- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Normál turbóra kb. ezt tippeltem, de azt nem értem miért ilyen nagy az XFR és a normál közti különbség.
Szvsz az 1-2 magos turbóban kellene erőset hozniuk ami már a Carrizzo óta fejlődik. Ebben, mármint 1-2 mag felturbózásában viszont sem a TDP, sem a hőmérséklet nem kéne, hogy nagy szerepet játsszon. Ez alapján az XFR 1-2 magra illene ha a csúcs közelébe tolná a frekit.
Az összes magra nyilván nincs ilyen elvárás, ott a hő/TDP (vagy ha kiegedik a TDP-t akkor megint visszakanyarodtunk a hőmérséklethez) is erősen beleszól már.
szerk: Az sem teljesen világos, hogy a hőmérséklet önmagában 95W-on belül miért ennyire sarkalatos. 95W-ot kb. bármi lehűt. Vagy kitolja a TDP-t is ilyen esetben, de itt megint a kevés magos megoldást nem értem, ahhoz nem kell nagyon extra... vagy ekkora gond a hőeloszlás a chipen belül?
-
Simid
senior tag
Korábban már volt ez kérdés, de én sem értem a dolgot.
Nem csak a hőmérséklet korlátozó az órajelek szempontjából hanem a TDP is. Hiába ülök én a szibériai fagyban a gépemmel ha 95W-ból csak 3.7Ghz-t tud. Ha viszont a fogyasztási keretet is kitolja automatikusan akkor az tuning.
Két módon látnám ennek értelmét. Vagy úgy, hogy a garantált turbot próbálja átlépni a gyári TDP-n belül maradva és a jól sikerült példányokkal így lehet esetleg 1-200Mhz-t nyerni. Vagy a wattman-hez hasonlóan, a TDP kitolásával automatikusan belövi a max órajeleket.
Akárhogy is, jó dolognak tűnik, de nagyon remélem hogy nem szúrják el a kommunikációját a dolognak. Jó lenne ha nem a legjobb példányok elméleti maximumával promóznák a teljes szériát, hanem decens garantált órajelekkel, amihez csak mint plusz funkcióként jön az XFR. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest