- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Nem csakazertis, de azt szoktam meg es nem lattam okat annak, hogy valtsak barmire. Ezt ismerem, lattam a kezdetekben, nagyjabol kovettem, hogy mit rendeztek at benne es milyen problema megoldasat remeltek tole, ertem a filozofiajukat meg kellokeppen nagy es stabil kozosseg van mogotte. Na meg nem szokasom installalni, van olyan rendszerem, amit 10+ eve telepitettem, azota koltozott hw-rol hw-re, update-eltem verziorol verziora.
Mondjuk az nem remlik, hogy X-szel barmi bajom lett volna: annak idejen az S3 ment siman vesa driverrel, a G400-hoz kivalo nyilt forrasu driver volt, aztan amikor mar ebben a szazadban NV-re valtottam, addigra mar rendbeszedtek a zart driveruket, meg mostanra az ATI zart drivere is hasznalhato a kurrens kartyaknal. Igazabol ami bajom volt a kezdetekben, az az, hogy a 486-osom 4 MB RAM-jat egyaltalan nem mertem X-szel terhelni, mindent szoveges konzolbol inteztem
-
dabadab
titán
válasz
pakriksz #328 üzenetére
"Ennyi erővel akkor az összes installer nevezhető csomagkezelőnek"
Az installer tulajdonképpen csak egy kis wrapper, de a lelke mélyén az is a Windows Installerrel tárgyalja le a dolgokat, szóval amit installshieldes vagy nsis-es installerrel pakolsz fel, arról is ugyanúgy tud a rendszer, mintha .msi-ből telepítetted volna.
-
dabadab
titán
válasz
Namelesske #238 üzenetére
Jo, oke, de ez tok apro dolog, egyszeri user ugyis valami GUI-ban kattintgat, a tobbiek meg fel perc alatt legugliznak egy rpm/dpkg cheatsheetet.
Igazabol en a magam korlatozott tapasztalata (15+ ev Debian meg idonket elszortan talalkoztam Ubuntuval, Fedoraval meg CentOS-szel) alapjan igazan nem latok lenyegi kulonbseget a nagy disztrok kozott. -
dabadab
titán
válasz
Namelesske #235 üzenetére
"Az Ubuntu Debian alapú a Fedora meg Redhatos asszem. Ez már sok mindent elmond, a telepíthető csomagokról a csomagkezelőről és magáról a rendszerről szerintem."
Es mi ez a sokminden? Mert nekem kb. annyit mond, hogy az egyiknek a melyen rpm, a masiknak meg dpkg van (illetve egy kicsit feljebb yum meg apt), de ez a kb. tokmindegy kategoria.
-
dabadab
titán
"Parancssorból drivert kicsomagolni majd ugyanitt felerőltetni pláne atinál... mennyei érzés egy mezei usernak..."
Ha ATI drivert parancssorból raksz fel, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, kb mint a klasszikus viccben:
- Képzeld, kipróbáltam a WC kefét!
- És milyen?
- Hát, a papír jobb volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest