- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a táblagépek olcsóbbak és a legtöbb ember számára kiválthat egy PC-t, a 150 ezres számítógéppel inkább egy alsó-közép kategóriás, androidos táblát hoznék párhozamba. Egy olcsó PC-hez képest minőségben és felhasználói élményben az iPad űrtechnika.
Átlagos otthoni használatra (tehát nem munka, nem videóvágás, nem AAA játékok futtatása), PC helyett töredék áron egy olcsóbb tablet, vagy hasonló áron/olcsóbban egy felső kategóriás tablet jobban megérheti.Így talán érthetőbb mire gondoltam
-
Xero
nagyúr
Számoljunk kicsit utána. Egy iPad 150e Ft.
Egy belépő, használható monitor - 50e Ft
INTEL Core i3-4130: 30e Ft
Lap: 25e Ft
Memória: 20e Ft
VGA: 30e Ft
HDD: 20e Ft
Táp: 15e FtÖssz: 190e Ft
A felsorolt alkatrészekből pedig egy közép/alsó kategóriás gép áll össze.
(#122) Lambach: Xcode-ban dolgozom elég sokat, tehát az OS X must have, így a Mac-ek is. Ezen kívül behozzák az árukat pár hónap alatt. Mac-eket 14 éve használok, szóval a termékekben is megbízom. Ha nem lenne szükség OS X-re munkához akkor sem szívesen váltanék.
Sok esetben lehet, hogy az image van, és a Mac Pro miatt szentségeltem is már pár éve, de a jelenlegi nagyobbik Mac Pro és a nagyobbik 15-ös rMBP is jó ár/érték arányt képvisel, valamint időtállónak is tűnik teljesítmény szempontjából.
A jelenlegi MP-m 4 éves, míg a nemrég lecserélt MBP-m elmúlt 6 éves. A MP már akkor sem volt a legjobb döntés amikor vettem, de még így is kiszolgált egy elég szép ciklust.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Az árak iPon-ról vannak.
Az Apple minőségével hol is a probléma? 14 éve használok Apple termékeket (is), szóval van némi (valós) tapasztalatom. Találkoztam beteges szériákkal, de ezeket szó nélkül garancia hosszabbítással intézték.De alapvetően hülyeség összehasonlítani egy desktop gépet egy táblagéppel. Én sem hasonlítom össze a Mac Pro-t egy kávéfőzővel.
-
ZooLee
senior tag
Már egy 150k-s alsó-középkategóriás gép mellett is elvérzik az ipad a hordozhatóságon kívül mindenben
Ne viccelj már... Alapvetően hülyeség egy gépet (pláne egy asztalit) összevetni egy tablettel, mert teljesen másra valók... A tablettel egy új kategória jött létre, amelynek napjaink elsősorban tartalomfogyasztó felhasználói szokásai között igencsak jó helye van, ezt nagyon jól mutatja a számítógépek (legyen az asztali PC, laptop, netbook, akármi) kiszorulása és tabletek térnyerése. Nem tudja kiváltani a számítógépet abszolút értelemben, viszont rengeteg felhasználónál a felhasználó szokások alapján ki tudja váltani, mert amúgy sem használta másra a gépet, csak levelezésre, netezésre, SN-re, és játszogatásra. Erre tökéletesen alkalmas a tablet sokkal olcsóbban, kisebb helyet foglalva, univerzálisabban felhasználhatóan.
(#133) Xero: Én sem hasonlítom össze a Mac Pro-t egy kávéfőzővel.
Persze, mert azt a kukával kell összehasonlítani, mint az köztudott...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a táblagépek olcsóbbak és a legtöbb ember számára kiválthat egy PC-t, a 150 ezres számítógéppel inkább egy alsó-közép kategóriás, androidos táblát hoznék párhozamba. Egy olcsó PC-hez képest minőségben és felhasználói élményben az iPad űrtechnika."
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
"Nekem iPad áráért van nem zúgó, nem bézs dobozos gépem, 22"-os full hd monitorral, ami bármilyen téren agyonveri az ipad-et. Arról nem is beszélve, hogy ezen sokkal kényelmesebb gépelni, videót nézni, skypeolni és játékélményben sem egy kategória a kettő."
Innen indult a dolog. Viszont itt már repkednek a belépő kategóriás cpu-k, a szintén belépő alaplapokkal, hozzá a gagyi monitor.
Ez bárhonnan nézem közel sem az az élmény mint az iPad retina ips-e.De már az alap felvetés is marhaság volt. Továbbra is felesleges hasonlítani a két vonalat.
(#156) valenc: Pusztán azért, mert sok területen marhára nem röhögi körbe. A tp jó kis gép, de a büdös életben nem fog 10-15 órát menni egy töltéssel, és marhára nem lesz olyan könnyen olvasható a kijelzője.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5 Pro teszt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest