Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
iPhone XR lett, de pöpecül teszi a dolgát a kamera. DSLR -t sajnos nem megoldható mindig vinni.
-
blueMerle
veterán
válasz
Viktor0610 #295 üzenetére
Akkor nekem nem opció ez a telefon. Sorolom, ami a munkám miatt fontos:
Facebook, Messenger, Instagram, Dropbox, Wordpress,
Ami a magánéletem miatt:
George Banking, 70mai, Stocard, Aliexpress, Dovera és néha felpakolom az Angry BirdsötHa ez a brutális appmennyiség vagy kombináció gondot okoz ennek a telefonnak akkor azt hiszem jobban tettem hogy váltottam. Öröm hallani hogy másnak nincsenek ilyen problémái vele. Odaadtam a lányomnak mesenézős telefonnak a tablet helyett (ezt jobban kézben tudja tartani). Szóval végső soron mégiscsak megtaláltam a funkcióját
novinyul: én képtelen voltam vele lefotózni az izgő-mozgó csemetém és ez per pillanat nekem fontos. Egyetlen éles képet sem sikerült lőni, egyet sem, pedig nem vagyok satuhülye a telefonos fotózáshoz, még anno díjat is sikerült nyernem. Sem beltérben, sem kint. Vagy elmosódik, vagy mire végre "kattan" addigra a pillanat tovaszáll... A tájakat, épületeket pedig nem szokásom fotózni, azt már meghagyom a profiknak. Nekem ez így elfogadhatatlan. hangsúlyozom: nekem. -
-
blueMerle
veterán
válasz
Viktor0610 #293 üzenetére
Bizonyára
-
-
blueMerle
veterán
Búcsúzom a telótól (az utolsó napokban csak szimplán "s.z.a.r." kódnéven becéztem)
Nincsenek óriási elvárásaim egy telefontól, és bár sokat kalandozom az alsó-közép és a flagship kategóriák közt, de ilyen mértékű belassulással soha nem találkoztam, pedig nem ez az első MTK-s Xiaomim. Hard resetet követően általában 1 hét után olyan szinten belassul a telefon hogy (számomra!!!) a használhatatlan mércét üti meg. A tárcsázó megnyitása 10mp, az üzenetek 5mp, a komplexebb weboldalak szaggatnak mint a nokedli. Először azt hittem a launcher hibája de nem, gyárival is ez a szitu. Összesen 12!!! appom van fenn, semmi egetrengető ami az előző telefonjaimon ne lett volna ott gond nélkül. A fényképezőgép ha épp nagy nehezen megnyílik akkor lutri hogy tudok-e vele fotózni(miközben ezt írom már röhögök, mert ez egy vicc). Ha újraindítom akkor fél napig úgy-ahogy rendben van, aztán kezdődik a mese elölről. Azt hittem egyéni probléma, de szembesültem vele hogy egy ismerősöm ugyanilyen telefonja ugyanilyen döglassú, de neki ez nem tűnt fel, megfelel (dlágaszágom, pénzt adtam érte, ez így jó effektus).
Szóval mindenki, aki a rohanó világban él és nem ér rá arra hogy a telefonja komótosan gondolkozzon hogy megnyit-e egy appot vagy épp hajlandó-e fotózni, az messze kerülje el. Szuszerák filozófus nyugdíjasoknak viszont tökéletes. Valahol valami elcsúszott az optimalizálásnál. Global Rom, gyári, buheramentes.
Vettem helyette egy iSuck-ot, ami messze nem a szivem csücske, de kurva gyors 2 évig, és ez most inkább primary dolog nálam (és a nyomorult appjaim is rendesen futnak rajta), mint a négykamera és az Android.
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Találtam működő gcam portot. Én Gcam_6.1.021_V1.6_02b6.5_A10_Wyroczen_v2.apk fájlt töltöttem le, Redmi-note-9.xml beillesztése után hibátlanul működik az app, nem crash-el, minden funkciója működik. A képek minősége összehasonlíthatatlanul jobb, mint a gyári kamera app-al készült fotók.
-
válasz
tozsomak83 #286 üzenetére
Szuper!
Köszi az infót!
-
tozsomak83
csendes újonc
válasz
tozsomak83 #284 üzenetére
Megvan a megoldás! Egy gyári téma volt a ludas, aminek a zárképernyője nem volt hajlandó értesítéseket megjeleníteni. Jó sokat szívtam vele.
-
tozsomak83
csendes újonc
válasz
Viktor0610 #276 üzenetére
Sajnos magas prioritáson sem jelenik meg semmi a lezárási képernyőn.
-
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
Van lehetőség a hívásrögzítés használatára Note 9-en? A tégi telómon nagyon megszoktam, sokáig azért nem is cseréltem.
Tudom, hogy elsősorban a google tiltja le. Rootolni nem akarom a telót, mert használok olyan appokat, amik erre nagyon érzékenyek.
Köszi. -
caledonia
csendes tag
Szerencsére szakad a dollár is pár napja.
-
caledonia
csendes tag
A Bangood most 48 ezerért szórja ki 4/128-ast. Két kupont is enged használni. Gyorsan le is csaptam egyre.
-
geri_bme
csendes tag
Sziasztok!
Redmi Note 9-nél a hívás közbeni alacsony max hangerőre panaszkodik a párom a tegnap vásárolt telefonon, ha NINCS kihangosítva. Tudtok esetleg valamilyen megoldásról?
Üdv és köszi
G -
válasz
tozsomak83 #275 üzenetére
Megpróbálod Magas prioritáson?
-
tozsomak83
csendes újonc
válasz
Viktor0610 #274 üzenetére
Néztem azt is, de minden normál prioritáson van, ahogy gyárilag volt. Úgyhogy tanácstalan vagyok...
-
válasz
tozsomak83 #273 üzenetére
Amit még megnézhetsz, hogy a kérdéses appok értesítési beállításainál a Fontosság mire van állítva.
Pl. Alacsony esetén nem mutatja az értesítéseket a záróképernyőn, Magasnál igen. -
tozsomak83
csendes újonc
válasz
Viktor0610 #270 üzenetére
-
iamGregorMan
csendes újonc
válasz
csiki_92 #271 üzenetére
Nálam ugyanez van. Reset még nem volt, de a Mi fórumokon utánaolvastam, előjött másoknak is. Megoldás még nincs.
A Mi Community/MIUI ROM fórumban dobd fel egy témában, hogy a raise to wake bugos. Hátha kapsz egy normális választ tőlük és nem csak annyit, hogy várj türelemmel a MIUI 12-re... -
csiki_92
aktív tag
válasz
Viktor0610 #269 üzenetére
Sajnos nem ez a gond.
-
válasz
tozsomak83 #267 üzenetére
Beállítási gond, no para.
Azoknál az appoknál, ahol szeretnéd, hogy látszódjon a záróképernyőn az értesítése, be kell állítani.
Vagy az app beállításai között vagy a Beállítások - Értesítések - Lezáróképernyő értesítései részen. -
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem Redmi Note 9-esében hiába kapcsoljuk ki az emeléses ébresztést, a kijelző ugyan úgy felébred, ha felemeli. Factory reset-tel még nem próbálkoztunk. Valaki esetleg találkozott már ezzel a jelenséggel? Van rá valami megoldás?
-
tozsomak83
csendes újonc
-
mrThomi
addikt
válasz
tozsomak83 #264 üzenetére
Ha eppen akkor jön üzenet amikor még nem zárod le a képernyőt sajnos nem jelenítí meg mert úgy érzékeli hogy még nézed a képernyőt és eszreveheted. Ez amolyan xiaomis elgondolás. Ha le van zárva és kapsz, megjelenik, majd ha a feloldod és újra lezárod már nem lesz ott.(elvileg) Próbálgasd hogy küldözgetsz magadnak és ki lehet silabizálni mikor hogy jelenití meg. Kicsit ésszerűtlen de megszokható
-
tozsomak83
csendes újonc
Sziasztok!
Feleségem pár napja vett egy ilyen telót, (note 9 128GB) és a zárképernyőn nem látszanak az értesítések pedig elvileg be van kapcsolva az értesítéseknél. Valakinél hasonló probléma van/volt? Megoldás esetleg? -
Richoo44
aktív tag
A videót nézve, igen, értem ami mondasz
Abban az esetben, ha minden kameránál jelentkezik, szerintem szoftveres a dolog.Tudom, hogy elcsépelt, de én visszaállítanám.Ha nem oldja meg, és nagyon zavar, tuti megmutatnám a szervizben.(Vagy ahol vettem, bár, megjegyzem a legtöbb áruházban elég inkompetensek a telefon eladók sajnos, persze van kivétel..)
-
mrThomi
addikt
válasz
Viktor0610 #260 üzenetére
Köszi. Sajnos az összes lencsénél, macrot is beleértve rosszul méri a fehéregyensúly. Utánna kérdezek a topikjába
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Kellene egy kis segítség. Redmi Note 9 Pro telóm van, most vettem a médiába. Belső mesterséges fényeknél a kamera mintha megőrülne. Nem igazán találja el a színeket, de mindig ugyan azokon a pontokon. Kint, természetes fénynél nincs ilyen probléma. Berakok 2 képet, pár centis különbséggel lett csinálva és ennyire bezavar valami. Mi lehet a probléma ? Szoftveres bug ?
-
Richoo44
aktív tag
Jesszus,köszönöm.Lehet, hogy nekem voltak túl nagyok az igényeim.Azért az sok,nem tudom, én 3 órát nem csúfolnék "gyors töltés"-nek.
Persze ez csak akkor zavaró ha az ember (mint pl. én) nem csak este tölti a telefonját, hanem nap közben 2 tárgyalás között.
Na mindegy, köszönöm a választ, tegnap vettem egy Note 8 pro-t szóval átnyergelek a másik topicba.
Köszi
üdv Richo -
acronka
tag
Sziasztok!
Mit kell tudni a magyar menüvel, magyar garanciával kapcsolatban? Megvehetem bárhol, vagy nem véletlen drágább a nagy elektronikai üzletekben? -
Richoo44
aktív tag
Én újra rápróbálok erre a telóra, egy töltési időt tudtok nekem kérlek mondani?Ami a valós?
Köszi
Richo -
Krisszalai
csendes tag
Az NFC totó a Turbadónál már nem játszik, melléírták hogy melyikben van.
-
Richoo44
aktív tag
Nos nekem volt Redmi 5 Plusom.Imadtam
.volt 2 napig RNote 9em arrol tudok nyilatkozni .
De a kerdesekre felelve:
Ertesitesi LED egyikben sincs.
Nem rossz a kamera a ket telóban , az áráért teljesen oké mind a kettőben,(feltehetőleg ugyanaz a szenzor dolgozik a Note 8 Tben es a Note 9ben is.),bar szemelyes tapasztalat : a redmi 5 plus kepeit visszanezve a Note 9 kepei fakobbak.
NFC van elvileg, viszont itt vett forumtars Turbadoban NFC nelkulit,Note 9ből,utana járt, ket tipus van.Szoval erdemes tisztazni vasarlas elott az uzletben/webaruhazban .
Ha az ar döntő,en a 8t-t venném, ha a kinezet akkor Note 9.Ez persze szubjektiv, ahogy az is, hogy a Note 9 mediatek, a 8T snaprdragon.Alap felasznalasnal nincs eszreveheto elteres.
Remelem hasznos lesz.
Udv Richo -
Blamazs
senior tag
Sziasztok! Új mobil vásárlásán gondolkodom. Redmi5 Plus van jelenleg. A Note9 az egyik a Note8T a másik. Note9-ben tényleg nincs értesítési led? NFC-t szeretnék mindenképp. Nem tudom a Redmi 5 után a fotozás milyen lehet a Note9-cel, mert ahogy olvasom itt, azért nem az igazi, de ha jobb mint a Redmi 5 után az nekem már elég. Ti melyiket vennétek jelenleg?
-
Richoo44
aktív tag
válasz
viktorhu #247 üzenetére
Az a baj, hogy pont a gyári töltő lenne a lényega Note 9 esetében, hiszen a töltő fej a gyorstöltője.
Van egy A20e Samsungom, ami ugyancsak gyorstöltést támogató készülék.Rádugtam a töltőt, és ki is írta hogy megy a gyorstöltés. Szóval szerintem nekem az akksi volt hibás, vagy a töltés vezérlő.
Ezért is érdekelne, hogy a fórumtárs 3 órás töltési ideje normális e? -
viktorhu
veterán
-
aprokaroka87
nagyúr
Lehet placebo, de az hogy hogyan tölt a telefon, lehet függ az áram hálózat-tól is.
Néha vicces, de volt már hogy másik konektorba át dugva ugyan azt a telefont, szerintem gyorsabb volt a töltés, igaz , nem RN9 volt :)
-
Jalsh0w
csendes tag
válasz
Viktor0610 #242 üzenetére
Igen, ez nekem is feltunt, hogy ha hasznalom toltes kozben akkor toltes is alig van, nem hogy gyorstoltes
-
-
Jalsh0w
csendes tag
válasz
Richoo44 #237 üzenetére
En ceges telefonkent kaptam, a "gyorstoltes" gyari toltovel 3 ora...ezek szerint az en akksim is hibas?
Meg 1 eszrevetel: kihangositva a telefon nagyon halk, autoban szinte nem is lehet telefonalni. A regi A8 2018-ammal osszehasonlitva a kihangositott beszedhangero max a 60-70%-a a samunak... -
szabi820
tag
Tegnap vettem egy 9 note pro-t. De nem bírom beállítani,hogy a képernyő felébredjen új értesítéskor. Pedig be van jelölve az is a menüben,de mégsem működik. Valakinek tipp?
-
iamGregorMan
csendes újonc
válasz
Krisszalai #236 üzenetére
Igen, nem egyedi a probléma, többek között nálam is. A Mi Community-n is jelezték. Szoftveres megoldás várható rá (szerintem a miui 12-vel csak
)
-
Krisszalai
csendes tag
Azt vettem észre, hogy néha akkor is érzékel a kijelző, amikor nincs megérintve még, csak nagyon közel az ujj. Gyári tok és fólia van rajta. Másnál ilyesmi?
-
Richoo44
aktív tag
Nos, a tesztet olvasva kicsit elment a telotol de eloben egeszen megtetszett.Meg is vettem MM ben.
Tapasztalatok:
Meglepően konnyu, nyilvan a muanyag keret miatt, szamomra tökéletes volt a merete.
Elso ami furcsa volt a kamera alatt recsegett a hatlap.
Aztan teszteltem a kamerát.
Nem voltam elájulva,de nem volt rossz vegul is,este nem erdemes hasznalni az fix.
Aztan toltore tettem.Gyorstöltő.....
Konretan 4 es fel ora alatt toltott 20%-rol 100%ra.
Vissza is vittem 2 nap mulva, szerencsere nagyon jo fejek voltak.Akksi hiba
Nos, konkluzio: a toltest es az akksit először teszteljétek, mielőtt belakjátok a telót. 😃.
Udv Richo -
blueMerle
veterán
Egy érdekes tapasztalat. Pár hete van meg a teló. Nem sokkal a megvételt követően feltettem a Poco launchert (hogy miért, arra most nem térnék ki) és néhány nap alatt szinte használhatatlan mértékűre lassult a telefon. Értsd: egy app megnyitása 1 perc is volt, galériában a lapozás 30-40mp... letöröltem a launchert, de semmi sem változott. Egy hete toltam egy gyári visszaállítást, persze nem tettem fel másik launchert és hibátlanul üzemel. Fura.
-
Krisszalai
csendes tag
TNOR nem aktiválja a voltét..."Még a gyártó nem nem továbbította felénk a frissítést, amelel lérhető lenne a VoLTE, amennyiben ez megtörténik, autómatikusan lekerült a VoLTE tiltás."
TKOM meg sutty bekapcsolta
-
Krisszalai
csendes tag
válasz
Viktor0610 #228 üzenetére
Ezt is jó tudni! A T-komnál sikerült bekapcsoltatnom, az már működik. Viszont TNOR nem aktív, az IMS állapot szerint.
-
válasz
Krisszalai #226 üzenetére
Telenorral a VoLTE így működik.
A 1220 hívásakor levált 2G-re, 3G-re. -
Krisszalai
csendes tag
Valaki segítene abban, hogy a Network Cell Info Lite-ot felteszi és felhívja mondjuk a 1220-at, hogy hívás alatt levált-e 4G-ről UMTS-re a készülék? Nekem NOR és KOM simek vannak, internetre a KOM van belállítva, ez a 2-es SIM. Ha LTE only-ra teszem, akkor nem is lehet vele hívni (Veszprém belváros). Viszont alapállapotban kijelzi, hogy 4G, csak amikor hívást indítok, ledobja.
Illetve két SIM esetében nincs a kis 4G piktogram a térerő mellett az egyiknél, pedig rá van csatlakozva.
Ezeket a szokásos *#*#4696#*#* menüből figyelem, illetve a Cell Info Lite is mutatja.
Köszi.
-
-
Upo
addikt
válasz
Viktor0610 #223 üzenetére
Köszi, de végül Pro-t rendeltem, arról meg majd kiderül holnap ha megjön.
-
Gyárilag olyan fólia van rajta, ami kb. akkora szélességű, mint a kijelző, egy-két milliméterrel lehet még szélesebb (mindkét oldalra), illetve alul és felül is.
Szóval biztos, találsz olyan fóliát, akár üvegfóliát, amit szépen rá lehet tenni.
A fekete rész természetesen a szélein lekerekített. -
Upo
addikt
Tényleg "teljesen sík Gorilla Glass 5 előlapi üveggel" rendelkezik, ahogy a teszt írja? Nincs lekerekítve a széle, trükközés nélkül jó rá a tempered glass?
-
rokk
újonc
válasz
Viktor0610 #217 üzenetére
én is tennék ha bárhol is találnék ehhez a típushoz tokot, fóliát
-
Mobiltokshop.hu
Gyárilag van rajta fólia? A Note 9 Prón van, gondolom, ezen is van. Én tennék rá fóliát, de ha kicsit is vigyázol rá, nem feltétlen kell rá fólia. -
rokk
újonc
Sziasztok!
Most rendeltem sima NOTE 9- et.
Tokot sehol nem találok hozzá, nekem vmi másféle kéne mint a gyári szilikon.
Illetve kell rá üvegfólia vagy elég a gorilla?
Köszönöm előre is!!! -
sztojo
csendes tag
Status led! Ilyen van rajta ? Sehol nem olvastam ilyen, vagy elkerülte a figyelmemet.
-
Kópé85
újonc
válasz
Viktor0610 #213 üzenetére
Rendben, kipróbálom, illetve olvasok utána a topicban.
Köszönöm a segítséhet! -
Először is ez nem a megfelelő topik. Ez Redmi Note 9 Pro [joyeuse] a te topikod.
Nézd meg, nem-e koszos a hangszórórács jobb oldalán, nem-e lóg rá a fólia/tok.
Az SD kártyás problémára hard resetet olvastam már javaslatnak, de megpróbálhatod előtte az adott appot újratelepíteni vagy csak az adatait törölni. -
Kópé85
újonc
Sziasztok,
Tudnátok segíteni MIUI témában?
Feleségem vett Redmi note 9por telót, de van azért pár szépséghibája.
Lezárt kijelzőnél feloldasnál mindig kiírja, hogy 'ne takarja le a mikrofont'. Ezt ki lehet kapcsolni??
Illetve mikor SD kártyáról törölne, azt írja adjon engedélyt az SD kártyának.
Végignyomkodjuk amit kell majd kiírja nem sikerült engedélyt adni.Van ezekre megoldás? Ha ezekről van itt az oldalon fórum azt is megköszönöm, ha belinkeli valaki, én nem találtam meg eddig.
Köszönöm előre is.
-
lacalama
csendes tag
Sziasztok.
Ma kaptam egy Redmi Note 9-es telót. Némi szerencsétlenkedés után nyomtam egy gyári visszaállítást, hogy előtől kezdjem a belekását. Sajna eltüntek a "gyárilag" rajta lévő játékok, amiket a fiam már kiszurt korábban. Valaki eltudná nekem küldeni ?
Köszönöm a segítséget! -
Dommiel
csendes tag
Hali! valaki megtudja mondani, melyik Xiaomi telefonban van gyári hívás rögzítés. redmi 7 -től felfele!! nekem most egy 2 éves redmi note 5 van. ebben van gyári hívás rögzítés.
-
Dommiel
csendes tag
válasz
Krisszalai #197 üzenetére
Szia! megnéznéd van-e benne, gyári hívás rögzítés. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Óriási meglepetés, ha egy alap Redmi Note modell nem sikerül jól. Majd meg is fogunk lepődni, ha ez bekövetkezik. Most inkább az a kérdés, hogy mennyivel tud többet a Note 9, mint a Note 8T.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest