hátha ajánlasz még mást...de remélem nincs harag
Ja, itt a prohardveren azért megkapta a Tab2es az ajánlott plecsnit, talán ők is értenek picit hozzá, ha én nem is....Legközelebb veszek egy 150.000 Ft-ost és akkor majd az árába kötnek itt bele a népek
Minden készülékbe bele lehet kötni....
-
Tippmix46
senior tag
Te viccelsz? Ez neked jobb? Szerintem nem...más?
Az Asus Memo Padnak van olyan 10 colos tabletja, ami jó, de nem a ME102A!!! Ami jó az meg 100-120 ezer Ft....
azért egy valamit a sok fikázás közben jó lenne észrevennének a kedves fórumtársak...
Egyrész az ár....tudok lén is mondani sok jó tabletet, de azok 1,5-2x annyiba kerül, mint a 75ezres, tehát azok nem jöhetnek szóba az összehasonlításkor.
Másrészt, 10 colról beszélünk...ha nekem a 10 colos 75 ezer, és valaki ír nekem ilyen összeg körül 8 col környéki gépet azzal mit kezdjek??? nekem 10 colos kell, mert az tablet, a többi valami tabletnek csúfolt megnövekedett telefon.
Harmadrészt a garancia, 2 év gyári samsung gari...nem valami sufni boltos garinak csúfolt ígéret, hanem Samsung garancia. Azért ez nekem már bizonyított. -
Tippmix46
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #33 üzenetére
De ember, te egy 8,3as hasonlítasz egy 10.1eshez? A tiéd 10.1ben (ha kijött egyáltalán abban a méretben) mennyibe kerül?
8.1eseddel jössz? Bírom ezeket az embereket...meg aki az Ipad minivel jön...ki akar ilyen kis szarokat venni?A tiéd egyáltalán van 10 col körül...ja nincs? akkor?
10.1es tabletet mondjatok 75 ezerért 2 év garival, ami veri a Samsung Galaxy Tab 2eseket....
És azt viszonyítsad már a 75 ezer Ft-oshoz....és akkor beszéljünk. -
Tippmix46
senior tag
Én 75ért vettem 2 év garival, akkor 90-ért volt Tab3as....mivel csaknem ugyanaz a kettő (kicsit erősebb proci van a Tab3ban), ezért nem érte meg a 15 ezer Ft pluszt.
75 ezerért-ért írjál olyan modellt, ami 2 év garival, 10.1 collban veri a Samsung Galaxy Tab2es...köszi!Nagyon kíváncsi vagyok.
-
tjb007
nagyúr
-
vicze
félisten
Ennyire nem látom ezt, még az Asus is sokkal értelmesebb árakat ad meg, ott a drágább tényleg olyan HW-t is kap. De a Samsungnál elvetették a sulykot, gyakorlatilag évről évre gyengébb HW-t adnak ki változatlan áron, ez komolyan normális? A 2éves N10-em olcsóbb és gyorsabb mint ez...
Értem, hogy amíg a sok hülye megveszi addig rendben van, csak ekkora mocsok nagy lehúzás egyik másik gyártónál sincs. 1 értelmes tabletet nem mutatott be a Samsung a 7.7 óta, és egy kicsit kiakasztó, hogy így piacvezetők már ebben is...
-
f(x)=exp(x)
őstag
Így van. Tesómnak ilyenje (Samsung Galaxy Tab 10.1) van. Már 4.0.4-el (bár nem emlékszem pontosan) is akadozott néhány alkalmazás telepítése után, de hogy frissítettem OTA-n még jobban akadozik, pedig tiszta telepítéssel csináltam (HR előtte és utána is).
. Ha ez nem lenne elég szinte minden alkalmazás akadozik rajta, lassú, búggal teli. Nemrég újra kellett indítani mert akármit csinált a tesóm kiírta a "a tácsvíz leállt". Ezerszer jobb választási lehetőségek vannak ebben az árkategóriában. Erre még a KK se fog jönni. Hogyha a méret nem számít annyire akkor például az aláírásomban szereplő gép körberöhögi az általad említett "bestbuy" tabletet. Arról nem is beszélve hogy fél óra múlva vérbe van a szemem attól a felbontástól.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Tippmix46 #23 üzenetére
A Tab 2 minden csak nem best buy így 2014-ben (de már tavaly sem volt az). Jó, igazság szerint egyik Tab 3 szériás modell sem az, de ez már egy másik történet. Mondok én amúgy neked szívesen 100e forint alatti best buy 10 hüvelykes A brand (nehogy az legyen, hogy valami kínai noname-et mondok) modelleket.
Házon belül maradva a Tab 3 10.1 ára jelenleg 85e forint (2 év gyári garanciával), a Tab 2 10.1-hez meg 80-82e forint körüli áron lehet hozzájutni. Mi az, ami miatt jobban megéri a 2 éves Tab 2 10.1-et választani, amire már a Samsung is tojik magasról támogatási oldalról, mint a még egy éve sem piacon lévő, erősebb processzorral szerelt Tab 3 10.1-et, amire biztosan jönni fog még legalább egy KitKat ? -
C$abi
aktív tag
Ez kevés 2014-ben de már 2013-ban is az volt, de a sok gyökér úgyis megveszi.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Csak szerintem ferde a középső fizikai gomb?
Szerintem nem lesz rossz ha jó áron indul. -
Tippmix46
senior tag
Tab2es nekem best buy, nem fogom hasonlítani a 1,5, 2X drágább készülékekhez, mert teljesen felesleges.
Ha valaki ki akar adni 130-150 ezret Tab-ra, netán 200-at, akkor vegyen olyat, de akkor az összehasonlítás akkor fair, ha egy Galaxy Note tablethoz, netán egy NOte Tab 2014 editionhoz hasonlítjuk....Azért szerintem egy Galaxy Note 2014 edition van olyan, mint egy Ipad, sőt..
-
-
Tippmix46
senior tag
80 ezer Ft környéke, ha még kapható valahol...legutóbb 75.000-ért volt 2 év gyári Samsung garival akcióban az Euronicsban novemberben, mi akkor vettük.
Ipad-ok 10 colban bőven 100 ezer felett, Note tabok is 100 felett, szóval ha valaki nem akar 100-150 ezer Ft-ot kiadni egy 10 colos tabletra, annak best buy a Tab2es...és persze ne is azokhoz hasonlítsuk akkor, de mondom a célnak tökéletes...ja és Samsung Smart tv-vel gond nélkül kommunikál...
-
FATtila78
tag
Kérlek ne háborodjatok fel! Minőségi anyaghasználat, vékony káva, átgondoltan elhelyezett és hasznos fizikai gombok, kiváló felbontás, kijelző, és a 21. század legmodernebb, legszerethetőbb találmánya, a Touchwizz felület egy készülékben. Mindezt bagatel 90ezer Ft körüli összegért, gondoljatok bele, egy épkézláb notebook ennek a 3szorosáról indul árban. Meg ha lehetne is fogást találni a készüléken, akkor is hiánypótló, mert nem kínált eddig semmi hasonlót a Samsung.
-
M.A.Z.
aktív tag
Hol van az innováció? Akkor inkább frissítenék az Androidot a régebbieken... Már amelyiken lehet.
-
-
tonerz
aktív tag
Amikor függőlegesen megfogom, milyen praktikus helyen van az a gomb
-
roli543
őstag
Jaj, azok a gombok!
-
NoMagix
addikt
Nagyon nem lepett meg a "formaterv"!
-
Tippmix46
senior tag
én azt mondom, hogy ha választani kellene 3 tablet közül (Tab1 10.1, Tab2 10.1 és Tab3 10.1), akkor nem kérdés, hogy ár/értékben a Tab2 10.1et érdemes venni....mert a Tab3 10.1 drágább, de nem hozott újdonságokat, amiért érdemesebb azt venni.
Ipad-et vehetett 10 colban 1,5szeres áron, naná hogy jobb....ez aztán nagy összehasonlítás....
Az ipad 10 colos ára a Note Tab árán megy, azzal hasonlítsa össze, ne egy Tab2vel! -
tothmaxy182
őstag
Erről az jut eszembe, hogy amikor tegnap este vonatoztam Győrbe, és végigsétáltam a vonaton, akiknek a kezében telefont láttam, azoknak az embereknek a 75%-a Samsungot nyomkodott. Próbáltam kitalálni, hogy melyik Samu telefon milyen típus lehet, de igazából csak a Note-ot tudtam megkülönböztetni, a többi tök ugyan olyan volt...
Sajnos minden egyediség és stílusérzék kihalt az emberekből... -
halkow
őstag
micsoda forradalmi tulajdonságok mi változott a soc-on kívül
-
banhammer
veterán
Kicsivel többért már Note 10.1-et lehet(ett) (nem tudom, hogy még árulják) venni és abban legalább ott az S-Pen.
-
ghiottone
nagyúr
Egyre több cuccba rakják bele a Moto G hardverét, szerintem jó választás napi. Ez arra emlékeztet, amikor Razr, Atrix 2 hardverét (Ti-Omap 4430) pakolták a Galaxy Tab-ba.
-
dreamdancer
őstag
Na jó, legyünk korrektek, egy szemből fotózott tabletnél azért kevés unalmasabb dolog van látvány szempontjából, márkafüggetlenül.
-
Syl
nagyúr
Hehe, jöhetnek a forradalmi design-t éltető hsz-ek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- Amazon Kindle 7. Gen Paperwhite 3rd Edition DP75SDI kis szépséghibával
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest