- Íme az új Android Auto!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoBos
senior tag
Ha hinni lehet a kinti híreszteléleseknek, akkor a Note 8 Pro-t kiadják SD730G SoC-kal is a közeljövőben,így lehet sokak most a fejüket fogják majd akik nem szimpatizáltak az MTK SoC-kal, de mégis bevállalták a Qualcomm helyett!
Ha ez igaz, akkor erre is ontják majd a főzött ROM-okat! -
twollah1976
őstag
1 A-es toltovel tenyleg az orokke valosag + 1 nap a toltesi ido?
Mennyire tapossa meg az akksit a toltes ha a gyari "gyorstoltovel" toltom?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
mizsi01
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan boldog tulajdonosa leszek egy ilyen készüléknek.
Viszont valahol mintha azt olvastam volna, hogy nincs benne a hívószám tiltása funkció (tehát nem a hívásrögzítés, az nem érint különösebben, hanem a hívás/SMS tiltólista). Ez valós infó, vagy fails?
Köszi a választ. -
icezozo
addikt
egy kis Gcam
[link]http://qwankido.hu/
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Arról már van megbízható, hivatalos infó, hogy mikor jön az Android 10 Note 8 Pro-ra? Kellene már a Revolutos face id-hez
-
Karima
őstag
A kamerája milyen a telefonnak, illetve a vele készült fotók? Jópár tesztet elolvastam már, és valahol nagyon dícsérik, valahol meg annyira nincsenek elájulva tőle. Engem elsősorban a nappali és az éjszakai képek érdekelnek, a nagylátó és a makro nem. Illetve azt is olvastam - asszem pont itt a ph cikkben -, hogy a képek a képfeldolgozó algoritmus miatt nem olyan jók. Ez azt jelenti, hogy ha nem a beépített alkalmazást használom fotózásra, hanem vmi másikat, akkor javul(hat) a fotók minősége?
-
válasz MolnárPéter #279 üzenetére
Egyébként neked milyen postás? Nekünk olasz de semmi követés.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz twollah1976 #286 üzenetére
Jó, de akkor ne dobálozz olyan kifejezésekkel, amiről azt se tudod mit jelent... Nem lesz hitelesebb...
Írd azt, hogy 3 naponta töltöd... Semmi köze a SoT-hoz
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
válasz twollah1976 #281 üzenetére
Igazából nem tudom miért került le rólad a tiltás, de visszarakom.
-
gattolino
senior tag
-
Ricardo
titán
válasz twollah1976 #284 üzenetére
A SOT (Screen On Time) Azt az időt jelenti amennyit ment a kijező.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz twollah1976 #281 üzenetére
3 napos SOT? Biztos? :D
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
válasz MolnárPéter #279 üzenetére
A kevesek egyike vagy. Mire megpróbáltam már eldobta a kódot. Nálunk is zöld lesz, bnőmé lesz. Nagyon várja.
-
varmi2
nagyúr
válasz MolnárPéter #258 üzenetére
Ha eu priority line-al veszed, akkor semmi plusz költség nincs csak a plusz 1000ft
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Karima
őstag
válasz MolnárPéter #258 üzenetére
Nem tudod/tudjátok, h erre az árra, mire megérkezik hozzám, jön még vmi plusz költség? Vám, Áfa, stb?
-
*Mukeey*
addikt
válasz twollah1976 #270 üzenetére
Nem nekem kell. Fater cserélné redmi 4x-ét, viszont őt annyira nem érdekli ez az egész mobil dolog, hogy nem áldozna erre. Viszont az előfizujához valszeg nulláért vagy jelentéktelen összegért kihozná.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
*Mukeey*
addikt
Azt olvastam, hogy bekerül mind a három szolgáltatohoz. Ez a pro vagy a "sima" 8t? Telekom még egyenlőre nem listázza, pedig családba vennének egyet. Valami infó erről esetleg?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
motofi
aktív tag
válasz ferret77 #266 üzenetére
Van olyan verzíó ebből a készülékből, hogy van benne B20 és hívásrögzítő nincs kiszedve a miui rendszerből?
ferret77 az ACR-t próbáltad? Nem a play áruházas.https://call-recorder-acr.en.uptodown.com/android
[ Szerkesztve ]
-
ferret77
aktív tag
Tud valaki működő hívásrögzítőt erre a telóra? Eddig egyet próbáltam, rögzít is automatikusan, minden környező zaj hallatszik a felvételen, csak éppen a telefonbeszélgetés nem.
-
Siriusb
veterán
Szerintem sokak/sokunk számára visszatartó erő, hogy nincs/nem valószínű a közösségi támogatás. Viszont amennyiben tényleg beindulnak ezek a fejlesztők... Ráadásul az a lehetőség sem áll fent, hogy lecserélik a telefont és beszüntetik a fejlesztést, mert ez a készülék ott van náluk függetlenül a sajátjuktól.
Így már engem is kezd érdekelni. -
buek1967
tag
Nem sikerül az i.mi.com ról beszinkronizálni az smseket és a híváslistát. A mi mover sem segített, 3sről próbáltam Vmi tipp? Thx
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
válasz Balesz1899 #256 üzenetére
Hallod, nekem addig volt bajom még bent éltem, de nem a telefonnal.
Más: Hydrofilm fóliáról hallott már valaki? Rendeltem egyet.
-
csobi1
tag
válasz Lancelot0 #257 üzenetére
Nekem még most is az van és 2017 szeptemberében vettem. Ez eddig a legstabilabb mobilom. A lefagyás szinte ismeretlen fogalom, amióta használom. Bezzeg előtte a Samu Note 3-al nem ez volt a helyzet. Szóval nekem is a Note 8 pro a legesélyesebb teló, amit hamarosan megveszek. Mekkora tárhellyel vetted,64 vagy 128 gb?
-
MolnárPéter
aktív tag
Black Friday áron elvileg 219 USD/ kb 68 ezer a Pro8 : [link]
-
Lancelot0
friss újonc
2017 nyarának elején vettem Redmi Note 4-et (Microsoft Lumia 640 után), és annyira meg voltam elégedve, hogy pár napja én is ezt a Note 8 Pro-t választottam.
Ugyanolyan, csak jobb . Szebb képek, nagyobb tárhely, gyorsabb, NFC. Remélem újabb 2 - 2,5 évig nem lesz gondom telefonra. -
Siriusb
veterán
Egy érdekes cikk xda-ról: https://www.xda-developers.com/xiaomi-redmi-note-8-pro-custom-rom-kernel-developers/
Eszerint 10 xda-n elismert fejlesztő ingyen kap ilyen készüléket. Mivel az első benyomások jók a készülékről és ha ezek a fejlesztők beállnak mögé, akkor elég szép támogatottsága lesz a telefonnak. -
kelzsoca
félisten
-
A tumi
tag
Ennyit találtam egy digis fórumon: olyan telefonra van szükség, ami tamogatja a B3 1800Mhz frekvenciát! Alin a teló tulajdonságai közt nincs leírva milyen frekit használ!
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Kérdés, hogy mit vettél pontosan, mert ez a Note 8 Pro topicja, ez egy Mediatekes telefon.
Ha sima Note 8-at rendeltél, akkor az Snapdragon, ez a helyzeten nem változtat, viszont a ROM kérdésében még majd érdekes lesz.
A készülék az általa támogatott LTE frekvenciákat tudja majd használni.
-
-
A tumi
tag
Sziasztok! Az alirol rendeltem egy note 8-at, de nem voltam elég figyelmes és a global verzió helyett global rom-ost vettem. Annyi a különbség a két verzió közt, hogy a global romosban nincs b20 és az LTE nem nagyon működik Európában? Valamilyen romcserèvel nincs erre megoldás? Nagyon megszívattam magam?!
-
meatball77
csendes tag
Üveg fóliára valami tippet tudnátok mondani. A bőség zavara miatt nem tudok választani. Amúgy a telcsi nekem nagyon bejött, pláne ennyiért. A sok MTK fikázónak még nem kötelező megvenni.
-
csobi1
tag
Ma megnéztem a Lurdiházban. Szép kijelző,nagy fényerővel. Nagyon gyors. A kamera is egész jónak tűnik. Engem meggyőzött ez a teló. Valószínüleg ez váltja a redmi note 4-t.
-
válasz MolnárPéter #236 üzenetére
Lecsúsztam arról, nekem 70 lett. De üsse kavics. :D nem ment a kupon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #56474624 #235 üzenetére
Függetlenül a szenzor technológiától, van telefon, amire írnak jó algoritmust (Mate 30 pro), van amelyikre nem (S10).
Rosszabb biztos nem lett a quad-bayer technológiával a helyzet, ha csak a zoom lehetőséget nyertük vele, már akkor is van értelme.
-
törölt tag
válasz #16514048 #233 üzenetére
Erre próbáltam utalni, hogy egy mobilon másodperc törtrésze alatt lefutó algoritmus eleve csak primitívebb zajcsökkentéssel dolgozhat, az sosem fog annyi részletet megtartani, mint utómunka során csinált zajcsökkentés.
De a mobilfotózást alapvetően nem erre találták ki, hogy utómunkával dolgozz rajta. Sokan még dedikált géppel készített képeknél sem szeretnek utómunkával vesződni. Persze mai, megfelelő szenzorméretű gépeknél nem is feltétlen akkora kompromisszum a gépből kipottyanó jpeg-et használni.
Lényege az ennek az egésznek, hogy a zajosodást (ill. ha az nem is látszik, a zajcsökkentő algoritmus hatását) én elég nagy problémának látom továbbra is, nem vagyok biztos, hogy ez most javult vagy sem a quad bayerrel. -
Mi a jó ár egy globál 6/128-asért?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz beyruth82 #158 üzenetére
Mi drágul? Ebben picit tényleg sok a zagyvaság.
Note 3-4-5-6-7 és a 8T is kb ugyanott tanyázott árban.
Nem igazán láttam drágulást ezeknél, pedig folyamatosan voltak a Note 5-ig ezek a modellek nálam.
Sőt a Note 8T még tán kedvezőbb árral is kezdhet, mint anno a Note 7...
[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
válasz Viktor0610 #216 üzenetére
-
dave_gahan
aktív tag
válasz dave_gahan #117 üzenetére
-
törölt tag
[link]
Ezen talán még jobban látszik, mire gondolok. Ez már mondjuk fényszegényebb, de az arcok közül nem egynél nem tudom eldönteni, hogy álarcot viselt ténylegesen, vagy a zajcsökkentés szerencsétlen áldozata lett. -
törölt tag
válasz #16514048 #221 üzenetére
A jó zajcsökkentés számításigényes. Az egyik legjobb DxO-féle Prime zajcsökkentési algoritmus asztali gépen egy 10-20 megapixeles képet jpg-be exportálva elszöszöl fél percig (de megéri).
Amúgy az említett telefon képeit flickr-en megnézve már nem annyira rózsás a helyzet a zajt illetően:Összességében nekem általában az az érzésem az utóbbi 1-3 év mobilos kamerafejlesztéseivel szemben, hogy oldalra lépések: bizonyos tekintetben jobbak, bizonyosban meg rosszabbak. Sokszor meglepődök, hogy régebbi Iphone-okból mennyivel természetesebb hatású képek pottyantak ki, mint újabbakból.
Lehet persze raw-ba fotózni a mobil zajcsökkentését hanyagolva, és utómunkázni, azzal sokkal jobb eredmények érhetőek el, de ez aligha általánosítható, ráadásul sokszor a gyári szoftverrel nem is lehetséges raw-ban fotózás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
gepardlacee
tag
Az a makró lencse tényleg értékelhetetlen képeket csinál, ahhoz képest a sima lencse ugyan olyan távolságból tökéletes fókusszal tökéletesen fotóz
[ Szerkesztve ]
radioPLAY - online rádió - www.radioplay.hu
-
törölt tag
válasz #16514048 #210 üzenetére
De tényleg jobb? Egy kicsit morbid a budagyöngyés képen, hogy egy pár méterre álló nő fülét így elintézi a zajcsökkentés. 100-as ISO-val 1.9-es rekesszel 1/1800-as záridő az az elég fény kategória. Nekem még a mobilfotós körökben elavult (és a maga idejében is maximum középszerű) Mi A1 sem csinál ilyet egy nappali fotón kevesebb fény (pl. 200-as ISO, 2.6-os rekeszérték, 1/100-as záridő mellett, ez több mint 4 FÉ-kel rosszabb, ha kiszámoljuk) mellett.
[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
válasz Viktor0610 #216 üzenetére
Ha nem felejtem el akkor holnap csinalok a kameraval par makro kepet
-
MODERÁTOR
-
twollah1976
őstag
válasz Viktor0610 #214 üzenetére
Szerintem egesz jo kepeket lehet csinalni azzal a makro lencsevel.
Pont ma bohockodtam a makro lencsevel.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
MODERÁTOR
válasz gepardlacee #213 üzenetére
Az a dedikált (kb. semmit sem érő ) makrólencse.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
gepardlacee
tag
válasz Viktor0610 #212 üzenetére
Azt hittem az a pici a LED villanó alatt, de akkor ezek szerint nem.
Apropó, eddig Mi A1-et használtam, ahhoz képest valami bődületesen jó az üzemidő, mondjuk 2 év után már nem volt talán a topon az akksija... Viszont a fent említett LED villanó sokkal haloványabb, mint a Mi A1-en
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz gepardlacee #211 üzenetére
Mélységérzékelő szenzor portréfotózáshoz.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
gepardlacee
tag
Hülyének hangzó kérdés lehet, de a legfelső kameralencse tulajdonképpen mit csinál? Se videónál, se makrónál, se széles látószögnél nem az működik, akkor meg mikor?
-
törölt tag
válasz #56474624 #202 üzenetére
Ha jól értem, negyeden felbontáson a demosaicing során egy színből több információt tud így használni a végleges kép képpontjainak kiszámításához, mintha csak a másik kettő színből lenne a szomszédságában.
És elvileg így 0,8 helyett 1,6 mikronos pixelméretű szenzorként lehet rá tekinteni.
Egy biztos, a végeredmény nem szokott rosszabb lenni, mint hagyományos szenzor esetén.Teljes felbontásban így pontatlanabb, de még mindig jobb a digitális nagyításhoz képest (ezért használható bizonyos mértékig zoom-ra is).
-
MODERÁTOR
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Nekem kb 2 hete van meg a telefon és csak annyit tudok mondeni hogy nagyon gyors , aksija is hozza a megfelelő időt . Én sokat jotszom vele így arra is tökéletes az új és erös hardver igényű játékok is maximálisan mennek rajta !
-
Fall-N
veterán
válasz novinyul #200 üzenetére
Meg azt se felejtsük el, hogy ez a 108 MP például, amit a Mi Note 10 kap, nem valós 108 MP, hanem Bayer szűrős. Így egy pixelre az érzékelőn több pixel jut. Fejlődnek azért a kamerák, az apró méret ellenére. Meg eljutottak odáig, hogy több pici érzékelő kompenzálja a kis méretet.
-
dogi01
aktív tag
Note 7-rol váltottam.
Gesztus vezérlést használok, viszont itt a vissza műveletet hosszan kitartva nem lé vissza az utoljára megnyitott appba. Segítség hogy hogyan tudom ezt bekapcsolni? -
A tumi
tag
Sziasztok! Rendeltem az alirol egy redmi note 8-ast, golbal rommal. Azt írta valaki, hogy Európában nem működik a global rommal az LTE! Ez igaz lehet?
-
törölt tag
válasz #16514048 #201 üzenetére
Köszi a cikket. De ez miért is ad jobb eredményt a hagyományos szűrőelrendezésnél? Negyedakkora a pixelméret, mint lehetne, ez önmagában nyilván nem kicsi hátrány. Ha most én összefogok 4-et egy szuperpixellé, az miért jobb, mint a hagyományos? Nekem nem annyira egyértelmű, és mekkora pixelterülettől érdemes ezt alkalmazni, hiszen ezt kifejezetten mobilokra találták ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Íme az új Android Auto!
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- VPN topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB szép állapotban 85% Akku 12hó jótállás/számla
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB Dual SIM Phantom Black Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- iPHONE 6,7,7+,8,8+,SE2020,SE2022 teljes kijelzős üvegfólia.
- Mcdodo OT-6550 USB-A - USB-C OTG átalakító adapter.
- Iphone,Ipad,ipod prémium minőségű MCDODO szövet bevonatos töltő-adatkábel.
- BASUES 20 W-os USB TYPE-C gyors töltőfej.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest