- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
olyanok döntöttek el akik mar csak "megizlelhetik" a döntésük eredményét
Vagy még azt se:
http://www.shortlist.com/news/120-000-leave-voters-died-since-brexitNow, if you’re a youngish person feeling a tad pissed off you’ve been forced to live on this hellhole island with its tanking economy and permanent rain because the older generation wanted their blue passports back, you will no doubt be comforted by the news that only six months on, and they’re already falling faster than pound sterling.
Imagine them, shuffling into the voting booth, coughing and wheezing, barely enough blood left in their brain to fuel their xenophobic thoughts, dragging their ailing, shaking hand over the slip, carving a feint ‘X’ into the box marked ‘Leave’, feeling like they’d finally got control back, then immediately dropping dead.
-
tuki2200
senior tag
-
"Na azért ne ferditsunk, a fiatalok és a diplomások szinte kivétel nélkül a bentmaradasra voksoltak"
Ennek van valóságalapja, de a "kivétel nélkül" hatalmas ferdítés.
Pl. a 3-ból ~2 fiatal a maradásra szavazott, az nagyon messze van a "kivétel nélkül"-től.(#96) tuki2200: Ez meg szerintem kimeríti a személyeskedést.
-
tuki2200
senior tag
válasz
Dilikutya #94 üzenetére
Igen csak nem arról van szó ha megnéznéd hogy mire reflektaltam h valaki szavazata többet ér-e, hanem kolléga azt állította azért történt a kilépés mert az összes EU melletti politikus szarik az emberekre, ez nem igy van, azért mert az uszítók több elkeseredett, befolyásolható embert tudtak meggyőzni mint ahányan az értelmiségiek vannak. Kb ugyan azt mondtam amit te leírtál 20sorban...
Viszont illik a nicked a stilusodhoz, körbe se nézel csak megakad a szemed valamin és ugatsz ezért pacsi
-
Dilikutya
félisten
Kezelheted akármilyen helyen a szavazást, azt gólra játsszák, mint a focit. Értem én, hogy sok a tanulatlan, meg könnyen megvezethető, de az ő szavazatuk épp annyit ér, mint másoké. Itthon is megnyerik a nyugdíjasok a következő választást. És azért egy esetleges huxit kapcsán sem vagyok biztos abban, hogy nem kerekedne felül ez a szakértő tömeg. Függetlenül attól, hogy a fél ország EU-s pénzből épül újjá, és még a szellemi mélynyomorban élő is onnan kapja a munkahelyteremtésre a támogatást. Beszélgettem munkaügyisekkel, félelmetes, mire mennek el ezek az EU-s pénzek. Mennek értelmetlenül egy feneketlen kútba olyanok támogatására, akik soha nem fogják a GDP-t növelni, mert egész egyszerűen alkalmatlanok a munkára. Amikor azt se tudja, hétfőtől hol fog "dolgozni" és mit fog csinálni, meg 25 évesen fogalma sincs, mikor végezte el azt a rengeteg iskoláját. És nem kétséges, hogy ezeket is lazán meg lehetne vezetni, nem számít, hogy az EU fizeti őket.
-
tuki2200
senior tag
Na azért ne ferditsunk, a fiatalok és a diplomások szinte kivétel nélkül a bentmaradasra voksoltak, a kilépők a vidéki melósok és a nyugdíjasok voltak, a legbefolyasolhatobb réteg, azért illik helyen kezelni a szavazást, kb ugy kell képzelni hogy a szar EU lépjünk ki ugy ment mint a hazai hirdető-tv-rádió piacon itthon az uzenjunk Brüsszelnek+Magyarország jobban teljesít együtt+10-el megszorozva ami nem kis szó
-
Dilikutya
félisten
Mi is a baj a kuruccal?
Nem lesz könnyű dolga Botkának: tőle várják a szocionisták a '18-as győzelmet.
Román "kultúraszervező" kapta az idei Háromszék Kultúrájáért Díjat - vajon mit tett a megszállt Székelyföld magyar kultúrájáért?
Holokamu.
Demszky maoista zsidó elvtársát jelölné államfőnek egy meglehetősen homogén szubkultúra - a szocionistáknak megfelel.
Óriás oláh zászlóval provokálták a székelyeket az országrablók Sepsiszentgyörgyön.
És akkor az LMP-s politikus bejelentette a feleségének, hogy szeretne női ruhával "kísérletezni". Házassága alatt is voltak buzi kalandjai.
Kitörés 60 emléktúra.
Hátba szúrt egy embert ez a bizalomgerjesztő tekintetű erőforrás.Ez nem színvonal. Ez csak kretén fröcsögés. Írhatnak így ők nagy igazságokat is, akkor sem lehet komolyan venni. Az egész oldalból süt a gyűlölet. Nem hiszem, hogy ez jó irány.
-
raskolnikoff
őstag
Erre szerintem az a legjobb válasz, hogy az Amerika, ez meg Magyarország
Gondolj bele náluk is hogy ment a 60-as évekig. Azóta meg másról sem szól a kultúrájuk, mint a rasszokról, még ha tanító jelleggel is. Emlékezzünk csak a tavalyi oscar gálára. Nem a filmek voltak a lényeg hanem a hercehurca. És mégis, nagyon megy náluk az "antirasszizmus".
De ettől függetlenül nem lehet az előbb idézett viccet és Chris Rock poénjait egy napon emlegetni, mindegyik egy másik társadalmi felfogást tükröz
-
válasz
raskolnikoff #87 üzenetére
De mi a megoldás? Jó ez így? Neveljük a társadalmat tiltással? Ez az antirasszista (ez egy olyan vicces szó
) gyűlőlködés pont, hogy csak ront a helyzeten. Ha nem ilyen hangulatkeltő módon foglakoznának vele, akkor nem lenne baj. Pl USA-ban nagyon régóta van náci párt, meé fel is vonulhatnak, aztán mégse jutottak hatalomra, sőt.
-
válasz
raskolnikoff #83 üzenetére
Na ez akkora lufi, hogy röhej.
Természetesen ez egy rendkívül ízléstelen, szar vicc, én se engedtem volna megjelenni. S most ezen lovagol minden média. A vicc mindig arról szól, hogy valaki megszívja, s ugye sztereotípiákra is épít. Akkor most tiltsuk be a zsidó, néger, cigány, stb vicceket? Nem hiszem ezek a viccek okozzák a rasszizmust.
Szerintem inkább az a vicc, hogy a vicceket egyesek túl komolyan veszik. Ha ezen az úton elindulunk, akkor a végén ott leszünk, hogy kussolni kell, mert a végén még valakit megsértesz. Mondjuk ez egy szinten már megvalósult, úgy hívják, hogy safe space. De ez már nem is liberalizmus, hisz nincs humorzéke, korlátozza a szólásszabadságot, továbbá kirekesztésről és megbélyegzésről szól.
-
törölt tag
nem sokkal a brexit szavazás előtt verték meg az orosz ultrák az angol szurkolókat az eb-n. még orvosuk is volt, szóval nagyon jól szervezetten csinálták a dolgukat. szerintem ez is közrejátszhatott az szavazás végkimenetelében (~2%-on múlt).
szóval ez a hovatartozástól független volt, szimplán az eu bomlasztása volt a cél. job done.
szerk.: nem akarok politizálni, nagyon nem értek hozzá, és sosem érdekelt. -
raskolnikoff
őstag
Ha már kuruc.
És akkor jön a Veszprémi Napló és emeli a tétet
-
bambano
titán
válasz
#51736960 #73 üzenetére
és különbséget kellene tenni az egyszerű nem balos emberek, akik megmondják a véleményüket, meg a bűnözők, akik személyes adatokat tesznek közzé illegálisan, között.
a kurucinfoval nem csak az a baj, hogy az írásaikban megjelenő vélemény olyan, amilyen, ezt kezelje le mindenki saját szellemiségéhez mérten. hanem az is, hogy emellett sorozatosan olyan dolgokat tesznek közzé, amit a magyar törvények explicit büntetni rendelnek.
te azt mondod, a kurucosoknak joguk van más véleményt megfogalmazni, amivel bizonyos határokon belül egyet is értenék. de ugyanez a jog jár azoknak is, akiket a kurucosok le akarnak járatni sokszor semmiségek miatt. és ha azzal fenyeget bárki is, hogy kirakja a telefonszámodat a netre, hogy utána zaklatók hívhassanak, akkor lehet, hogy nem mered majd elmondani a véleményedet és akkor csorbul a szólásszabadság.
-
válasz
#51736960 #73 üzenetére
Na várj. Attól még, hogy attól még hogy utálod a liberálfasizmust, a másik oldal nem lesz hitelesebb, max viccesebb. Pont ezzel a logikával működik a politika, hogy mindenképp oldalakra kell állni. Lásd a mostani a Putyin-imádatot. Megutálták az emberek a nyugatot, s ez lett belőle, mert hogy muszájvalahovatartozni. Trump is hasonló okok miatt lett megválasztva, bár az a téma azért összetettebb.
A kuruc egy kutya, ugyanaz mint a többi. Csak nem nácizik / rasszistázik / stb mindenre, hanem zsidózik / cigányozik / stb.
-
tuki2200
senior tag
Létező dolog, usákok mar régóta csináljak, szabadabb-közvetlenebb stílus jellemzi és igazabol en szeretem, ha lenne ilyen jobbos nezegetnem azt is, hiába vagyok gyűlölt libsi
a kurucot nem hogy olvassak, meg büszkék is ra.. a polcfuras, fahasgatas nemtudom hogy jön ide, mintha az informalodas meg a munka nem férne meg egymás mellett.. en kiegyensúlyozott életet elek ha felmegy a vérnyomásom az csak a munka és a kedves vásárlók miatt lehet..
-
törölt tag
Ma már mindenkit lenáciznak és rasszistáznak, aki nem öleli keblére a különböző kisebbségeket vagy másként gondolkodókat. Ezzel az erővel az egész rokonságom büdös náci, mert a családi összejöveteleken bizony nem PC módon tárgyaljuk ki, hogy éppen kicsodák is fosztották ki már megint a nyaralónkat. Még a végén ránk rugja az ajtót a TEK és viszik a mamát a sittre gyűlöletbeszédért.
Különbséget kellene már tenni az igazi nácik (horogkeresztes-karlendítős-masírozós banda), és az egyszerű nem balos emberek között, akik bizony megmondják a véleményüket bizonyos dolgokról, és igen, kurucot is olvasnak. De az utóbbiak nem nácik, egyszerűen nem szabad rájuk ezt a jelzőt használni.
-
törölt tag
Ha a Kuruc szerzői felvállalnák a "pofájukat", már rég börtönben ülnének. Ez a rendszer (sem) tolerálja a szabad véleménnyilvánítást, ha tőlük eltérő véleményt fogalmaz meg valaki, rögtön "gyűlöletbeszédet" és "rasszizmust" kiáltanak.
Egyébként én szeretem a Kurucot olvasni, mert különbözik az összes okádék PC baloldali szennylaptól. De ettől még nem vagyok "neonáci", nem sírom vissza Hitlert és nem karlendítéssel köszönök este a páromnak amikor hazaérek. -
pit stop
addikt
A közgadaságban van a korlátozott racionális döntés elve. Ez pontosan azt mondja ki, hogy racionális döntést nem lehet hozni, ezért csak korlátozottan racionálisat tudsz (mert túl sok a változó). Információszerzésre ugyan ezt rá lehet húzni. Nem hiszem, hogy a teljes sötétség jobb volna, mint a korlátozott információszerzés.
Az a törekvés, hogy csak "jobbos" média legyen, de szerencsére ezt még nem sikerült elérni - és lehet értékelhető középtályon lavírozó cikkeket olvasni. -
válasz
E.Kaufmann #58 üzenetére
Ha senki nem szavazna a "kisebb rosszra" nem gazemberekkel lenne tele a politika.
-
Eastman
addikt
Ez a "a gonzo újságírás" olyan mint a mérsékelten vízálló uv-zöld Nike cipő? Vagy az átdátumozott somlói a benzinkúton?
Abban igazad van, hogy vagy nyolc portált olvas az ember a napi vélt közép-igazság megismeréséhez, vagy egyet sem, és máshol keresi azt. A kurucosat meg senki nem olvassaja, ahogy a vv-huszat sem nézi senki. A nyugodt boldogság egyik titka, ha egyik jobb-bal badarságot sem olvasod amit Shenky-háziak hordanak össze. Ez idő alatt teremts, alkoss valami maradandót a kezeiddel vagy az eszeddel. Építs, ne rombolj! Fúrd fel a polcot a mamának, amit már régóta kér. Szemétdombi mesék? Gonzo újságírás, fszom.
(Havercsaj apja nem értette, hogy a veje miért jár edzőterembe izmozni, és helyette miért nem a négy köbméter tűzifát hasogatja. A saját családjának. Nem gáz, nekiállt a lányával. _Lényegtelen._)
-
-
tuki2200
senior tag
Igen az utolsó ismert tulaja Spéder volt, viszont azóta átment pár off-shore cégen, ami most is a tulaja igy kb kiderithetetlen ki a valódi tulajdonos, nemhiszem h miután Spéder mindent felmszamolt kényszerből pont ezt megtarthatta volna, rég túladott rajta az új tulaj meg a politikai viszonyokat ismerve rejtőzködik nehogy einstandoljak ezt is vagy mar rég kormány kezén van...
-
tuki2200
senior tag
En szép sorban szoktam index,444,MNO,Origo,alfahir,pesti srácok,portfolió igy kb az érme mindkét oldaláról kapok információt és eltudom dönteni mi van.. 444-et divat lett bántani pedig a gonzo újságírás kitűnő példája, néha az egészen vérlázító dolgokon is joizueket lehet nevetni a stílus miatt, és a relatíve szabad komment szekció is oltja egyből az írókat ha tevesztenek vagy ferditenek felhívják ra a figyelmet. A kuruc info alapjába véve hasznos oldal lenne de nekem hányingerem van a stilusatol hogy embereket csak féreg, patkány, gázkamra töltelék stb címkével említ meg minden közéleti szereplőt zsidóz..igaz nem olvastam mar 1,5-2 éve lehet moderaltak magukat
-
dabadab
titán
válasz
#92888064 #57 üzenetére
"index elvileg simicskáé lett"
Az Index nagyon régóta Spéderé, aki udvari ember volt nem olyan régenig, de fontosabb volt neki, hogy legyenek olvasói, mint az, hogy a Fidesznek adjon pártlapot.
"444 ránézésre az utóbbi irányt követi"
A 444-et azok az újságírók alapították, akiknek elegük lett abból, hogy azért az Indexnél voltak olyan sztorik, amiket nem lehetett megírni, mert a tulajdonos üzleti érdekeit sértették volna, inkább csináltak egy saját portált, ahol megírhatják. Egyékbént elég jól láthatóan a liberális-balos-zöld vonalon mozognak ideológiailag.
"kurucz-ot valamiért a jobbikhoz kötöttem"
Konkrétan a Jobbik (nyilvánosan fel nem vállalt) pártlapja volt, valószínűleg Novák Előd (volt) a főnök benne - de ő bebukta a belső harcokat és kiesett a pártból.
Van még MNO meg HírTV, ami a Simicskáé, állampárti vonalon meg a Magyar Idők és a 888.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
#92888064 #57 üzenetére
Index Simicskáé?
wut? CEMP csoport, nekem teljesen elmegy, csak kár hogy sok a fasz cím. (ld mai előbbi hszban)
Kurucon az a probléma hogy nagyon nem tárgyilagos, és ez zavar. Mármint a stílus. Jó ha 2x kattintok rá 5 évben.
RTL meg azóta lett ilyen hogy rászabták az adót a TV2 ellenében. Azóta már nem csak a salakszentmotorosi tyúklopás a téma.
-
törölt tag
régóta meg akartam kérdezni, hogy melyik portál melyik "oldal"hoz tartozik.
origo nem kérdés.
index elvileg simicskáé lett, és ugye öri-hari van most az ötödik iktor királyunkkal.
444 ránézésre az utóbbi irányt követi, de a baloldalt is fikázza héba-hóba.
kurucz-ot valamiért a jobbikhoz kötöttem régebben (talán a rejtett erőforrás bűnözés menüpont miatt), de ezt főleg tesóm olvasta. azért nem erőltettem a kurucz-ot, mert tesó teljesen megkergült tőle. elköltözött németországba, és kb egy éve már az apokalipszist vázolta fel. vásárolt mindenfajta íjat (számszeríj/raptor, csigás, nyílpisztoly), mert jönnek kecskebúbolók meg a mittudjamén milyen népek, és majd ő megvédi magátkicsit túltolta...
ezen kívül mik vannak még, és kihez tartoznak?
próbálok én is mindegyik oldalról olvasgatni, és azt a katyvaszt átlagolni.
tv-t az első szériás valóságsokk óta nem nézek, így valahonnan azért kéne informálódni. -
bambano
titán
egyrészt egyáltalán nem tudsz tájékozódni a világ dolgairól, akárhogy erőlködsz, mert csak azt tudod elolvasni, amit megírtak.
másrészt például a magyar média gyakorlatilag egyoldalú lett. a két nagy portál jobbos tulajdonban van, a rádiók, a tv-k dettó. látszólag az rtlklub kivétel lehetne, de az is szoros pórázon van pénzügyi módszerekkel.tehát ma már tájékozatlannak lenni nem bűn, hanem objektív tény. aki meg elolvassa ezt a sok szutykot, az is csak hiszi, hogy tájékozott, de nem az.
-
raskolnikoff
őstag
Nah, mai első gyöngyszem.
Index címlap:
A Samsung rájött, miért gyulladt ki a Galaxy Note 7
Összefoglaló: Életveszélyes volt a piacról kivont csúcstelefonjuk, de már tudják az okát.Kattintás után cím: "Ezért gyulladt ki a Samsung Note 7"
Cikk lényeg: A Reutersnek nyilatkozó informátor szerint a Samsung reprodukálni tudta a tűzesetet, de nem fedezték föl, hogy hardver- vagy szoftverhiba okozza-e.gg
-
pit stop
addikt
Nyilván nem Neki kell megváltoztatni az országot, de legalább ne azt támogassa, hogy maradjon ugyan olyan rossz az irány
Ha minden kitelepült csak egyre szavazna (utópia), ami valami új és csak nyugati színvonal a célja, már azzal meglenne parlamenti küszöb.
A lényeg, hogy ne támogassa már ami elől elment -
totron
addikt
válasz
#51736960 #12 üzenetére
Az SG-nél kevés pocsékabb van pedig, tipikus butabulvár nyelvezet és szerkezet (1 bekezdésnyi anyagot ismételnek nyújtanak 5 hosszúságúra). Viszont a fórumkommentek meglepő kontrasztban állnak sokszor a cikkek színvonalával.
Szerk.: van létjogosultsága a kurucznak is, csak lehetne kevésbé elfogult (értsd: felesleges elharapódzott ugatósba átmenni cikkírás közben).
-
Dilikutya
félisten
Origo főoldal, Portik Tamás meg Kisbandi. A tökömet se érdeklik. Nagyvilág: Levágott fejeket találtak egy sportautó tetején Mexikóban. Ha Magyarországon ilyen történik, Mexikóban is olvassák? Inkább olvasom, hogy új galaxist találtak, meg új nyílméregbékafajt Brazíliában.
-
-
pit stop
addikt
Aki napi, vagy heti szinten nem tájékozódik világ dolgairól, azt nem tudom megérteni - és valamilyen szinten el is ítélem.
Közben ugyanis rengetegen kerülnek ki közülük, akik szidják az országot, meg kivándorolnak; de közben heti 5 percet nem szán rá, hogy kinyissa a szemét - vagy ha lehetne akkor 4 évente nem próbál változtatni, hátha jobb lesz. -
MineFox54
őstag
MTI esetleg. Eléggé ömlesztett, és regelni kell hozzá, de szerintem az hiteles.
-
Medocsabi
addikt
Nap mint nap találkozom ezzel az említett amatőrizmussal...
A Zinedxről tájékozott idióták sajnos nagyon sokan vannak,és mind naprakésznek,tájékozottnak tartja magát.A legrosszabb,hogy megingathatatlanok abbéli hitükben,hogy mindent tudnak. -
bambano
titán
például simán lezsírozták, hogy a két országos kereskedelmi rádió frekvenciából az egyik erre, a másik arra.
például régen nem voltak fizetett hazudozó blogolók.a poszthoz:
egy normális világban egy ilyen cikkért simán laposra verték volna az újságírót. terjed a pocsék helyesírás, mostanában már értelemzavaró vagy állítás-megfordító szinten is. -
dabadab
titán
Mert mi lett ovlna az MSZP kezében?... Volt nekik a Népszabó meg a Népszava, kb. A közmédiát azt mindig is lenyúlta az aktuális kormány, de mondjuk a mérték tekintetében a mostaniak azért ebben is csúcstartóak.
A legnagyobb elérésű rádiók meg TV-k meg nem pártkézben voltak. -
Az megvan, hogy Trump szanaszét oltotta a sajtótájékoztatóján a CNN-t?
-
deicide
veterán
A felsoroltakon kívül engem a pongyola megfogalmazás irritál nagyon.
Halálos vonatgázolás Berettyóújfaluban. Vajon mi borzalmas dolog gázolta halálra a vonatot?
Persze, értem mit akar közölni az író és azt sem írhatja, hogy embergázolás, de írhatná azt is, hogy "Gázolt a vonat Berettyóújfalunál". Temérdek ilyen van. -
cami][us
senior tag
A BBC mióta hiteles? FAKE NEWS!
Ugyanúgy a mindenkori szerkesztő érdekét szolgálja mint a többi. Én vagyok olyan perverz, hogy kb. hetente végigbogarászom a szélsőjobbtól a libertarista sajtóig minden marhaságot. -
Ez most nem illuminati, félre ne értsd.
Nem tudom emlékszel-e arra, amikor a hirtv indult, akkor fidesztévének is hívták, mivel az volt kb az egyetlen, ami szembement a többivel. Kb akkor indult el a másik oldal TV-s médiája. A retek meg a tv2 az egyértelműen egy oldalon van. Nem egy kézben, de egy oldalon. És ugye utóbbi próbálja majmolni az előzőt, bár ez elég ciki már úgy is, hogy a nevében benne van, hogy örök másodikok.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
#51736960 #12 üzenetére
Nem vágom, minek neked ölős, erőszakolós, lopós hír. Sajnos még kiválogatva is túl sok van belőle a mainstream médiában, az egész erre van kihegyezve. Ez mindegyikben közös. Meg valakit mindig utálni kell, meg vájkálni a dolgaiban. Hogy ki az a valaki, az attól függ, bal- vagy jobboldali médiáról van-e szó. Én már csak IT, technika, mozi, zene és tudományos (állatvilág, csillagászat) híreket olvasok.
-
Régen se volt jobb a helyzet, akkor csak a másik oldalnak volt saját médiája, az ő kezükbe volt minden. Néhány éve persze ez most megváltozott. Talán a kurucinfo volt az első ilyen. Na, hát az olyan is, s ami különösen vicces, hogy kuruclogikával nézve a site-ot labancok üzemeltetik.
-
raskolnikoff
őstag
A BBC-vel arra céloztam hogy nem az angolommal van a gond, hanem hogy magyart keresek, magyar kontenttel.
Egyébként szinte tényleg csak nyelvgyakorláshoz használom, ahhoz jó. Bár régebben az is jobb volt.
Amit írsz a Lokálról: őszinte címeknek tűnnek. Nekem nincs ezzel bajom.
-
tomazin
veterán
Azért látszik, hogy a jelenlegi kormány dolgozik, és a legnagyobb tömegeket elérő "hírforrásokat" már megszerezték maguknak. Legutóbbi ilyen amivel szembesültem a Metro nevű újság, amit addig ha nagyon nem volt mi, akkor el tudtad olvasni, újságkinézete volt (ötletem sincs, hogy kihez, mihez tartozott, biztos ott is volt szépítve, ferdítve minden). Helyette most van a lokál nevű csoda. Gyönyörűen jelzik, hogy mivel kell a népnek foglalkozni: Béla bácsi pénzeli a gázoló gyilkos nőt. Horváth G. nem veszi be a gyógyszereit. Ilyesmi van a címlapon. Az újságot végiglapozva a blikk egy komoly tudományos igényességű szaklap.
Mellesleg írtad, hogy BBC (lusta vagyok visszanézni melyik külföldi portál volt) hiteleske. Szerintem az sem jobb a deákné vásznánál, csak ott nem a mi vezírünk által jóváhagyott hírek vannak, hanem más vezír által jóváhagyottak.
-
elithun
őstag
válasz
raskolnikoff #13 üzenetére
Uhh szép elírás.
Kikísérem magam.
Az Info Rádió jó lehet, de sajnos nem szokásom hallgatni. Majd, ha autót vettem utána. Köszi az ötletet.
-
raskolnikoff
őstag
Tisztában vagyok vele hogy ez nem így volt, de azért beláthatod hogy nagyon felhígult a színvonal, meg a hírek tálalása. A hír címe sokszor köszönő viszonyban sincs a tartalommal. Csak arról szólnak a hírek hogy kattints rá, ezen kívül minden másodlagos.
#6 - #7: politikai dolgok amúgy is kikerülhetetlenek. Viszont itt is lásd a Trumpos cikket. Valamit bejelent a cím, mire elolvasod, tökre mást akar mondani a cikk. Nem sokszor de azért érdekel a politika, de így megint csak áldozatnak érzem magam.
#8: a módszerben rejlik a titok. Nem kell elolvasni, megérteni, hanem elég csak elolvasni egy 3 szavas címet, meg esetleg belenézni a cikkbe; ha van olyan szó amit az emberek agya 5 mp alatt kihalászik, már érti is mit akar mondani a cikk.
#10: bátran ajánlom az inforádiót. az adást. abban nem fogsz csalódni.
Egyébként bocs ez most kihagyhatatlan: "nincs egy portál, ahol csak elírják, hogy mik történnek a világban" => 444 -
törölt tag
Igen, az itcafé-val nekem is fenntartásaim vannak, egyre kevesebbet kattintok oda. Ma reggel például láttam a "letartóztatták a samsung elnökét" című hírt, direkt nem nyitottam meg, jó eséllyel clickbait lesz, gondoltam. Úgy voltam vele, ha igaz, akkor lehozzák más oldalon is, akkor majd elolvasom.
A topik indítónak leírom, én mit olvasok, hátha segít:
Fő hírforrás: Index. A napi hírekről itt lehet a legjobban értesülni. Celeb rovat kerülendő, clickbait szagú cikkek szintén. Blogok között vannak érdekesek. "Mindeközben" rovat kerülendő, sok a clickbait.
Tech: Prohardver (hála az új szervernek, végre meg mint a villám), HWSW, esetleg SG.hu. ITcafé-t én személy szerint kerülöm. HVG elég jó bár nagyon balos. 444 felejtős.
Kuruc-ot is szeretem, jó ellenpontja a fentebb felsorolt sok balos oldalnak, illetve sok bűnűgyi hír ott jelenik meg először, a polkorrekt oldalaknak több napjába is beletelik mire rászánjáj magukat, hogy egy késelős, öregezős, erőszakolós vagy lopós hírről írjanak (ha egyáltalán).Mint ahogy előttem is leírták, független híroldal nincs, ezért többfélét, és kritikával kell olvasni, sajnos.
-
Olvasni kell mindent. Kurucot meg indexet, 444-t meg 888-at is, aztán átlagolni, így létrejön a 666, amivel arra a következtetésre jutsz, hogy az AntikrisztusTV a leghitelesebb forrás.
-
elithun
őstag
Én is sokszor azt hiányolom, hogy nincs egy portál, ahol csak elírják, hogy mik történnek a világban, és az olvasóra bízzák, hogy miképp vélekedik róla. Néha olyan nehéz szűrni már, hogy igazából mi az az elemi dolog, ami csak megtörtént, és mi az, amit csak hangulatkeltésként tettek hozzá a történésekhez.
Az általad említett dolgok miatt tervezek viszont leszokni az IT Caféról, mert egyre sűrűbben vannak már szerintem felesleges cikkek.
-
Stanlee
őstag
Sose letezett olya, hogy "hiteles" vagy "objektiv" hirforras. Amig nyomtatott sajto volt, addig tudta az ember, hogy ha x ujsagot veszi, akkor jobboldali, ha y-t, akkor baloldali beallitottsagu tartalommal fog talalkozni. Sajat szaja izlese szerint eldonthette, hogy mit akar olvasni es azt rendelte meg maganak. Az online forrasok azert jok, mert gyorsan at lehet futni oket, ha nincs preferenciaja az embernek, akkor olvas tobb sitot, es levonja maganak a kovetkezteteseket.
En pl. probalom minimalizalni a napi politikai hirek olvasasat es helyette inkabb blogposztokat olvasok, de ott is megprobalok temaspecifikusan valogatni. Hiradot mar nem nezek jo ideje, pedig volt idoszak, amikor a napi rutinhoz tartozott, hogy fel nyolckor megnezzem, mi torten, igaz a hirstruktura is teljesen mas volt.
Ami engem nagyon meglep, az az, hogy az indexen a blog.hu-bol jovo ajanlasok kozul erzesre tobbet olvasok, mint a normal cikkek kozul. Nekem az ilyenfajta forrasok a nemet nyelvterulet hiroldalairol hianyoznak. Ott meg mindig az a megszokott, hogy van a hirportal, fizetett szerzo aki ir valami temarol olyan hangvetelben, ami ott elvart es kesz.
-
joey04
titán
Nem olvasok hírportálokat. emiatt néha a világ nagy eseményeiről lemaradok, de ismerőseim, kollégáim szóba szokták hozni és ha valóban történt valami, akkor utána olvasok. vagyis hazudok. át szoktam pörgetni, de egyszerűen immunis vagyok az álatlad is felhozott címekre, átsiklok felettük és inkább a blogos tartalmak között válogatok. meg nagyon hétköznapi dologról a logout-on olvasok amikor véleményezi az adott hírt/szituációt valaki. Politikai hírek abszolút nem érdekelnek, a sározás, lemondások, bejelentések, hazugságok hidegen hagynak, volt egy oldal amelyikhez húztam, csalódtam, nekem ennyi volt a politika. Adóváltozások meg a többi sem érdekel, nem azért mert olyan nagyon jól megy, hanem mert nem vagyok vállalkozó, alkalmazottként meg úgyis meglátom a fizetésemen, hogy az éppen bevezetett kedvezmény hatására (ellenére) mennyivel lett kevesebb a fizum... Elkerülni úgy sem tudom, akkor minek olvassak róla előre hónapokkal? Időjárással és forgalmi infókkal kapcsolatban jelez a telefonom ha olyan van ami érdekel. TV-re áttérve, vagyis az ottani híradóra. Másodállásban kolléganő tableten egész este az RTL-t nézte és hát a műsor pont olyan, mint 20 éve, híradó, barátok közt, valami limonádé magazinműsor, film, majd "komolyabb hangvételű" magazinműsor. Néha belenéztem, és ezt a trágya tartalmat úristen! ráadásul 10 percenként reklámokkal megszakítva. Hihetetlen, hogy ezt egyesek nézik, az még inkább, hogy tetszik is nekik, az meg félelmetes, hogy ezek alapján alakul ki a világképük és ezek alapján szervezik az életüket. btw maga a TV az jó és kell szerintem, filmezni, sorozatozni nagyon jó, TV előfizetés meg a sport (valamint a család többi tagja) miatt kell, azért a Forma 1-et meg az NFL-t jó 50"-on nézni.
-
potyautas
tag
Úgy gondolod, hogy a múltban hitelesek voltak a hírportálok?
-
raskolnikoff
őstag
Hát, ő, ja. Van néha mikor érdemes, csak rohadt könnyű belefutni a szarba nap mint nap.
(#3): igen. sajnos nem közvetít annyit és arról, ami érdekelne, amúgy tényleg visszafogottak.
Általában véve nem is a tartalomról volna szó, amit hiányolok. Elolvasnék én kisebb fajsúlyú cikkeket is, ha nem debil címeket adnának...
-
Vladi
nagyúr
Sajnos kutyaütő az egész banda. Talán az euronews-t még megnézheted, nem nagyon von le következtetéseket.
-
Eastman
addikt
A címre röviden; igen.
A hírolvasásról is le lehet ám szokni. Üdítően hat.
-
raskolnikoff
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple MacBook
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Energiaital topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged