Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Akciófigyelő: Robotporszívó jár a Xiaomi TV mellé
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
Én média lejátszónak használom raspbmc-vel, és egyáltalán nem tűnik nehéznek a telepítése, konfigurálása. Maga az xbmc konfigurálása annyira nehéz mint bármely platformon, de aki használt már életében xbmc-t az nem fog elvesztődni. Ami plusz az a "raspbmc settings" applikáció amiben különböző raspberry specifikus beállításokat érhetünk el, pl memória, gpu, cpu overclock, ftp, smb, ssh, nfs, firewall ki-be kapcsolást, usb IR beállításokat, kodek licencek hozzáadása, szerkeszése, tesztverziók letöltése, stb. Szerény hw ellenére meglehetősen erős a kicsike, egy 7-8 gigás 1080p mkv lejátszása esetén a proci nem telítődik és a lejátszás közben kb 100 mb foglalt a ramból, úgy hogy alatta ott a debian, rajta meg az xbmc felület. Kipróbáltam, hogy miközben filmet nézek, egy másik filmet streamelek tabletre (yatse plugin androidra), és gond nélkül, szakadozás mentesen tekerte mindkettőt. Tud 5.1 passtrought is ac3 + dts.
A gothammal az egész interfész még gyorsabb lett.
A zeneállományomat beszkenneltem a nasról, a yatseval kikeresem az albumot, és a pi, máris kezdi játszani.
Ha telefonról egy youtube klippet küldök át a pi-re (megjelenik mint dlna kliens), vagy a yatseval, a pi bekapcsolja a tv-t majd lejátszodja a videót. Nagyon kényelmes.
Ami még kimaradt a cikkből és számomra nagyon hasznos az a CEC támogatás, az xbmc-t a tv távirányítójával kezelem (nem smart tv), nagyszerűen működik beleértve a felirat ki-be kapcsolást, play -pause gombokat, stb.Próbáltam androidos stickeket (pl mk809), papíron sokkal jobb specifikációkkal, de fele ennyire nem működtek annyira jól mint egy jól beállított raspberry.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amazon
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gurulunk, WAZE?!
- Formula-1 humoros
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest