- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz Totheground #192 üzenetére
Nem.
-
joey04
titán
Számomra picit meglepő módon a piaci részesedésük is nőtt:
Valamiért úgy rémlik, hogy több helyen is azt mondogatták, hogy visszaesett, de most nem találom azokat a cikkeket. Mondjuk nem is kell megkeresni őket, mert ezek szerint hülyeség mind.
[ Szerkesztve ]
-
-
Totheground
addikt
Így van, nálunk is ez történik (multi 70k+ alkalmazottal).
A miértet pontosan nem tudom, de valami olyasmiről volt szó, hogy az új BES rendszerre átállni is kb ugyanennyibe került volna, akkor pedig inkább lecserélték a teljes készülékparkot, és más, belső használatú appokat is adni fognak később (SP elérés, online-meeting, video conferencing, etc)
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
ZooLee
senior tag
Mondjuk azt nem látom, hogy miért, mert bár tény, hogy az iPhone-t sokkal több mindenre tudom használni, mint a BB-t (bár az új BB-re nem volt lehetőség egyelőre) de szerintem a céges levelezés kezelésére sokkal jobb a billentyűzetes BB Bold. gyorsabban, könnyebben tudom kezelni a leveleimet, válaszolni, stb. A felhasznált adatforgalomról nem is beszélve...
-
ZooLee
senior tag
válasz #32839680 #177 üzenetére
Az hogy iPhone-t rendelnek céges körökben az max annyit jelent, hogy tartós, és cserénél még mindig a legkisebb bukással lehet tőle megszabadulni.
Hát, azért nem csak erről van szó, hanem inkább arról, hogy már elérte azt a (biztonsági? menedzselhetőségi?) szintet, hogy céges telefonként is számításba veszik. Nekünk (bankszektorban dolgozom) tavalyig szó sem lehetett semmilyen más telefonról, csak BB-ről, viszont azóta már jóváhagyták az iPhone-t is, mint választható készüléket...
-
Alex91
félisten
[link], hogy ertheto legyen: mar nem (csak) a Win a kvazi szabvany, hanem az iOS is. Igen, lehet dolgozni mar ezzel is...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Touch-ko
őstag
válasz #32839680 #169 üzenetére
Az AssPen-rol annyit, hogy egy ismerosom megvette a Samsung 2014-es
Az elso dolog a kerdesemre, hogy szamara miert jo: 'keziras felismero'...
Probaltam en is, valahogy engem nem fogott meg..Termeszetesen Jobs 2007 es 2010-ben az iPhone es iPad fejlesztesekor nem a te AssPen-edrol beszelt...
Ettol fuggetlenul sokan hasznalhatjak (en meg csak 2-3 embert lattam-akire emlekszem-) akik hasznaltak. Szerintem tul sok ertelme nincs... Amit a tollal meg tudok csinalni, azt az iPad-en az ujjammal vagy sokszor Siri segitsegevel is.
/maganvelemeny/ -
-
Touch-ko
őstag
En MacBook melle vettem iPad-et. Az eredmeny az, hogy komolyabb munkakra (fenykep editalas, video vagas, komolyabb szovegek levelek megszerkesztesere ) a Mac-et hasznalom. Netezesre, jatekokra, olvasasra, es alapabb szovegek szerkesztesere, zenehallgatasra, neha videok nezesere, valamint email irasara az iPad-et. Teljesen nem valtja ki egyik sem a masikat, viszont inkabb cipelem az Ipad-et mint a Mac-et magammal utazasainkkor.
-
törölt tag
Igazad van, elég egy belépő szintű CPU, de erre írtam, hogy minőségben/felhasználói élményben messze lesz a konfig egy iPadtől.
De hagyjuk is, az egész onnét indult ki, hogy a táblagép piac nem bővül, mert nincs mindenkinek szüksége rá, bezzeg a PC-re. Szerintem meg PC-re nincs szüksége mindenkinek és olcsóbban hasonlót, vagy azonos áron magasabb minőséget tud nyújtani a tábla.
valenc: "Amúgy valóban felesleges ez a vita mindegyik eszközt másra találták ki" szerintem ez a lényeg, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amiben képes kiváltani a tábla a PC-t abban jobb ár/érték aránnyal rendelkezik és nincs mindenkinek szüksége a számítógép nyújtotta pluszra (az új Bay Trail-es táblákkal ráadásul egyre kevesebb az a "plusz").
[ Szerkesztve ]
-
valenc
tag
Jó az ibm csak példa volt.De ettől függetlenül olvashatóbb a kijelzője mint egy nexus 7-nek...
Mondjatok már a hordozhatóságon kívül egy dolgot is amiben jobb egy tábla mint egy pc. Munkához rosszabb,
filmet nézni rosszabb, netezni rosszabb,játszi rosszabb,akkor miben jobb?És ezek a dolgok kategóriától függetlenek,ráadásul mint mondtam gépnél a minőséget nem veszed észre külsőleg ha egy gyengébb gépet szép házba és jó monitor mellé veszel nem fogják rá azt mondani hogy fúú.i7-et is rakhatsz p4-es házba crt monitorral és akkor melyik a minőségibb gép?Amúgy valóban felesleges ez a vita mindegyik eszközt másra találták ki -
vhw
addikt
"Viszont itt már repkednek a belépő kategóriás cpu-k, a szintén belépő alaplapokkal, hozzá a gagyi monitor.
Ez bárhonnan nézem közel sem az az élmény mint az iPad retina ips-e"De ha egyszer egy "belépő kategóriás" cpu is bőven hozza azt amit egy átlagfelhasználónak szükséges, akkor miért lenne szükség egy túlárazott i3-ra? Ugyanígy az alaplapnál is.
Fentebb 22"-os monitor VA vagy IPS - akárhogy nézem... egy 10"-os megjelenítő az csak egy 10"os megjelenítő...
Csupán ennyi volt a célom, hogy rámutassak az alapfelvetés, miszerint 150-ért csak " bézs gány avagy atom szintű" pc-t lehet kapni az meglehetősen erős túlzás.
Innentől kezdve ha valaki informatikai, digitális, multimédia igényeit minden tekintetben maradéktalanul kielégíti egy nexus tablet, akkor lelke rajta, használja elégedettséggel.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
törölt tag
Akkor a használt notit használt táblához hasonlítsuk. Azért baj, hogy nem azonos kategóriát hasonlítunk, mert nem röhögi körbe.
morgyi: Lehet ezerszer több mindenre használható, de én arról beszéltem, ahol ki tudja váltani a PC-t, ott állva hagyja az iPad a Brazost.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
foleg, hogy a dolgaik sokkal dragabbak lettek! Igy nem nehez...
mondjuk a retina mbp árak (Apple mércével nézve) konkrétan bezuhantak, az iPad is "olcsó", egyedül az iPhone ára szállt el nagyon durván. De ez látszik is: Jól látszik, hogy bár nőtt a bevétel, a profit gyakorlatilag ugyanannyi volt mint tavaly. Ennek nagyon egyszerű oka van: csökkent majdnem 1 százalékkal a margin. Míg egy évvel ezelőtt még 38.6 százalékot kerestek átlagosan a termékeken, most “csak” 37.9 százalékot.Vagy peldaul hanyan valtottak androidra vagy mas egyeb platformra.
Az iPhone-hoz ragaszkodnak leginkább a vásárlók az okostelefonok közül, a ChangeWave 96, a Kantar 90 százalékos márkahűséget mért
-
Xero
nagyúr
"Nekem iPad áráért van nem zúgó, nem bézs dobozos gépem, 22"-os full hd monitorral, ami bármilyen téren agyonveri az ipad-et. Arról nem is beszélve, hogy ezen sokkal kényelmesebb gépelni, videót nézni, skypeolni és játékélményben sem egy kategória a kettő."
Innen indult a dolog. Viszont itt már repkednek a belépő kategóriás cpu-k, a szintén belépő alaplapokkal, hozzá a gagyi monitor.
Ez bárhonnan nézem közel sem az az élmény mint az iPad retina ips-e.De már az alap felvetés is marhaság volt. Továbbra is felesleges hasonlítani a két vonalat.
(#156) valenc: Pusztán azért, mert sok területen marhára nem röhögi körbe. A tp jó kis gép, de a büdös életben nem fog 10-15 órát menni egy töltéssel, és marhára nem lesz olyan könnyen olvasható a kijelzője.
[ Szerkesztve ]
-
valenc
tag
-
törölt tag
"Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a táblagépek olcsóbbak és a legtöbb ember számára kiválthat egy PC-t, a 150 ezres számítógéppel inkább egy alsó-közép kategóriás, androidos táblát hoznék párhozamba. Egy olcsó PC-hez képest minőségben és felhasználói élményben az iPad űrtechnika."
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
-
törölt tag
A konfigod gyorsasága szerintem messze lenne egy iPadétől, de még mindig ott tartunk, hogy PC-ből a belépőt hasonlítjuk a táblából a felső kategóriához, a linklelt Nexus 7 árából milyen PC jön ki?
valenc: Az hogy kinek mi, mit vált ki a felhasználási szokások határozzák meg, nekem se lenne elég egy iPad PC helyett, de nem is tartom magam átlagfelhasználónak.
morgyi: E-350-es laptopom van, nagyon messze van felhasználói élményben egy iPad-től.
[ Szerkesztve ]
-
vhw
addikt
"A 18.5-es TN panel szerinted nem a zörgő, bézs kategória?"
Kinek milyen igényei ugye...
De ~33k-ért már 22 colos VA paneles Benq-t kaphatsz - ami mégse a teljesen a bézs 18,5-es TN szint, ugye?
De akkor összeállítok én is egy konfigot:
Intel Pentium G3220: ~14k (egy netezős/filmnézős/flash játékos konfigba untig elég)
alaplap: ~16k (B85-ös lap, kell több egy átlag felhasználónak?)
merevlemez: 500 GB-s ~16k
memória: ddr3 4GB ~10k (nem gamer konfigba kell több?)
ház: 10k ami éppen tetszik (és mégsem a bézs kategóriát kapod)
tápegység: 400-as FSP Hexa ~10k
monitor: a már említett Benq 33k-ért (vagy 22-es IPS van már 40k-ért)
op rendszer: win7-win8 ~25-30k
egér+ billentyű: ~3-5kÖsszesen: ~140k
(+10 ha mindenképp IPS paneles monitor kell)Na most vagy veszel még egy 20-k-s videókártyát, amivel mai játékokat is lehet játszani kompromisszumokkal a video opciók terén, vagy el leszel a proci IGP-jével, amivel még mindig netezhetsz és el lehet játszogatni flash játékokat. Avagy nézelődsz AMD-k között és egy ~25k-s apu + ~15k alaplap esetében már jóval erősebb IGP-t kapsz)
Szerintem ez egy vállalható belépő konfig, teljesen a nulláról, ami netezésre, filmnézésre, flash játékokra, online mmo-ra vagy pár éves játékokra bőven elég. (teljesen budget módban/esetleg pár már meglévő hardver birtokában még ebből az összegből is le lehet faragni 1-2 szentistvánt)
És akkor hol vagyunk egy "high end" tablethez képest, ami még mindig csak tartalom fogyasztásra való elsősorban.
-
valenc
tag
válasz #71321344 #147 üzenetére
Azért elég sok pénzt rajta hagyott a konfigon lap:25k ? Miért? Haswell alá van 15-ért is lap,memória 20? az is van olcsóbban,illetve ha csak alapfelhasználás akkor én nem vennék vga-t hanem megelégednék az i3 igp-vel...Egy pc attól hogy olcsó még nem gagyi.Ha házra többet költesz már nem lesz gagyi a belsejét senki se nézegeti...Amúgy ez az összehasonlítás alapból rossz másra van a két eszköz.Ami tényleg szerintem is a legkomolyabb ellenfele lehetne a pc-nek az a bay-trail az tényleg kiválthat egy pc-t és sokkal több mindenre használható mint egy ipad vagy valami androidos csoda.
-
törölt tag
Xero előbb írt össze egy configot 190-ért, ami a belépő szintet képviseli, ráadásul a ház, oprendszer és perifériák kimaradtak és azt is megemlítettem, hogy lehet az átlag PH! fórumozó össze tud legozni egy költséghatékony gépet, de ehhez nincs mindenkinek kedve/ideje/kapacitása.
Azt is írtam, hogy egy olcsóbb táblagép töredékébe kerül, mint egy PC, pl egy Nexus 7 árából milyen gépet tudsz összerakni?
Úgyhogy én még mindig tartom, egy felső kategóriás ARM-os tábla áráért, csak gagyi PC-t fogsz kapni.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
A 18.5-es TN panel szerinted nem a zörgő, bézs kategória? Ugyan már.
A casual gaminghez is minimum a 20-30e-s videókártya, vagy valami értelmesebb integrált megoldás.De használj pár napig egy iPad-et és lehetséges, hogy megváltozik a véleményed. Gépet kiváltani én se tudnám, de mellé nagyon jó dolognak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
vhw
addikt
válasz #71321344 #141 üzenetére
Csak az a "low end" pc is maradéktalanul tudja azt a netezős/filmnézős/szövegszerkesztős/casual játék élményt nyújtani mint egy high end gamer konfig. (a monitor opcionális, igényektől/pénztárcától függ, de még egy jobb (:nem belépő 18,5-es TN) monitor is belefér a 150k-s keretbe).
Így nincs értelme hangsúlyozni azt hogy "low end".Ettől függetlenül, ha valaki számára egy tablet csábítóbb/"hasznosabb" mint egy vele megegyező árú pc, az már az ő dolga (az én szempontrendszerem szerint nem), használja egészséggel.
Mindössze erős ferdítésnek találtam azt, hogy egy iPad áráért csak "bézsszínű, zörgő-zúgó, minőségben kvázi piaci gagyit" lehet kapni pc-ből és akkor már inkább tablet.
-
Xero
nagyúr
válasz #32839680 #143 üzenetére
90 fok fölé nagyon durva terhelésekkel tudták küldeni amennyire olvastam, de tény és való, hogy hosszútávon derül ki mennyire bírja. Én mondjuk annyira nem görcsölök a dolgon. Rendeltem hozzá Apple Care-t (78e) és pont.
Eddig egy Apple termékem volt ami a hülye tervezés miatt megfőzte a tápját, a Time Capsule. Ezt visszahívásban intézték, majd a második generációnál már javították a konstrukciót. -
Xero
nagyúr
válasz #32839680 #140 üzenetére
A PowerMac-ek után azért nem volt valami hatalmas változás. A G5 szinte ugyan az, csak optimalizálták a hőcsatornákat és bedobtak még egy odd helyet.
Nálam ez a must have érzés az új MacPro-nál jelentkezett. Az egyedüli problémám (az árán kívül) a normális thunderbolt külső házak megtalálása lesz, de nem hajt a tatár.
Az viszont, hogy milyen istentelenül halk és hűvös ez az apróság (a G4 Cube-ot is imádtam, de sajnos sosem volt ) teljes terhelés mellett is, az félelmetes.
Nagyon várom már. Ez megint jó kis igásló lesz egy fél évtizeden át.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
+1
vhw: Ha kiforgatod a szavaim ezt is kihozhatod belőle, de valójában azt írtam, hogy PC-ből a low-end kerül annyiba, mint ARM-os táblából a high-end, ezért olcsóbban kapsz jobb minőséget és igen, bármilyen hihetetlen nincs mindenkinek szüksége asztali gépre, tehát pénzkidobás.
-
ZooLee
senior tag
Már egy 150k-s alsó-középkategóriás gép mellett is elvérzik az ipad a hordozhatóságon kívül mindenben
Ne viccelj már... Alapvetően hülyeség egy gépet (pláne egy asztalit) összevetni egy tablettel, mert teljesen másra valók... A tablettel egy új kategória jött létre, amelynek napjaink elsősorban tartalomfogyasztó felhasználói szokásai között igencsak jó helye van, ezt nagyon jól mutatja a számítógépek (legyen az asztali PC, laptop, netbook, akármi) kiszorulása és tabletek térnyerése. Nem tudja kiváltani a számítógépet abszolút értelemben, viszont rengeteg felhasználónál a felhasználó szokások alapján ki tudja váltani, mert amúgy sem használta másra a gépet, csak levelezésre, netezésre, SN-re, és játszogatásra. Erre tökéletesen alkalmas a tablet sokkal olcsóbban, kisebb helyet foglalva, univerzálisabban felhasználhatóan.
(#133) Xero: Én sem hasonlítom össze a Mac Pro-t egy kávéfőzővel.
Persze, mert azt a kukával kell összehasonlítani, mint az köztudott...
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Nézd. Én a családnak egy hackintosht pakoltam össze kb 100-150e-ből monitor és ház nélkül két éve (adatlapomon pontos config). Ugyan ilyen config van a szoba egyik sarkában nálam is Counter-Strike-hoz (melós gépre ilyesmit nem pakolunk, mert elcsábulok ).
Közel sem nevezném túlzónak az összeállítást az én szemszögemből, de egy kizárólag az általad felsorolt funkciókra a feléből is meg lehet oldani valóban. Lehet mellé venni 20e-ért is TN paneles "csoda" monitort, de azzal én senkit sem büntetnék, ha nem muszáj.Ettől függetlenül tényleg felesleges összehasonlítani a kettőt. Én voltam a leginkább azon a véleményen, hogy több asztali gép, egy laptop és telefon mellé számomra felesleges egy iPad. Aztán úgy jött ki a lépés, hogy nem is olyan régen vettem egy Air-t, mondván jó lesz nekem tesztelni. Na ebből az lett, hogy sokkal szívesebben böngészek rajta, vagy olvasok híreket, mint bármilyen más eszközön, mivel kényelmes, sokáig bírja és még véletlenül sem jut eszembe dolgozni rajta. Nálam ez utóbbi a killer feature.
-
newclass
tag
Almát-almával, körtét- körtével hasonlítsatok össze.
A PC illetve a tablet által nyújtott "felhasználói élmény" között olyan különbség van, mint a nő és a maszturbáció között.
Az Apple-nek meg gratulálok. Az új model bevezetése is időszerű volt már. Nem lehet a mai piaci körülmények között egy termékkel lefedni a vásárlói igényeket. Egyszerűen mások az igények az egyes szegmensekben.
-
vhw
addikt
Azért ezek a hardver típusok/árak nem kicsit túlzók egy netezős, filmnézős, nem gamer konfighoz. (tehát amit kb nyújtani tud egy tablet).
De ha még ezeket is szeretné venni valaki, ilyen összegben az eredmény összehasonlíthatatlan lesz egy ~10 colos táblához képest.
"De alapvetően hülyeség összehasonlítani egy desktop gépet egy táblagéppel"
Az lehet, de valakik szerint az elmény, a felhasználhatóság stb. szempontok szerint jobban megéri egy tablet, sőt annyival többet nyújt, hogy asztali gépet venni pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Az árak iPon-ról vannak.
Az Apple minőségével hol is a probléma? 14 éve használok Apple termékeket (is), szóval van némi (valós) tapasztalatom. Találkoztam beteges szériákkal, de ezeket szó nélkül garancia hosszabbítással intézték.De alapvetően hülyeség összehasonlítani egy desktop gépet egy táblagéppel. Én sem hasonlítom össze a Mac Pro-t egy kávéfőzővel.
-
ZooLee
senior tag
válasz #32839680 #130 üzenetére
Az én véleményem még mindig az hogy inkább a kiépített infrastruktúrához történő igazodás a kifizetődőbb mint egy teljesen új rákényszerítése a bankszektorra
OK, csak akkor nem értem mi a probléma, én is pont ezt írtam az NFC-ről
Nem hiszem hogy a bankok felhasználóbázisának akkora hányadát tennék ki az iUser-ek hogy értelme legyen váltani a kiépített rendszert.
Pont erről van szó, hogy ezek a felhasználók már benne vannak a rendszerben, nem kell velük semmit sem csinálni (számlát nyitni, vagy kártyát adni nekik) csak elfogadni a fizetésüket. De mondom, ez csak találgatás egyelőre, nem lehet tudni, hogy mi van a háttérben. Az tény, hogy a bankszektor lassan mozdul, hiszen a mobilos fizetést (legalábbis az NFC-alapút) már régen ki lehetett volna tolni (Bár úgy tudom, hogy ott a mobil szolgáltatók is komolyan benne vannak a gáncsolásban, mivel ők sem akartak kimaradni a fizetési bizniszből...).
Az iBeacon-ről sok mindent lehet olvasni, legutóbb azt nyomták, hogy a CES-en már mindenhol ott lesz, aztán azóta is néma kuss van róla, tehát valami nem kerek ezzel kapcsolatban. És úgy van, ahogy írod, hogy kapni meg végképp nem lehet, szóval vagy valami nagyot akarnak gurítani vele és egyszerre kihozni egy csomó mindenféle szolgáltatást, vagy rájöttek, hogy jelenleg kevés, amit tud...
-
Lirion
addikt
-
GGMPC
őstag
Nekem portfolio helyett az is jo lenne ha az 1 eve kijott iPad Mini nem szarna ossze magat, minden komolyabb programtol! (Nem akadozna, nem szaggatna stb...)
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
negyedes
addikt
hat ez az olcso iphone kisse bukas lett.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
halkow
őstag
olcsó iphone lett idővel az 5c
m.arukereso.hu/?p=p189752217Alcatel onetouch idol2s the king
-
Xero
nagyúr
Számoljunk kicsit utána. Egy iPad 150e Ft.
Egy belépő, használható monitor - 50e Ft
INTEL Core i3-4130: 30e Ft
Lap: 25e Ft
Memória: 20e Ft
VGA: 30e Ft
HDD: 20e Ft
Táp: 15e FtÖssz: 190e Ft
A felsorolt alkatrészekből pedig egy közép/alsó kategóriás gép áll össze.
(#122) Lambach: Xcode-ban dolgozom elég sokat, tehát az OS X must have, így a Mac-ek is. Ezen kívül behozzák az árukat pár hónap alatt. Mac-eket 14 éve használok, szóval a termékekben is megbízom. Ha nem lenne szükség OS X-re munkához akkor sem szívesen váltanék.
Sok esetben lehet, hogy az image van, és a Mac Pro miatt szentségeltem is már pár éve, de a jelenlegi nagyobbik Mac Pro és a nagyobbik 15-ös rMBP is jó ár/érték arányt képvisel, valamint időtállónak is tűnik teljesítmény szempontjából.
A jelenlegi MP-m 4 éves, míg a nemrég lecserélt MBP-m elmúlt 6 éves. A MP már akkor sem volt a legjobb döntés amikor vettem, de még így is kiszolgált egy elég szép ciklust.[ Szerkesztve ]
-
Lambach
tag
Egy kevésbbé drága konfig nem lenne elég ezekhez a munkákhoz?
Mindenesetre sok esetben Applenél csak az image van.
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Lirion
addikt
válasz #71321344 #84 üzenetére
iPad áráért monitorral egy zúgó, bézs dobozt kapsz, vagy valami Atomos designos dobozt, előbbi minőségben, utóbbi teljesítményben fog elmaradni
Nekem iPad áráért van nem zúgó, nem bézs dobozos gépem, 22"-os full hd monitorral, ami bármilyen téren agyonveri az ipad-et. Arról nem is beszélve, hogy ezen sokkal kényelmesebb gépelni, videót nézni, skypeolni és játékélményben sem egy kategória a kettő. Átlagos netezésre meg pláne jobb a pc, és ez nem is fog változni, amíg vannak olyan tartalmak a neten, amit az ipad böngészője nem képes megjeleníteni..
egy családban, ha van egy PC, mellé a gyerkőcöknek nem kell külön-külön még gép, elég csak egy-egy tábla, töredék áron
Még szép, hogy nem kell külön pc mindenkinek, de éppúgy tábla sem kell mindenkinek külön. Minek? -
-
GGMPC
őstag
Oks...
Hany eves az iPad Mini?
Megkapta a frissitest ugyan, de minek!?.
Padlora lett kuldve?
Mondhat barki barmit - igazi paraszt brigad, foleg azert is, mert lassan az OSX sem mocorog a 4GB RAM-al, tehat lohetjuk 8-ra, de legalabb nemsokara ssd nelkul windows elmenyben is reszesulhetunk!
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
Lambach
tag
Nem személyeskedés, de hadd kérdezzem meg, mivel foglalkozol, hogy egy ilyen lepukkant országban meg tudtad ezt engedni magadnak?
Now its too late/I bite I suck I empty you/Theres no escape/You have to follow me into/Into the empire of the vampire/Where dreams turn into fright/Into a land called transsylvania/Where life begins at night
-
Xero
nagyúr
Ki beszélt MacBook Pro-ról? Mac Pro-ról beszéltem. A nagyobbik alapmodell itthon 1.3m Ft. Ugyan ez mondjuk Lenovoból többe kerül.
De MacBook Pro-t is kapsz 400e alatt 13-as méretben, ráadásul retina kijelzővel. Bruttó 800e-ért vettem nemrég a 15-ös nagyobbik retinát, ami azért már nagyon nem egy ligában játszik a legtöbb 400-as géppel. Igazán hasonló felbontású és kiépítésű gépet nem is nagyon lehet vásárolni.
-
Lambach
tag
Na igen ezt is hallottam, hogy a mobil cuccaik nem valami tartósak, ennek hatványozott ellentétét olvastam a notijaikról.
-
Neurotoxin
őstag
"Tim Cook azonban megerősítette, hogy a biometrikus azonosítás és a mobiltelefonos fizetés továbbra is az egyik legfontosabb fejlődési irányvonal lesz, noha a nagyközönség egyelőre kissé szkeptikusan áll a jelszó nélküli megoldásokhoz." Biometrikus azonosítás? Plusz egy olyan dolog, ami fölösleges és megdrágítja a készüléket.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
ZooLee
senior tag
válasz #32839680 #97 üzenetére
Nyugi, higgadj le, már megint a szemedre borult a a vörös lepedő...
Nem kell bemutatni az NFC-t, már régebben használom, mint egy év, pont ezt írtam, hogy ilyen helyzeti előnyt nem lehet egyszerűen negligálni. (Egyébként mobillal Magyarországon nem lehet fizetni, még csak a tesztüzem zajlik. Sőt, amennyire tudom, nem csak Magyarországon, hanem minden más országban is)
Most akkor az összes bank és multi boruljon térdre az Apple előtt, mert ők totál ellenmennek minden szabványnak?
Nem, ne boruljanak térdre, és nem is borulnak, de azért a már idézett fizetőképes felhasználószám hallatán biztos, hogy elkezdik vakargatni a tarkójukat, hogy lehet, hogy mégis jó lenne nem kimaradni ebből a bizniszből - ha az Apple tényleg lépni akar. Pont, ahogy a zeneforgalmazók is belementek végül az iTunes-on keresztüli (DRM-mentes) zeneforgalmazásba, és nem is bánták meg.
Amíg vannak emberek akikkel megetethető az USB-t helyettesítő mindenféle nem szabvány csatlakozó amihez 2x-es 3x-os áron kapni eszközöket,
Kérdezd már meg légy szíves a Samsung mérnököket, hogy vajon miért nem microUSB csatlakozót tettek a tabletjeikhez, ha az minden igény képes kiszolgálni? Lehet, hogy nem szabvány a Lightning, de jobb is, mint a sima microUSB csatlakozó. És tevédésben vagy az árakkal is, nem 2-3x drágábbak a Lightning kábelek, átalakítók, mint a mUSB-s társaik.
A felhasználók persze nem az Applet fogják fikázni, hogy kizárják őket a mobil fizetés lehetőségéből.
Ezzel kapcsolatban várjuk meg az év végét, várhatóan sokkal többet fogunk tudni, mert most még csak találgatás, hogy vajon mit lehet kezdeni fizetés terén az iBeacon-el...
-
Lambach
tag
-
GGMPC
őstag
Az arral nem is lenne gond, ha kb. parhuzamos koszonoviszonyban lennenek a minoseggel...
Sirnak, hogy az olcso iPhone 5c nem megy ugy, mint a 100 dollarral dragabb 5s - jééé - nahàt!?.
Ameddig az android elorefele menetel, addig emezek helyben totyognak, klonozzak onmagukat mar egy ideje, de legalabb az arakat joval feljebb lovik, de legalabb van ujlenyomat olvaso!
Pfff
-
Lambach
tag
Egy fullos laptopot 400 kilóért meg lehet venni ehhez képest egy Macbook Pro 7-800000 ezer forintba, egy korrekt vidéki parasztház árába kerül. Ez hol olcsóbb?
-
Xero
nagyúr
Az olcsóbb kategóriákkal csak erős kompromisszumok árán lehetne jelentős bevételt termelő készüléket kidobni a piacra, ez a kompromisszum viszont a felső kategóriát is érintené softwares vonalon, ami nem elfogadható.
Természetesen a minőséget meg kell fizetni, de bármilyen komolyabb készüléknél is így van. Ha összelőjük a jelenlegi Mac Pro árakat, a többi brand workstation megoldásával, akkor azonos vagy alacsonyabb árat látunk az Apple-nél.
Hülye példa, de a prémium német autó gyártók sem szivárognak le olyan nagy hévvel az alsó és közép kategóriába, főleg nem saját branddel és alacsony árazással. Ezzel a felsőbb régiókban lévő termékeik imázsát rontanák.
(#106) GGMPC: Az i4S-en semmi baj az iOS7-el. Az i4-en már vannak gondok bőséggel, de az egy három és fél éves modell.
[ Szerkesztve ]
-
GGMPC
őstag
Az szep teljesitmeny - foleg, hogy a dolgaik sokkal dragabbak lettek! Igy nem nehez...
Egyszer felmerhetnek azt is az elemzok, hogy hany ember anyazik amiatt, hogy az iPad Mini es a 4-4S egy kalap szar lett a fantasztiukus oprendszeruk altal!
Vagy peldaul hanyan valtottak androidra vagy mas egyeb platformra.
Nekem az alairasomban levo termekek mind Apple termekek voltak, de lassan ott tartok, hogy csak a MacBook marad es az is csak azert, mert a B alternativa egy vicc.
-
Lambach
tag
Milyen kapcsolat van Rockefellerék meg az Apple között? (őszinte érdeklődés)
-
Lambach
tag
Jók ezek az Apple cuccok, de olyan árakat adnak a cuccaiknak, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak. Ha a középkategóriában is előrukkolnának valamivel(nem ilyen műanyag bizbasszal) akkor lehetne növelni a bevételeket.
-
Xero
nagyúr
válasz #32839680 #100 üzenetére
Hang kimenet digitális és analóg formában, videóra ugyan ez.
Azt az apróságot nem elfelejtve, hogy a microUSB-n maximum 9W mehet át, de egy iPad kapásból 12-t kér.Lehet vitatkozni, de a tény attól még tény marad: Az usb olcsóbb, butább megoldás.
A firewire-t is köpködte mindenki, de az USB a 3-as verzióig a nyomába sem ért. Persze az USB-t is az Apple kezdte el keményen támogatni '98-ban és kukázta a legacy portokat.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Ez várható volt.
-
ZooLee
senior tag
válasz Stanley-B. #8 üzenetére
NFC zsákutca, minden megvan az Apple-nél ami kell a mobilfizetéshez, Touch ID, iBeacon, 570 millió iTunes felhasználó aki megadta a kártyájának az adatait stb stb.
Ilyen háttérrel meg regisztrált felhasználói bázissal nem rendelkezik senki. Minden adottAzért ez eléggé meredek kijelentés (mármint az NFC zsákutca), hiszen hiába van egyelőre az Apple-nek akármennyi millió fizetőképes felhasználója, a másik oldalon, az elfogadóin az NFC terminálok vannak elterjedve. Szóval amíg nincs meg a másik oldal, addig az ilyen mobilfizetéses, készpénz-helyettesítő megoldásokat nem tudja kihasználni.
Az alapötlet nem rossz, hogy nem kellene külön hardvert használni, hanem az amúgy is meglévő BT LE egységgel működne, de ez önmagában kevés. Egyelőre az NFC-s technológia óriási helyzeti előnyben van ebben a tekintetben. Ha ezen tudnának egy huszárvágással segíteni, na az nagy ugrás lenne.
-
törölt tag
válasz #32839680 #92 üzenetére
Mondom, a táblagép kiválthatja a PC-t, az iPadet az ár miatt írtam, mint egyik legdrágább tábla és hasonlítottam össze az azonos árkategóriájú hagyományos PC-kel.
Ugye az egész gondolatmenet onnét indult ki, hogy icons szerint a tablet piac nem fog annyira fejlődni, mert fölösleges az embereknek, bezzeg a PC. Ehhez képest meg a hagyományos notebookokból is táblagépeket csinálnak.
Én egy Asus VivoTab Note 8-al szemezek, kár hogy nincs külön HDMI és USB rajtaCilindrik: Ezt az új, Bay Trail-es, Win 8.1-es táblák már tudják, nem?
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
Az elemzok nyilvan nem lathatnak bele egy ceg nem publikus terveibe. Viszont latod mennyire szamit a velemenyuk, es azert nem joskapistarol beszelunk aki apple topikokban osztja az eszt. Csak egy tipp, de lehet, hogy olcsobb 5C-vel szamoltak, amibol a szamitasaik szerint tobbet adtak volna el.
Egy elemző - elméletileg - attól elemző, hogy jól ismeri az adott céget, a termékeit és a piacot, és ezek ismeretében lehet elképzelése a jövőről. Ha az elemzők "olcsóbb 5C-vel számoltak" akkor máris nem teljesül az egy (két?) feltétel, mert nem ismerik a céget és a várható terméket, mert senki nem mondta hivatalosan, hogy olcsóbb telefont adnának ki - hacsak nem egy másik "elemző". Másrészről, egy erősen telítődő piacon több, mint 10%-os növekedést várni egy olyan gyártótól akinek csak két készüléke fut párhuzamosan a piacon, az is csak a felső kategóriában, és az aktuális telefonja "csak" egy félideji "ráncfelvarrás" (mondjuk annak elég jól sikerült) az már így ránézésre is irreális.
Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy - ahogy másik hozzászólásban elhangzott - direkt manipulációról van szó...
(#88) tzsolesz: De egy mai androidos csúcstelóval messze nem veszi fel a versenyt újítások terén.
Minden flame nélkül kérdezem, milyen "újításokra" gondolsz? Az egész mobil piac stagnál, igazán nagy dolog jó pár éve nem tudott senki lerakni az asztalra. Sejtetések, ígéretek vannak, de ennyi, nem több, mindenki a meglévő dolgait csiszolgatja, foltozgatja. (Többek között ezért is irreálisak az ilyen típusú elemzői elvárások)
-
Prof
addikt
Lol ti csak az alapmodelleket nezitek (amik persze Mo-i fizuhoz merten meg mindig dragak).
Az igazi profit nem abbol van, hanem a 120 dollarert eladott +16GB memoriaban vagy 3G modemben -
tzsolesz
nagyúr
Akráki akármit is mond, az Apple csinálja jól.
Nem túl sok innovációval, és nem túl sok formatervbeli fejlesztéssel méregdrágán adja a cuccait.
Vannak olyanok akik megveszik 230-250K-ért. A kamera eléggé rendben van bennük általában, sőt, kiemelkedően jó. A hangzásban is jó helyen áll. De egy mai androidos csúcstelóval messze nem veszi fel a versenyt újítások terén.
Mindezt olyan drágán adja hogy a hóembernek fel áll a haja tőle. Ebben van a lé. Ha ez a tendencia megszakad, akkor kezdhet aggódni. -
-
törölt tag
iPad áráért monitorral egy zúgó, bézs dobozt kapsz, vagy valami Atomos designos dobozt, előbbi minőségben, utóbbi teljesítményben fog elmaradni (még akkor is, ha több dologra használható), notebookból pedig jellemzően egy nem túl szép kijelzőjű kopogós műanyag vackot, vagy gyenge teljesítményűt. Ezekhez képest űrtechnika az iPad, egyikből low-end, másikból high-end ugyanazon az áron. De mondom, minden téren nem képes kiváltani, de netezgetni, facebookozni, elég.
valenc: Nyilván nem mindenkinek opció, de nagyanyámnak onokákkal skype-olni, recepteket nézegetni táblagépet ajánlanék.
Most még szerintem is inkább kiegészítő, de pont az említett új Atomos, Wines táblák hozhatnak változást, illetve egy családban, ha van egy PC, mellé a gyerkőcöknek nem kell külön-külön még gép, elég csak egy-egy tábla, töredék áron.
És arról ne is beszéljünk, hogy munka után sokak már nem akarnak egy asztali gép előtt görnyedni.szerk.: Nincs táblám, és számomra nem is tudná kiváltani a PC-t
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz #32839680 #65 üzenetére
Igazabol tartalomfogyasztasra remek dolog a tablet. Ha viszont valakinek megkoveteli az allasa az utazas kozbeni munkat, arra szerintem is jobb egy laptop. Aki Apple-rajongo, annak ott a MBA.
#82: Ha ez ilyen egyszeru lenne, mindenki ezt csinalna, nem?
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Xero
nagyúr
A gond az, hogy az ilyen elemzések a papírok manipulációjához is kevesebb. Az ilyesmivel kapcsolatban én valahogy mindig egy kicsit paranoid vagyok.
El tudom képzelni, hogy xyz cég (vagy ahhoz közeli személyek) felvásárol offshore cégeken keresztül némi papírt, kiad egy irreálisan pozitív becslést, így felveri az árakat. A tető közelében eladja, majd amikor nem teljesülnek a kiírt számok és reagál a piac, akkor kisvártatva ismét vásárol és indul a mókuskerék újra.Persze ez csak az én hipotézisem a könnyű pénzszerzésre.
-
Csapoati
nagyúr
Az elemzok nyilvan nem lathatnak bele egy ceg nem publikus terveibe. Viszont latod mennyire szamit a velemenyuk, es azert nem joskapistarol beszelunk aki apple topikokban osztja az eszt. Csak egy tipp, de lehet, hogy olcsobb 5C-vel szamoltak, amibol a szamitasaik szerint tobbet adtak volna el.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
joey04
titán
-
valenc
tag
válasz #71321344 #64 üzenetére
Az igaz hogy olcsóbbak de az nem hogy kiválthat egy pc-t a legtöbb ember számára mert szerintem egy átlagos embernek se váltja ki a pc-t(kivéve bay-trail).A legtöbb ember szerintem aki tabletet vesz már van gépe,csak azt nem fejleszti mert elég neki a c2d ereje Arra is kíváncsi lennék hogy az ipad miért jobb felhasználói élményben, azért szerintem egy 2 magos proci plusz ssd bőven lekörözi, az androidos táblát meg ne is vegyük ide inkább...Átlagos otthoni felhasználás mint netezés,filmnézés,egyeseknek fb meg hasonló ajánlasz egy 10"-os cuccot amin rossz gépeli egy 17-27"-al szemben amin sokkal jobb gépelni.Ezt is gondolod át szerintem.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Totheground #74 üzenetére
Van gyára az almának?
Kicsit átfogalmazom: miért jó az neked, hogy az eddigi mérhetetlen gazdagból még gazdagabb lett?Nem kötözködés, ezért van off-ba.
Az átfogalmazott kérdésemre pedig nem igazán válasz. Ha egy olyan cégről lenne szó, akinek ezen múlik (sarkítás), hogy gyárt és/vagy fejleszt-e tovább, akkor abszolút helytálló.
De ha almáéknak a következő teszem azt 10 évben nem lenne semmi bevételük, akkor sem okozna gondot a további fejlesztés és új termékek piacra dobása, mivel akkora tartalékaik vannak. Tehát elméleti szinten nem múlik ezen, hogy a jövőbeni kedvenc termékeidet szállítsa.Mielőtt ezt is kötözködésnek vennéd, egyik olyan cég esetén sem tudom megérteni ezt a fajta "csápolást", ahol hasonló helyzet áll fenn.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Totheground
addikt
Mert örülök, hogy a cég, amelyik a kedvenc termékeimet szállítja, durván nyereséges, és így a jövőben is biztosan fog szállítani/mégtöbb dolgot fog gyártani.
Szerk.: leírtam már, nem tudom, ezen mit nem értessz. A kötözködéshez meg késő van, szóval arra nem reagálok.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
A részvényeseken kívül, ki miért örül ennyire annak, hogy még gazdagabb lett a
gyártófejlesztő?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
joey04
titán
szép. annak örülök hogy az almához méltatlan 5c nem nagy siker
-
palesz53
senior tag
csak tudod az árfolyam nagyban függ az elemzői előrejelzések és a valós adatok viszonyától...
persze az elemzők is tudnak "tévedni" (hogy finoman fogalmazzak) - de azért az túlzás, hogy fogalmuk sincs a dolgokról...
meg vannak ugye a befektetők...és ne haragudj, de a matek vizsga rossz példa - ott a 100 pont után nincs "növekedési potenciál", ott senki nem vár el senkitől 101 pontot... a piac azért nem így működik...
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Yokayee
tag
Szerintem korrekt volt a cikk.
Az elemzőkkel meg tőzsdepiaci megmondókkal meg tele van a hócipőm, szerintem hatalmas pénzeket akasztanak le azokról az emberekről, akik elhiszik, amit mondanak.Csak egy példa: pár hete olvastam egy cikket, amiben azt írták, hogy a legnagyobb elemzők most még az ellenségüknek sem ajánlanák, hogy aranyat vegyenek befektetésnek. Egy hétre rá a főcím: Most érdemes aranyat venni...
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
Ennel arra gondoltam, hogy ha megnezed az eredmenyeket (rengeteg helyen megtalalhatoak) akkor ott van a realizalt forgalom, az Apple/ elemzoi tervezett forgalom
Peldaul:
Eladott iPhone 2014/Q1: 51 millió db
Eladott iPhone 2013/Q1: 47,8 millió db
Elemzői becslés: 55 millió dbAzt hiszem iPhone-nal nagyon jol lathato, hogy meg a rekord mennyisegu ( iPhone-bol minden idok legjobb eladsat produkalta az Apple) Am az elemzoi becslesehez ez a REKORD szam meg MINDIG NEM ELEG!
A tavalyi illetve a korabbi szamoknal ez az irrealis becsles meginkabb jelenktezett. Az elemzok nagyobb (nagyon sokszor irrealis) becslesekbe bocsatkoznak amiknek csalodas lesz a vege. Igy volt ez azokkal a prognozisokkal is, ahol az elemzok olcso iPhone-t vartak az 5C megjelenesekor, az iPhone3G/S megjelenese elott iPhone mini-t josoltak, stb.. Ezekbol a hatalmas tevedesekbol egyertelmuen az kovetkeztetheto, hogy az elemzoknek halvany gozuk sincs mi folyik az Apple-nel.
Az Apple a maga realis celkituzeseit elerte, tehat az elemzok tulbecsultek megint. Az Apple megint helyesen realis targetet allitott fel.
Remelem igy mar kicsit erthetobb.
Persze ez a sajat velemenyem.[ Szerkesztve ]
-
merkucyo
aktív tag
Az 5c sikertelenségén nem tudok csodálkozni , mindenki egy olcsó , 20 év hűség nélkül is megfizethető minőségi iOS telefonra várt , erre meg a valóság az , hogy maradt a dárga iPhone és lett egy mégdrágább
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
törölt tag
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a táblagépek olcsóbbak és a legtöbb ember számára kiválthat egy PC-t, a 150 ezres számítógéppel inkább egy alsó-közép kategóriás, androidos táblát hoznék párhozamba. Egy olcsó PC-hez képest minőségben és felhasználói élményben az iPad űrtechnika.
Átlagos otthoni használatra (tehát nem munka, nem videóvágás, nem AAA játékok futtatása), PC helyett töredék áron egy olcsóbb tablet, vagy hasonló áron/olcsóbban egy felső kategóriás tablet jobban megérheti.Így talán érthetőbb mire gondoltam
-
Alex91
félisten
válasz #32839680 #49 üzenetére
Ezt a jobban fogyot ala is tudod valamivel tamasztani? Mert amit en olvastam adatok azok szerint a nagyobb ipadekbol a karacsonyi idoszakban meg mindig tobbet adtak el, mint a minikbol.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Fabianus
tag
válasz #32839680 #45 üzenetére
Már ne is haragudj, de egy-egy szakmát kártékony féregnek nevezni, hát nem éppen széles látókörre, és nyitott gongolkozásra utal, hogy egészen finoman fogalmazzak. Az egy másik kérdéskör, hogy minden területen vannak problémák, de egy orvosi műhibától az orvosok nem lesznek hentesek, lakásmaffiával összejátszó ügyvédektől nem lesznek a jogi végzetsségűek gátlástalan ügyeskedő harácsolók, mint ahogy az informatikusok sem csak arra vannak, hogy lenyúlják az adataidat ...stb, stb, stb.
-
azopi74
addikt
Nem is értem, miért nem azzal hirdeti az Apple az iPad-eket, hogy ezzel írták a magyar alkotmányt.
Előnyei: bámulatos gyorsasággal és rugalmassággal átszerkeszti a szöveget, beépített intelligens szövegértelmezője automatikusan felismeri, ha valamelyik beterjesztendő jogszabállyal konfliktusban van, ebben az esetben rögtön át is szövegezi az alkotmányt, hogy az elfogadásra váró törvényjavaslattal/rendelettel összhangban legyen.
-
HuMarc
veterán
"Az Apple a sajat terveit elerte (ergo jobban tudja a ceg, mint nehany elemzo akiknek fingjuk sincs az Apple-rol)"
Ezt írtad. Nekem ebből az jött le, hogy
1) te tisztában vagy az Apple céljaival
2) tisztában vagy azzal, hogy miben, és miért tévedtek az elemzők.[ Szerkesztve ]
-
dsr
senior tag
Hát csődbe menni nem fognak
-
Lirion
addikt
válasz #71321344 #35 üzenetére
ha megnézed, hogy egy iPad áráért (egyik legdrágább ARM-os tábla) milyen PC-t kapsz (és most ne egy átlag PH!-s fórumozóból indulj ki, aki hardverapróról okosít költséghatékonyan gépet) láthatod, hogy minőségben és felhasználói élményben a táblagép nyer.
Egy 32 gigás ipad mini retinát 140-150 ezerért már kaphatsz, ebből azért elég korrekt gépet lehet venni, monitorral együtt, ami otthoni felhasználásban porig aláz bármilyen tabletet. Az egyetlen előnye a táblának a hordozhatósága, de bármilyen munkára, játékra, filmezésre, zenélésre alkalmasabb egy pc.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Nem meglepő.
Az 5c meg elég melléfogás szerintem. Értem én hogy színes, de gagyi hatása van. Az ára is durva.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Totheground
addikt
Azokra az "elemzőkre" gondolsz, akik egy(?) éve a bejelentett elcsúsztatott iPhone release ellenére ugyanazokat a várakozásokat fogalmazták meg, mintha normál időben kiadták volna az új szériát, aztán megint jöt a meglepődés amikor természetesen messze elmaradtak a számok?
Én inkább hiszek az Icahn kaliberű embereknek.[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
Te is biztosan sokkal jobban tudod az elemzőknél, hogy mik az Apple belső céljai Amúgy halott link van az aláírásodban.
@Sir Ny (#26): Szerintem ez tévedés. Ha valaki otthoni szórakozásra vette a tabletet, akkor elég egy is, míg ha egy családban van két dolgozó felnőtt (általában ez a helyzet), akkor teljesen elképzelhető, hogy van minimum két notebook egy háztartásban.
Elég kevesen használnak tabletet egyedüli munkaeszközként, mivel egy tablet egyelőre nem képes mindazt az igényt kielégíteni, ami bárkinél felmerülhet. És 5 év múlva sem lesz sokkal jobb a helyzet (szvsz). Persze ez mind csak magánvélemény, és nem tudom neked statisztikákkal igazolni, de ha nagyon akarnám, valószínűleg találnék ilyen irányú felméréseket, akár itthon, akár "nyugaton"
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
Az elmult evekben tok mindegy mennyire dontottek meg a sajat elozo evi rekordjaikat az elemzok mindig valami teljesithetetlen tervet tuztek ki. Az Apple a sajat terveit elerte (ergo jobban tudja a ceg, mint nehany elemzo akiknek fingjuk sincs az Apple-rol) az, hogy az elemzok MEG ezek utan is csalodottak, az nem az Apple hibaja.
Minden eddigi rekordot megdontottek az eladasok teren. Kell ennel tobb? Az Apple torteneteben ebben a negyedevben atak el a legtobb iPhone-t, de a hulye elemzoknek meg ez is keves...Kb olyan baromsag, mintha matek vizsgadon en 160 pontot varok el toled, de csak 100 pont az elerheto...Ebbol a max 100-at, de en 160-at vartam volna el toled. -Oke, kisse tulzo a pelda, de kb igy mehet ez a jelek szerint...
A kovetkezo negyedev termeszetesen visszaesest fog produkalni, hiszen a karacsonyi (Q1 2014) a legerosebb negyedev volt az Apple torteneteben.
Mint tudjuk, nem egymast koveto negyedevet kell osszehasonlitani egymassal...
-
Fabianus
tag
Egyszer minden bebukik, semmi nem tart örökké. Az más kérdés, hogy az Apple esetében ez nem valószínű belátható időtávban.
Más szempontból azért nem kell hanyatt esni ezektől a számoktól. Sokkal kisebb az értékesített mennyiség növekedés, mint az okostelefon piac növekedése. Jelenleg az Apple, mint cég, szépen fejlődik, nagyon jó a nyerségtermelő képessége, hatalmas és növekvő a készpénz tartaléka, de a fő termékénél piaci részesedést veszít. -
palesz53
senior tag
hehe! ahány gazdasági portált olvastam, annyin negatív hírként értékelték, hogy az elemzői várakozásokhoz képest elmaradtak az 5s eladásai, az 5c meg valszeg nagy bukta, de ugye nem adják ki a két készülék külön-külön értékesített mennyiségét; ezzel szemben az ipad meg fogy... és a következő negyedévre még rosszabb számokat vár még a menedzsment is...
és pont az elemzői elvárásoktól való szignifikáns differencia miatt esett mai nap elég nagyot az árfolyam...ebből hogy lett itt pozitív hír?
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
MA!rtin
tag
válasz pulyka jocó #29 üzenetére
Ez tényleg jó lenne, mert -bár én pont lesz@rom- ezeregy embertől hallottam ugyanezt..
Okostelód 8 mag nélkül mondd mit ér, a 8 magod sok RAM nélkül mondd mit ér, a sok RAM-od 6 inch nélkül, a 6 inch QuadHD nélkül mondd mondd mondd mondd mit éééér...
-
törölt tag
Hiába rekord negyedév, ha a profit nem nőtt. A részvényárfolyam a folyamatos növekedés miatt volt magas, most korrigál a piac.
icons: Szerintem meg egy PC fölösleges az átlag felhasználónak, ráadásul, ha megnézed, hogy egy iPad áráért (egyik legdrágább ARM-os tábla) milyen PC-t kapsz (és most ne egy átlag PH!-s fórumozóból indulj ki, aki hardverapróról okosít költséghatékonyan gépet) láthatod, hogy minőségben és felhasználói élményben a táblagép nyer.
-
Touch-ko
őstag
Nekem a cskkenesrol (tozsde) az a velemenyem, hogy az elemzoknek halvany gozuk sincs, hogy mekkora elvarasoknak kellene lennie.
Az elmult evekben amikor ujabb rekordokat dontogetett az Apple, az elemzok sosem voltak elegedettek. Mindig valami irrealis targetet akartak latni. Nem lehet annyi termeket eladni amennyit az elemzok varnak..Emiatt `csalodottak` lesznek es a tobbit mar tudjuk.. Egyszeruen baromsag szamomra...
-
vicze
félisten
Amúgy valóban a kártyatársaságok és a bankok a legnagyobb probléma, ők nem szeretnek kimaradni ilyesmiből, a jelenlegi szerencsétlen mobil fizetési rendszerben meg még a szolgáltató is lehúz a halálba. (vicc)
Szóval nem olyan egyszerű ez. Úgy gondolom, a Google jobb kompromisszumot fog ajánlani nekik, vagy minden a ketten szembe mennek velük, az mókás lesz.[ Szerkesztve ]
-
pulyka jocó
senior tag
Azt a hülye ujjlenyomat olvasós gombot elvihetnék a kövi ájfónról,vagy tartsák meg de a kocka maradjon meg benne,új jobban néz ki
-
dreamdancer
őstag
Annak azért örülök, hogy Cook már nyilvánosan is bevallotta az 5c-ről, hogy az egy éves hardvert szarabb csomagolásban szinte változatlan áron ismét kiadni, legyen bármilyen nagyívűen pofátlan húzás is, alapvetően nem volt nyerő ötlet.
Remélem, tanultak belőle.
Nem a lényeg a fontos.
-
Sir Ny
senior tag
"Telefonra mindenkinek szüksége van. Valamilyen PCre is. (vonatkoztassunk el attól a 0,1%-tól, aki technofób) Táblagépre viszont jóval kevesebbeknek."
5 ev mulva terjunk erre vissza, es nezzuk meg az egy fore juto PC/tablet aranyt (nyugaton). Meg haztartasonknt sincs szukseg 1 PC-re, nem hogy szemelyenkent!
-
-
Totheground
addikt
Főleg hogy lassan minden nyomorék, aki elég nagy publicitást kap valamilyen, akár totál irreleváns okból, elemzőnek hiszi magát... Ezért nem is adok mostanában bármire, ami "elemzői várakozás", csak ha konkrét név is van mellette.
-
Xero
nagyúr
A vicces az, hogy a gazdasági emberkék elképzeléseit tényként kezelik a jövőre nézve és ha mégsem jönnek be a jóslataik, akkor már bukásról beszélnek.
Ez felettéb mókás már csak azért is, mivel ismét rekord számban keltek el az iOS eszközök.
Mondjuk részemről nem érdekel hogy áll az Apple részvénye, ez legyen az ő bajuk.
-
icons
addikt
"gondoljunk bele, telefon minden embernél van. tábla? nem tudom, töredéke. hatalmas fejlődés jöhet még ott."
Attól, hogy nem minden embernél van tábla, semmi nem indokolja, hogy beindul a piac.Telefonra mindenkinek szüksége van. Valamilyen PCre is. (vonatkoztassunk el attól a 0,1%-tól, aki technofób) Táblagépre viszont jóval kevesebbeknek. Ha elmennek, ott van a telefon, ha otthon vannak, akkor pedig a PC. Ez persze nem azt jelenti, hogyha lenne tabletjük, akkor ne tudnák használni, de a tény, hogy tudsz valamit használni, nem azt jelenti, hogy kifejezetten szükséged lenne rá.
Attól, hogy nincs netbookom, nem is lesz. Tudnám mire használni nyilván, de ez igaz a létező dolgok elég jelentős hányadára.
Az meg egy másik kérdés, hogyha elég olcsón adnák, akkor vennék-e egyet (én személy szerint akkor sem ).A tablet jelenleg inkább luxuseszköz, mintsem nélkülözhetetlen IT termék. Ellentétben a telefonnal és a PCvel (legyen az laptop, asztali PC, bármi).
Mindenesetre ha lemennek az árak, nyilván több fog belőle fogyni, mint amikor drágább, de nem hiszem, hogy lesz robbanásszerű változás.
-
Cyberpunk
félisten
Grat.
MarQs: a várt összeg, meg a valós között van némi kontraszt, de nem lehet az elemzőkre számítani. a lényeg, hogy a bevétel így is nőtt. ezt egy cég sem éli meg negatívumként, hiszen a bevétel a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
MarQs
senior tag
Nem tom melyik viccesebb!
A pénzvilág működése, vagy amikor az MA! szalagcíme ennyire kontrasztban van a szakoldalakéval: "Percek alatt bukott milliárdokat az Apple"Összességében kevesebb iPhone ment el, a növekedés üteme lassabb volt a vártnál - ami abszolút negatív rekord lett - és a jövőre nézve is csökkenést jeleznek e téren...
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
zsolidodd
senior tag
Applenél ott vannak a kártyaadatok is majdnem minden felhasználónál. Paypass jó, de az egy plusz kártya, amit ellophatnak, sőt paypasshez nem kell 2-3000 Ft-ig PIN, itt meg leolvassa az ujjlenyomatot és utána fizethetsz, ami, kb ugyanannyi, mint a Paypass érintés. Tőlem akár be is szüntethetnék a KP-t...
-
vicze
félisten
Bizony bizony, le merném fogadni, hogy Apple Store-okban lesz először pont ennek a kettőnek a kombinációjával. (iBeacon, TouchID).
Amúgy a Google is készül valamire az NFC fronton nem véletlen voltak a változtatások az API-ban, ott is lesz valami idén. Kérdés ki lép először és ki tud több ember maga mögé felsorakoztatni. HW+userszám+Wallet terén a Google jobban áll, de majd meglátjuk, az Apple elég erőszakos. NFC-s fizetés azért már eléggé elterjedt, hogy lehessen rá építeni.
@Malachi: Igen pontosan a forgalomból, azaz bevételből kivonod a kiadásokat, és kijön a profit, ha a kiadások magasak, akkor kisebb a profit a növekvő forgalom ellenében. Az A7 SoC-os eszközök profitaránya csökken, az ezt kompenzáló i5c pedig annyira nem lett sikeres, hogy ellensúlyozza = növekvő forgalom, csökkenő profit.
-
Malachi
addikt
válasz tothmaxy182 #14 üzenetére
megfordítom: miért ne lenne? ha tényleg elterjed, és kb. annyira hétföznapi lesz, mint egy telefon, árban is elfogadható esetleges előfizetéses konstrukciókkal... majd megtanulják használni az emberek.
nekem sincs, mert nem KELL, de ha 50-ért adnák a retina minit, azért csak vennék egyet itthonra. praktikus.
(#16) llaszlo - félreérted. ezek adatok, negyed éves adatok. semmi közük nincs ahhoz, mennyit költenek és mire. van egy forgalom, abból egy nyereség. a forgalom nőtt, a nyereség nem. nem rakétatudomány.
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Így tovább.
-
Malachi
addikt
hiába nőtt a bevétel (jó, azért nem rossz az) de a profit, a nyereség stagnál. magyarul többet adtak el, de kisebb árréssel. kell megint valami nagy durranás, amit zabálnak majd, mint az iPhone-t az első pár évben, és lesz nyereség is. több.
talán az iPad hozza el majd, ki tudja. még most sem indult be igazán a táblapiac, szerintem. gondoljunk bele, telefon minden embernél van. tábla? nem tudom, töredéke. hatalmas fejlődés jöhet még ott.
-
Crafter32
őstag
NFC és a Paypass miért zsákutca?
-
Csapoati
nagyúr
Nem akarok kotekedni, de a Google pl.?
A Touch ID mondjuk tenyleg eleg biztonsagos lehet a fizetesre (komolyan, nem ironia).[ Szerkesztve ]
-
-
Csapoati
nagyúr
A részvények viszont 8%-ot estek a hír hallatán, ezt azért még tegyük hozzá. Mondjuk nem értem miért, állítólag ettől is többet vártak az elemzők (pedig ugye rekord).
-
Crafter32
őstag
"Tim Cook azonban megerősítette, hogy a biometrikus azonosítás és a mobiltelefonos fizetés továbbra is az egyik legfontosabb fejlődési irányvonal lesz, noha a nagyközönség egyelőre kissé szkeptikusan áll a jelszó nélküli megoldásokhoz."
Jól gondolom, hogy az Iphone -ban nincs NFC és így Paypass fizetés sem lehetséges? Akkor milyen mobiltelefonos fizetés a legfontosabb? Sms-ben?
-
razzorr
őstag
Így most már nyugodtan tudok aludni
-
tomi5244
őstag
Ráadásul Tim bácsi azt mondta, hogy az igazán jó dolgok idén jönnek! Kíváncsi vagyok, iWatch, nagy kijelzős iPhone/Pad. Nem lenne rossz egy tavaszi Keynote
-
GALARDO
addikt
Ezek a számok! Na lássuk ebben az évben ki fogja ide beírni, hogy "akkor is bebukik az Apple".
[ Szerkesztve ]
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Synology NAS
- Gitáros topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest