- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hádde pont ezaz, hogy az általad mutatott SSD (ami per pillanat extrém kategória) is PCIe-es. Ahol a SATA2-nél nagyobb sávszéligényű perifériáról beszélünk, az mind más sínen dolgozik. Mert az interface egy dolog, de most például az ICH10 az 8 SATA porttal 24Gbps-et igényel adatátvitelre. Ez SATA3 esetén megduplázódik. Az 6GBps. Számolj utána, hogy ez elég húzós sávszélesség ám.
Ez azt jelenti, hogy ha a SATA3 elterjed azelőtt, hogy SZÜKSÉGÜNK lenne a sávszélességére, akkor tök fölöslegesen fizetünk relative sokat.
#62: mert például én még használok floppyt, és nincs kedvem egy csüngő USB-s vacakhoz.
-
Ha így állna hozzá mindenki akkor tényleg nem lenne rá szükség soha. Egyre több az adat és egyre kevesebb az idő. Kell az a sebesség, mert ennél már csak több lesz a tartalom amit mozgatni kell és minnél többen használják annál jobban odafigyelnek majd erre a gyártók is és így gyorsabban fejlődik nagyobb lesz a választék is. Na és valamikor el kell kezdeni ezeknek a bevezetését is...
-
törölt tag
válasz
- = Zk = - #64 üzenetére
Elég durva ára lesz ha lesz, de őszintén szólva hidegen hagy. Elhatárolódom attól a közönségtől, amit a gyártók gamernek tekintenek.
-
HSM
félisten
Azért amikor vettem, 67K volt, elég gyenge FT mellett, nekem megérte.... A procim meg 60K... Pláne, hogy egy jólfelszerelt X48 lap is volt legalább 45-50K akkoriban.
Amúgy az olcsóbb SSD-k hiába tudják a 230MBps-t, ha írásba összevissza fossák magukat... Ilyennel nem lennék előrébb....
Bár nem vagyok egy SSD-guru, de egyenlőre nekem ez jött le a tesztekből, amiket láttam. Amúgy a vezérlő, amiról írsz, és a nagyobb chace meg megint dob az áron... Nem véletlenül hemzsegnek ezek a Jmicronos vezérlők, kevés chace-el...
Arról tényleg nem is beszélve, hogy tényleg úgy tűnik, hogy PCIe 1.1 1X-porton csatlakoznak...
Akkor meg aztán.... A PCIe-es külön SSD-kkel pedig szerintem jóideig nem fogják ezek a mezei ssd-k felvenni a versenyt.... Azért ott rengeteg feltétel igencsak optimális.... És nincs mese, dedikált port, driver-support, minden ott van.....
Najó, a lényeg, hogy nem rossz, hogy fejlődik a technika, és jönnek új cuccok, csak azt nem szeretem, mikor egy temékről a 3. bőrt húzzák le, ráadásul egyenlőre kiforratlan, és kihasználhatatlan opciókkal reklámozva..... Én majd natív vezérlőként szeretném viszontlátni ezeket a technikákat....
(#59) H.O.D.: Nekem ennek a lapnak tetszik nagyon a slot-elrendezése: [link]
-
H.O.D.
senior tag
Pozitív, hogy a 16x-os PCI-e alulra költözött, mert nem takarja ki a helyet a többi kártyahely elől - más kérdés, hogy néhány midi háznál a két slotos kártya nem fog odaférni
-
.mf
veterán
Bár azt nem tudjuk, hogy ebben a konkrét esetben is így van-e, de az tényleg szomorú, hogy mindkét gyártó még mindig és a közeljövőben is ott fog tartani, hogy össz-vissz 4 db PCI-e 1.1 sávon kommunikál a déli híd, és vele az összes meghajtó, periféria együttvéve erre a sávszélességre van korlátozva.
-
.mf
veterán
Vannak már olyan SSD-k az X58-as lapodhoz képest nem is annyira gyomorforgató áron, amik tudnak 230MBps max sebességet. Ennél sokkal többet SATA3.0-n nem nagyon fogsz látni, mert a 300MBps elméleti max mellett 260-280MBps körül van a gyakorlati max.
Már rég adottak a technikai feltételek ennél gyorsabb lemezek készítésére, csak nincs értelme SATA3.0 interfészre rakni, mert avval nem használnák ki a sebesség-többletet. Itt nem csak a PCI-e x4 és x8 csatlakozós SSD-kártyákra gondolok -- a belső RAID-es sima SATA3.0 interfészű SSD-kben ha jmicron helyett Indilinx vezérlőket használnának nagyobb cache-sel, 400MBps körül vagy fölött járnának, ha az interfész bírná ezt a sebességet. -
HSM
félisten
Hát megmondom az őszintét, ami van most a gigabyte lapom, azon 6 sata portot ad az ICH10R, és még 4-et külön Jmicron vezérlő. Igazából nem aggódom amiatt, hogy valaha több, mint a felét ki fogom használni....
És gondolj már bele, mire nem elég a SATA2 300MB/sec-je? 2 eszköz, 600MB/sec....
Én először olyan eszközt szeretnék látni elfogadható áron (értsd nem gyomorforgató 200K 32GB-ért), ami rendesen tudja hozni is ezt a sebességet.... Arról nem is beszélve, hogy most ahogy számolok, akkor ezzel a lappal pont ott lennék, mint a Gigabyte-ommal, ugyanis csak 2db SATA3 port van rajta, (és 6db SATA2) amivel az elérhető sávszélesség épp megegyezik a jelenlegi ősrégi, elsőszériás X58 lapom 4 extra SATA2 portjára kötött 2-2 winyó raid-be kötésével, és ugyanúgy marad 6 SATA2 portom.... Bravo Asus, tudtok ti valamit....
Nekem ennél még az első verziós P6T Deluxe is szimpatikusabb volt a maga 2 portos SAS vezérlőjével....
-
04ahgy
nagyúr
"Tartom az álláspontom... Nézd meg, mennyibe kerül egy Intel X25 SLC SSD... 100K a 80GB-s... Na, de ez is még csak közelíti a SATA2-t. De mindenkppen jobban megéri SSD-kből inkább olcsóbbakból RAID-et építeni, mint megvenni a legszuperebbet... Ja, és RAID-ben mindjárt megvan a SATA3 sebessége..."
Leírod, hogy külön-külön csak közelítik a SATA2 sebességének tetejét., aztán azt, hogy RAID-ben megvan. Csak RAID-ben mindegyik külön porton ül ám...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Csicsa és felesleges sallangok áradata nálunk még nem jelent egyet a minőséggel.
Oliverda @ #52: pontosan. Most keltem, reggeliznék, erre ilyenekkel rontják az étvágyam ASUS-ék. Ha nem kérdések formájában írom meg postomat, akkor durva lett volna, így meg mindenki azt ért bele, amit akar.
Csak azt nem értem, hogy a Gigabyte-nál miért nem kell prémium lap egy prémium géphez? Ők miért szerények? Arra gondolok itt, hogy egy MA770T-UD3P is elviszi az X4 955-öt, n GB DDR3 társaságában, 4870 X2, vagy GTX295 mellett. És fos 20e Ft, valamint van rajta elegendő SATA, USB, FireWire ahhoz, hogy a rendszert felépítsem.
Igaz, ez már túllép azon, hogy ASUS vs. Gigabyte, mert közben a platformot is áttettük intelről AMD-re...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Nonono, hát miafene. Milyen prémium lap az, amin az egyik hálózati vezérlő nem 10GB/s? Micsoda, hogy csak "sima" 7.1-es hang van rajta? Hát hogy lehet, hogy nem külön kártyára helyezett X-Fi-t adnak hozzá? Vagy akkor már adjanak mellé Xonart.
Milyen prémium alaplap az, amire nem fért el 4 PCIe x16 csatlakozó, legalább 2 teljes x16 sebességű? Így 4db HD4890-nel ki sem lehet használni.
Milyen prémium alaplap az, amire volt pofájuk PS/2 csatlakozóból kettőt is rakni, floppy viszont sehova nem fért?
Milyen prémium lap az, amin nincsenek állító csellentyűk a lapon, meg LCD kijelző, csak bekapcsoló, reset és CMOS clear gombok? Azt is furcsállom, hogy kivezetett feszültségmérőpontok nincsenek.
Hogy képzelik, hogy elém tolnak prémium lapot, vízhűtő csonk nélkül?
LackoMester @ #47: hát, szerintem csak ezeket spórolták ki...
HGyu
-
Dr. Akula
félisten
Hol 100k a 80-as X-25E? Vennék párat.
32GB = 98k, 64Gb = 190k.Azt tegyük hozzá, hogy az olcsó SSD-k általában minde jmicronosak, amiknek a random read/write sebessége egy katasztrófa. Csak sequentialban produkálnak elfogadható eredményeket, azonban nem hiszem hogy sokan használják adattárolásra az ilyet. Bootvinyóként használva meg semmit nem jelent a sequential, a random annál többet.
-
zed1983
őstag
Ez jó, de gondolom azért az ára nem lesz ennyire jó...különben meg egy ROG II Gene-t jobban elfogadnék.
-
LackoMester
addikt
na ez tetszik,minde újitás benne,nics kispórolva belöle semmi,csakis ilyen lapot vennék..drágább de megéri
azért az árra kiváncsi lennék(remélem nem SuperComputer szintjére lövik be)
-
fgordon
senior tag
Srácok, mi az, amit a 6 gigabit/s-os SATA-ra csatlakoztatva jobban megy?
Hol van ilyen HDD-, ha csak 2-t lehet rádugni? Ok, Raid Stripe-ban lehet esetleg értelme, ha 2 leggyorsabb SSD-t rakok rá... de más esetben?Minek nem elég a SATA-3 ?
-
Oliverda
titán
Marvell Confirms 6-Gbit/s SATA Chip Issue
Ha jól sejtem akkor ezen a lapon is ilyen chip van.
Én inkább a natív vezérlők híve vagyok...
-
.mf
veterán
válasz
#64791808 #33 üzenetére
Érdekes, az xs-en is épp ugyanilyen korlátoltakkal vitatkoztam az előbb... no mindegy...
Szóval: RAM-alapú SSD-k, pl. Gigabyte iRAM. FusionIO és társaik, akik PCI-e x4 és x8 kártya formában készítenek SSD-t, mert a hagyományos SATA3.0 / SAS / SCSI sávszélessége szűk volt nekik. Aztán ott vannak azok a sima SATA SSD-k, amikben belső RAIDben van két jmicron vezérlő, és evvel 230MBps sebességet érnek el. Ha két Indilinx vezérlőt raknának RAIDbe, az már akár 400MBps felett lenne.
De megkérdezem itt is: miért fáj nektek az, hogy van végre haladás és már azelőtt lépnek az új interfésszel, mielőtt az tényleg igazán égetően szűk keresztmetszetté válik? Az meg, hogy erre a lapra mit raknak, úgy őszintén, mit zavar titeket? Ha nem kell az USB3.0 vagy a SATA6.0, akkor vegyetek másik lapot, úgyis azok vannak többségben, amelyeken nincsenek ezek.
-
.mf
veterán
Ejj, kicsit le vagytok maradva
Na nem csak azért, mert ezt a lapot már pár napja mutatták be, hanem azért is, mert az Asus és a Giga azóta bejelentette, hogy visszavonják a Sata6.0 fícsört, mert hibásak a Marvel vezérlők; és a Marvel is elismerte, hogy valami gond van a chippel, de dolgoznak az új revízión. -
HSM
félisten
-
keIdor
titán
-
HSM
félisten
Tartom az álláspontom... Nézd meg, mennyibe kerül egy Intel X25 SLC SSD... 100K a 80GB-s... Na, de ez is még csak közelíti a SATA2-t. De mindenkppen jobban megéri SSD-kből inkább olcsóbbakból RAID-et építeni, mint megvenni a legszuperebbet... Ja, és RAID-ben mindjárt megvan a SATA3 sebessége...
Az USB-ről meg hát... Jelenleg még mindig a pendrive-aim a lassabak, nem az USB... Hordozható winyónál lehet szűk keresztmetszet, de amit nem tudok 25-30MB/sec-el értelmes idő alatt átmásolni, azt úgyse csak a zsebembe akarom bedobni, hirtelen felindulásból, indulás előtt, fogom otthagyom a gép mellett 5 percre a winyót, aztán már rajta is van....
Annyira jelentéktelen dolgok... Persze, ez a jövő, egyértelmű, de én egyenlőre a jelenben élek, ahol ezekre a sallangoknak egyenlőre semmi hasznát nem venném....
-
válasz
#64791808 #33 üzenetére
Mint, ahogy mondtam, lehet építeni bőven megfelelő gyorsaságú SSD meghajtókat, amihez kellhet. A hagyományos HDD-hez nyilván egyenlőre nem szükséges, hisz a mai lemeztányérok is alig használják ki a SATA legelső verziójának sávszélességét is.
Pl. ilyeneket lehetne csinálni hozzá.
Persze okés, még otthonra full felesleges, de anno ugyanezt mondtuk másról is, ma meg már kihasználjuk. Én örülök a fejlődésnek, a nagyobb sávszél meg sosem árt. -
Na, azért a kétszeres sebességű SATA port meg az USB 3.0 jóval nagyobb sebessége bizonyított tény, nem marketing fogás. Manapság ezek a csatolók jelentik az egyik legszűkebb keresztmetszetet, ezekre bőven ráfért a gyorsulás. Igaz, hogy a normál HDD még nem annyira használja ki, de SSD-ből lehet összedobni olyat aminek kell, nem beszélve a gyors pendrive-okról amiket a mostani USB 2.0 lassít le.
-
westlake
félisten
nem ertem, mire fel ez a nagy hype-olas.. annyi tortent, hogy az asus mutatott elszor kepeket egy olyan uj lapjarol, amin van usb3, neg sata 6gb-os sata.. lehet, hogy a lap mas szempontbol teljesen ugy fog viselkedni, mint pl. a p6t..
siman lehet, hogy nem ok lesznek az elsok, akik piacra dobnak ilyen lapot, raadasul ugy, hogy az amlitett csatlakozokkal ellatott eszkozokrol semmi info.. mi van akkor, ha a tobbi gyarto jol tudja, hogy eleg lesz akkor ezeket a feature-oket eroltetni, amikor mar tenyleg uj alaplapot lehet kiadni? lesznek persze olyanok, akik megveszik ezeket a lapokat, a tobbiek meg lehet, hogy rohognek majd rajtuk, mert semmire nem mennek vele.. -
bartucc
addikt
Nem lesz olcsó az biztos, majd 5 év múlva szerzek talán egy ilyet
-
Ari18
őstag
válasz
7Heads Drago #23 üzenetére
Elolvastam, nem csak beírogatok
De akkor is szem*tség, hogy a P55 lapokon nem lesz.
-
juliabrilke
veterán
Meg se merem tippelni az árát.
-
7Heads Drago
veterán
Olvasd el a cikket!
Külön chippel oldották meg. Ilyen alapon bármelyik új lapra is rátehetik.
Nem rossz lap. Remélem tavaszra dömping lesz USB 3.0-ból. Szeretnék már váltani DS-4 -ről. De nekem elég lenne a 40k kategória is. Illetve felesleges nekem ez a csúcs drága Core i7 proci is. Nem is beszélve a DDR3-ról... -
tsii_H
tag
ki mas ha nem az asus
-
Ari18
őstag
Nem arról volt szó, hogy a P55-ös lapokon nem lesz USB 3.0 meg efféle új cuccok?
erre meg a velük egy időben érkező X58-as lapon meg lesz. -
Vistaboy
veterán
Szép kis alaplap, de nekem még mindig a Gigabyte prémium kategóriás deszkái tetszenek a legjobban.
-
Apa kezdődik! Jön az új SATA meg USB. Csak pöppet még drágácska szegényke. Na mindegy, még úgysincs olyan értelmes eszköz amit egyáltalán érdemes lenne ráaggatni bármelyikre.
-
- = Zk = -
félisten
Hm. Hátigen. Asus...Nem csinál csúnya deszkákat. Tény és való....
Számomra "egyelőre" elérhetetlen, és ismeretlen. De jelenleg tökéletesen kiszolgál a Gigabyte-om. Ha átváltok AM3-ra, ismételten Gigát veszek... Vagy ASUS-t...
-
mmdms
addikt
Majd ha 13k környékén lesz ez is, akkor ilyenem is lesz.
-
szki
őstag
Ez már a javított X58? X58A, mint az új Gigabyte lapoknál?
-
szuper-t
őstag
am néz csak meg a képet?
mi az a nyúlvány ott az északi hídtól legelé a pcie háta mögött
-
alonso64
csendes tag
És prémium árral
Egyébként nem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged