- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Azon rugózunk, hogy abba az árszegmensbe érkező 4-6 magos procik, amit az emberek keresnek, csak nyáron érkezik terv szerint, amire ha rászámolod a szokásos AMD csúszást, akkor ősszel-télen valóban meg is érkezik. Az meg azt jelenti, hogy telibekapja az intel Coffee Lake családját, ami óriási árcsökkenésen megy át (az egész termékpalettát átstrukturálják). Aztán amd pisloghat az addigra elavult és drága processzoraival. AMD, én így szeretlek.
(#874) Jack@l
baromság -
Mert még nem nyilvános az árazás. Ez egy fontos dolog számukra, hogy ne derüljön ki idő előtt. Ha pedig minden efféle pletykák cáfolnának, akkor ki lehetne deríteni a valódi összeget. Egyszerűen csak ki kell adni egy-egy pletykát minden létező összeggel. Nekik pedig meg kell cáfolniuk a valóst leszámítva az összeset
-
válasz
DonDennis #776 üzenetére
x99-ből 6 magos 6800k-t kell venni, az nem drága
Tehát azért írtam ha egy Ryzen hoz egy 7700K játékbeli teljesítményt mellé egy 6900K vagy fölötte lévő munka teljesítménnyel és legalább -40% árral akkor komoly versenyző lehet, annak aki nem csak játszik.
Tehát, ha minden tekintetben sokkal jobb, mint bármelyik külön-külön és még 40%-kal olcsóbb is lesz, akkor szerinted már érdemes gondolkodni rajta?
-
válasz
Walter_White #731 üzenetére
Ha a 6-magost 150-ért akarja adni, amit intel 2 éve 120 alatt ad, akkor már most kirakhatják a székházra az "eladó" táblát.
-
válasz
westlake #669 üzenetére
Ki mondta, hogy reprezentatív. (jelentsen ez bármit) Te akarsz folyamatosan mögé mesélni, ami nincs sehova sem írva. Az infó annyi volt, hogy egy maggal képes 5GHz órajelre. Ezt az információt megkérdőjelezed? Nem, és nem is volna értelme, hiszen valószínűleg nem hazugság. Csak azt nem értem, hogy miért akarsz ebből az infóból további következtetéseket levonni, majd azokat nagy csinnadrattálval megcáfolni.
-
-
válasz
antikomcsi #646 üzenetére
Az én bajom a márkahűség mellé párosuló objektivitás. De hiába hoz rossz jegyet a gyerekem az iskolából, hiába tesz rossz fát a tűzre, attól még nem zavarom el a háztól, mert ugyan úgy szeretem
Ezért nem szabad érzelmi alapon megszerezni (vásárolni) egy olyan terméket, amit üzleti alapon, haszonszerzés céljából adnak el neked. A gyerek nem üzleti alapon születik, nem jó analógia. -
válasz
Petykemano #638 üzenetére
hogy a 8 magos zen majd annyit fog tudni a programok 90%-ában, mint egy 2 éves 4 magos haswell
Ezt a nyomorult excavator is tudja, ehhez nem kell zen. Egy 8magos FX a haswell i5-i7 teljesítményét hozza felhasználói programokban, csak játékoknál nem ér semmit ez. -
válasz
Cathulhu #634 üzenetére
Csak naptári évek vannak jelölve, évek belső időszakai nem. Tehát az ábra ígérete az, hogy bármikor 2016-ban jön a Zen. Még van 2 napjuk bemutatni, hogy az ábra alapján idejében legyenek. Ez természetesen nem fog megtörténni, de ha március 31-ig itt van, akkor 3 hónap a csúszás.
-
válasz
antikomcsi #631 üzenetére
De azóta nincs mire cserélni.
Intel -
válasz
antikomcsi #617 üzenetére
Ennek akkor lenne komoly jelentősége, ha addig a viszonyok teljesen megváltoznának, és az intel óriásit fejlesztene. Ez volt a helyzet a '90-es, 2000-es években, de a '10-es években egy-két-tíz hónap csúszás semmit nem jelent. Megállt az élet.
-
válasz
Oliverda #618 üzenetére
Persze, tudom, tele van a magyar online sajtó magyartalan, szakmaiatlan angol tükörfordításokkal, ebbe a sorba ez a szó is tökéletesen beleillik, biztos volt olyan lap, ami így nevezte. De ezt szlengnek hívni erős. Ez még mindig csak egy lusta, magyartalan tükörfordítás.
-
válasz
Petykemano #612 üzenetére
Árrés szóra még sosem hallottam a tükörangol margó kifejezést
Marzs, arra gondoltál, nem?
-
A cikk hibás szövegén derült itt mindenki, nem hiszi senki, amit írsz, ha ez a kérdés.
-
A sakkmotorok sokszálas működése egyszerű, mint a faék. Ha annál nem működik az smt, akkor nagyon sok helyen nem fog. Én még mindig azt mondom, hogy a teszteredmények nem valósak. Vagy tényleg TLB bugos procival teszteltek (jelentsen ez bármit), vagy egyáltalán semmi köze a valósághoz.
-
A sakkmotorok nagyon szeretik az smt-t. Lehet, hogy valami bug. De akkor az óriási szívás, mert ezek szerint a szoftverek jó része bugos lesz amd smt-vel. Ezt viszont máshogy szokták mondani: szar az smt megvalósítás. Félreértések elkerülése végett, ez az egész csak egy egyelőre nem kizárható feltételezés elemzése.
-
válasz
Balala2007 #504 üzenetére
Szerintem meg az intel turbo 3 és az nvidia boost 3 öszvére. Az nv megoldása működik automatikus tuningként, de a több, függetlenül szabályozható egység (mag) miatt itt keverni kell a hagyományosabb turbó megoldással. Ha én lennék az amd és 2016-ban új megoldást fejlesztenék, én úgy oldanám meg, hogy vrm-ek figyelése mellett tdp limitig emelném az órajelet, de max a feszültséglimitig és puha hőmérséklet throttlinggal (ez ugye így önmagában az nvboost3). Az lenne az extra, hogy kevés szálas terhelésnél automatikusan emelném a feszültséget, mert kevés mag keveset fogyaszt, így egyébként is magasabb órajelnél ütne be a tdp limit. Így a cpu felső turbó értékét nem is adnám meg specifikációban (ahogy nvidia sem adja meg), mert minden darab máshogy viselkedne, attól függően, hogy mekkora a szivárgása, milyen gyártási minőségű.
-
válasz
Malibutomi #235 üzenetére
Igen, ezen egyetlen darab tesztben, amit kaptunk az FX egyszálas teljesítményénél 40%-kal ment jobbat a Ryzen, alacsonyabb órajelen. (leszámolva az smt +50%-át) c2c 50%-kal. Reméljük nem csak blenderre kihegyezett proci lesz
Ilyen számokra nem emlékszem bulldozer előtti korokból. Ott az ígérgetés úgy szólt, hogy még nem megy nagyot, de csak mert nem értük el az órajelcsúcsot. Ami hamarosan meglesz, mire megjelenik, 5GHz fölött jártunk.
-
válasz
MiklosSaS #223 üzenetére
Persze, nem biztos. Ahogy az sem biztos, hogy nem lehet 6GHz-ig. (tudom, túlzás volt) Akkor olyanba ne kössünk bele, ami nem biztos, és nem lehet rá következtetni sem. Egy dolog biztos, hogy volt egy olyan setup, amiben a nagy Zen gyorsabb volt, mint az azonos kiépítésű nagy Broadwell-E Blender alatt. Ebből esetleg lehet vonatkoztatni bizonyos dolgokat alapórajelre, de a tuningpotenciálra biztosan nem.
-
-
Az ellenkező irányú cserén vagyok túl. Driver bug miatti háromhetes szenvedés után cseréltem. Kicsit fölöslegesen, mert pont három napra rá kijött a javítás minden gondomra. Ez ilyen, no hard feelings. És igen, amúgy is terveztem, hogy pár hónap múlva cserélek erősebbre, ha lesz addig megfelelő amd, akkor azt is beleveszem a kalapba, mielőtt döntök.
Az eredeti (általam idézett) állításod a feltételezést is kizárta, hogy bárki nvidiával amd-n gondolkozzon, ami utána azért pontosítottál, így oké.
-
Egyetlen NV user sem fog ugyanannyit fizetni egy olyan VGA-ért aminek van NV-s megfelelője.
Ez garantáltan megdőlt, mert egyetlen biztos van. Én.Freesync-es szóba jöhetne, de az AMD-nek nincs olyan VGA-ja ami elég teljesítményt nyújtana az igényeimnek.
Tehát már kettő is van. -
Van egy rendszer, ami 95W-nál behúzza a féket, és visszaveszi a teljesítményt, ha azt túl kéne lépni. Így mindig 95W alatt marad a fogyasztás. 2016-ban minden új fejlesztésű processzor így működik. Intel, amd, nvidia, gpu, apu, cpu egyaránt. Hogy lehet értelmezni ezt a rendszert? Egyáltalán, mit jelent az, hogy értelmezni?
-
Ha azt remélted, hogy az AMD majd jól odab..z a NV-nek ár/érték arányban, akkor a sajnálkozásod jogos, én is bíztam benne, de végül elfogadom, hogy ők is szeretnék hülyére keresni magukat a vga piacon. Én akkor akadtam ki, mint a sezlonrugó, mikor kijöttek az előző negyedév adatai, és kiderült, hogy az nvidia a saját árazásával rogyásig keresi magát, az amd az nvidia árazásával pedig továbbra is keményen veszteséges.
-
Szövegértésből mindig kiváló voltam, köszi az aggódást.
Te azt állapítottad meg a blender tesztből (tőled idéztem korábban szó szerint), hogy azért nem jó a blender teszt, mert ha létezne egy másik proci (ami nem létezik, mert végtelen volna a fogyasztása), akkor az a nem létező 16 magos proci is majdnem olyan gyors volna, mint a most bemutatott zen, és ugyanúgy hypeolnák, mint ezt. Igen, ezt a gondolatmenetet nem tudtam követni. (de ha nem ezt írtad/gondoltad, akkor mit, kíváncsian tekintek rád)
Én meg azt olvastam ki a blender tesztből, hogy ez a nyolcmagos (de 16 szálat kezelő) proci több, mint kétszer jobban megy, mint a korábbi nyolcmagos, nyolcszálas vackuk.
-
ez a fikció még mindig egy AM3+os, DDR3-as, egy szálon az Intelnél jóval gyengébb konstrukció, mégis csak 7mp lenne a hátránya Blenderben.
Kvázi, bármilyen gyenge is, lehetne hypeolni úgy Blender tesztek alapjánTehát te egy sosem tervezett, általad kitalált processzor általad kitalált hypejáról beszélsz, és ebbe (tehát saját magadba) kötsz bele. Ó, bocs, hogy ezt nem értettem. Ígérem, legközelebb jobban igyekszem.
-
A dózer 8/8, lassan 6 éve. Akkor itt van a zöldség, még mindig. Azért nem lehet 4/8-nak számolni, mert akkor komoly egyszálas teljesítménye volna (pontbez hiányzik a dózerből), valamint ha letiltod a magok felét, a teljesítmény is a felére esik. Ha letiltod a ht-t, akkor a teljesítmény 10-20%-ot esik. Az említett zen 8/16 konfigurációjú, nem 16/16, ahogy a 6900k is.
-
-
Kiváló. Lássuk. Én a hatmagos variánsra várok, az már árban is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- PH! aranyköpések
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Gaming notebook topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged