- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem értem a sok háborgót, hogy miért van ennyi tokozás.
Szerintem ez teljesen rendben van. Kiszemelsz egy foglalatot és az Intel cpu-k ereje miatt tuti, hogy 5 éven belül nem fog kelleni váltanod. Nekem 2 éve van 1366 (920) és ahogyan nézem egy ideig ez is marad. Akinek eddig core2quad-ja volt az gondolkozhat egy lga2011-en, hogy 5-7 évig ne kelljen hozzányúlni a procihoz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg az Intel nem akar egy köztes vonalat. A szerverbe is az LGA2011 lesz. Lehetne egy LGA1356-os vonal, amire volt is korábban útiterv, de talán nem éri meg ennyire sok termékskálát fenntartani. Pláne azt figyelembe véve, hogy ezek a termékek az asztali réteg nagyon kis szeletét töltik be.
Biztos látja az Intel is, hogy a mobil termékek előretörése mellett az asztali piac is megváltozik, és a tömeges igények a helytakarékos LCD-PC-k, és az SFF gépek felé tolódnak el. A hagyományos méretesebb gépek piaca kezd jelentéktelen lenni, így oda elég lehet egy foglalatot bevezetni. -
dezz
nagyúr
No és azt mivel magyarázzátok, hogy nem hoznak ki belőle LGA1366-ost is? Olyan alapon, hogy akinek elég a 3 csatornás memóriakezelés (márpedig sokaknak), annak ne kelljen feleslegesen költekeznie? Simán megtehetnék... Külön chip-verzió sem kellene hozzá, egyszerűen csak nem vezetnék ki az összes memóriacsatornát. Hiszen akár ezek és a mostaniak is járathatók 3-, 2- vagy akár 1-csatornás módban is, nemdebár?
-
RyanGiggs
őstag
válasz
yakuza.tora #99 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk!
Nekem bőségesen elég lenne egy olyan Bull ami az i5-2500K teljesítményű,
nincs benne integrált gpu, és még olcsóbb is egy hajszállal!!
Jelenleg Core2-es gépem van, és ősszel megnézem mire érdemes váltanom.
Ha esetleg túl jól sikerül a Bull, és rohadt drága lesz, akkor marad az elöbbi SB!
Nekem tényleg csak annyi kell hogy a vgá-t kihajtsa,és egy picit időtálló legyen.
Nálam egy ilyen Bull vagy SB rendszer akár 5évig is simán el fog működni. -
MPowerPH
félisten
Hát arra nem sok.
Ellenben munkára tökéletes lesz. Bele sem merek gondolni mennyi idő alatt készülne el egy magas felbontású render egy ilyen proccal.
Jövőre ilyenkor már érdemes lesz beleinvesztálni egy ilyenbe. Kell egy kis idő, amíg kiforrja magát, és én megvárnám a 2. generációs X79-es lapokat is hozzá. Első gen. i7 esetében is óriási változások történtek, mind a stepping váltáskor, mind a második generációs X58-as alaplapok megjelenésekor.
-
W.Wilson
aktív tag
Az azért enyhén szólva vicces, amikor olyanok keseregnek az új foglalat miatt, akik a büdös életben nem fognak olyan árkategóriájú procit venni, amit ez a foglalat kezel. Ha új foglalatban van, ha nem. Amúgy meg annak, aki 600-1000 dollárért vesz procit, talán nem lesz túlságosan megerőltető lecserélni a lapját is.
-
bambano
titán
a városi legendák szerint megesett anno 2000 körül, hogy kiküldték a tv-ből a szőke riporternőt, hogy csináljon a benzinár emelkedéséről riportot. A kúton megkérdezték, hogy melyik benzin árra kíváncsi, a 95-ös vagy a 98-asra, erre azt válaszolta, hogy neki az idei árak kellenek
-
bambano
titán
Árverseny az elit kategóriában? fogalmilag kizárt és nem csak az intelnél.
#3: a négycsatornás vezérlő nem csak azért jobb, mint a 2-3, mert több ramot kezel, hanem normálisan megcsinált rendszernél gyorsabb is.
#6: félprofi szegmensben nincs is értelme a 8 magnak. vagy legyen elég 6, vagy vegyél két procit, 12 maggal.a 990x-hez igen hasonló kétutas xeonokat lehet venni.
#12: félprofi szegmensben feltenni a melyik játék kérdést??? úgy látom, te másik pályán focizol.
-
RyanGiggs
őstag
Szerintem se fogja utolérni a Bull az új Intel procikat,
talán még az i7-2600K teljesítményét is csak megközeliteni fogja.
De ez nem is baj szerintem,mert igy legalább "könnyebben" elérhető lesz!
Nekem bőven elegendő lenne ha az i5-2500K teljesitményét hozná!!!
Az már az összes jelenlegi (HD6990) és jövőbeni vgát ki tudja hajtani.
Nem azt gondoltam hogy majd akár a 8as szériát,de a 7eset biztosan!
Ha ez igy lenne akkor elég sokáig elég lenne egy olyan rendszer.
Szerintem, (nekem legalábbis) elég feleslegesnek tűnik ez az LGA2011. -
XIII Ramses
aktív tag
Be kellene csak inteni az intelnek is a processzortokozások miatt, meg az amdnek is a feleslegesen kidobott videókártyák miatt (lásd 6800-as széria), és nem megvenni őket.
Nekem a második alaplapom egy abit bx6 rev2.0-a volt. Apám az ment vagy 4 évig nálam rendesen sírtam a lap miatt, mikor p4-re váltottam. Ez a lap az egész pIII szériát tudta. Ez azt jelenti, hogy a 450 mhz-től 1400ig MINDET !!! Hogy volt ez lehetséges mikor tokozás váltás is volt? Úgy, hogy a slot1-es foglalatba ment a proci, míg olyan volt, aztán meg egy slot1-es átalakítóba (asus márkájú, még jumperek is voltak rajta eszméletlen) ment be a ppga-s proci a későbbiekben!!! 4 évig ment !! Most meg fingik egyet az intel, aztán új lap kell rögtön... Gyalázat... -
Devid_81
félisten
Itt sem értem mire a sietség...
Az Intel nagyon tolja a jobbnál jobb CPU-kat, de ezzel a foglalat cserélősdivel kissé maga alatt vágja a fát, ugyan akkor az új intel CPU-hoz el lehet adni az új lapot.
Ez egy hatalmas marketing!
Sztem jó nekem még a 775 egy ideig! -
jockas
senior tag
válasz
FireKeeper #73 üzenetére
Az Intelt viszont nem érdekli az, hogy neked melyik a szimpatikusabb...
Ha neked kellene a teljesítmény, de az AMD nem adja meg neked azt, akkor téged sem fog érdekelni!
Úgy látom nem érted meg azt, hogy a Sandy, Ivy, Bulldozer és a Sandy-E nem egy kategória... otthon átlag felhasználónak játékra jó lesz még egy darabig a két csatornás rendszer. Komolyabb dolgokhoz viszont kevés lehet, úgy mint a sínrendszer. Szerintem senki nem mondta, hogy ezek a processzorok az átlag embereknek készülnek.
Otthoni rendszereknél szokott lenni átjárás... ugyan nem ismerem az AMD portfólióját, de úgy rémlik, hogy az Opteronok sem mennek bele az otthoni alaplapokba. Fogd fel az Intel 1366, 2011-es foglalatát is így, hogy az egy külön kategória! A 1156-os után a 1155-öst lehetne lehúzásnak venni. De egy teljesen külön kategóriában elvárni a visszafele kompatibilitást...
Ha mindenáron bele akarsz kötni az Intelbe, mert az AMD neked a szimpatikus, akkor úgyis találsz még mást is...de ez a foglalatos dühöngésed a 2011-essel már a vicc kategória!
"érdekes, amd bácsinál az egész mostani pereputty belemegy az AM3-ba ..."
érdekes, Intel bácsi SB-e elveri az egész AM3-as pereputtyot!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem lepődtem meg. vagy mégsem?
-
P00By
nagyúr
Lesz benne kraft rendesen!
Csak megint új foglalat. -
törölt tag
válasz
FireKeeper #73 üzenetére
Amikor kompletten át kell alakítani a rendszert, mert pl. bepasszírozod a GPU-t a CPU mellé egy tokba, akkor ott már mindenképp új foglalat kell. De az integrált memvezérlő is igényli ezt.
Ha pedig csak a csúcskategória foglalata lenne, azon menne a sírás, hogy felét nem lehet kihasználni alacsony kategóriás procival, meg nem tud vele mit kezdeni a rendszer, hogy a full extrás lapba bedobtál egy fapad procit, s mellé még a memóriákkal is mókázol-2 vs. 3 csatornás memvezérlő- esetleg több PCIe sávot használnál, mint amennyit a vezérlő bír- asszem lassan az is megy prociba- s visszafogja a teljesítményét a rendszernek. Tiszta sor, eldöntheted mire van szükséged, ahhoz igazodik majd a proci, alaplap páros. -
Воланд
titán
válasz
FireKeeper #73 üzenetére
Én megértem, hogy szimpatikusabb, de attól még nem fog nagyobb teljesítményt nyújtani egy amd processzor.
Lehet, hogy ha az amd nem lenne ennyire felhasználóbarát és nyomnák ők is ezerrel a fejlesztéseket és nem a kompatibilitással foglalkoznának, akkor egy kicsit nagyobb lenne az árverseny.
Na, de majd meglátjuk, hogy mit tud a bulldozer.
-
capulet75
addikt
HA lenne 5 processzorgyártó és nem csak kettő, az intelt nagy ívben leszarná a pc társadalom 90%-a.
A Ferrarit meg ne hasonlitsuk egy high-end pc-hez mert az utobbi 4-800k, egy ferrari meg 40 millió.
-
Воланд
titán
válasz
FireKeeper #69 üzenetére
"mocsok hozzáállásukkal, igen, mert két processzorgenerációra (jó, ha belevesszük az ivy-t is, akkor háromra) kihoznak négy totál inkompatibilis foglalatot ..."
Erre két szóval tudok válaszolni: tick-tock.
"érdekes, amd bácsinál az egész mostani pereputty belemegy az AM3-ba ..."
Erre meg hárommal: teljesítmény vs kompatibilitás.
-
keIdor
titán
válasz
FireKeeper #69 üzenetére
"ráadásu ki tudja, hogy ha lesz ivy bridge E, annak elég lesz-e a 2011 vagy kell neki külön foglalat."
Ez szerintem 100%, hogy lesz benne Ivy E.
LGA1366->LGA2011 váltás érthető a 4 csatornás ramok miatt. LGA1156->LGA1155 az parasztvakítás, ezt viszont aláírom...
-
FireKeeper
nagyúr
mocsok hozzáállásukkal, igen, mert két processzorgenerációra (jó, ha belevesszük az ivy-t is, akkor háromra) kihoznak négy totál inkompatibilis foglalatot (lga1156, lga1366, lga1155 és most ez az lga2011). ráadásu ki tudja, hogy ha lesz ivy bridge E, annak elég lesz-e a 2011 vagy kell neki külön foglalat.
érdekes, amd bácsinál az egész mostani pereputty belemegy az AM3-ba (ha leszámítjuk persze a régebbi, AM2-es és AM2+-os procikat meg ugye a bulldozert, bár az bele fog menni néhány mostani AM3-as, és módosított PCB-jű jövőbeni AM3-as lapba). -
keIdor
titán
Kíváncsi leszek hányan vesznek ilyet majd játékra, semmi értelme nem lesz, munkára viszont zsír.
Játékra egy 2500K is mindenre elég... -
Воланд
titán
válasz
FireKeeper #66 üzenetére
És hol van az AMD processzorok teljesítménye az Intel processzorok teljesítményéhez képest? Oké, aláírom, ez nem csak amiatt van, mert oda-vissza kompatibilis a foglalat, de ez is közrejátszik.
"a mocsok hozzáállásukkal, de megint csalódnom kellett"
???
-
FireKeeper
nagyúr
érdekes, az AMD, még ha kicsit muszájból is és nem 100%-osan, mégis meg tudta oldani az oda-vissza kompatibilitást. sőt, állítólag a most kapható AM3-as lapok kis részében is működni fog a bulldozer.
mikor az intel bejelentette, hogy az ivy bridge is menni fog a mostani lapokban, nagyon megörültem, és azt hittem végre felhagytak ezzel a mocsok hozzáállásukkal, de megint csalódnom kellett.
emlékezzünk csak vissza, milyen szánalmasat produkáltak LGA775-nél. 915/925 volt rá az első natív chipset. 1066-os FSB-jú procik csak 925 módosított változatával mentek (asszem 925XE), ez ugye egy szimpla órajelemelés volt. duplamagos procik csak 945/955-tel mentek. core 2 duo csak 975-tel, 965-tel ment illetve csak módosított régebbi chipsetes ramokkal a core2 VRM igényei miatt. és ugye ez egy processzorfoglalat inkompatibilitási listája. (még az is lehet kihagytam valamit p35-p45 fronton). -
Szergely83
tag
válasz
MegalodonS #63 üzenetére
Ferrari: szép, gyors, tapadnak rá a nők.
High-end PC: gyors, kamatoztathatod a tudását különféle munkaterületeken, vagy vakíthatsz vele a haverok előtt, mint a ferrarival (viszont nem lesz tőle több nőd! azért érzed a különbséget, ugye?)
De nem mondtam, hogy probléma van azzal, ha valakinek csak vakításra, meg benchmarkolásra kell, sőt, pont ellenkezőleg, támogassák csak ők is a gyártókat
A vérpistikéktől pedig elnézést a jelzőért, nem akartam vérpistikét írni, tényleg
-
DesertDog
tag
Az ilyen procik jól jönnének nálunk a demo laborba a virtuális gépek alá. Még ilyen áron is nagyságrendekkel olcsóbban lehet pl. tesztrendszert felépíteni belőlük, mint brand szerverekből. És a virtuális gépek alá RAM-ból is a "sohasem elég" a megfelelő mértékegység.
Játék miatt is cseréltem már processzort (nyilván nem ebben a kategóriában: E7400 -> i5 2500). Az iRacing volt keményen CPU limites, de ott meg érthető, hogy a fizikai modellezés eszi a procit. -
MegalodonS
őstag
válasz
Szergely83 #60 üzenetére
Mindig lesznek olyan emberek,akik sokat keresnek es megengedhetik maguknak!!
Nem kell verpistikezni,mert ez egy csunya magyar szokasNem tudom es nem ertem meg,mikor er majd fel a ''magyar'' ember, ahhoz a felfogashoz,hogy valakinek van penze ra es megveheti.
Szegeny ferrari,meg maserati tulajdonosok is verpistikek akkor?????
Mert ok is azert veszik meg az autoikat hogy villogjanak
???
-
Szergely83
tag
válasz
djculture #56 üzenetére
Mindig lesznek vérpistikék, akik csak azért veszik meg az ilyen konfigokat, "mer' úgy hallották gyors" és lehet vele vakítani, de az teljesen más tészta.
Játékos gépnél akkor van jelentősége egy erős procinak, ha mondjuk valaki szokott gameplay videókat rögzíteni (mondjuk Bandicam-mel, ami felvétel közben tömörít is és keményen használja a procit..) és közben 60fps-sel játszani, később ezeket a videókat megvágni, renderelni, stb. De arra is elég egy 2500K kaliberű proci szvsz.
Ettől függetlenül mindig is voltak és lesznek is olyanok, akik csak azért vesznek meg egy csúcs konfigot, hogy fevághassanak vele. De nincs is ezzel semmi gond, ez egy biztos tőke a gyártóknak a fejlesztésekhez -
törölt tag
válasz
superecneB #31 üzenetére
Mert intel minden foglalathoz csak egy procit ad ki? A te konfigodhoz sem létezik erősebb CPU?
#: és az mennyivel kevesebb, mint egy alkalommal beruházni egy fullos rendszerbe, amivel három évig ugyanolyan élvezettel lehet játszani, mint a folyamatos, fillérező fejlesztésekkel?
-
capulet75
addikt
válasz
djculture #56 üzenetére
Most mellőzük a hülyéket, aki ilyen az meg is érdemli. Azonban aki racionálisan akar erős játékra összerakott gépet annak csak a folyamatos pénzkiadás az egyetlen alternativa.
yakuza.tora: természetesen, de az elértéktelenedés miatt kénytelen az ember váltani időnként amig még nem bukik rajta akkorát.
-
djculture
félisten
válasz
capulet75 #53 üzenetére
Azt aláirom ha valakinek van pénze és kitudja használni hajrá.De mikor csak a név miatt egy erősebb procit leakar cserélni egy gyengébb de újabb procira meert hogy az jobb azon röhögök,elég sok ilyen emberke téved be a szervizbe mostanában.Ilyen emberek egy x6 ot egy buldozer magos sempronra is lecserélnének ha lenne/lesz ilyen és megnem tudnád magyarázni neki hogy baromságot mondanak.Mondjuk nem is lehet mert így van meló.
Egon -
Egon
nagyúr
Jövőre esedékes vicc:
Szőke nő bemegy a számtech boltba, alaplapot venni:
- Jó napot kívánok, alaplapot szeretnék venni, Intel processzorhoz.
- Jó napot, milyet adhatok? Van 1155-ös, 1156-os, 1366-os és 2011-es.
- Tessék mondani, idei nincs?!? -
djculture
félisten
válasz
Szergely83 #50 üzenetére
De most mond hogy nem ez van
Agyam eldobom mikor jön valaki avval hogy a buldozer pl mikor jelenik meg már meg mert kevés az x6 játékra.Szerintem ha egy kétmagos herélt buldózert kihozna az amd azért is rohanna hogy lecserélje az x6 ot.Intel vonalon ugyanez a történet.Nemrég is egy srác jött hogy i7 extremet akar lecserélni 2500k ra mer hogy 10 szer többet tud
woland_y2k
Semmi probléma vele azért mondtam hogy jól csinálja az intel. -
Воланд
titán
válasz
djculture #49 üzenetére
Látom te sem érted a lényeget.
Van rá pénzed? Nincs. Egyáltalán kell neked ez a teljesítmény? Gondolom nem.
Akkor ezek a processzorok nem neked készültek, ilyen egyszerű. Igenis meg van ezeknek a célközönsége, akik ki is használják és képesek is megfizetni ezeket a termékeket. Nem értem, hogy mi a probléma ezzel?
-
djculture
félisten
Szerintem jól csinálja az intel,fél évente kéne neki új termék vonalat kihozni ami abszolút nem komaptibilis az előzővel aztán a sok intel hívő úgyis rohanna a boltba megvenni mert elavult a gépe.Ebböl lesz a nagy bevétel.Aki ennyire elvakult hogy most kijönne a sandy helyett egy más már rohanna is az fizessen.Amúgy meg nekünk csóró átlag fiziböl élőknek az elértéktelenedés is jól jön.Nekem pl jó ideje nem kell csúcs technológia,a fél év alatt lenegyedelődött árú régebbi technológiát szoktam megvenni
-
SzlobiG
félisten
Na azt hiszem erre lesz értelme váltani a jó öreg I7-et. Bár játékok szempontjából nincs értelme.
-
válasz
Antarctica #40 üzenetére
Jahogyúgy. Tényleg ott van az ikon. Mondjuk kiemelésnek túlzás nevezni.
Aki meg kifejezetten játékra vesz ilyet, az se feltétlenül hülye, persze inkább azok a kivételek.
De mondjuk hosszú távú befektetésnek megérheti, főleg ha mást is csinál mellette. -
yakuza.tora
addikt
Az INTEL szép lassan eljut oda, hogy nemcsak a csúcsprocesszorai, hanem a deszkái is 1000 dollárba fognak kerülni...
-
capulet75
addikt
válasz
Antarctica #41 üzenetére
Azonban én szeretek kb 1,5 évente gépet cserélni és pöppet kiábránditó h a negyedmillióért vásárolt technika alig ér valamit pedíg még garanciális minden.
-
jockas
senior tag
Ha a hülyeség fájna...
A processzor nem létszükségleti termék...főleg nem ezek az 1000 dolláros procik. Gondolom a sok felháborodott emberke ki szeretne fizetni 100-300 ezer forintot egy procira és csak azért nem fogja megtenni, mert venni kell még hozzá egy új alaplapot...hihető szerintem is.
Ez az a szint, ahol el kéne már felejteni a hétköznapi felfogást. Kell a teljesítmény? Fizesd meg! Senki nem kényszerít arra, hogy ezt vedd meg...lehet venni Bulldozert is, csak ki tudja mit fog hozni ez a proci. Ha akkora durranás lesz, mint anno az i7 akkor a Bulldozernek esélye sem lesz. Ja...és el lehet felejteni ebben a kategóriában a játékoknál tapasztalható különbséget. Ezek túl drágák a játékhoz és nem is játékoknál lehet ezeket a procikat kihajtani. Játékhoz nem kell még 3 csatornás memória vezérlő sem vagy éppen 8GB memória sem, nem hogy 32...de léteznek olyan területek ,ahol kellenek ezek.
Hétköznapi felfogás is létezik az Intelnél...1155-be megy a Sandy, menni fog az Ivy és még jön gyorsabb Sandy is ha minden igaz. Jó pár évig lehet még P67-es alaplaphoz procikat kapni. A Bulldozer a Sandy / Ivy kategória lesz és nem ez...
Szóval ezek a "megint egy új tokozás" felfogású emberkék miért is vannak felháborodva? Mert az Intel kéri a pénzt a fejlesztéseikért? Ha játékra kell gép, akkor SB vagy Bulldozer...azok az árérzékeny gyors rendszerek. Egyébként meg ha nagyobb teljesítmény kell, akkor fizessen az ember...
-
Antarctica
tag
Gondolom arra utalt, hogy sajnos sokan az i7-et is, eleve 4-5 Ghz-re húzva használja játékra, aminek ugye semmi értelme. Ezek a procik is munkára vannak "kitenyésztve" de 100% hogy lesz olyan (itt is) aki meg fogja venni és 10%-ban munkára 90%-ban játékra fogja használni, aminek megint semmi értelme nem lesz (+9 fps)
-
capulet75
addikt
Annyi problémám van ezzel hogy iszonyat gyorsan elértéktelenednek azok a technológiák amelyek pedig még évekig kielégitik minimális bővitésell akár a komoly játékosokat is.
-
Szergely83
tag
Lehet szidni az Intelt a gyakori foglalatváltás miatt, de szvsz ezek már nem olyan procik, amiket pár hónapra vesz az ember. Mire odáig jut, hogy nem elég a teljesítménye, ill. az aktuális procik hasonló kategóriában már többszörösét nyújtják, addigra mindenképp be kell ruházni egy új alaplapra is az új chipkészlet, memóriatámogatás, stb miatt.
-
Воланд
titán
válasz
superecneB #31 üzenetére
Az eltérő architektúra miatt nem lehet megoldani a lefelé kompatibilitást. Két út közül kell választani: vagy fejlesztünk rendesen és minden új alapokra helyezünk, vagy csak itt-ott nyúlunk hozzá az adott hardverhez, hogy lefelé kompatibilis legyen, igaz, így a konkurenciával szemben ismét csak hátrányban leszünk.
A legtöbb ilyen és ehhez hasonló hozzászólás itt megtalálható.
-
plömplöm
őstag
válasz
superecneB #31 üzenetére
hmm, én keveslem a rönóm 100 lóerejét. ki is néztem egy porse motort, de miazmár, hogy emiatt a hűtőt és a váltót is ki kell cseréljem? ez így már sok lenne ezért nem teszik. Valahogy valami kompatibilitás lefele szerintem nem lenne rossz dolog nem? Én örülnék neki ha két-három évente csak motort esetleg több benzint kéne vennem.
-
superecneB
őstag
Szerintem sokan vannak akik vennének jobb/újabb procit a meglévő gépükbe, de lap cserével együtt már sok lenne ezért nem teszik. Valahogy valami kompatibilitás lefele szerintem nem lenne rossz dolog nem? Én örülnék neki ha két-három évente csak procit esetleg több rammot kéne vennem.
Pl az LGA-775 elég sokáig húzta.Ami az aláírásodban van az ilyen szövegeket hol találjátok? Komolyan mondom ezeket össze kéne gyűjteni egy könyvbe
-
Füge007
senior tag
Természetesen a Sandy Bridge E sorozatba tartozó processzorokhoz LGA2011-es foglalattal felszerelt alaplapra van szükség.
Már vártam mikor jön ki egy új foglalat, lassan elveszek a sokfajta foglalat között
-
GAlli
tag
-
Szergely83
tag
válasz
Angel1981 #12 üzenetére
Persze el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lenne ha létezne 16GB-os DDR3 modul (még 8GB-osat sem láttam, csak olvastam róla valamikor, hogy "úton van") de az nem elégíti ki a felhasználó igényeit. És ha már lenne 16GB, akkor aki ilyen célra keres gépet lehet nem 6x16GB kiszerelés mellett döntene, hanem 8x16-nál... Mellesleg a 3 csatornás lapokkal kapható 1366 procik max 24GB-ot kezelnek, míg a jelenlegi 1155 cpu-k 32GB-ig támogatnak 2 csatorna mellett.
Egy grafikai progi pedig lehet bármilyen optimalizált, ha te nagy adatmennyiséggel dolgozol... -
Hát ez az új 6 magos biztosan nagyon jó választás lenne,de 1000 dollárból egy komplett pc megcsinálok,és még az sem biztos,hogy egy hétköznapi felhasználónak szüksége van ekkora teljesítményre
-
kenwood3
addikt
Én úgy gondolom az Intel ezzel megint le fogja söpörni az Amd Bulldozerét
De ez csak 1 megérzés
-
Móci
addikt
Szépen kifacsarja az intel a sandyból a pénzt...
Az azért engem is nagyon érdekel, hogy mit tud majd ezek ellen felmutatni a Bulldozer. -
Angel1981
veterán
Mondtam ezt egy szóval is?
Nem!
De figyelembe véve, hogy mennyire számít, akár bele sem kellett volna rakniuk ezt a felhasználási területet!#19 woland_y2k: igen, azt én is elismerem, hogy nem semmi, amit az Intel 2006 óta, a Core 2 óta művel - megy előre mint a gőzhenger, és szinte hibátlanul teljesít.
Mondjuk a bevételeik is sorra rekordokat döntenek... -
Воланд
titán
válasz
Angel1981 #17 üzenetére
"Én meg hangosan mondom, hogy ez már inkább kicsit a lerántás kategória!"
What? Milyen lerántás? Kell a teljesítmény? Kell. Akkor fizesd meg. Ezek a cégek nem a vöröskereszt, meg nem szeretetből élnek a náluk dolgozó emberek. Brutális az amit egy-két évente letesz az Intel az asztalra és én amondó vagyok, hogy ezt meg is kell fizetni.
(#16) superecneB: Na de ki az aki mindig vált, ha kijön egy új foglalat? Nagyon kevés az ilyen ember. Ha most összeraksz egy sb alapú gépet (nem kell 2500K, meg csilivili tuninglap), akkor kb. 2-3 évre le van tudva a gépfejlesztés. Ha meg munkára kell a gép, akkor lehet venni komolyabb cuccokat, de még ott sem kell váltani, ha kijön egy új foglalat.
-
Angel1981
veterán
"Halkan megsúgom, hogy ezt hívják fejlődésnek."
Én meg hangosan mondom, hogy ez már inkább kicsit a lerántás kategória!
Mondjuk ezt már régóta csinálja az Intel (MMX technológia, kicsit több belső cache-ért, meg pár százalékkal magasabb órajelért dupla pénz, stb.)
Persze valóban nem kell megvenni, ezt elismerem. -
superecneB
őstag
Ha váltani szeretnék rá vagyok kényszerülve? Igen.
Nekem sem szimpatikus az Intelnek ez irányú fejlesztése szerintem meg lehetne oldani máshogy is nem szükséges évente, két évente teljesen új tokozást kitalálni. Ezen kívül teljesen elégedett vagyok az Intel fejlesztéseivel valahogy azt érzem mindig náluk van az adu ász. -
Воланд
titán
Bizonyos alkalmazásoknál nincs olyan, hogy elég memória.
És nem a program van rosszul megírva, hidd el.(#2) adamssss: Csak egy tipp: sokkal. Nagyon sokkal.
(#13) FireKeeper: Ezt a hozzáállást meg nem értem.
MegkértKényszerít valaki rá, hogy válts ha kijön egy új foglalat?Halkan megsúgom, hogy ezt hívják fejlődésnek.
-
_csocso_
senior tag
válasz
ViiiiktorOC #4 üzenetére
Majd lesz 8 magos is, 1-1,5 év múlva, a kifutása előtt. Valahova nekik is fejlődniük kell.
-
FireKeeper
nagyúr
már megint egy új processzorfoglalat, a tök... akarom mondani a hócipőm televan az intel ezen hülyeségével. pedig már úgy voltam vele, hogy sandyt veszek, de így maradok AMD-nél.
-
Angel1981
veterán
válasz
Szergely83 #11 üzenetére
Akkor rosszul van megírva a program!
És akkor még tovább megyek; 6x8 GB helyett raksz bele 6x16-ot!Jó, hagyjuk, szerintem a 8 foglalat (ha tényleg annyi lesz) kicsit parasztvakítás, csakúgy mint a kép bal felső sarkában lévő "extreme gaming" felirat.
Melyik játéknál fog érezhetően számítani, hogy mondjuk a 2500K helyett ez az új, 1000USD-s csúcsproci megy benne? -
Angel1981
veterán
válasz
Szergely83 #9 üzenetére
Erre írtam, hogy akkor nagyobb kapacitású ramokat raksz bele, pl. a 6x2GB helyett 6X4GB-ot...
Nem a ram foglalatok számát kéne növelni, hanem lehetővé tenni, hogy az adott socket nagyobb ramokat is le tudjon kezelni, és akkor ahelyett, hogy 8x4GB-ot vennél, veszel 6x8-at. (Ha tényleg ennyire kell a memória.) -
Szergely83
tag
Miért ne lenne? Ezekkel a konfigokkal nem az átlag felhasználót célozzák meg, ez egyértelmű. Bizonyos területeken, pl. 3d grafikai programoknál viszont szükség van a nagy memória mennyiségre, ahol elég pár nagyobb méretű textúra egy-egy komolyabb rendernél és meg is telt a memória...
-
mghltm
addikt
az 1366 nagyon eros, az 1155 szinten, jelenleg elkepzelni nem tudom micsoda ero lehet majd a 2011-ekben
-
EkSYS
senior tag
hihetetlen hogy megint egy új socket!
az mekkora szívás lesz majd amikot kijön az LGA2012 vagy az LGA 2010 socket -
Angel1981
veterán
válasz
ViiiiktorOC #4 üzenetére
Ezen én is meglepődtem!
Csak nem az van, hogy még a fél-profi szegmensbe sem látják értelmét a 8 maganak? -
ViiiiktorOC
senior tag
Nem lesz 8 magos LGA 2011?
Szerintem is az AMD le lesz maradva. -
Kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz gyorsabb a Bulldozernél.
Remélem ki fog alakulni árverseny, bár az Intelt ismerve erre kevés az esély. -
dy_nmq
aktív tag
négycsatornás memóriavezérlő? akkor lehet 8 ram slottal szerelt lapot kapni majd? az nagyon király lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged