- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof83
aktív tag
Jó ötletnek tűnik, csak kár hogy így elcsúfítja a hátlapot a cuccos....
-
fi:zi'k
nagyúr
Remélem "hamar" forgalomba kerül. Már csak egy hozzávaló telefont kell venni.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
fornettisuti
veterán
Még az "egységes" telefontöltők sincsenek elterjedve
10év múlva talán lesz ebből is valami...
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
hans87
tag
Köszi a cikkért, eddig gőzöm nem volt, hogy ez az egész cucc egyáltalán milyen, hogy néz ki, hogy müködik...
Azért nem semmi, hogy Teslának milyen gondolatai/elképelései lehettek évtizedekkel a microchip, a mobil, vagy a számítógép előtt.
Nokia 5530
-
-=Ghost=-
őstag
Nagyon jópofa cuccok, ahhoz képest, hogy a kategóriában első(?) és jó minőségű kiegészítők, kis túlzással olcsónak is mondhatóak. Már csak egy nagyobb telefon gyártóval kéne összeállniuk, hogy a "hátlap" be legyen építve a telefonba és ne rontsa el a kinézetét.
Én spec. marhára tudnám élvezni, hogy hazajövök, rávágom a hd7-et a "serpenyőre" és töltődik. -
adwin
tag
kiváncsi leszek majd a telefonomra...
Üdv adwin
-
Zsolto
őstag
Hehe, hogy én milyen naiv vagyok. Azt hittem, ez úgy működik, hogy veszek egy ilyen zselés egérpad-szerű cuccot, aztán gyá, csak rá kell tennem a Nokiámat, a Samsungomat, a PNA-mat és helló.
Érdekes dolog, és ha valakinek pont van egy-két támogatott készüléke, annak szuper lehet. Addig a magam részéről a Bocha által is említett univerzális akkut venném, ha szükségem lenne ilyesmire.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Zirowe
nagyúr
Talán majd vmikor megéljük azt is, hogy minden telefonnak/kütyünek alapból egy "univerzális indukciós" hátlapja lesz..
De jó is lenne.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
fi:zi'k
nagyúr
Az előbb elfelejtettem írni, hogy tesztelni kellene a hatásfokát, amihez ugye kellene egy kompatibilis telefon és hátlap.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Pocok256
veterán
Hmm most vagy én olvastam félre vagy nekem jelent mást a kábel nélküli töltés :S Az egészet én úgy képzeltem el, hogy van 1 kütyü aminek pl az 1 méteres körzetébe lerakod a telefonod akkor tölt, (ilyenről már olvastam valamerre) ehhez képest ez a cucc igazából nem sok újdonságot hoz. Sőt nekem csalódás mert ha jól értelmezem csak akkor működik ha belerakod a kis tárolóba.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Badb0y
addikt
ez akkor lesz igazán jó, ha szabvány lesz és minden ezzel kompatibilis. Nem telefont kell venni töltőhöz, hanem csak a töltőt. Viszont nagyon jó megoldás lenne az 100.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
JanFe
aktív tag
Erdekes, nem rossz otlet, be kellene epiteni a telefonokba.
"There is nothing permanent except change"
-
macilaci78
nagyúr
Ez csak addig tart, amíg a telefongyártó, vagy akkugyártó nem rakja bele gyárilag magába.
Vannak azok a készülékek, amik 5+ napig is bírják egy feltöltéssel. Ezekhez nem lehet olyan akkut gyártani, amik kisebb kapacitásúak, ellenben bele van integrálva ilyen technológia? Így akár egy 3310-es Nokia is tudhat ilyet...
Badb0y: A poén kedvéért padlófűtésbe integrálnám a töltőt.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Attici
őstag
A napelemes töltést is már rég kitalálták, mégis csak pár készülék rendelkezik vele!
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
addikt
Nem nagy újdonság, az elektromos fogkefék pl. rég ezt a fajta töltést használják. Igazából a vízhatlanság miatt van rá szükség, mobiloknál szvsz. sokáig is tartana feltölteni és a hatásfok sem az igazi.
Napelemmel is az a baj, hogy marha nagy felület kell és rossz a hatásfoka. A fényelem már valamivel jobb, de az meg az ára miatt nem terjedt el igazán.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tutu7030
veterán
"Maga a töltés egyébként marha jópofa, ha rárakjuk az eszközt a töltőállomásra, azt egy mágnes egyből behúzza a helyére"
Ez tuti jó dolog? Vagy csak egy rövid ideig működik ez a mágneses játék?
Csak azért kérdezem,mert a spica kézikönyvében még a mágneses tok használatát sem javasolják.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
addikt
-
Oly
őstag
Régi vágyma egy olyan vízálló készülék amin nincs gumi dugó.
Headsetet BT-n, a töltőt pedig Indukciós módon lehetne csatlakoztatni.
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Tutu7030
veterán
válasz Dark Archon #18 üzenetére
Akkor felesleges volt az aggodalmam, hogy bezavarja a fluxuskondenzátort vagy a deflektort?
(#19) Oly
Le akarsz költözni a víz alá?[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Bog
HÁZIGAZDA
Pár apróság, ami szerintem nem ment át mindenkinek:
1. A PowerMat szerint pont ugyanannyi idő így feltölteni a telefont, mint kábellel.
2. Viszont ha nem tölt, akkor nem is fogyaszt. Semennyit.
3. A cucc felhasználási területei nagyon sokrétűek. Oly jól látja a vízhatlan telefon lehetőségét, de az új Opel Astrában a könyöklőben is lehet PowerMat, ami nagyon nem hülyeség, el lehet felejteni a szivargyújtós madzagot, ami beleakad a váltóba és ronda. Továbbmegyek: irodabútor alap beépített tartozéka lehetne, a számítógép monitorjától kicsit arrébb egy PowerMat felület, amire rá lehet dobni a telefont munkaidő közben. Meg a kamerát, a fényképezőgépet, az MP3 lejátszót... minden kis szart, amit magunkkal hurcolunk.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
DMG
senior tag
Nem olyan nagy találmány ez (ahogy a cikkben is van). Én csak a kocsiban látom hasznát, mert ott valóban gáz az a sok kábel: PNA, mobil, stb.
De lakásban kb annyi mint egy dokkoló, valahonnan ez is kap áramot, szóval kábel ehhez is kell, csak a kocsoban kényelmesen el lehet vezetni a borítás alatt.
Én már azt várom mikor tudok megszabadulni attól a kábel rengetegtől ami a TV-be a számítógépbe, és a többi kütyübe vezet. De egészséges kereteken belül ez elképzelhetettlennek tűnik, tekintve hogy egy erős elektromágneses tér nem éppen egészséges.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
HARDVERAPRÓD
Köszönöm a tesztet róla nem rossz dolog ez.Le a madzagokkal én is utálom mind.Ezért van bluoetooth fülesem is.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
MODERÁTOR
Tesla Wardenclyffe tornya többek között erre lett volna hivatott. Vajon mi lett volna, ha megépíti az összes tornyot és be is üzemeli? Sosem fog kiderülni...
Harrrr!!!!
-
DMG
senior tag
válasz macilaci78 #25 üzenetére
Esetelg a telefonokba kéne egy generátor, ami a hőből termel áramot, és azzal töltődik.
MOD:
Ez a tesla torony nekem már túl RedAlert-es.[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
Tutu7030
veterán
Ilyen "generátor" van a műholdakban már régóta.Csak azok ugye megfelelő távolságban vannak az élő szervezettől.(radioaktív bomlás hőjét használják)
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
daninet
veterán
Az iránytűt zavarja össze a legtöbb digitális iránytűvel rendelkező készülékben, és használat előtt mindig kalibrálni kell. Ezt még egy körömnyi mágnessel rendelkező tok is előidézheti, ezért nem ajánlják.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Tutu7030
veterán
Az király lenne... Akár a saját hőjét is használhatná(nálam gyakran mocorog 40celsius körül is a telefon (akksi?). Minél jobban terhelném,annál jobban melegedne->jobban töltené magát.
Hurrá,feltaláltuk a perpetuum mobile-t![ Szerkesztve ]
-
Ez akkor jó amikor a telefon szimplán csak tároljuk az asztalon, de ha már használni is akarjuk, akkor ugye el kell távolítani a felületről ami a töltés megszűnését eredményezi. Még szerintem van hova fejlődni ezen a téren.
macilaci: A padlófűtéssel kombinálva csak egy gond merül fel. Ki a tököm tenné a földre a telefonját, hogy töltsön? Akkora elektromágneses térben meg az anyóst sem tartanám mint amekkora ahhoz kéne, hogy az egész lakásban bárhol működjön a cucc.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Yen
csendes tag
Na, akkor megfogalmaznám 1-2 kételyemet a technológiával kapcsolatban.
1. Én az eszközeimet csak akkor töltöm, amikor szükség van rá. Ha jól tudom a lítium akkuk is csak n számú töltést bírnak ki. Tehát ha minden alkalommal rádobálom egy ilyen töltőre a cuccot, akkor azzal csökken az akku élettartama.
2. Hogyan használhatom az eszközt töltés közben? Pl. mobil (Sehogy)
3. Más elektromos eszközökre tuti, hogy nincs túl jó hatással.
4. Nekem az egyetemen egy világhírű fizika professzor azt tanította, hogy óvakodjak az erős elektromágnes terektől, mert az emberekre sincs túl jó hatással.
5. „Viszont ha nem tölt, akkor nem is fogyaszt. Semennyit.” Na ez is érdekes mert valamilyen szenzornak és mögötte lévő elektronikának érzékelnie kell, hogy ráhelyeztük a tölteni kívánt eszközt. Tehát ha ezek az áramkörök nem a csi energiával táplálkoznak, akkor mégis csak fogyaszt.
6. Az áráról meg inkább nem is beszélek.És mindezt csak azért mert jópofa meg kényelmes… Ez egy kicsit komolytalan. És akkor nagyon finoman fogalmaztam.
-
addikt
Lehet, hogy ugyanannyi idő feltölteni a telefont, mint madzaggal, de, hogy jóval többet zabál a konnektorból, az is biztos. Ezt kellene tesztelni. Meg a hosszútávú élettani hatásait... bár, amennyi rádióhullám kering már a fejünk felett...
Yen: majd adnak hozzá ajándék BT fülest, míg kitalálják hogyan használod töltés közben
A szenzor viszont lehet mágneses is (adja magát), ami beránt egy kapcsolót és ténylegesen csak akkor kapcsolja be az eszközt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát, pár dolgot említsünk meg.
1. Ha már kijelöltem a helyet a töltőnek, akkor mindig oda kell lerakni a telefont töltéshez. Ha tölteni viszem a telefont, akkor már be is tudom dugni...
2. Ha az a hely az íróasztalon van, és sokszor kerül rá a telefon, azzal szépen hazavágom a legmodernebb akkukat is. A folyamatos rátöltés a Li-ion akkukat is hamar kivégzni.
3. Azert bőven oda a slim forma a legtöbb készüléknél.szer.: mire elpostoltam, valaki már leírta előttem részben.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Rendeltem volna tőlük, de úgy néz ki csak az usa 50 államába postáznak. Pedig az akciós iPhone töltőcsomag 6k-ért igencsak csábító.
Esetleg EU-ban lehet vhol kapni?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hemaka
nagyúr
Ez pedig igen jó, csak eléggé elcsúfítja a telefont.
-
szőröscica
addikt
Kocsiba kellene.
-
válasz Dark Archon #37 üzenetére
Köszi a tippet, de valószínű, hogy angliában 3 dugós hálózati alkalmatossága van. A másik gond hogy ~16k+posta, és csak angliába postáznak.
-
Naja.
Viszont az angol oldalukon jelentkeztem mint magyarországi potenciális vevő.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
domi007
őstag
Nah ne keverjünk ennyire, azért ez nem teslai találmány, ha teljesen csak az alapelvet nézzük, akkor ez elektromágneses indukció, ami Faraday felfedezése. Ha azt vesszük, hogy a váltakozó áram által generált váltakozó elektromágneses tér áramot gerjeszt egy másik tekercsben akkor az Jedlik Ányos/Siemens illetve a transzformátor kapcsán Bláthy/Zipernowsky/Kandó ötlete. Tesla csak ezt akarta felhasználni vezetéknélküli áram átvitelre nagy méretekben...ami persze zseniális ötlet, mégsem övé érte a teljes dicsőség.
Amúgy meg más területeken, pl. elektromos fogkefék már régóta alkalmazzák az indukciós töltést.
mod: jah és nem meglepő, hogy nem mozdultak rá a gyártók, mert sokkal veszteségesebb így energiát átvinni, mint vezetékeken...persze amíg közel vannak egymáshoz a tekercsek, addig minimalizálható a veszteség (így is sokkal több lesz mint egy vezeték ellenállása), de a távolsággal ha jól emlékszem négyzetesen csökken az energia, ami már óriási veszteség...
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
addikt
Gondoltam, ennyiből már magadtól is rájössz, hogy az eBay-en keress olyat, aki szállít MO-ra, esetleg megkérdezd ezt, hogy volna-e olyan jó fej, hogy elküldje. A 27 font meg uzsora árfolyamon is csak 9 ezer Ft. Dugaszhoz van átalakító, legtöbbször adják is gyárilag.
-
válasz macilaci78 #45 üzenetére
Van aki nem csak telefonálásra használja a telefonját... Kihangosítani nem fogom, ki akarja, hogy mindenki más hallja amit mással beszél?! Én nemigazán. Headset? Hát ott vagy ahol a part szakad mert akkor megint csak vezetékhez vagy kötve. BT füles ami ok, ha az embernek van. De mivel nekem nincs és nem is nagyon van rá szükségem így ez sem megoldás...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
tschyllagh
tag
Szép jövőnek tűnik
Samsung Galaxy Nexus 4.2.2
-
gybazsi
senior tag
Nem rossz cucc, de azért szerintem ez a mobil többi elektronikájának nem tehet túl jót.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
válasz Dark Archon #46 üzenetére
És ha végigolvastad volna amit linkeltél, akkor látnád, hogy ez csak a telóra való kupak, a "tálcát" külön + kell hozzá venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- ALLDOCUBE iPlay50/ALLDOCUBE iPlay50 Pro tablet tok, szürke - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest