- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
"hardveres változtatás miatt újratelepítés "kell"... ez megint olyan, hogy ha annyira stabil meg jó volt miért telepítetted újra"
1 év alatt mindenféle vackot feltelepítek, sokszor próbálgatok programokat,és fennmaradnak, ezer féle szemét. Általában nem érdekelnek, ramból foglalnak picit ha hattérbe fut vagy merevlemezen. Egy hardveres csere általában jó ok,ha már gépemet szereltem,akkor winet is telepítsük újra. -
fairi
őstag
"A melóhelyen már 2 zsír új gépet újra kellett raknom, amiken jogtiszta Win7 volt, mert indítás közben kék halált dobott, és utána többet el se indult.
Mindezt úgy, hogy fel lett telepítve, és senki nem használja.
Az apróbb gondok meg mindennaposak"ilyenkor mindig csodálkozok, én 8 hónap után azért kellett újra raknom, mivel HDD-t SSD-re cseréltem. Különben nem kellett volna. Win7 ki se tudtam nyírni, alapplapcsere,más chipset,és gyártó, de normál módban elindult a win7. Kékhalált nálam a vram hibás vga okozott előszeretettel, mióta ki lett dobva nem is találkoztam a kékképernyővel.
Mindig csodálkozok, hogy hal másoknak csakúgy a win7Ubunta nálam csak a szívást jelentette! Kicsit utánanéztem,mikor is volt fent, Ubunta 9.04 akkor jött ki ez a változat, és frissített is a korábbi verzióról, ami a partición csücsült.
Akkori próba semmilyen szinten nem győzött meg, hogy ez használható vmire, új HDD-vel ment a felejtésben.
nemsokára kijött a win7,ami nekem a tökéletes lett, jóideig tuti maradXp az sokkal kényesebb volt, tényleg képes volt ugy meghalni, hogy semmi ok nem volt. win7 két éve van, minden bekapcs-kikapcs, mindenfélét telepítek rá de csak kétszer volt rendszer ujratelepítés, de mindig hardveres változtatás miatt.
-
fairi
őstag
válasz
CPT.Pirk #165 üzenetére
"addig a legbiztonságosabb megoldás, ha megmondod valaminek, hogy futhat, minden más esetben meg alapból nem futhat."
nem azért szereztem be a programot, hogy bűvöljem. adott programnak milyen komponense kell tökéletes működéshez, azt se tudom.
ha telepített program olyan komponense is háttérbe van amit sose használok, nem érdekel, RAM-ból van elég.
"valami baja van a Windowsnak? Telepítsd újra..."
ehhez vmit nagyon el kell szúrni hogy program okozza, vagy nagyon rossz helyről warezolta le a programot. évek során sok mindent kipróbáltam,messze 100 felett,eredetük különböző, de ilyen nem történt, hogy program úgy megölte volna hogy újratelepít. az is lehet szerencsés vagyok."ott az UAC csúszka, csak vele együtt mást is elbuksz, ahogy írtam egyel lentebb"
azon kívül, hogy idegesített nem láttam hasznát. -
fairi
őstag
válasz
CPT.Pirk #143 üzenetére
"Amúgy igen, azért kell terminálhoz nyúlni, hogy ne hagyjon csak úgy programokat futtatni egérkattintásra, mint Windowson"
Win egyik nagy előnye számomra, nevezzük könnyű használatnak! Azért töltöttem le a progit hogy telepítsem, akkor op. rendszer engedelmeskedjen nekem, ne szívasson!
Win7 is szokott pampogni ha nem biztonságos forrásból van szerinte, hamar lenyugtatható..."ha nem figyelsz oda, azt is felrakja, amit nem akarsz..."
ez igaz, de ha figyel az ember mi van beikszelve,nem lesz annyi szemét fent.
pár program tud szemetelni az biztos. uninstall szokott baj lenni.."DLL regisztrálás"
XP-n tényleg előjött egyszer-kétszer DLL probléma, vagy turkáltam vagy uninstall és megkerültem vhogy..
mióta win7 van, többé nem találkoztam vele. egyre kevesebb ok, hogy újra próbáljam a linuxot, az a 2 hétre életem végéig elég volt -
fairi
őstag
Kb 2 éve volt....
program megkövetelte a parancssort. szoftverboltba se volt ami kellett volna.
Win-nél is van parancssor sose tagadtam, de a win7-nél már jól eldugták."Ez nem azt jelenti hogy kell..."
egyszerű dolgot akartam és szükséges lett volna, arra emlékszek órákig szarakodtam hogy megoldjam a HDD mély ellenőrzését, de nem sikerült ubunta alatt. Volt vmi alapszintű beépítve, de az nem talált semmit. pedig volt vele baj, -
fairi
őstag
Program letölt, telepít, megy. Probléma inkább unsintall-al szokott lenni!
next.next,next, ok és fent is van, program működik( sőt akár automatikusan el is indul). No parancssorok hülyeség, meg hasonló ökörség! persze serial beírása adhat egy plusz lépést.
Az bonyolíthat, ha "Futtatás rendszergazdaként" kell indítani, de ehhez se kell parancssor.
Windows mélyére szinte sose kell menni, cmd.exe, regeditet két kezemen megszámolom hányszor használtam.
Akkor van hülyéskedés a programmal, ha forrás warez, itt levő kellemetlenségek nem a programozó vagy a win hibája.
Ubuntánál meg egy egyszerű programnál (HDSentinal) nyúljak parancssorokhoz. Vmi vicc? Na ezért tartom vacaknak a linuxot. Ezért mondom soha többé. Ha száműzik Terminal használatát akkor változtatok végletes véleményen.Máskülönben pont azt mondtál mint te most, de kértem részletes levezetést, azt meg nem adták, csak tessék lássék, amit nem értettem (nem sikerült vele), mikor még részletesebbet kértem(alapokról, minden lépéssel), meguntak, leszartak.
-
fairi
őstag
Egyszer próbálkoztam Linuxszal pontosabban Ubuntával, mivel egy kis partición fent volt és a windows meghalt. Amíg csak netezésre és filmnézésre kellett és mást nem akartam jó volt. Utána egy HDD ellenőrző programot akartam kipróbálni, nincs-e hibás partició rajta. Ám az istenért se tudtam a letöltött lixusos progit feltenni,amit kinéztem. Kb kiderítettem , a terminálba kell beírni vmi parancssort, persze terminal hova bujtatták Ubuntába nem jöttem rá.( linuxosok nem voltam segítőkészek) Végül volt vmi beépített program HDD ellenőrzésre, igaz semmit nem talált. Ubuntával való szenvedést megunva inkább vettem egy új HDD, arra Windows telepít, és a hibás HDD leellenőrizve volt két bad sector. Most már tartalékrendszerként sincs fent a linux, később vettem laptop (azon is win fut). Ha vmi zűr van a Winnel, akkor azon végzek mindent.
SOHA többé linux...Winnel nekem ritkán van bajom és azok többsége is hardver eredetű volt. persze előfordult az, hogy meghalt a win és nem jöttem rá miért (XP volt,este kikapcs, reggel be és végtelen ideig tartó betöltés). Win7-et már kínoztam párszor, alaplapcsere más gyártóra, más chipset és normál módban betöltött, régi drivert le, új fel és tökéletes, no reinstall.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest