- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
Éppen hogy a SIM hiánya nehezítené meg az életünket, ugyanis az tényleg korlátozás lenne, mert ott nem tudsz olyat csinálni, hogy gondolsz egyet, oszt kicseréles a SIM-et másik mobilba...
Én a SIM kártya elhagyását nagy ökörségnek tartom.
Inkább örüljünk neki, hogy a GSM nem olyan, mint a CDMA... -
Azért azt ne felejtsd el, hogy egyrészt az emberi hangképzés egyik fontos eleme a száj, nyelv, fogak, ajak, tehát úgy ahogy van a kiejtett szó, a hangszálakig eljuttatott levegő még semmi. Tehát a szavak kimondását nem úszod meg, amit ha hallod mondjuk a zajos környezetet is mellé, ösztönösen hangosabban teszed, mint csendesben. A másik telefonáló felet esetleg könnyebben el tudod rejteni mások elől (pl bone resonance fülesekkel), de ennyi. Suttogó hangot kiszűrni telefonnal egy zajos környezetben, és zajmentesen továbbítani úgy, hogy az továbbra is úgy hallatszódjon hogy te mondtad, nos ez szerintem nem ma lesz.
-
kapal
tag
Nem feltétlenül torokmikrofonnal. Én szoftveres megoldást tudok elképzelni a jelenlegi készülékformához.
Tudom, álmodik a nyomor...
Csak azt akartam jelezni, hogy a jelenlegi mainstream mellett (nagyobb felbontás, látványosabb játékok, minél tolakodóbb közösségi média), ami elsősorban a szórakozást támogatja, van értelmesnek tűnő fejlesztési terület.
P. munkahelyen, tömegközlekedésen mi a bánatnak kell hallania a többi embernek, hogy mit beszélek? -
kapal
tag
válasz
sz.balazs.95 #36 üzenetére
Csak megnehezíti a telefoncserét és ahogy előttem leírták szolgáltatóváltás, határátlépés esetén megkönnyíti az életet.
És igen, ezen felül a telefon tömege is csökkenhet. -
L3zl13
nagyúr
válasz
#06658560 #44 üzenetére
Attól, hogy egy megvalósítás sz@r még nem az ötletet kell temetni.
Sőt! Nincs oka annak, hogy miért ne lehetne kényelmesebb!
Hiszen a telefon akár egyszerre lehetne párosítva több számhoz is. (Persze csak 1 vagy 2 aktív HW kialakítástól függően.) És ingázáskor egyszerűen csak egy szoftveres átkapcsolás kellene.. -
L3zl13
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #42 üzenetére
Nem olyan simán, hogy átrakod a fizikai SIM-et, de miért ne lehetne megoldani egyik mobilról másikra költöztetni a számokat?
Egyszerűen csak egy szabványos megoldás kéne hozzá. -
sz.balazs.95
veterán
-
lexter00
őstag
És ilyen kocsikból fogják árulni.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #36 üzenetére
Helyet foglalja feleslegesen.
Ha unibody a telefon akkor külön külső ajtócska kell neki. Vízállóságnál egy újabb megoldandó probléma.
Mi kéne helyette? Software-ből meg lehet oldani.
-
darkpower: Nekem pl fontos a méret és a teljesítmény is, ahogy a vízállóság is.
De neked pl az olcsó javíthatóság előbb állhat ezen a listán, ahogy a fentiekből sejtemNyilván minden pro és kontra, én inkább az árakra leszek kiváncsi, arra számitok, hogy azonos teljesítményű ArA telefont kb. 20-25%-os felárból tudsz kihozni az "egybeszerelt" készülékekhez képest.
De igen, mindenkinek egyedi igényei vannak, én pl. tök jól elvoltam csaknem három évig a Defy-kkel (kettőt is sikerült összetörnöm...
), egyedül a memóriát bővítettem volna (a 4.0-ás főzött ROM-okkal tök jól elvoltam, csak egy Facebook Messenger kliens már önmagában annyira felzabálta a memóriát, hogy ha hívás jött, kb. 10-15 másodperc volt, amíg szegény telefon ezt a helyzetet lekezelte), és ez az ArA-s módszernél életképes lett volna.
A Zopo ZP998-as egy másik véglet sok szempontból, de ott meg a GPS-ével voltak óriási gondjaim. Ott a GPS modulal ez orvosolható lett volna.
Én azok közé tartozom, akik imádják a telefonjukat customizálni, ROM-okkal szórakozni, mindenféle hasznos Widget-ekkel, App-okkal játszani. Az ArA egy teljesen új dimenziót nyújt e téren...
Quasi_modo: Szerinted.
Írásban, három példányban, aláírva és iktatva. Vagy úgy gondoltad, hogy más nevében írok? Remélem most már megvilágosodtál.
LordX: Ugyan. A Samsung majdnem biztos gyártja azt a kombinációt valami hülye S5 Neo Grand-hoz hasonló név alatt, ami neked kell
Nem gyárt, legalábbis nem tudok róla.
Kapal: Felejtsük már el a SIM kártyát! Idejét múlta korlát.
Oké, és mit akarsz helyette? Ezen kívül miben is korlátoz?
- Torokhang beszédhanggá alakítása. (Én hümmögök, a környezetem nem hallja, hogy mit mondok, de a telefon túlsó végén levő beszélgetőpartner igen.)
Ezt hogy gondoltad kivitelezni? Torokmikrofonnal?
-
kapal
tag
Ellent mondok neked. Ez is egy kiváló irány, de nem az egyetlen. Szerintem számtalan fejlődési lehetőség van az iparágban.
Csak pár ötlet:
- Felejtsük már el a SIM kártyát! Idejét múlta korlát.
- Torokhang beszédhanggá alakítása. (Én hümmögök, a környezetem nem hallja, hogy mit mondok, de a telefon túlsó végén levő beszélgetőpartner igen.)
Gondolom, a fórumtársaknak is vannak még fejlődési elképzelései. -
Tidzsimon
őstag
Szvsz a mérettel lesz itt baj. Nehezebb így jó méretű telefont összehozni.
-
válasz
darkpower #21 üzenetére
Én már kétszer is törtem, mindkétszer repült a telefonom, de mentségemre legyen mondva, hogy én is vele repültem. Egyszer háztetőről le a térkőre 4,5m, egyszer pedig biciklis balesetben az útra 3m. Mindkét esetben a telefon tört, nem én, így jobban tetszett, mintha fordítva lett volna.
Az elsőnél könnyű volt cserélni a kijelzőt, a másodiknál sajnos az alaplap is sérült, de azon is könnyű lett volna. Pedig nem moduláris készülék volt... -
törölt tag
én nagyon örülnék ennek a platformnak. viszont ne játszogassák el hogy évente új platform, új, és persze visszafele nem kompatibilis modulokkal, alaplappal
-
Gondolj bele mennyien örülnének, ha kipattinthatnák a kijelzőt, és bedobhatnának egy kisebb, de fizikai billentyűzettel ellátottat.
Vagy megjelenhetnek olyan modulok, amire gazdaságtalan volt eddig komplett készüléket legyártani vagy 100 ezer példányban. Megteheti az ember hogy vesz egy alap mobilt, aztán ha igénye lesz valaminek a cseréjére, azt lecseréli. Pl nagyon szeretem a nexus 5-ömet, de elférne rá nagyobb tárhely meg akksi. Előbbit már cseszhetem, mert max ha eladom az egészet és veszek egy nagyobbat, ráfizetéssel, akkor oldható meg, a második meg csak külső akksis tokokkal. Itt meg csak kipattintanám a tárat, bele a nagyobbat, és a régit is lehet könnyebben el tudnám adni mint a komplett készüléket. -
Fejvadi
nagyúr
Összeállítanék egy kizárólag telefonálásra alkalmast, mert olyan lassan már nincs is
Nem nagy para ha lenyúlják
-
-
darkpower
aktív tag
Spec nekem a Z3C közel tökéletes, nem cserélnék le rajta most semmit se. De a középkategóriában már nyilván nagyobb kompromisszumokat kell kötni. De erre az Ara esetében is fel kell készülni, csak ott másfajta hátrány fog jelentkezni.
Nekem pl fontos a méret és a teljesítmény is, ahogy a vízállóság is.
De neked pl az olcsó javíthatóság előbb állhat ezen a listán, ahogy a fentiekből sejtem
A drivereket nyilván többféle módon meg lehet oldani, remélem az eszetlen felhasználó keresgél és valahogy frissítget drivereket el tudja kerülni a Google. Az rémes lenne
Ha valamelyik cég képes ezeket normálisan megcsinálni, akkor a Google az, de ez nem feltétlen jelent sikert még így sem sajnos. -
Tomi_Ohl
veterán
Várom! Remélem nem marad annyiban a projekt!
-
-
válasz
darkpower #21 üzenetére
Fogalmam sincs milyen arányú, én spec 1x éve egyszer sem törtem kijelzőt szerencsére...
Én csak tavaly egy Motorola Defy-t és egy Zopo ZP998-ast...
És nem is hiszem, hogy egy jól összerakott gyártói telefont lecserélnék egy ilyen modulosra.
Itt kezdődnek a gondok. Milyen a jól összerakott gyártói telefon? Mert jók pl. a Lenovo nagy aksis telefonjai, de a kameráik kevésbé ütősek. A Samu Galaxy S4-S5 is jó kis telefon, de bárcsak belepaszíroznának egy 4000mAh-s aksit, amit a Lenovo megcsinál. A Sony telefonjainál a képernyők a gyenge pontok például. Az LG G3 is nagyon tetszik, de FHD felbontással untig meg tudnék békélni...
A gyártói telefonoknál azt döntöd el, hogy milyen kompromisszumot vállalsz, és ha megvetted, onnan nem tudsz változtatni (mondjuk lecserélni a kamerát, ha csalódtál benne). Az ArA-nál viszont a magad ura vagy - nyilván némi felárért.
Droid fejlesztőként nekem ez nagyon az Android következő fregmentációs területének tűnik, és az egyes modulokhoz kapcsolódó driver kényes pontja lesz az egész rendszernek, az biztos.
Igen és nem. Igen, fragmentációs terület lehet, de egyben nem, remélhetőleg a rendszerből fakadóan (mivel eleve folyamatosan kell a driverek cseréjét megoldani a modul hot-plug miatt) a driverek frissitése is a felhasználónál marad. Itt a lehetőség arra, hogy úgy építsék fel az ARA-Androidot, hogy ne a gyártótól függjön, hogy kihozza-e hozzá a legfrissebb Androidot, vagy sem...
-
darkpower
aktív tag
Fogalmam sincs milyen arányú, én spec 1x éve egyszer sem törtem kijelzőt szerencsére... És nem is hiszem, hogy egy jól összerakott gyártói telefont lecserélnék egy ilyen modulosra. Tuti lesznek még így ezzel jópáran, ahogy pont ellenkezően is. Mindenesetre remélem összejön a Google-nek ez, a nagyobb választási lehetőség mindig szimpatikusabb.
Droid fejlesztőként nekem ez nagyon az Android következő fregmentációs területének tűnik, és az egyes modulokhoz kapcsolódó driver kényes pontja lesz az egész rendszernek, az biztos. De kíváncsi vagyok, hogy milyen megoldást fog prezentálni erre a Google -
darkpower: Az egész telefonos piacot nem fogja forradalmasítani szerintem, de egy részét sikerülhet.
A telefonok lecserélésében milyen arányú az a réteg, aki leejti, és összetöri a kijelzőjét? Tán nem véletlen, hogy az Ara videó végén is ezzel marketingelnek.
Spec szoftveres oldalon sokkal nagyobb kihívásnak gondolom ezt a felépítést, mint a hardverek esetén.
Nyilván fel kell készíteni rá, de ahogy főztek ROM-okat különböző ROM-okból összekutyult megoldássokkal, úgy itt ez is megoldható.
Kopi31415: mi a bajod a Rockchippel? Nem szereted az Atomot? Vagy az x86-ot?
Nem tudni, hogy ARM vagy x86 lesz, de én csodálkoznék, ha ez az Intel-es vonalon lenne fejlesztve, én inkább ARM-osra tippelnék. A Spiral 3 esetén egyébként az érdekesség az lesz, hogy a Rockchip SOC-hoz már nem kell bridge chip, így dedikáltan az ArA-hoz fog készülni. Hogy miért jajj? Azért, mert a Rockchip nem az überjó támogatásról híres...
hallerlaller: Most lehet én vagyok hülye, de a kétszer akkora akksi hogy fér be ugyanoda? Ha meg ugyanakkor méretben akkor mi értelme a kisebbnek?
Az aksi gyártók versenyezhetnek, hogy adott modulméret esetén mekkora teljesítményt tudnak prezentálni (nyilván árban is lesznek eltérések). Egyébként igen, megteheted, hogy akár több aksi modult raksz bele a telefonba (mondjuk kamera vagy hangszóró helyére. Ahogy elviekben nincs az se kizárva, hogy két SoC vagy két kamera modul legyen a készülékben.
-
Blyan
félisten
válasz
sz.balazs.95 #7 üzenetére
Szaracsempe!
-
darkpower
aktív tag
válasz
hallerlaller #17 üzenetére
Olcsóbb, annyi értelme van. Nem feltétlen fogsz egy drágább verziót megvenni rögtön az elején, de így kényelmesen lecserélheted pár hónap múlva pl. Vagy beraksz egy másik aksi modult egy másik helyre még pluszban. Bár nem néztem utána,h ilyet lehet-e
De azt már ma is tudjuk, hogy kínai aksi és aksi között is lehet különbség -
hallerlaller
addikt
Most lehet én vagyok hülye, de a kétszer akkora akksi hogy fér be ugyanoda? Ha meg ugyanakkor méretben akkor mi értelme a kisebbnek?
-
darkpower
aktív tag
Köszi a pontos összefoglalást, pont ez hiányzott a cikkből is kb.
Szerintem idővel a többi alkatrész gyártó is csatlakozni fog, ha életképes lesz az egész. Az egész telefonos piacot nem fogja forradalmasítani szerintem, de egy részét sikerülhet.
Megvannak mind a moduláris felépítésnek, mind a mélyen integrált készülékeknek az előnyei, más-más célközönség fogja őket megvenni, szerintem.Spec szoftveres oldalon sokkal nagyobb kihívásnak gondolom ezt a felépítést, mint a hardverek esetén.
-
Nagyon várom, kb. ez az egyetlen tényleg innovatív dolog, amerre tovább mehet a telefonipar. Csodálom, hogy ennyien kimaradnak belőle (hol van a Qualcomm vagy a MediaTek?). A Marvell SoC-któl egy kicsit fázom (bár papíron annyira nem tűnik rossznak), a K1 meg....
sz.balazs.95: A Spiral 1 egy kvázi zárt devboard volt, amit csak a fejlesztők érhettek el, a koncepció életképességét, első gyermekbetegségeit vizsgálták, telefonálni például nem lehetett vele (csak Wifi volt). A Spiral 2 olyasmiket tud felmutatni, mint 3G (nem vicc, nincs 4G/LTE), a fent említett két SoC, alapvető képességek, mint működő UniPro, ez a készülék már némileg szélesebb körben elérhető, de továbbra is fejlesztőknek van kitalálva.
A Spiral 3-nál már indukciós kommunikáció a modulok között, 4G/LTE támogatás, Rockchip SoC (na ezzel is ki leszünk segítve
), teljesen működőképes Android és Google Play marketplace, jobb aksi támogatás (itt lehet már elvárni az egy napos működést). Ez eredetileg 2015 Q2-re van amúgy ígérve.
A piaci bevezetést 2015 második felére időzítik most, azért fontos a ~30 modulos indulás. Szóval a boltban nem fogsz tudni Spiral 2 vagy 3 készüléket sem vásárolni, ahogy 1-est sem tudtál.
Szerk.: Megelőztek.
-
darkpower
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #10 üzenetére
Igazából a 2-es se kerül soha forgalomba. Bár a cikk lehet félreérthető, a konferencián elhangzott, hogy lesz Spiral3 és azt követően kerül ténylegesen forgalomba a termék.
-
DaveJr
őstag
Azért jól "lenyúlta" a Motorolától az ötletet
De legalább igyekeznek megvalósítani. Motorola valószínűleg nem tudta volna megcsinálni.
-
-
darkpower
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #7 üzenetére
Ha te állítod össze a hátlap kinézetét, nem lesz ronda. Hacsak nincs sz@r ízlésed
Az meg teljesen nyilvánvaló, hogy nem Spiral2-vel kezdődött a történet... -
wlandroid
tag
Szerintem is ezekkel a giccses képekkel lehet a legjobban tönkretenni...
-
sz.balazs.95
veterán
ezek a fényképes modulok... rondák, főleg így minden egy rakáson.
És miért kapásból 2-es számmal kezdenek?
-
Thaaleum
aktív tag
Azért a mini hangfal odab@sz.
Egyébként már nagyon várom, remélem, hogy a Google normálisan meg tudja csinálni. Mondjuk szerintem ahhoz még minimum két év kell, hogy normálisan kiépüljön hozzá az ökoszisztéma.
@Matada2.3: +1
-
Crytek
nagyúr
Tegra K1 mobilba. Biztos olyan sikeres lesz itt is mint a tabletekben.
Mondjuk ,csoda hogy valaki használja.
RIP NV -
Ricardo
titán
Elképzelem mi történik akkor ha valaki leejt egy ilyen készüléket. Hány darabra hullik szét?
-
Matada2.3
veterán
Ha megoldják a sofwares nehézségeket akkor tényleg ez a jövő, vagyis jobban el tudom képzelni, mint példáúl a hajlítható telefonokat..
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google különféle információkat osztott meg a nagyérdeművel a második félévben megjelenő moduláris készülékéről.
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest