- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
-
PuMbA
titán
Én elégedett vagyok a Windows 10-zel, zéró probléma és gyors fejlesztések
Az biztos, hogy 3 évet adtam a Linuxnak anno, de annyira nyögvenyelősen javult, ha egyáltalán javultak a dolgok, hogy otthagytam. Csiga lassú tempóban és összevissza fejlesztették a nekem fontos dolgokat. Mint desktop felhasználó, semmi előnyét nem láttam az open source-nak, inkább a hátrányát.
-
PuMbA
titán
"A különbség, hogy linuxon eldöntheted, melyik frissítés menjen fel, és melyik ne. "
Ja, volt választásom, hogy melyiket akarom: a stabil videólejátszást vagy hogy fele akkora teljesítményű legyen a VGA-m, mert még akkor fabrikálták az X11-et meg a Mesa3D-t alá, hogy valami teljesítményt kiszedjenek szerencsétlen VGA-ból. Hidd el a Linuxon is ott volt a sok gányolás 2011 körül. Egyik sem különb. Jól bele is tenyereltem, de ugye megoldottam a problémát, mert visszaváltottam Windowsra és ott minden ment jól.
-
Kansas
addikt
OK, adom, nekem a 3 gépből 2 4c8t-s procit tartalmaz(R5 2400G/i5-9300H), a harmadik meg egy R5 3600 6c12t-t(azért egyik se csúcsproci), mindegyikben NVMe SSD-n van a rendszer(úgy rémlik, a 2400G-n is, de az nem 100%) és 8/16/16GB RAM... egy Cerkán vagy Athlon 200GE-n 4GB RAM és HDD kíséretében tuti lassabb lenne.
-
Kansas
addikt
Tehát igazából az a baj, hogy júzerkének havonta legalább egyszer gondolkodni kell(legalább annyira, hogy számítson a frissítésre)?
Sokáig be nem kapcsolt gép nem bootkor kezd el frissíteni, hanem menet közben a háttérben, aztán feldobja, hogy a nap végén szeretne újraindulni... de azt se bánja, ha előbb tud(pl melós PC ebédszünetben).
A sok perces update kb csak a féléves nagy pakkokra igaz, a havi frissítések tipikusan nem igényelnek 2-3 percnél többet boot után(a legtöbb annyit se kér, és fél perc alatt felszámol 100%-ig), előtte meg lehet dolgozni miközben települ. -
Kansas
addikt
OK, hogy máshogy működik, de az nem feltétlenül előny vagy hátrány. Csak más.
Ha csak nem valami soron kívüli van, akkor havonta van egy patch-kiadás, és félévente egy feature-update... Ubuntunál hogy is van ez, csak nem ugyanúgy?
Ha kell is reboot, tudod időzíteni, gondba emiatt csak akkor kerülsz, ha elfelejted, mikorra tetted, vagy szarsz rá, mert "neked aztán senki ne mondja meg!"...
Az meg, hogy néha kell reboot, nem akkora probléma - anno, mikor még én is Linuxot(RHEL4-alapú, szénné hardenelt Avaya OS-t) támogattam, havi egy reboot kb. kötelezően ajánlott volt, különben csak mázlival lehetett elkerülni a memóriában levő adatok rongálódását(szerverekről van szó, ECC RAM-okkal)... szóval akkor mire a felhajtás?A nem támogatott Win verziók használata meg ne számítson már ide... támogatott tudtommal csak a 8.1 és a 10, a többire csak kivételes esetben(vagy egy rakást pénzt kipengetve) jönnek frissítések, ráadásul évekre előre tudni, mi meddig lesz támogatva.
-
Kansas
addikt
Igazából Windows-on se annyiszor van vele gond, mint ahányszor úgy tűnik, csak az egy nagy "monolitikus" felhasználóbázis, egy darab rendszeren, így az összes hiba ugyanott jelenik meg: "A Windows 10"-nél.
Gyanítom, ha összeadnánk az összes disztró frissítéssel kapcsolatos hibáit és egy közös oldalra lenne kiposztolva, lenne meglepetés... csak a Debian-os megteheti hogy magasról tojik a RedHat frissítési hibáira és vice verza, hogy a többi millió kisebb-nagyobb disztrót ne számítsam.
Windows-on meg jelen esetben problémája lehet annak, aki:
- Realtek Bluetooth vezérlőt használ(ebből azért lehet jó pár)
- Conexant vagy Synaptics audio-eszköze van
- 358.00-nál régebbi NVidia drivert használ(446.14 az aktuális, 2004-es buildhez ajánlott, csak a GeForce 3xx-szériához[2010] nincs frissebb)... ezek persze csak példák a listából.
Azért érezni, hogy ezek nem a többség problémái...
-
Kansas
addikt
Tagadható... azért hallani sztorikat rendszerkönyvtár-update-ről(tipikusan, de nem kizárólag: glibc), ami egyes programokat, vagy akár az egész rendszert tönkrevágta néhányaknál sima "apt-get dist-upgrade" esetén pl rolling release-eknél(mint amilyen a Windows 10 is lett).
Ha esetleg van konkrét statisztika ami összehasonlítja őket, érdekelne...
De még ha esetleg jobb is, garantálom, hogy nem tökéletes, onnantól meg minden fokozatok kérdése... -
dagonya
aktív tag
azt hiszem a büdös életben nem kommenteltem linux hírt, jobbára nem is nagyon olvastam. hacsak egy ddwrt, vagy dsm nem számít annak.
véleményt természetesen bárki írhat bármikor bármiről. nekem mindenesetre egy komikus reflexnek hat a windows hír alá beírni hogy a linux jobb. -
Kansas
addikt
Ugyanez visszafele is igaz, sajnos, a Windows-t is divat zsigerből, megfelelő ismeretek hiányában utálni a Linux közösségben(FSF-en kívül is), ez még rosszabb, mint az AMD-Intel vagy AMD-NV ellentét...
Nem csak az app fejlesztőkre kell fogni, a disztró/kernel-dev-eknek sem prioritás a desktop Linux, a HW-gyártókról nerm is beszélve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest