Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Alig fél évet hagyott az Oppo a K13 Turbo Pro-nak
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
Én média lejátszónak használom raspbmc-vel, és egyáltalán nem tűnik nehéznek a telepítése, konfigurálása. Maga az xbmc konfigurálása annyira nehéz mint bármely platformon, de aki használt már életében xbmc-t az nem fog elvesztődni. Ami plusz az a "raspbmc settings" applikáció amiben különböző raspberry specifikus beállításokat érhetünk el, pl memória, gpu, cpu overclock, ftp, smb, ssh, nfs, firewall ki-be kapcsolást, usb IR beállításokat, kodek licencek hozzáadása, szerkeszése, tesztverziók letöltése, stb. Szerény hw ellenére meglehetősen erős a kicsike, egy 7-8 gigás 1080p mkv lejátszása esetén a proci nem telítődik és a lejátszás közben kb 100 mb foglalt a ramból, úgy hogy alatta ott a debian, rajta meg az xbmc felület. Kipróbáltam, hogy miközben filmet nézek, egy másik filmet streamelek tabletre (yatse plugin androidra), és gond nélkül, szakadozás mentesen tekerte mindkettőt. Tud 5.1 passtrought is ac3 + dts.
A gothammal az egész interfész még gyorsabb lett.
A zeneállományomat beszkenneltem a nasról, a yatseval kikeresem az albumot, és a pi, máris kezdi játszani.
Ha telefonról egy youtube klippet küldök át a pi-re (megjelenik mint dlna kliens), vagy a yatseval, a pi bekapcsolja a tv-t majd lejátszodja a videót. Nagyon kényelmes.
Ami még kimaradt a cikkből és számomra nagyon hasznos az a CEC támogatás, az xbmc-t a tv távirányítójával kezelem (nem smart tv), nagyszerűen működik beleértve a felirat ki-be kapcsolást, play -pause gombokat, stb.Próbáltam androidos stickeket (pl mk809), papíron sokkal jobb specifikációkkal, de fele ennyire nem működtek annyira jól mint egy jól beállított raspberry.
-
KINKY_007
aktív tag
Nézd meg a fórumot, nagyon segítőkészek itt a PH-n az emberek. Úgy tudom, hogy egy USB 2.0-ás porton osztozik minden adatforgalom, úgyhogy egy NAS-hoz lehet kevés lesz.
Azért a típusokat el lehetett volna sorolni, de a málnás boltban meg lehet nézni kiegészítőkkel együtt:
http://malnapc.hu/
http://www.rpibolt.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független még 2év gari újszerű állapot.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple IPhone 14 pro max 128GB kártya-független 100%-os akksival.
- Lenovo LOQ 15IRH8 i5-12450H RTX 4050 6GB 16 GB DDR5 512 GB SSD FHD 144 Hz 100%-os akksi
- Új csak kibontott technics az100 prémium fülhallgató
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest