- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Én már rég átváltottam volna csak linuxra (használom is néha-néha), viszont van pár dolog ami miatt nem megy. Azok a következők:
- AMD vidi karim támogatottsága egyszerűen katasztrófa (HD4250), nem bírtam idegekkel már. Több hétig próbáltam, fórumozgattam ezerrel, de mindig akadt valami gond vele, akármilyen megoldást csináltam, minden disztró esetében.
- A java elég érdekes. Az hagyján, hogy az is elég küzdelmes, mire az ember rendesen belövi, de mivel sok futtatható jar progim van, amit használnom kell, sírva tudnék fakadni, hogy csak terminálból tudom mindig elindítani őket. Ezt még valahogy meg tudnám szokni, de az adott program olyan ritka rondán jelenik meg, hogy nem tud nem zavarni. A gombok, a fontokról és a szövegről nem is beszélve.
- Van sok jó msn alternatíva, de mindegyiknek van valami kínja, amit nem mindig én, hanem a beszélgető partnereim érzékelnek.Ezek és még egyéb bosszantó apróságok miatt engem inkább akadályoz a munkában, mint segít a Linux. Ami végett rettentő szomorú vagyok, mert szívesen használnám, de így képtelenség, mert tényleg minden megtalálható rajta szinte, ami kellhet, ingyen, legálisan, stabilan, adatvesztés -és vírus aggodalom nélkül.
Ettől függetlenül sok helyre -inkább laptopokra, netbookokra- ajánlottam illetve tettem fel valamelyik disztrót (linux Mint, többségében ubuntu vagy lubuntu) és megelégedéssel használják a delikvensek és azóta nem hívnak hetenként, hogy vírust kell irtani, vagy "megint lassú ez a szar"Mindet összevetve, engem a legjobban az általános mentalitás bosszant. Nem kívánok senkit megsérteni, vagy pálcát törni felette -lévén, hogy nekem is van hova fejlődnöm e téren-, de kicsit unalmas, hogy ha valami hiba van, nem működik megfelelően, akkor 95%-ban sose a linux a hibás, megy a másra mutogatás (gyártók, fejlesztők, stb stb). Nem cáfolni kívánom, hogy nem így van, de ettől nem oldódik meg a probléma, akárhogy is nézzük és nem leszünk elégedettebbek. Az embereket marhára nem érdeklik ezek, azt akarják, hogy valami működjön. Senkit nem érdekel pl, hogy azért van áramkimaradás, mert a Józsi a 6822-es elosztónál elvágott egy áramkört, vagy rosszat tett be és hülye, nem jó szakember.
A fenti elvárásaim, amiknek megfelelő működését kívánom meg aligha nevezhető marha nagy dolognak.S ez sose fog megoldódni, amíg ilyen a világ, mert a linux nem hoz annyi pénzt, érdekeltséget senkinek, nincs mögötte olyan tőke amiből támogatás szerezhető (szponzorálás, lobbizás stb stb), így a gyártói támogatások elmaradnak és akadályozni fogják a opersource fejlesztéseket. Tehát, igazi alternatíva széles körben szerintem sose lesz belőle. Csak két rétegnek: A nagyon kezdőnek, akinek csak arra kell a gép, hogy egy böngészőt nyisson és filmet nézzen, zenét hallgasson, vagy szakembernek (illetve a közelében járó hobbistának).
Engem rendkívül elszomorít az egész Linux helyzet, mert vágyom rá, de nem kaphatom meg sose igazán, mert mindig van valami és nem tudok egy helyen kezelni mindent (hopp, most át kell váltanom windowsra. Aztán vissza linux, mert a következő művelet meg ott jobb).
Más...
Eddig, amikor hébe-hóba linuxoztam, 10.04 LTS ubit használtam, az működött eddig a legelfogadhatóbban. Hallottam, hogy jön áprilisban az új LTS, szóval most már erre a kis lehetőségre is kereszthet vethetek, mert abba már unity lesz, ami ezzel a kártya támogatással olyan teljesítmény romlás lesz, hogy a hajam tépném csak tőle.
Bocsi, hogy ilyen sokat sírtam, de hát e téren előtör belőlem a gyerek, hogy vágyom valamire, amit nem tudok megkapni
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Lexus, Toyota topik
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macska topik
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- !Akció! Klipsch R-120SW Sub / Mélynyomó
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- AKCIÓ!!! Új SONOS ACE - Dolby Atmos vezetéknélküli fejhallgató, dupla BT, Sonos rendszer nélkül is m
- ÚJ iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium (1 év Apple Care+)
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest