- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSico
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kedden elindítottam a W10-et, lenyomtam a kiadott mikrokód updatet, aztán restart. Azt írja, hogy már elérhető a 20akármi frissítés, a letöltésre kattintva el is indíthatom a telepítését. Éppen dolgom volt így bezártam az ablakot, majd egy órával később mikor végeztem akkor na mondom most rakd fel Géza, nagy lesz a boldogság, erre már azt írta, hogy a gépem még nem áll készen az új verzióra, majd értesítenek...
Mi változott meg 1 óra alatt? Mi derült még ki? Ezeket a bugokat nem a PH! találja ki... Az adatlapomon szereplő tök alap ryzenes géppel lett baja.
*viszont úgy konkrétan a kérdésre nem válaszoltál.
Kansas: majd megnézem, azt a videóját nem láttam.
-
Ha kilyukad a zoknid, áldozol rá 15 percet, hogy befoltozd? Ez a 15p akkor áll, ha nincs semmi gond a frissítéssel és ugye gépenként számítva (egy átlagos családban hány konfi is van? 2nél ritkán kevesebb), úgy, hogy a M$ (alkalmasint változó) default beállításait 1:1-ben elfogadod és nem turkálsz, hogy mit állítottak át már megint.
-
Robitrix
senior tag
ez hülyeség, nyilván letesztelik..... csak képtelenség letesztelni 145 ezer PC alaktrész gyártó 589 ezer féle hardverére és az ezekhez tartozó 1,45 millió féle megható programhoz. A leggyakoribb alkatrészekkel és meghajtókkal letesztelik... az összessel lehetetlen. Így mindig lesz az 600 millió Win 10-et futtató PC közt egy töredék %-nyi gép, ahol gondot okoz a frissítés. Gyakorlatilag ahány PC annyi féle. Ha el is adnak ugyanolyan gyári gépeket ugyanazzal a hardverrel az, hogy aztán milyen programokat telepítenek rá az idő folyamán és milye szoftver környezet alakul ki rajta megjósolhatatlan. A PC-nek pont az az előnye, ami a hátránya. nagyon rugalmasan alakítható hardver és szoftver platform, de emiatt megszámlálhatatlan variáció minden gép. Androidos eszközökkel ugyan ez a gond. A gyártó cégek se egy szinten állnak. Így a hardverek és a hozzájuk tartozó meghajtó programok minősége erősen hullámzó. Ezt a rendszer nem tudja kompenzálni. Lehetetlen a rendszer felöl minden hardver és szoftver környezethez alkalmazkodni. Forditva kell. Ez ennyi szereplő és eszköz esetében lehetetlen így mindig lesznek inkompatibils hardver és szoftver környezetek egy windowsban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aztán meg annyit fejlődött, hogy kb. 2014-óta az MS tolja a Linux szekerét, mióta a hyper-v, az Azure meg WSL dolgokba belefogtak, a legnagyobb kernel fejlesztők között vannak.
Ma ha felraksz egy Linux Mint-et vagy egy Manjaro-t, akkor kapsz egy kulcsrakész rendszert sok finomsággal. A Radeonokhoz meg egy ideje már nincs is szükség az AMD gyári driverének telepítésére, mert jobb az opensource driver. Sőt, többnyire by default nem is érhető el, mert nem kell.
A Win10 fejlődése meg hát... Kevésbé lett otromba az UI (kivéve a default rusnya fehér kereső sávot a tálcán, azt nem tudom ki találta ki, de borzalmasan ronda), a többi meg inkább csak gépház alatti dolog.
-
Pingüino
senior tag
A különbség, hogy linuxon eldöntheted, melyik frissítés menjen fel, és melyik ne.
Ha egy frissítés szétcseszte a VGA-d, akkor nem teszed fel. Plusz az MS mellett van egy nagy Insider csoport. Ha oda figyelnének a visszajelzésekre, sok hibát kiküszöbölhetnének. Linux mögött nincs ilyen, úh. ezt nem nagyon korrekt felróni nekik.
-
lócitrom
őstag
nekem aztán nem kell bemutatni az informatika világát. na de az nem az én gondom, hogy hogy oldják meg. ennyi erővel akkor a linux fejlesztők is pampoghatnának, mégsem teszik. a lényeg, hogy maga az MS mondta, hogy el lesz halasztva a megjelenés. aztán arra hivatkozva jelent meg, hogy oké. mellesleg emlékeim szerint rendre kikukázzák x idő elteltével egyes hardverek támogatását. szóval ha nem gond nem sajnálom meg őket most sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hová lett 1000 mAh?
- További aktív témák...
- Garázsvásár-Kiárusítás 500Ft.-/Darab
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged