Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
#63439360 #312 üzenetére
Az én arcom a helyén van, mindenki a saját tapasztalatából merít, mint ahogy te is. Hál' istennek nem vagyok kolléga, mert hivatalosan nem kell a hobbimmal foglalkozni, viszont fű alatt mellékesben nagyon jó pénzt hoz külföldön a konyhára, csak ne becsüld le a másikat
! Pont hogy te beszélsz hülyeségeket, mivel a technológia fejlődése ellen beszélsz marhaságokat. Neked meggyőződésed, hogy az ssd a mai napig megbízhatatlan, a motorvezérelt, mechanikus hdd meg atombiztos
! Hogy is van ez? A hdd volt mindig is a legnagyobb fogyóeszköz egy számítógépben, vagy tévedek? Arányában a hdd-hez képest mennyi hibásodik meg normál használat mellett (rendszer és programok futtatása, NEM ADATTÁROLÁS!)?
Csak ne becsülj le senkit, látatlanba! Igenis SSD az oprendszernek kell, rengeteg időt spórolsz meg vele, mert gondozásmentes! Amiket leírtál, az folyamatos karbantartást meg időt igényel, örülök, hogy rengeteg szabadidőd van! A kihívás elfogadva! Ma pont szabadnapos vagyok. -
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
#63439360 #295 üzenetére
én meg kb 50-100 SSD-t passzoltam el gépekben vagy csak magában az utolsó 5 év alatt, mégis csak egyetlen egy OCZ AGILITY 3 60 gigás adta meg magát, mert szervizes rendszernek használtam, érted napi szinten bedug, kihúz, ledob stb... volt rossz! Ja meg egy ebayes kínai 120-as volt DOA, ennyi! Másnak meg más a tapasztalata! Ha a géped kinyírja az SSD-ket akkor a tápod a ludas
, vagy csak a rossz karma, vonzástörvény, mert óckodsz tőlük. Mi más lehetne
?
A szervizes tapasztalatod meg... néhány száz, a több millió eladott ssd közül...mittomén, egy százalékos hibásodási arány?
-
BiP
nagyúr
válasz
#63439360 #298 üzenetére
Majd egyszer, talán.
De a jelenben szerintem nem is ez a cél, hogy leváltsuk a HDD-ket, hanem a kettő kombinálásával egy optimális kihasználást valósítsunk meg. SSD a rendszerre és a gyors lemezműveleteket (főleg olvasás) igénylő folyamatokra, HDD meg tárolásra.
Szerintem ez ma megvalósítható megfizethető kereteken belül. Így lehet gyorsítani a gép általános sebességén, (kiiktatni a mai legnagyobb bottleneck-et, a lassú HDD-t), és otthoni felhasználás esetében szerintem egy mai SSD még mindig a kellően biztonságosan használható szinten belül van.És szerintem itt a fórumban a többség ezért mondja, hogy ma (MA) egy SSD erősen ajánlott kategória, mert a rendszerHDD-t lecserélve egy tároló HDD mellé csapva rendszernek bőven gyorsítható a gép sebessége, reakcióideje. Lassú gépbe azért, mert egyszerűen gyorsul tőle a rendszer, (és akkor kiderül,hogy nem is annyira szar proci az a core2, i3, i5, csak a vinyó fogta vissza)
gyors gépbe meg azért, mert nem fogja vissza a HDD a sok tekeréssel.
Nem feltétlenül a vinyó helyett, szerintem inkább mellé.Én anno i5-2500k mellé vettem meg az első SSD-met, a legjobb döntés volt. Többet gyorsult tőle a gép, mint a Core2Quadról való proci/platformváltás összességében.
És bármennyire is sebességhajhászás, egy m.2 ssd sebességtöbbletét is meg lehet érezni a SATA3 után.
(Igaz, erre már nincs racionális indok, de hát a hobbi már csak ilyen)
-
BiP
nagyúr
válasz
#63439360 #295 üzenetére
Én elhiszem, hogy neked nem jött be az SSD, és sok hibás darabbal találkoztál. (én speciel magánemberként kb. 12/0 aránynál tartok, ismerősi körömben is szerencsések vannak, akinek tudom, hogy SSD-je van, nem panaszkodtak még sem a tempóra, sem meghibásodásra.)
Csak a stílus nem tetszik, hogy aki nem futott rá ilyen hibákra, és tetszik neki az SSD koncepciója, és be is jött neki a gyakorlatban, azt egyből marketingmajmoló, fogyasztói társadalom által megvezetett majmoknak titulálod. Ezen lépjünk túl, felnőtt emberek vagyunk.
És azzal a hozzáállással is szimpatizálok, hogy akinek van ideje, képessége, tudása, türelme, az megelégedhet egy jól optimalizált, régebbi géppel. Ez szimpatikus. (kis szakértelemmel tényleg használhatóvá lehet varázsolni egy régebbi, szar windows-zal megterhelt gépet)
De megbélyegezni azt, aki erre nem fordít időt/energiát, és inkább vesz olyat, ami jobban kielégíti az igényeit, na, az nem kóser. -
Depression
veterán
válasz
#63439360 #287 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy te milyen gépet optimalizáltál magadnak otthon.
De ha ilyen nagy a tudásod, szívesen megfizetnélek érte. Van a környezetemben 2 olyan gép is, amire azt kellett, hogy mondjam, ideje váltani.
De van az a gyanúm, hogy te az igényeket vinnéd lejjebb( youtube hd helyett legyen elég a 480p, illetve minek 2 facebook jàték egyszerre), semmint a gép tudását fel.
A személyeskedést meg jobb lenne, ha kerülnéd. -
fanti
addikt
válasz
#63439360 #259 üzenetére
"Viszont a fejlesztési iránya nem tetszik.
A mindenek feletti SSD sebesség hajhászás privilégiuma furcsa jelenségeket hoz: A leggyorsabb konzum SSD-ket már javasolt hűteni (hűtik is újabban..).
Szerintem, ez mellékvágány."Na látod, ezzel aztán maximálisan egyet kell értenem!
Csakugyan ez a sebesség mindenek felett elmélet igen károsan hat az SSD fejlesztésre. Csak a sebesség, a mindenható sebesség.....őrült tempó, de a stabilitás és az adatbiztonság már másodlagos, vagy éppen sokadlagos szemponttá avanzsál.
Ez még egyszer vissza fog köszönni, igen keservesen. -
fanti
addikt
válasz
#63439360 #249 üzenetére
Nem értek egyet.
Én használok olyan SSD-t is, ami jövő tavasszal lesz hat éves! Ráadásul egy Kingston SSDNow 100-as, a síma, nem a pluszos. Igaz, hogy 50% körüli a kondíciója, és kb. 4-5 fw kijött hozzá, amiket rendre fölraktam, de a mai napig megy szépen.
Másik SSD-m egy OCZ Agility 3, ami az SSD topik szerint az előzőleg említett Kingstonnal együtt a NEM AJÁNLOTT kategória, igaz ez csak 4 éves, de szépen üzemel.
Azután van Kingston SVP200-as, hibátlan, bő három éves, van Samsung 850 és 750 EVO is, és ADATA SP-920 is a notiban.Soha semmiféle problémám nem volt egyikkel sem, mindegyiken a legfrissebb fw van fönt, szépen dolgoznak egy Z77-es lapban az ADATA-t kivéve, ami notiban üzemel.
Vigyázok rájuk, nem tempelek, nem virtuálmemóriázok, nem böngészőkesselek, nem töredezettségmentesítek, nem torrentezek SSD-re, csak rendszert futtatok és programokat, úgyhogy zömében csak olvasás megy, kevés írással, mondjuk évente 3 TB-ot írok SSD-n ként.
Szerintem nagyon fontos szerepük van az SSD meghajtóknak, a mai átlag gépeken iszonyat nagyot lök sebességben egy olcsó alap SSD egy gyors HDD-hez képest is.
Menteni? Azt mindig kell. SSD-röl és HDD-röl egyaránt KÖTELEZŐ a dupla példányos mentés a pótolhatatlan dolgainkról. -
Robert07
aktív tag
Single és Dual channel DDR3 között sincs túl nagy különbség, tehát a DDR4-nek főleg akkor van értelme, ha valaki használná az integrált VGA-t, mert ott viszont sokat számít. A másik előnze pedig a fogyasztás, de az meg csak a notiknál fontos, mert annyira nem jelentős, hogy a villanyszámlán észre lehessen venni.
-
törölt tag
A valós alkalmazásokkal végzett tesztek valós képet mutatnak. Márpedig azok mind azt mutatják, hogy dVGA mellett játékokban kb lényegtelen a memória sebessége. [link] Nincs szinte sehol sem egyértelmű előnye a gyorsabb RAM-nak. A lényeg továbbra is alapvetően az, hogy legyen belőle elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest