Új hozzászólás Aktív témák
-
B.i.L
senior tag
Ki gondolja,hogy otthon sajátkezüleg,kell összerakni?Mert Én nem!Nállam a moduláris mobil az összetevök kiválasztását jelképezi,otthoni raktárkészlet nélkül.Viszont az remek elgondolás,hogy össze válogatom,az elemeket az igényekhez.Igy sokkal több felhasználói réteg juthat olyan ezközökhöz,ami megfelel a kor követelményeinek.Lásd:akksi,kijelzö,Lte,Nfc-kinek mikell bele?Választást kínál,és egyedülálló.A bövítés meg gondolom,szintén szervíz.Ami pedíg az összeszerelést illeti,zsebpiszok` biztos nem lessz
Én kifejezetten kedvelem a Motorolát,mert Amerikai,mert megfelel az elvárásaimnak.Ha lessz be nevezek rá,és nem a gyártó mondja meg mi legyen a mobilomba... -
montyx
aktív tag
Aki meg a Lumiák sebességére hivatkozik, nézzen utána, hogy milyen limitációi vannak a fejlesztőknek, hogy a nyüves WP OS normálisan tudom futni. Ezért ilyen nyögvenyelős minden komolyabb alkalmazás megjelenése WPre.
talán a legzártabb, legkorlátozottab telefon OS az összes közül csak azért, hogy ne laggoljon. Több nagy cég is azért nem ad ki hivatalos klienst rá, mert egyszerűen nem tudnák biztosítani a megfelelő, avagy minimum user élményt. -
flesli
tag
Ötletnek nem rossz, de szerintem nem életképes. A PC-vel is az a bajom, hogy mikor úgy érzem, hogy na akkor kellene esetleg egy Proci csere, addigra foglalat váltás volt, ami miatt akkor lehet alaplapot is cserélni, persze akkor már a memóriát is újra kell cserélni, viszont akkor nagyobb táp sem ártana
Itt is ez lenne gond, meg valaki irta, hogy ha idővel jobb kamerát akar akkor csak azt cseréli, vagy esetleg jobb kijelzőt, viszont hogy a teló ezekkel ugyanúgy működjön akkor ramot meg procit is lehet cserélni.
Meg a méretét alaposan megnővelné szerintem.
Annak esetleg lehetne értelme, hogy azt mondod a gyárnak, hogy nekem kell egy s4 z1 akármilyen hardver, de 4,5 el ilyen meg olyan felbontású kijelzővel ezzel a kamera modullal stb, viszont ez meg a gyártási költségeket nővelné meg.
Na mindegy kiváncsian várom, hogy mi lesz belőle, akár jó is lehet -
nLali
őstag
Majd figyeljètek a kommenteket, amikor foglalatot cserél a CPU gyártó.
-
Neck
veterán
Az senkinek nem fáj, hogy így is nagyok a mobilok? Ha minden fő modul és egyéb egység külön kis burkolatot kap, nagy lesz és nehéz. Aki szedett már szét mostani mobilt, és látta mennyire kevés hely van benne így is, az tudja miről beszélek. Ráadásul hűtés szempontjából sem optimális mindent plasztik dobozba zárni...
-
jaszy91
aktív tag
Jó ötlet, remélem sikerül. Aztán ha meg van, lehet gondolkozni rajta hogyan érjék el az IP57/58-at
-
3.Aragorn
addikt
Érdekesen hangzik.
-
Nagyon úgy néz ki, hogy ebből lesz is valami...
Túl erősen nyomják. Ahogy látható értelme is lenne már neki. A személyre szabott gyártás évek óta elérhető lenne, de sajnos nem csinálták meg. Erre példa a Nokia 808. A legütősebb kamera, középszerű kijelzővel.
Ha össze lehetne rakni, nem lenne ilyen necces a kijelzős megjegyzés. -
zdanee
őstag
No, azért erre befizetek. Képletesen és szó szerint is (ha megvalósul).
-
MurdR
veterán
Mondjuk a cikket olvasva az a logikus, hogy ez a jövő...
-
Zeiss Kamera, Blackberry titkosítás és minőség, WebOS fájlkezelés. Ja, és Vaku! Legyen végre kamera a mobil is!
-
dsr
senior tag
Remélem 2014 végénmár egy ilyet foghatok a kezemben
-
Steve1207
veterán
Az ötlet az jó. Az anyagi dolog az mind másodrendű, hisz nagyobb újdonság ez akárhogy is nézzük.
Viszont úgy látom sokan úgy vannak vele, hogy ügyetlenül darabokra esik, meg mindenki majd cserélgeti percről percre a vackokat. Attól, hogy darabokból áll és moduláris az egész, még egy szóval se mondta senki, hogy a vásárló fogja cserélgetni. Lehet berendeled, hogy mivel kéred és úgy kapod meg, vagy egy-két átvevőpont, ahol majd a hozzáértők cserélik. Így pl a "darabokra eső" burkolatotok lehetnek nagyrészt egyben is és nem fogod elszórni.
Majd a végén erre is ráírják, hogy 3 éves kortól, mert fulladást okozhat...(de remélem msm7210a-t is lehet majd választani, ha még maradt készleten
)
-
Quasi_modo
nagyúr
Elsőre jó ötletnek látszik.
Másodikra már nem. -
dsr
senior tag
Na végre
-
Róby
csendes tag
az sem lenne rossz ha a gyártók (google-nokia) összefognának és cserélhető rom lenne a telefonokban.
tudom hogy ez nem fog megtörténni de talán majd a jövőben valamkor...
csak kicserélném a rom modult és máris windows phone fut a telefonon -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Bogyó bá' #23 üzenetére
Lehet, hogy gyors és stabil rendszer, de nekem sose váltaná ki a számítógépet, ellentétben a megfelelő androidos telefonnal. A csúcsmobilokban pedig - bármelyik rendszer fut is rajtuk - mindig van valami, amit elrontanak, ami miatt muszáj sajnos megalkudni; ezt javítaná a Motorola.
-
Róby
csendes tag
VÉGREE!
annyira vártam már hogy legyen belőle valami!
most cseréltem le a lumia 610-emet egy lumia 800-ra mert annak jobb a kamerája meg a kijelzője...
ha ezentúl csak a kamerát és a kijelzőt kellene cserélni mikor fejlesztni akarok végre nem kellene megvenni egy egész telefontez már igazi fejlődés!
-
myckie2
őstag
Motorola (ami mondhatni Google) ötlete és tényleg egy ilyen cég nem tudja, mit csinál és hülyeség az egész, mert itt fórumon a sok mobilgyártó, tervező, fejlesztők, programozók megmondják a tutit.
-
rakloo
aktív tag
Látok benne fantáziát. Ha neten össze lehet állítani,hogy mit szeretnék a telefonba, és azt szállítják le, már egyben, az teljesen oké.
Ezerszer jobban örülnék egy normális kamerának, nagy akkunak, kétmagos procinak, wifi modulnak. Mint hatvan magnak, gigaultrahd kijelzőnek, ujjlenyomatolvasónak, és ilyen (szerintem) fölösleges dolgoknak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem kiforrott, hanem elég erősek lettem a hardverek az optimalizálatlanságok elkendőzésére. Nézz meg egy szerényebb képességű, olcsó androidos telefont: gyenge hardveren gyakorlatilag használhatatlan, önsz*patás olyat venni, miközben pl. a 40 ezer forintba sem kerülő, WP8-at futtató Nokia Lumia 520 mindenféle akadástól mentesen , flottul működik kvázi ugyanazon (vagy még gyengébb) hardveren.
-
Engem mozgat ez a vonal és örülnék, ha megvalósulna. Az meg hogy optimalizáltság meg android stb nagy dolog... Nem hiszem el , hogy a mai világba ezt ne tudnák idővel orvosolni.
A droid is , mint rendszer a 4.0 alatt elég hulladék volt, 4.0 felett meg szerintem teljesen jól kiforrott rendszer. Nálam a 4.3 az s4-en hiba nélkül működik 1x nem fagyott még le. Ja és sebességre is hibátlan! -
alfaromeo33
aktív tag
Szerintem ez így tényleg hülyeség, de az nem lenne rossz ötlet, ha mondjuk a telefobokban lehetne ramot bővíteni illetve a procit cserélni. A többi komponens csereberéje nem hiszem, hogy sokakat megmozgat. Legozás.
A procihoz meg max adják a droidos drivert. -
Kaminski
tag
-Szívem! Nem láttad a kameramodulom?
-lehet, hogy azt porszívoztam föl tegnap...!? -
Hadzsi Gábor
csendes tag
Nem tartom jó ötletnek. Egyrészt valószínűleg egy csúcskategóriás mobilt drágábban lehet majd összerakni, másrészt ha időnként fejleszted többet költesz rá mint ha egybe vennéd, ráadásul ha fejleszted, akkor ez elveszi a keresletet az aktuális csúcsmodelltől.
-
Ja meg telepítheted a drivert, nulla lesz az optimalizáltság, és egyéb finomságok. A droid amúgy sem a stabilitásról híres ezzel csak rontana a helyzeten.
Ez kb megcsinálná a telefonok windows-át. Nulla szintű hw elérés, csak az api-kon keresztül. Aztán majd jöhet ide is a Mantle... -
Nem halva született ötlet! Sokan szvsz csak irigyek, hogy ezután nem lesz egyedi telefon mert mindenki összerakhatja a legjobbat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Igen, ez akkora marhaság, hogy már fáj. A Samsung hetente 2 gagyi androidos mobilt dob piacra, mi lesz itt, ha még mindegyiket hardver szinten is lehet customizálni....
(#9) Narxis: a csúcstelefonokban így is benne van minden - jó pénzért - amit a technika pillanatnyi színvonala megenged. Szerinted egy olcsó / középkategóriás telefont nem tömeggyártani, hanem egyedi igények szerint az mennybe fog fájni a tulajnak? Legalább annyiba, mint ha megvenné a legdrágább szériamodellt. Csak éppen egy közepes vacka lesz, bár egyedi...
-
Sokkal több a buktató mint az előny. Halva született ötlet.
-
rep3at
őstag
Érdekes ötlet..
-
pusszycat
nagyúr
Ja ha behal a kamera csak kipöccintem és rakok bele egy jobbat.
-
Spancho
senior tag
Pár hónapja láttam egy videót ahol össze vissza lehetett fejlesztgetni a mobilt.
De már az is jól hangzik ,hogy mi válogathatjuk össze ,hogy mi legyen benne. -
ucli
senior tag
Végre valamelyik gyártó gondolt erre.
Kiválasztom a legjobbat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Android szakmai topik
- Cyberpunk 2077
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest