- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
terra052
őstag
Hát most már legalább van miből választani. Nekem magasan szimpatikusabb, mint a MIUI, bár azt is szerettem. Kínai appok meg kínai telefonon azért nem annyira meglepőek, itt Baidu, ott MI programok futnak. Máshol meg S és A vagy G figyeli minden lépésedet. Ha nekik ez jó... Nincs rejtegetni valóm, banki és egyéb kényesebb adatokat soha nem használok mobilról, a kutyám fotóit meg nézegessék csak
-
terra052
őstag
Redmi Note 4G AOSP 4.4.4 tapasztalatok
Szilveszter előtt fedeztem fel MOKEE AOSP ROM-ját az XDA-n, most már lassan két heti használat után Zolar kérésére íme a tapasztalatok.
Lelövöm a poént: nem nagyon vágyom a MIUI-ra már, sem V5, sem V6-ra.
Ez a rom sokkal többet ad, mint amennyit elvesz. Gyors, rengeteg (de tényleg rengeteg) extra funkciót ad, a MIUI-nál lényegesen hosszabb üzemidőt, 1G szabad ramot, szinte kompromisszumok nékül.Amint látszik, a beállítások négy oldalon át lapozhatóak, a fontosabbak közül néhány:
-témák (nálam az Athen's theme orange van beállítva)
-dinamikus állapotsor
-smart control
-profilok
-privacy (személyes adatok védelme apponként)
-teljesítmény szabályozása
-Mokee extrák
-stb stb stb....
Bármit lehet gyakorlatilag személyre szabni, több, mint elég a beállításokból.OTA frissítés is van, bár még nem érkezett eddig semmi.
Szintén korrekt a világos vagy sötét rendszerszín lehetősége, állítható színekkel:
Másik nagy kedvencem a power off alarm funkció, ez hasonlít az időzített ki-be kapcsolásra (pl MIUI V6), de csak az ébresztés előtt kapcsolja be a készüléket, így spórol akkut és elektroszmogot éjjel...
A közel két hetes használat alatt egy alkalommal volt éjszakai teljes lemerülés, csak töltéssel indult el reggel, és egy-két apró hiba, de nem befolyásolták a napi használatot (pl BT headset használatakor egy futó alkalmazás felett megjelenik egy hívás, hiába utasítom el hogy visszahívjam, a BT fülesen cseng tovább, ki kell lépni az alkalmazásból és megnyitni a tárcsázót). Ezzel teljesen együtt lehet élni, a rom kiváló, jobb nagyon sok gyári romnál, amit nagy nevek (un. A brand-ek) adnak ki készülékeikhez. Ugye, akinek volt SGSA i9070 gyári JB rommal, biztosan érti, mire gondolok
És akkor a sötét oldal.
A rom telepítésekor kapunk három appot, amik a Baidu-hoz köthetőek, és egy figyelmeztetést:
Ez azért nem szép dolog, bár választhatunk, akarjuk-e telepíteni. Ez a Baidu search app, én (vessetek meg érte) nem telepítettem. A másik három "csirkelábas" alkalmazást gond nélkül töröltem az SD MAID-del, de ennyire azért nem könnyű túljárni a tudjukkik eszén, az első reboot után újra telepednek, hiába gyomláltam ki őket a system/app alól is.
Erre eddig nem találtam még más megoldást, reboot után törlöm ezeket, kb egy perc. Ami súlyosabb, az a komoly akku merülést okozó wakelock progi volt. System server-nek álcázza magát , a csomag neve com.system.analytics.cpa, és van saját topikja is az xda-n.
Ezt törölni nem lehet szintén, fagyasztottam, és a Lightning wall tűzfallal letiltottam a kommunikációját, így már nyugodtan alszom és is, a telefon is.
Összességében a rom annyira bevált, hogy hajlandó vagyok ezekkel együtt is használni, de mindenkit arra intek, hogy ÓVATOSAN!!! -
-
zzola
titán
4.12.31 valamit elnéztem!Most javították: MULTI 5.1.2 (4.12.31)
Ezt szépen összekapkodták! Recovery-ből eltűnt az angol nyelv!
Úgy érzem, ez a heti frissítés egy parasztvakítás! Kiadnak egy romot, mi meg élesben béta teszterek vagyunk. Persze elnevezik fejlesztői kiadásnak, nehogy szó érje a ház elejét. De ezek a heti frissítések is olyan hibákat javítanak, amik más gyártók romjaiban jelen sincsenek.... -
Fejvadi
nagyúr
Ez nem egy külön tok, hanem egy hátlap. Az Mi3-mon nem lehet leszedni a hátlapot, de ugyan ezt használom, csak az tok és kicsit megvastagítja. Én vettem többet is és most pont az iPone stílusút használom.
Biztosan tetszeni fog
Gratula, ennyi pénzért főleg
(#555) terra052
Ismétlés a tudás atyja -
-
-
zzola
titán
Kérdezték, honnan van a hátlap?
Luxury Pu Leather Back Cover Case for Xiaomi Redmi Note 16 dollár volt postával!
Bőr utánzat, oldalt körben műanyag króm kerettel!
Sajnos ez is csúszós, persze nem annyira mint a gyári hátlap, de sokkal csúszósabb mint egy szilikon tok!
Nem mozog/recseg, tökéletesen illeszkedik a készülékhez (nálam) ! -
Rambovits
senior tag
Nem, de szerintem az nem normális, hogy egy friss sosemhasznált rendszernél, alapból el van foglalva 1 giga.
Ahogy az sem, hogy ez a szám felkúszik 1.5-re, és nem tudni mitől.
Nem 100 mega idegesít, hanem hogy az LG tabomnak elég ~580 mega mindenféle szirsz@r démonnal a háttérben. Itt meg még fel se telepítettem semmit, de 1 gigányi valami fut, amiről nem tudom hogy mi.Én meg sosem értettem az olyan embereket, akiknek mindegy hova tűnik el az erőforrásuk...
(#509) terra052 4.4.2 van rajta.
-
terra052
őstag
-
dani89rk
csendes tag
Köszöntem, így már sikerült elindítani, de sajnos közben megáll az allábi hibaüzenettel:
"Install update.zip failed!
Error applying update
Back
Use POWER KEY to confirm"Akkor most mégiscsak ki kell csomagolni?!
Utána kétszer megnyomom a bekapcsoló gombot és bekapcsol rendesen egyenlőre.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest