Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

válasz CPT.Pirk #435 üzenetére

Mindegyiket próbáltam. Nem azzal van a gond, hogy nem működnek, hanem, hogy a szöveges alapokat (infók, különböző szövegek) egy ritka ronda betűtípussal jelennek meg, valamint a radio buttonok elcsúsznak, windows 3.1 kiadásra emlékeztetőek :)

• Pano

addikt

válasz CPT.Pirk #433 üzenetére

Oldalt nem tudok, nem is a weboldal a lényeg :D Csak ott tudtam volna szemléltetni, hogy mire gondolok, mit tesz a jar fileokkal. Mert ugyan az csinálja a chat.hu keretrendszerével is :)

• Pano

addikt

válasz CPT.Pirk #431 üzenetére

Kipróbálom, már töltöm, megnézem :)
    Csak sajnos ez még a java gondot nem oldja meg... Csak mondok egy példát, nézzétek meg a chat.hu chatet windows alatt, majd linux alatt. Utóbbi alatt, valami hihetetlen ocsmány :S S ezt műveli a jarokkal is.

• Pano

addikt

válasz CPT.Pirk #425 üzenetére

A zárt driverek használhatatlanná tették a linuxot, minden akadt vele. A letöltött hivatalos driverrel úgy szintén, az amd honlapjáról. Egyedül az alappal meg úgy-ahogy, amit telepítéskor alkalmaz, de azzal sem az igazi, de legalább elviselhető.

Próbáltam pl fedorát, suse linuxot is. Mindkettő esetében az volt a probléma, hogy képtelen voltam netet csiholni, egyszerűen nem látták a háló kártyámat :(. A fedora esetében az volt az érdekes, hogy amíg live cd-ről látta, telepítés után már nem.

• Pano

addikt

Sziasztok!

Én már rég átváltottam volna csak linuxra (használom is néha-néha), viszont van pár dolog ami miatt nem megy. Azok a következők:
    - AMD vidi karim támogatottsága egyszerűen katasztrófa (HD4250), nem bírtam idegekkel már. Több hétig próbáltam, fórumozgattam ezerrel, de mindig akadt valami gond vele, akármilyen megoldást csináltam, minden disztró esetében.
    - A java elég érdekes. Az hagyján, hogy az is elég küzdelmes, mire az ember rendesen belövi, de mivel sok futtatható jar progim van, amit használnom kell, sírva tudnék fakadni, hogy csak terminálból tudom mindig elindítani őket. Ezt még valahogy meg tudnám szokni, de az adott program olyan ritka rondán jelenik meg, hogy nem tud nem zavarni. A gombok, a fontokról és a szövegről nem is beszélve.
    - Van sok jó msn alternatíva, de mindegyiknek van valami kínja, amit nem mindig én, hanem a beszélgető partnereim érzékelnek.

Ezek és még egyéb bosszantó apróságok miatt engem inkább akadályoz a munkában, mint segít a Linux. Ami végett rettentő szomorú vagyok, mert szívesen használnám, de így képtelenség, mert tényleg minden megtalálható rajta szinte, ami kellhet, ingyen, legálisan, stabilan, adatvesztés -és vírus aggodalom nélkül.
    Ettől függetlenül sok helyre -inkább laptopokra, netbookokra- ajánlottam illetve tettem fel valamelyik disztrót (linux Mint, többségében ubuntu vagy lubuntu) és megelégedéssel használják a delikvensek és azóta nem hívnak hetenként, hogy vírust kell irtani, vagy "megint lassú ez a szar" :D

Mindet összevetve, engem a legjobban az általános mentalitás bosszant. Nem kívánok senkit megsérteni, vagy pálcát törni felette -lévén, hogy nekem is van hova fejlődnöm e téren-, de kicsit unalmas, hogy ha valami hiba van, nem működik megfelelően, akkor 95%-ban sose a linux a hibás, megy a másra mutogatás (gyártók, fejlesztők, stb stb). Nem cáfolni kívánom, hogy nem így van, de ettől nem oldódik meg a probléma, akárhogy is nézzük és nem leszünk elégedettebbek. Az embereket marhára nem érdeklik ezek, azt akarják, hogy valami működjön. Senkit nem érdekel pl, hogy azért van áramkimaradás, mert a Józsi a 6822-es elosztónál elvágott egy áramkört, vagy rosszat tett be és hülye, nem jó szakember.
    A fenti elvárásaim, amiknek megfelelő működését kívánom meg aligha nevezhető marha nagy dolognak.

S ez sose fog megoldódni, amíg ilyen a világ, mert a linux nem hoz annyi pénzt, érdekeltséget senkinek, nincs mögötte olyan tőke amiből támogatás szerezhető (szponzorálás, lobbizás stb stb), így a gyártói támogatások elmaradnak és akadályozni fogják a opersource fejlesztéseket. Tehát, igazi alternatíva széles körben szerintem sose lesz belőle. Csak két rétegnek: A nagyon kezdőnek, akinek csak arra kell a gép, hogy egy böngészőt nyisson és filmet nézzen, zenét hallgasson, vagy szakembernek (illetve a közelében járó hobbistának).

Engem rendkívül elszomorít az egész Linux helyzet, mert vágyom rá, de nem kaphatom meg sose igazán, mert mindig van valami és nem tudok egy helyen kezelni mindent (hopp, most át kell váltanom windowsra. Aztán vissza linux, mert a következő művelet meg ott jobb).

Más...

Eddig, amikor hébe-hóba linuxoztam, 10.04 LTS ubit használtam, az működött eddig a legelfogadhatóbban. Hallottam, hogy jön áprilisban az új LTS, szóval most már erre a kis lehetőségre is kereszthet vethetek, mert abba már unity lesz, ami ezzel a kártya támogatással olyan teljesítmény romlás lesz, hogy a hajam tépném csak tőle.
    Bocsi, hogy ilyen sokat sírtam, de hát e téren előtör belőlem a gyerek, hogy vágyom valamire, amit nem tudok megkapni :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés