Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoBos
senior tag
Ha hinni lehet a kinti híreszteléleseknek, akkor a Note 8 Pro-t kiadják SD730G SoC-kal is a közeljövőben,így lehet sokak most a fejüket fogják majd akik nem szimpatizáltak az MTK SoC-kal, de mégis bevállalták a Qualcomm helyett!
Ha ez igaz, akkor erre is ontják majd a főzött ROM-okat! -
twollah1976
őstag
1 A-es toltovel tenyleg az orokke valosag + 1 nap a toltesi ido?
Mennyire tapossa meg az akksit a toltes ha a gyari "gyorstoltovel" toltom?
-
mizsi01
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan boldog tulajdonosa leszek egy ilyen készüléknek.
Viszont valahol mintha azt olvastam volna, hogy nincs benne a hívószám tiltása funkció (tehát nem a hívásrögzítés, az nem érint különösebben, hanem a hívás/SMS tiltólista). Ez valós infó, vagy fails?
Köszi a választ. -
icezozo
addikt
egy kis Gcam
[link] -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Arról már van megbízható, hivatalos infó, hogy mikor jön az Android 10 Note 8 Pro-ra? Kellene már a Revolutos face id-hez
-
Karima
őstag
A kamerája milyen a telefonnak, illetve a vele készült fotók? Jópár tesztet elolvastam már, és valahol nagyon dícsérik, valahol meg annyira nincsenek elájulva tőle. Engem elsősorban a nappali és az éjszakai képek érdekelnek, a nagylátó és a makro nem. Illetve azt is olvastam - asszem pont itt a ph cikkben -, hogy a képek a képfeldolgozó algoritmus miatt nem olyan jók. Ez azt jelenti, hogy ha nem a beépített alkalmazást használom fotózásra, hanem vmi másikat, akkor javul(hat) a fotók minősége?
-
válasz
MolnárPéter #279 üzenetére
Egyébként neked milyen postás? Nekünk olasz de semmi követés.
-
válasz
twollah1976 #286 üzenetére
Jó, de akkor ne dobálozz olyan kifejezésekkel, amiről azt se tudod mit jelent... Nem lesz hitelesebb...
Írd azt, hogy 3 naponta töltöd... Semmi köze a SoT-hoz
-
válasz
twollah1976 #281 üzenetére
Igazából nem tudom miért került le rólad a tiltás, de visszarakom.
-
gattolino
senior tag
válasz
twollah1976 #286 üzenetére
-
Ricardo
titán
válasz
twollah1976 #284 üzenetére
A SOT (Screen On Time) Azt az időt jelenti amennyit ment a kijező.
-
válasz
twollah1976 #281 üzenetére
3 napos SOT? Biztos? :D
-
válasz
MolnárPéter #279 üzenetére
A kevesek egyike vagy. Mire megpróbáltam már eldobta a kódot. Nálunk is zöld lesz, bnőmé lesz. Nagyon várja.
-
varmi2
nagyúr
válasz
MolnárPéter #258 üzenetére
Ha eu priority line-al veszed, akkor semmi plusz költség nincs csak a plusz 1000ft
-
Karima
őstag
válasz
MolnárPéter #258 üzenetére
Nem tudod/tudjátok, h erre az árra, mire megérkezik hozzám, jön még vmi plusz költség? Vám, Áfa, stb?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
twollah1976 #270 üzenetére
Nem nekem kell. Fater cserélné redmi 4x-ét, viszont őt annyira nem érdekli ez az egész mobil dolog, hogy nem áldozna erre. Viszont az előfizujához valszeg nulláért vagy jelentéktelen összegért kihozná.
-
*Mukeey*
addikt
Azt olvastam, hogy bekerül mind a három szolgáltatohoz. Ez a pro vagy a "sima" 8t? Telekom még egyenlőre nem listázza, pedig családba vennének egyet. Valami infó erről esetleg?
-
motofi
aktív tag
válasz
ferret77 #266 üzenetére
Van olyan verzíó ebből a készülékből, hogy van benne B20 és hívásrögzítő nincs kiszedve a miui rendszerből?
ferret77 az ACR-t próbáltad? Nem a play áruházas.https://call-recorder-acr.en.uptodown.com/android
-
ferret77
aktív tag
Tud valaki működő hívásrögzítőt erre a telóra? Eddig egyet próbáltam, rögzít is automatikusan, minden környező zaj hallatszik a felvételen, csak éppen a telefonbeszélgetés nem.
-
Siriusb
veterán
Szerintem sokak/sokunk számára visszatartó erő, hogy nincs/nem valószínű a közösségi támogatás. Viszont amennyiben tényleg beindulnak ezek a fejlesztők... Ráadásul az a lehetőség sem áll fent, hogy lecserélik a telefont és beszüntetik a fejlesztést, mert ez a készülék ott van náluk függetlenül a sajátjuktól.
Így már engem is kezd érdekelni. -
buek1967
tag
Nem sikerül az i.mi.com ról beszinkronizálni az smseket és a híváslistát. A mi mover sem segített, 3sről próbáltam Vmi tipp? Thx
-
válasz
Balesz1899 #256 üzenetére
Hallod, nekem addig volt bajom még bent éltem, de nem a telefonnal.
Más: Hydrofilm fóliáról hallott már valaki? Rendeltem egyet.
-
csobi1
tag
válasz
Lancelot0 #257 üzenetére
Nekem még most is az van és 2017 szeptemberében vettem. Ez eddig a legstabilabb mobilom. A lefagyás szinte ismeretlen fogalom, amióta használom. Bezzeg előtte a Samu Note 3-al nem ez volt a helyzet. Szóval nekem is a Note 8 pro a legesélyesebb teló, amit hamarosan megveszek.
Mekkora tárhellyel vetted,64 vagy 128 gb?
-
MolnárPéter
aktív tag
Black Friday áron elvileg 219 USD/ kb 68 ezer a Pro8 : [link]
-
Lancelot0
friss újonc
2017 nyarának elején vettem Redmi Note 4-et (Microsoft Lumia 640 után), és annyira meg voltam elégedve, hogy pár napja én is ezt a Note 8 Pro-t választottam.
Ugyanolyan, csak jobb. Szebb képek, nagyobb tárhely, gyorsabb, NFC. Remélem újabb 2 - 2,5 évig nem lesz gondom telefonra.
-
Siriusb
veterán
Egy érdekes cikk xda-ról: https://www.xda-developers.com/xiaomi-redmi-note-8-pro-custom-rom-kernel-developers/
Eszerint 10 xda-n elismert fejlesztő ingyen kap ilyen készüléket. Mivel az első benyomások jók a készülékről és ha ezek a fejlesztők beállnak mögé, akkor elég szép támogatottsága lesz a telefonnak. -
kelzsoca
félisten
-
A tumi
tag
Ennyit találtam egy digis fórumon: olyan telefonra van szükség, ami tamogatja a B3 1800Mhz frekvenciát! Alin a teló tulajdonságai közt nincs leírva milyen frekit használ!
-
-
Kérdés, hogy mit vettél pontosan, mert ez a Note 8 Pro topicja, ez egy Mediatekes telefon.
Ha sima Note 8-at rendeltél, akkor az Snapdragon, ez a helyzeten nem változtat, viszont a ROM kérdésében még majd érdekes lesz.
A készülék az általa támogatott LTE frekvenciákat tudja majd használni.
-
-
A tumi
tag
Sziasztok! Az alirol rendeltem egy note 8-at, de nem voltam elég figyelmes és a global verzió helyett global rom-ost vettem. Annyi a különbség a két verzió közt, hogy a global romosban nincs b20 és az LTE nem nagyon működik Európában? Valamilyen romcserèvel nincs erre megoldás? Nagyon megszívattam magam?!
-
meatball77
csendes tag
Üveg fóliára valami tippet tudnátok mondani. A bőség zavara miatt nem tudok választani. Amúgy a telcsi nekem nagyon bejött, pláne ennyiért. A sok MTK fikázónak még nem kötelező megvenni.
-
csobi1
tag
Ma megnéztem a Lurdiházban. Szép kijelző,nagy fényerővel. Nagyon gyors. A kamera is egész jónak tűnik. Engem meggyőzött ez a teló. Valószínüleg ez váltja a redmi note 4-t.
-
válasz
MolnárPéter #236 üzenetére
Lecsúsztam arról, nekem 70 lett. De üsse kavics. :D nem ment a kupon.
-
törölt tag
válasz
#56474624 #235 üzenetére
Függetlenül a szenzor technológiától, van telefon, amire írnak jó algoritmust (Mate 30 pro), van amelyikre nem (S10).
Rosszabb biztos nem lett a quad-bayer technológiával a helyzet, ha csak a zoom lehetőséget nyertük vele, már akkor is van értelme.
-
törölt tag
válasz
#16514048 #233 üzenetére
Erre próbáltam utalni, hogy egy mobilon másodperc törtrésze alatt lefutó algoritmus eleve csak primitívebb zajcsökkentéssel dolgozhat, az sosem fog annyi részletet megtartani, mint utómunka során csinált zajcsökkentés.
De a mobilfotózást alapvetően nem erre találták ki, hogy utómunkával dolgozz rajta. Sokan még dedikált géppel készített képeknél sem szeretnek utómunkával vesződni. Persze mai, megfelelő szenzorméretű gépeknél nem is feltétlen akkora kompromisszum a gépből kipottyanó jpeg-et használni.
Lényege az ennek az egésznek, hogy a zajosodást (ill. ha az nem is látszik, a zajcsökkentő algoritmus hatását) én elég nagy problémának látom továbbra is, nem vagyok biztos, hogy ez most javult vagy sem a quad bayerrel. -
-
Mi a jó ár egy globál 6/128-asért?
-
válasz
beyruth82 #158 üzenetére
Mi drágul?
Ebben picit tényleg sok a zagyvaság.
Note 3-4-5-6-7 és a 8T is kb ugyanott tanyázott árban.
Nem igazán láttam drágulást ezeknél, pedig folyamatosan voltak a Note 5-ig ezek a modellek nálam.
Sőt a Note 8T még tán kedvezőbb árral is kezdhet, mint anno a Note 7...
-
twollah1976
őstag
válasz
Viktor0610 #216 üzenetére
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #117 üzenetére
-
törölt tag
[link]
Ezen talán még jobban látszik, mire gondolok. Ez már mondjuk fényszegényebb, de az arcok közül nem egynél nem tudom eldönteni, hogy álarcot viselt ténylegesen, vagy a zajcsökkentés szerencsétlen áldozata lett. -
törölt tag
válasz
#16514048 #221 üzenetére
A jó zajcsökkentés számításigényes. Az egyik legjobb DxO-féle Prime zajcsökkentési algoritmus asztali gépen egy 10-20 megapixeles képet jpg-be exportálva elszöszöl fél percig (de megéri).
Amúgy az említett telefon képeit flickr-en megnézve már nem annyira rózsás a helyzet a zajt illetően:Összességében nekem általában az az érzésem az utóbbi 1-3 év mobilos kamerafejlesztéseivel szemben, hogy oldalra lépések: bizonyos tekintetben jobbak, bizonyosban meg rosszabbak. Sokszor meglepődök, hogy régebbi Iphone-okból mennyivel természetesebb hatású képek pottyantak ki, mint újabbakból.
Lehet persze raw-ba fotózni a mobil zajcsökkentését hanyagolva, és utómunkázni, azzal sokkal jobb eredmények érhetőek el, de ez aligha általánosítható, ráadásul sokszor a gyári szoftverrel nem is lehetséges raw-ban fotózás. -
gepardlacee
tag
Az a makró lencse tényleg értékelhetetlen képeket csinál, ahhoz képest a sima lencse ugyan olyan távolságból tökéletes fókusszal tökéletesen fotóz
-
törölt tag
válasz
#16514048 #210 üzenetére
De tényleg jobb? Egy kicsit morbid a budagyöngyés képen, hogy egy pár méterre álló nő fülét így elintézi a zajcsökkentés. 100-as ISO-val 1.9-es rekesszel 1/1800-as záridő az az elég fény kategória. Nekem még a mobilfotós körökben elavult (és a maga idejében is maximum középszerű) Mi A1 sem csinál ilyet egy nappali fotón kevesebb fény (pl. 200-as ISO, 2.6-os rekeszérték, 1/100-as záridő mellett, ez több mint 4 FÉ-kel rosszabb, ha kiszámoljuk) mellett.
-
twollah1976
őstag
válasz
Viktor0610 #216 üzenetére
Ha nem felejtem el akkor holnap csinalok a kameraval par makro kepet
-
válasz
twollah1976 #215 üzenetére
Lehet, igazad van, de a tesztekben rendre lehúzzák.
-
twollah1976
őstag
válasz
Viktor0610 #214 üzenetére
Szerintem egesz jo kepeket lehet csinalni azzal a makro lencsevel.
Pont ma bohockodtam a makro lencsevel. -
válasz
gepardlacee #213 üzenetére
Az a dedikált (kb. semmit sem érő
) makrólencse.
-
gepardlacee
tag
válasz
Viktor0610 #212 üzenetére
Azt hittem az a pici a LED villanó alatt, de akkor ezek szerint nem.
Apropó, eddig Mi A1-et használtam, ahhoz képest valami bődületesen jó az üzemidő, mondjuk 2 év után már nem volt talán a topon az akksija... Viszont a fent említett LED villanó sokkal haloványabb, mint a Mi A1-en
-
válasz
gepardlacee #211 üzenetére
Mélységérzékelő szenzor portréfotózáshoz.
-
gepardlacee
tag
Hülyének hangzó kérdés lehet, de a legfelső kameralencse tulajdonképpen mit csinál? Se videónál, se makrónál, se széles látószögnél nem az működik, akkor meg mikor?
-
törölt tag
válasz
#56474624 #202 üzenetére
Ha jól értem, negyeden felbontáson a demosaicing során egy színből több információt tud így használni a végleges kép képpontjainak kiszámításához, mintha csak a másik kettő színből lenne a szomszédságában.
És elvileg így 0,8 helyett 1,6 mikronos pixelméretű szenzorként lehet rá tekinteni.
Egy biztos, a végeredmény nem szokott rosszabb lenni, mint hagyományos szenzor esetén.Teljes felbontásban így pontatlanabb, de még mindig jobb a digitális nagyításhoz képest (ezért használható bizonyos mértékig zoom-ra is).
-
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Nekem kb 2 hete van meg a telefon és csak annyit tudok mondeni hogy nagyon gyors , aksija is hozza a megfelelő időt . Én sokat jotszom vele így arra is tökéletes az új és erös hardver igényű játékok is maximálisan mennek rajta !
-
Fall-N
veterán
válasz
novinyul #200 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy ez a 108 MP például, amit a Mi Note 10 kap, nem valós 108 MP, hanem Bayer szűrős. Így egy pixelre az érzékelőn több pixel jut. Fejlődnek azért a kamerák, az apró méret ellenére. Meg eljutottak odáig, hogy több pici érzékelő kompenzálja a kis méretet.
-
dogi01
aktív tag
Note 7-rol váltottam.
Gesztus vezérlést használok, viszont itt a vissza műveletet hosszan kitartva nem lé vissza az utoljára megnyitott appba. Segítség hogy hogyan tudom ezt bekapcsolni? -
A tumi
tag
Sziasztok! Rendeltem az alirol egy redmi note 8-ast, golbal rommal. Azt írta valaki, hogy Európában nem működik a global rommal az LTE! Ez igaz lehet?
-
törölt tag
válasz
#16514048 #201 üzenetére
Köszi a cikket. De ez miért is ad jobb eredményt a hagyományos szűrőelrendezésnél? Negyedakkora a pixelméret, mint lehetne, ez önmagában nyilván nem kicsi hátrány. Ha most én összefogok 4-et egy szuperpixellé, az miért jobb, mint a hagyományos? Nekem nem annyira egyértelmű, és mekkora pixelterülettől érdemes ezt alkalmazni, hiszen ezt kifejezetten mobilokra találták ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 6,53 hüvelyk, 4500 mAh, 64 megapixel, infra, jack port, FM-rádió és játékra szakosodott MediaTek SoC – szintet lépett a Redmi széria.
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest