Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
"Mivel a gyártó által támogatott készülékekből egy darabbal sem rendelkezünk szerkesztőségi szinten"
Hát én azt gondoltam, hogy jó értelemben vett geek-ek vagytok, de hogy nincs az egész szerkesztőségben senkinek egy HD2-je... No comment.

-
Cyberbeni
addikt
csak a tisztánlátás végett:
NiMH: ha sokszor nem meríted le teljesen, és úgy töltöd fel utána, akkor hamarabb csökken a kapacitása
Li-ion: ha teljesen lemeríted, az extrém esetben meg is ölheti(persze azért kapcsol ki a telefon, hogy ez ne történjen meg), de egyébként se, tesz jót neki, viszont bármikor lehet tölteni, nem fog ettől hamarabb meghalni
az erős mágneses hatás tényleg nem tesz jót az elektromos készülékeknek, de ez nem egy szeméttelepi roncsemelő, ez nem árt az elektromos készülékeknek (legalábbis olyannak nem, aminek a használatához nem kellenek laboratóriumi körülmények) -
-
kariad
senior tag
Ez a Tesla már akkor megmondta!

-
adidas4death
aktív tag
Szerintem ez egy nagyon jó kis cumó, tök jó ötlet olyanoknak akik irodában dolgoznak, és tényleg egy bizonyos mértékű könnyebbséget jelent a kábelek miatt.

Bár én azért majd elolvasnék egy véleményt vagy egy tesztet hogy ennek mi a hosszú távú hatása egy telefonra. Remélem idővel egyre több telefonra ki lessz ez fejlesztve.

-
cigam
titán
iPhone-hoz találtam hasonló megoldást, de az ára miatt inkább csak kuriózum.
-
Nem tudom, hogy te mit olvastál ki az almás cikkből, de én nem azt, amit te.
Ez a cucc jól jöhet, én örülnék egy ilyennek, ami a kábel mellett is tölthetné a mobilomat. Rárakom tölt. Ennyi, nem kell ezt túlmisztifikálni.
A mágnes odahúzza rész viszont érdekes, ezt hogy oldják meg, hogy ne karcolódjon szanaszét a mobilom?
A telefonomat az első pillanattól kezdve naponta kell tölteni. 4-5 éves lehet, amint konnektor közelébe érek, rádugom. Nem tapasztaltam kegyetlen akksi állapot romlást, szóval a telefonok hamarabb elévülnek, mint a benne lévő akksik.
-
DMG
senior tag
Fogkefém nekem is ilyen, da az attól még nem lesz vezeték nélküli. A borotvám ellenben nem, mégis vízhatlan.

(#104) Cathfaern:
Ok, mint mondtam elkényelmesedni el lehet vele, de biztos többet fogyaszt ez, mint a rendes töltő, ha nincs bedugva a konektorba.
És ha már esztétika, akkor úgy alakítom ki az áram ellátást a szobában, hogy egy kapcsolható dugalj sort egy esztétikus kapcsolóval kapcsolok, akkor nem kell kihúzni, és ne nehet egy mozdulattal kapcsolni, ahogy egy TV-it is "ki lehet húzni" ha nem használom, egy esztétikus kapcsolóval az éjjeli szekrény felett.
Szóval még mindig azt mondom, hogy csak kényelmi haszna van.
-
Soni84
tag
Fogkefém nekem is ilyen, arra azt mondom ok. Sőt, ahogy visszaolvastam a hozzászólásokat, a kocsiban is oké, főleg ha beépítik, és csak rádobnád a "dashboard"-ra a telefont. Ezt mondjuk jó ötletnek tartom. Sőt, igazából sok olyan helyen ahol "be van építve" jó lenne. Pl. vonaton ha utazol, repülőn, stb. Szerintem csak az otthoni felhasználást baltázták el nagyon a fejlesztők, ennek a terméknek máshol a helye.
Én otthon pl. minden lefekvés előtt akksiról böngészem az android marketet az ágyban fekve. Valahogy annyi kényelmességért, hogy "nem kell bedugni" nem áldoznám fel a kábel előnyeit! -
Soni84
tag
Ja!
El is felejtettem mondani, hogy ahelyett hogy ilyenekkel vágják agyon az időt, egy újfajta akkumlátort igazán kifejleszthetnének, ahogy az apple csinálja.
Megmondaná valami mióta használjuk ugyanazokat a tipusú akksikat a telefonokba?
Köszönöm! -
Soni84
tag
Hát ekkora baromságot rég láttam.
Tehát ezek szerint ugyanúgy lesz kábel mint eddig, csak a telefon nem közvetlenül a kábelre csatlakozik, hanem van még egy kütyü közte. Ezt ezelőtt dokk-nak hívták, mely 100x jobban nézett ki, és többféle kialakításban lehet kapni. Nem beszélve arról, hogy nem kell undorító külön hátlap és a telefontokjaidat se kell kidobálni miatta.
Persze ez is biztosan be fog futni, mint ahogy sok hülyeség ezelőtt.
Szeretem az innovációkat, de sajnos nálam ez a termék bukta. -
Cathfaern
nagyúr
"Mi az hogy folyamatosan bedugott töltő? Mekkora izommunkába kerül azt a töltőt kihúzni?"
Sokan esztétikai vagy egyéb okokból (mert pl. nem lehet máshova) olyan helyre rakják a konnektorokat/elosztókat, hogy nem lehet könnyen hozzáférni. Nekem pl. be kéne másznom mindig az asztal alá, ha ki akarnám húzni a konnektorból. Ami pedig azért már nem csak egy kézmozdulat. Másrészt ott vannak a dokkolós megoldások is, azokat se huzogatja ki az ember állandóan.Igazából ez tipikusan olyan termék szerintem, ami "pénzért" nem nagyon fog kelleni az embereknek, értsd: nem fognak nagyobb összegeket kiadni érte. Ellenben ha "ingyen" lesz (értsd: minden akus eszköz támogatja ugyanazt a töltőt, és a töltő nem túl nagy összegű, max. 5k), akkor nagy népszerűségnek fog örvendeni, mert akárki akármit mond, egyszerűbb mozdulat lerakni a telefont valahova, mint előkotorni a kábelt (lehet leesett az asztalról, valami rá lett rakva a drótra, stb) és csatlakoztatni. Nem azt mondom, hogy ez utóbbi művelet annyira nagy fáradtság lenne, de akkor is kényelmesebb az előző.
-
DMG
senior tag
Az lehet, de a te hozzá állásod is fura, szóval ha gond hogy káros, akkor a TV-t is szüntessük meg és a többi. Egyébként ha tehetném, a hálószobákból "kitiltanék" minden elektro szomog termelő cuccot. Sajna jelen helyzetemben nem tehetem.
A kiötekedést meg ne értsd félre, nem veled, hanem ezzel az új megoldással kötekszem, egyre inkább tartom feleslegesnek, mint korszak alkotónak.
De én már attol is kivagyok, hogy javarészt azzal érvelnek, hogy kevesebbet fogyaszt a cucc mint a folyamatosan bedugott töltő. Mi az hogy folyamatosan bedugott töltő? Mekkora izommunkába kerül azt a töltőt kihúzni? Esetleg mikor reggel lerántjuk róla a telefont egy füst alatt kihúzhatnánk azt is, vagy ha nem szeretjük húzkodni, akkor tegyük kapcsolós elosztóra. Vagy még túl fiatal vagyok ahhoz hogy megértsem, hogy ebben a rohanó világban nincs arra idő, hogy kihúzzuk és bedugjuk a konektorba a cuccot?

Na mindegy, tényleg kezdek szekptikus kötekedőbe átmenni, elnézést.

Egyébként meg rossz az irány, nem az áramot kell kábel nélkül eljuttatni A-ból B-be, hanem B-ben kell egy olyan cuccot kifejleszteni aminek nem kell áram. Stark féle mini reaktor.

-
LEFTHORSE1
őstag
válasz
Rickazoid
üzenetére
Nem, nem védettem le, gondolom egy rakás pénzbe kerűlne, habár nem tudom, én bőven meg volnék elégedve ha a Sony Ericsson legyártaná, a hab a tortán csak az volna ha valaki fizetne érte 100 ezer eurót, és ebből a pénzből talán le tudnám védetni a többi (nem mobiltelefonos) találmányaimat..
-
KeNTaGoN
tag
Szep, szep, de:
ez a keszulek pont a mobiltelo mobilitasat csokkenti. toltes idejere oda van tapasztva a toltohoz.
en pl ugy toltom a telom, hogy a gyari toltofejbe bele van nyomva egy 3m-es USB hosszabbito, abba pedig egy 1,8m-es USB-->miniUSB kabel.
Tehat cirka 5 meterre tudok a toltotol eltavolodni.
Ez kell is, mivel szinte folyamatosan tolton van a telom. Mobilnetezes miatt kevesebb mint egy nap alatt meghalna.
Szoval nallam eddig nem nyert.
Egyebkent a huszadik szazad elejen asszem Tesla megcsinalta, hogy egy villanykortet izzasba hozott ugy, hogy a legkozelebbi berendezes 400m-re volt.
Viszont ehhez gondolom eleg brutalis magneses teret kellett rezgetni. (vagy varazslo volt)
Szoval en nem szivesen uzemelnek be ilyesmit, mert valoszinuleg a CRT kepebol egy macat lenne, a winyobol papirnehezek, a kombinaltfogorol meg leolvadna a muanyag, az orvenyaram miatt.
Es akkor az eletteni hatarsokat nem is emlitettem. (de masok elottem mar megtettek)Talan valami feny alapu technologia kellene. A csillarban lenne egy speci izzo, a hatlapra szerelt "napelem" meg ezt szipolyozna.
Na persze ennek a hatarsfoka 5% korul lenne, es bizonyara borrakot okozna...Szal marad a jo oreg drot!

-
cigam
titán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Mint írtam oda se figyelve, csak használva, több mint 2 éves és még bírja. Persze nem használ neki, de nem is árt.
-
Jester01
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
az abszolút véglet meg a több kilowattos indukciós tűzhely. Azon nincs mit "árnyékolni", mert nem szabványméretűek az edények.
Ja, nekem is van de még nem nőtt ki a harmadik karom és a lányok ruháján se látok át
Viszont vehetek egy hátlapot és 2 másodperc alatt feltöltöm a telefont a tűzhelyen 
Amúgy van már edényforma-felismerő ("zone-free") indukciós tűzhely is amiben ha minden igaz sok külön-külön vezérelt tekercs van és csak ott sugároz ahol edény van fölötte.
-
Bavid
senior tag
Az energizernek is van hasonlója. Ám ez is csak Iphonehoz és BBhez.

-
Rickazoid
addikt
válasz
Darthforce92
üzenetére
Szerintem a működése nem épp így valósul meg. Az itteni elektromágneses térnek nem kell nagyobbnak lennie pár mm-nél, hisz gyakorlatilag csak pontos fizikai érintkezés esetén működik a dolog, tehát feltehetőleg azt a teret maga a telefon is leárnyékolhatja, így kifelé talán semmi észlelhető nincs. Ha meg nincs rajta a telefon, nem sugároz. Persze lehet tévedek, de ugye itt pont az a lényeg, hogy a telefonnak van egy speciális hátlapja, ami fizikai kontaktus esetében képes csak tölteni a telefont. Márpedig ebben az esetben egyáltalán nincs akkora veszély, sugárzás maximum az kézfejedet érné arra az időre, amíg odateszed illetve elveszed onnan az eszközt, pár másodperc mindössze. Ellenkező esetben nem lenne szükség fizikai érintkezésre és egy mágnes nem húzná a telefont a megfelelő pozícióba, hogy töltődni kezdhessen az akku. Persze nincs egy határ, ahol hirtelen véget ér az elektromágneses tér, de kétlem, hogy egy-két mm-es távolságban bármi veszélyes sugárzást bocsájtana ki. Mondjuk biztosan megmérhető, szóval rá kéne venni valakit, akinél van ilyen, hogy mérje meg mondjuk 1 cm-re, 10 cm-re és 1 m-re a sugárzást bekapcsolt töltővel és kikapcsolt töltővel egyaránt (utóbbi ugye összehasonlítási alapnak) és egyből igazolható vagy cáfolható lenne minden feltevés.
-
cigam
titán
válasz
kolosanyi
üzenetére
Milyen telód van? Samsung blue earth, LG pop gd510? Napelesmes telefontöltő 5-6k, de már aksi is van benne, amit folyamatosan tölt, és így "tárolja" a napenergiát.
Persze nem feltétlen helyettesítik a valódi töltést, de pl. már heti szinten is mérhető eredményt kapsz. Ezzekkel a megoldásokkal 0.5-2 napot meghosszabbítod az üzemidőt. (pl. 1 hét alatt nem 4x hanem csak 3x kell 220-as töltőre dugni)
-
cigam
titán
válasz
Darthforce92
üzenetére
Már miért működne folyamatosan?
Szerintem a mikrohullám se stimmel, merthogy nem a vízmolekulákat akarják több 10cm-re melegíteni. Ezért a freki és a teljesítmény is kissebbb.
Olcsóbb, könnyebben kezelhető (skin hatás, adó/vevő "antenna" tekercs kivitele/bonyolultsága) + pár mm-es távolságot kell csak "áthidalni"
Mivel a távolsággal négyzetesen arányosan csökken a "térerő" a veszély is minimális, ill. engedélyt sem kapott volna ha bizonyos szabványokban rögzített értéket meghaladó sugárzást bocsájt ki. Szóval tuti nem veszélyesebb mint egy rádiótelefon. -
kolosanyi
veterán
(#67) Pug! Igazad van. Én pl (de szerintem még nagyon sokan mások is) nagyon szívesen használnék olyan terméket, ami környezetkímélőn üzemeltethető. (Ott van pl a napelem...) Csak az a baj ezekkel, hogy k*vára drágák, nem tudnám megfizetni, ezért kénytelen vagyok a hagyományosat használni. Ezzel viszont az a baj, hogy a gazdagok kiváltsága megóvni a környezetünket. Viszont be kell ismerjem, ha kőgazdag lennék nem igazán érdekelne az energiafelhasználás ergo nem kímélném a környezetet. (Pl tuti vennék magamnak egy Shelby Ford Mustangot...
) Kicsit ironikus... 
-
-=ZsocC=-
tag
azok mindenképp szerethetik akik cipelgetik magukkal a második aksikat...

remélem nem durvul el annyira ez az egész h a szobában tleg 220V lesz a levegőben... -
Bogyó bá'
nagyúr
Egyre nagyobb az "elektroszmog", de a rádió, a mobiltelefon csak legfeljebb egy-két vattot jelent, az is csak percekig. A cikkben szereplő mobiltöltő már nagyobb teljesítményű, és esetleg órákig sugároz közvetlenül mellettünk az asztalon vagy a kocsiban, de ha ez elterjed, akkor majd jönnek az 50-100W-os notebooktöltők...az abszolút véglet meg a több kilowattos indukciós tűzhely. Azon nincs mit "árnyékolni", mert nem szabványméretűek az edények. Tudom, kicsit sarkítottam, de a világ errefelé megy, és ezt nem biztos, hogy be kellene vállalni a "kényelemért".

#86: akkor a dokik legalábbis azt mondták a betegnek (szegény néhai apósommal feküdt egy szobában, sokat beszélgettek) hogy valószínűleg az okozta, azért az egyszerre sok ponton támadó daganat. Persze lehet hogy baromság, de nekem szöget ütött a fejembe...
-
cigam
titán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Vagy nem az volt a bűne, hanem csak a munkahelye.
És az összes többi karbantartó is ugyanúgy ugyanolyan rövid idő alatt?! Vagy az adóberendezéseket üzemeltetők lobbija tartja titokban hogy az összes karbantartójuk "fogyóeszköz", és így végzi az összes a világ mind a 4 sarkán? -
Darthforce92
tag
Remélem nem írok nagy badarságokat , de annak figyelembe vételével olvassátok a hsz-emet , hogy nem vagyok biztos mindenben. A cikkben említett technológia úgy működik mint az elektromágnes. elektromágneses mezőt gerjeszt ( amik tulajdon képen fotonok) és ezt egy fémtest felfogja amiben a delokalizálatlan elektronok mozgásba lendülnek és ez a jelenség áramot indukál. Ezzel csak az a gond , hogy a készülék gondolom akkor is "sugároz" ha épp nincs rajta a készülék. Ahhoz , hogy megfelelő mennyiségű energiát sugározzunk át nagy energiájú fotonokra vagyis nagy energiájú indukciós térre van szükség. Ami annyit tesz hogy minimum mikrohullámot használ ami ha gyakran nagy "mennyiségben" ér minket a sejtek ( főleg agy és here) dns károsodásához vezethet és potenciálisan növeli meg a rák kialakulását. Ez a termék pont úgy működik mint egy napelem csak más frekvenciájú fotonokat (elektromágneses mezőt) használ.
-
merkucyo
aktív tag
Az elektromágneses tér hosszútávon növeli a rákos megbetegedés kockázatát , de szerintem megoldják ezt a problémát is .
Egyébként nagyon meggyőző termék . -
Bogyó bá'
nagyúr
Úgy tíz-tizenkét éve láttam a kórházban egy embert, aki sok ponton támadó rákban ment el pár hét alatt, (sok primer daganat egyszerre, nem pedig áttétek egy helyről), és csak az volt a bűne, hogy a solti rádióadóban antennakarbantartó volt.
Akkor fogadtam meg, hogy soha nem lesz indukciós villanytűzhelyem (sem) itthon...
-
Rickazoid
addikt
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
Ez igen kreatív és jó ötlet. Remélem levédetted már.
Bár személy szerint nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mondjuk pár hónap után a rendszeres száraz súrlódás nem okozna-e problémákat, mondjuk túlzott kopást, nem is feltétlen az akkukban, hanem a telefonban. Ettől függetlenül egy ötöst megérdemel, főleg hogy a gyártók nem is foglalkoznak a gyenge akku problémájával, amíg el tudják így is adni. -
cigam
titán
Nem kell hozzá zöldnek lenni, de a zöldek szoktak ilyen offtopic hozzászólásokat beírni. Pontosan az (elöbb utóbb)elfogyó foszíliáknak miköze ehez a töltőhöz? Mert általánosságban ez mindegyik topikhoz beírhattad volna.
Hamár fosziliaspórolás: Szted melyik fogyaszt többet ez a töltő (a vezetékesnél rosszebb(?) hatásfokkal, vagy a konnektorból soha ki nem húzott töltő?
A kérdőjel azért van, mert az is előfordulhat, hogy a vezetékes töltő (tápegység) hatásfoka kissebb mint a vezetéknélküli töltőnek. MIvel nem nyilatkoznak hatásfokról ez a fordítottja is megeshet. -
DMG
senior tag
Bocs már nicns editem, de erre muszáj egy mondatot reagálnom.

Szóval magamalá csinálni is kényelmesebb mint elmenni a WC-ig, de mégsem teszem

"ez nem fogyaszt, a kábeles meg használat nélkül is"
Fura az enyém nem fogyaszt ha nem használom, ja bocs én ki szoktam húzni.

"azokban is van trafó, mágneses terük. Más kérdés hogy általában árnyékolva vannak"
Így van, nem is töltődik a telefon a közelükben.

Más:
Ami meg még eszembe jutott a kábel kontra kábelmentes kapcsán, én egérrel vagyok úgy, hogy legyen inkább kábeles, mert redszeresen leverdesem az asztalról a kábel meg megfogja.

Volt már pár telefonom, de a töltő csatija sose kopott még el.

-
DMG
senior tag
És azzal mire mész?
Lesz egy noti alátét, amire rárakod, és lehet használni anélkül, hogy lemerülne, de hoppá a kábelmentes alátét honnan kap áramot? Segítek, kábelen keresztül, vagyis nyertél vele? Nem nyertél vele.

minnél többet gondolkodom a dolgon annál értelmetlennek tűnik a cucc. Max a lustaság vehet rá valakit, hogy ahelyett, hogy egy laza mozdulattal feldugja a telefont tölteni, inkább csak leteszi a töltő állomásra. A kocsiban ugyan úgy el lehet vezetni a kábelt egy kis barkáccsal úgy, hogy ne lógjon mindenhonnan a kigyóbél. Szóval minnél jobban igyekszem meggyőzni magam, hogy ez jó annál jobban cáfolom az alap elképzeléseimet.

-
Nagyon mélyenszántó volt a hozzászólásod..., nem mondtam, hogy zöld vagyok..
Sőt, a te hozzáállásod tükrözi a legnagyobb "butaságot".. szerinted zöldnek kell ahhoz lenni, hogy belássa valaki, hogy a fosszilis energiaforrások végesek és k@rvára nincsenek pozitív hatással a bolygóra...
-
zola8van8
tag
válasz
LEFTHORSE1
üzenetére
Nagyon jó ötlet, több értelmét látom mit a vezeték nélküli töltőnek.
Szerintem a vezeték nélküli töltő csak néhány helyen ( pl: autó) van csak értelme, nem sokkal nehezebb bedugni a telefonba töltőt, mint rárakni arra a pár tíz négyzet-centiméteres helyre -
Ja, most megmagyaráztad, miért hal ki az akku a rátöltésektől.
Elektromos fogkefénél is leszögezik, hogy húzd ki, és csak akkor töltsd, ha lemerült, mert hamar vége lesz az akkunak.#62: Ti jártatok fizikára? Ha leveszed, rárakod, leveszed, rárakod töltésre, hetek latt vége lesz az akkudnak. És ezt fogod csinálni, ha cseng és fel kell venned.
-
LEFTHORSE1
őstag
Igen, ha a telefonban van az indukciót fogadó töltő akkor ez egy nagyon kényelmes töltési módszer, egyetlen szépséghibája hogy az állandó hordozásra teremtett mobilunkat, imobilissá teszi, helyhez köti a töltés ideje alatt.
Az általam kitalált megoldás teljesen kiküszöböli a helyhez kötést, a koncepciós topikban már leírtam [link]
A topik linkje meg itt [link] -
skul0
aktív tag
Teljesen korrekt. A mai világban, mikor az okostelefonok korát éljük, első a kényelem, és csak utána jön az, hogy mennyire takarékos az a valami, ne mondjátok már, hogy ennek nincs jövője. Nem kényelmesebb az asztal egy pontjára tenni/elvennima telót, mint kábellal szarakodni? Dehogynem. Ha kell valamiért, leveszed, ha nem kell visszateszed. Káros? Ennyi erővel nenézz tv-t, vagy ne menj semmi közelébe ami elektromos, mert azokban is van trafó, mágneses terük. Más kérdés hogy általában árnyékolva vannak. Hatásfokban a transzformátor a legjobb eszköz, ez is az lenne, ha lenne vasmagja, de a hatásfok így is nagy. Amennyivel alulmarad a kábeles töltőtől, azt behozza a töltés után, mivel ez nem fogyaszt, a kábeles meg használat nélkül is, méghozzá elég sokat úgytudom.
Lesz ennek még térnyerése, 5 év se kell szvsz. Én drukkolok neki. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hát igen: szép dolog az, hogyha az elektroszmogot már "powerrel" is párosítjuk.
Aztán meg nem tudjuk, hogy mitől van annyi rákos meg allergiás ember...

-
^Clown
addikt
Remélem notikban is hamar elterjed.
-
Lehet az se lenne rossz, ha végre valaki azzal foglalkozna, hogy mi a büdös sz@rból lesz áramunk a sok-sok kütyünk töltésére, miután félig lakhatatlanná teszük a bolygónkat az összes fosszilis energiaforrás felhasználásával....

-
Quasi_modo
nagyúr
Ennek a megoldásnak a segítségével elkerülhető a töltőcsatlakozó fizikai kopása. Kb ennyi fantáziát látok a megoldásban.
-
dawid92
tag
Kipróbáltuk a Powermat indukciós töltésen alapuló kiegészítőit, melyEK könnyen elképzelhető, hogy a jövőt jelentik az iparágban.
-
daniel909
addikt
eljön az idő hogy a töltőhöz veszünk telefont?

-
cigam
titán
Merthogy? Norbi mondta vagy miért? A teljes töltési ciklus és a rátöltés nem ugyanaz.
+ Ha elérte a vég (1-2 év alatt), hát pár ezresért vesztek másik aksit, de kétlem hogy az átlag geek-nek több mint 2 éves telója van. Nekem pl. 2008 36.héten gyártott telóm van, Sose figyeltem a tötlésre, akár naponta több alkalommal is gépre dugtam(ami ugye tölti is). És így 2évesen is kibír 1 napot. (régen 2-t is tudott ;-) -
ErosenZold
senior tag
Azért engem érdekelne, hogy ez mégis mennyire lehet rákkeltő

De ötletes dolog, még Tesla is szórakozott ezzel nem? (Mintha neki sikerült volna "felvilágítania" a levegőt)
-
kolosanyi
veterán
Ez így nekem fura kicsit... Persze jópofa, meg újdonság, de nem látok nagy előrelépést a hagyományoshoz képest. Ugyanúgy helyhez kötötten tudsz tölteni, mint eddig, csak eltűnt a kábel.
Viszont az az akksis dolog az tetszik, ami a cikkben is szerepelt. -
Oly
őstag
Jellemző, hogy rögtön csak a kifogásokat lehet itt olvasni.
Arra nem gondol senki, hogy azon a nyamvadt íróasztalon amúgy is ott van a dokkoló és arról tépegetni a telót elég kellemetlen.
A csatlakozónka is, meg a használónak is.
Én is amikor felállok az asztaltól, vinném magammal a telót, de azt hülya madzagot kell tépegetni. Ráadásul idő után elkopik a csatlakozó.
Ez mennyivel egyszerűbb lenne, ha a monitor mellett, alatt lenne egy kis "tálca", amire rárakom-leveszem, ha kell.
Ha jön hívás elveszem, majd visszarakom.
Sokszor használom WiFi hotspotnak is a telót. Ekkor merül rendesen, de ez estben kapná automatikusan az utánpótlást.
Kocsiban szintén jól jön a műszerfalon egy ilyen mágnes. Telótartó és egyben töltő is.A korábban említett elektromos fogkefe is jó cucc... Ugyanígy lehetne a villanyborotvám is víz- és csatlakozómentes...

Tovább megyek... Olyan egérpad-egér párost is eltudnék képzelni, ami így tölt... de asszem ilyet már láttam is valahol.
Soroljuk még a hasznos oldalait a cuccnak?

-
Yen
csendes tag
válasz
Rickazoid
üzenetére
A készenléti állapot áramfelvételéről inkább nem vitatkoznék, mivel nem ismerem a konkrét specifikációt.
Viszont a thin film li-ion technológiát felesleges emlegetned. Ha jól tudom, még nem alkalmazzák a gyakorlatban, mert igen fejlett nanotechnológia kell a megvalósításához. Majd talán 10 év múlva…
A jelenleg használt akkuk meg nem szeretik a gyakori töltést , azt ennyi. -
cigam
titán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Már mé ne lehetne felvenni?
-
Rickazoid
addikt
A többségét már leírták előttem, de az 5. pontra annyit, hogy az eszedbe sem jut, hogy egy kapcsoló elektromosság nélkül is lehet kapcsoló? Vagy felétek a villanyt is aktív szenzorokkal kapcsolják fel a sima kapcsoló helyett? A cikkben az szerepel, hogy kell némi elektronika, de ugyanakkor szó esik egy mágnesről is. Mi van, ha nem elektronika kapcsolja be, hanem a mágnes, amikor az a másik mágnes a telefonban odakerül? De még ha van is aktív szenzor.. és? Talán egy wattot megeszik egy hét alatt.
A gyakori töltésről egyébként annyit, hogy a li-ion 300-at, a li-pol 500-at, a fejlettebb thin film li-ion pedig 50.000 újratöltést visel el, talán már használják is őket a mai telefonokban, ezt nem tudom. Tehát ha elterjed a technológia, van olyan akku, aminek nem okoz gondot, ha naponta akár 10-szer felrakod töltődni.
-
mrhitoshi
veterán
Hát igen, jó öreg Tesla bácsi tudott valamit.

Amúgy nem rossz ez a kütyü.

-
Bavid
senior tag
Szerintem igenis jó cucc, én pl. utálom a töltő kábelt dugdosni, meg az általában, leesik a földre, tehát mindig onnan bányászhatom elő, szóval nekem kéne, ha lesz SGSre szerintem veszek is 1et.
-
easy...rider
őstag
válasz
fornettisuti
üzenetére
szerintem is ez a helyzet.
Mert nagyon jó lenne ha nem foglalna plusz helyet. De szerintem nem fog azért senki sem vastagabb telefonnal szaladgálni mert így vezeték nélkül töltheti.
Ennek akkor lenne jövője ha nem a gyártóktól függetlenül, hanem velük együttműködve alapból beépítve jönnének ki a megoldások.
-
mate317
tag
ezt is be kell dugni a 220-ba...
Én mindjárt feltalálom azt a technológiát, hogy a kaja 4 méterről, megrágva beteleportálódik a gyomrodba, és nem kell kimenni a konyhába zabálni. Kb ennyi értelme van ennek is. -
Wind-Storm
őstag
A külső akkus cucc valóban nem rossz tölteni menet közben pl.
De viszont otthon egy ilyen indukciós töltőre tett telóval kétes hogy bármit lehet csinálni töltés közben, de legfőképp felvenni..
Inkább elszenvedem azt a borzasztó kábelbedugós procedúrát
de legalább felvehetem meg bármilyen pozícióban használhatóm az eszközt amíg a kábel elér..
Töltés közbeni használat rlz..
-
cigam
titán
válasz
Dark Archon
üzenetére
És ha végigolvastad volna amit linkeltél, akkor látnád, hogy ez csak a telóra való kupak, a "tálcát" külön + kell hozzá venni.
-
gybazsi
senior tag
Nem rossz cucc, de azért szerintem ez a mobil többi elektronikájának nem tehet túl jót.
-
tschyllagh
tag
Szép jövőnek tűnik

-
Xaels
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Van aki nem csak telefonálásra használja a telefonját... Kihangosítani nem fogom, ki akarja, hogy mindenki más hallja amit mással beszél?! Én nemigazán. Headset? Hát ott vagy ahol a part szakad mert akkor megint csak vezetékhez vagy kötve. BT füles ami ok, ha az embernek van. De mivel nekem nincs és nem is nagyon van rá szükségem így ez sem megoldás...
-
-
domi007
őstag
Nah ne keverjünk ennyire, azért ez nem teslai találmány, ha teljesen csak az alapelvet nézzük, akkor ez elektromágneses indukció, ami Faraday felfedezése. Ha azt vesszük, hogy a váltakozó áram által generált váltakozó elektromágneses tér áramot gerjeszt egy másik tekercsben akkor az Jedlik Ányos/Siemens illetve a transzformátor kapcsán Bláthy/Zipernowsky/Kandó ötlete. Tesla csak ezt akarta felhasználni vezetéknélküli áram átvitelre nagy méretekben...ami persze zseniális ötlet, mégsem övé érte a teljes dicsőség.
Amúgy meg más területeken, pl. elektromos fogkefék már régóta alkalmazzák az indukciós töltést.

mod: jah és nem meglepő, hogy nem mozdultak rá a gyártók, mert sokkal veszteségesebb így energiát átvinni, mint vezetékeken...persze amíg közel vannak egymáshoz a tekercsek, addig minimalizálható a veszteség (így is sokkal több lesz mint egy vezeték ellenállása), de a távolsággal ha jól emlékszem négyzetesen csökken az energia, ami már óriási veszteség...
-
cigam
titán
Naja.
Viszont az angol oldalukon jelentkeztem mint magyarországi potenciális vevő. -
cigam
titán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Köszi a tippet, de valószínű, hogy angliában 3 dugós hálózati alkalmatossága van. A másik gond hogy ~16k+posta, és csak angliába postáznak.
-
szőröscica
addikt
Kocsiba kellene.
-
hemaka
nagyúr
Ez pedig igen jó, csak eléggé elcsúfítja a telefont.

-
cigam
titán
Rendeltem volna tőlük, de úgy néz ki csak az usa 50 államába postáznak. Pedig az akciós iPhone töltőcsomag 6k-ért igencsak csábító.
Esetleg EU-ban lehet vhol kapni?
-
Hát, pár dolgot említsünk meg.
1. Ha már kijelöltem a helyet a töltőnek, akkor mindig oda kell lerakni a telefont töltéshez. Ha tölteni viszem a telefont, akkor már be is tudom dugni...
2. Ha az a hely az íróasztalon van, és sokszor kerül rá a telefon, azzal szépen hazavágom a legmodernebb akkukat is. A folyamatos rátöltés a Li-ion akkukat is hamar kivégzni.
3. Azert bőven oda a slim forma a legtöbb készüléknél.szer.: mire elpostoltam, valaki már leírta előttem részben.
-
Lehet, hogy ugyanannyi idő feltölteni a telefont, mint madzaggal, de, hogy jóval többet zabál a konnektorból, az is biztos. Ezt kellene tesztelni. Meg a hosszútávú élettani hatásait... bár, amennyi rádióhullám kering már a fejünk felett...
Yen: majd adnak hozzá ajándék BT fülest, míg kitalálják hogyan használod töltés közben

A szenzor viszont lehet mágneses is (adja magát), ami beránt egy kapcsolót és ténylegesen csak akkor kapcsolja be az eszközt. -
Yen
csendes tag
Na, akkor megfogalmaznám 1-2 kételyemet a technológiával kapcsolatban.
1. Én az eszközeimet csak akkor töltöm, amikor szükség van rá. Ha jól tudom a lítium akkuk is csak n számú töltést bírnak ki. Tehát ha minden alkalommal rádobálom egy ilyen töltőre a cuccot, akkor azzal csökken az akku élettartama.
2. Hogyan használhatom az eszközt töltés közben? Pl. mobil (Sehogy)
3. Más elektromos eszközökre tuti, hogy nincs túl jó hatással.
4. Nekem az egyetemen egy világhírű fizika professzor azt tanította, hogy óvakodjak az erős elektromágnes terektől, mert az emberekre sincs túl jó hatással.
5. „Viszont ha nem tölt, akkor nem is fogyaszt. Semennyit.” Na ez is érdekes mert valamilyen szenzornak és mögötte lévő elektronikának érzékelnie kell, hogy ráhelyeztük a tölteni kívánt eszközt. Tehát ha ezek az áramkörök nem a csi energiával táplálkoznak, akkor mégis csak fogyaszt.
6. Az áráról meg inkább nem is beszélek.És mindezt csak azért mert jópofa meg kényelmes… Ez egy kicsit komolytalan. És akkor nagyon finoman fogalmaztam.
-
Xaels
félisten
Ez akkor jó amikor a telefon szimplán csak tároljuk az asztalon, de ha már használni is akarjuk, akkor ugye el kell távolítani a felületről ami a töltés megszűnését eredményezi. Még szerintem van hova fejlődni ezen a téren.
macilaci: A padlófűtéssel kombinálva csak egy gond merül fel. Ki a tököm tenné a földre a telefonját, hogy töltsön? Akkora elektromágneses térben meg az anyóst sem tartanám mint amekkora ahhoz kéne, hogy az egész lakásban bárhol működjön a cucc.
-
-
Tutu7030
veterán
Ilyen "generátor" van a műholdakban már régóta.Csak azok ugye megfelelő távolságban vannak az élő szervezettől.(radioaktív bomlás hőjét használják)

-
DMG
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Esetelg a telefonokba kéne egy generátor, ami a hőből termel áramot, és azzal töltődik.

MOD:
Ez a tesla torony nekem már túl RedAlert-es.
-
Tesla Wardenclyffe tornya többek között erre lett volna hivatott. Vajon mi lett volna, ha megépíti az összes tornyot és be is üzemeli? Sosem fog kiderülni...
-
Köszönöm a tesztet róla nem rossz dolog ez.Le a madzagokkal én is utálom mind.Ezért van bluoetooth fülesem is.
-
DMG
senior tag
Nem olyan nagy találmány ez (ahogy a cikkben is van). Én csak a kocsiban látom hasznát, mert ott valóban gáz az a sok kábel: PNA, mobil, stb.
De lakásban kb annyi mint egy dokkoló, valahonnan ez is kap áramot, szóval kábel ehhez is kell, csak a kocsoban kényelmesen el lehet vezetni a borítás alatt.
Én már azt várom mikor tudok megszabadulni attól a kábel rengetegtől ami a TV-be a számítógépbe, és a többi kütyübe vezet. De egészséges kereteken belül ez elképzelhetettlennek tűnik, tekintve hogy egy erős elektromágneses tér nem éppen egészséges.

-
Bog
HÁZIGAZDA
Pár apróság, ami szerintem nem ment át mindenkinek:
1. A PowerMat szerint pont ugyanannyi idő így feltölteni a telefont, mint kábellel.
2. Viszont ha nem tölt, akkor nem is fogyaszt. Semennyit.
3. A cucc felhasználási területei nagyon sokrétűek. Oly jól látja a vízhatlan telefon lehetőségét, de az új Opel Astrában a könyöklőben is lehet PowerMat, ami nagyon nem hülyeség, el lehet felejteni a szivargyújtós madzagot, ami beleakad a váltóba és ronda. Továbbmegyek: irodabútor alap beépített tartozéka lehetne, a számítógép monitorjától kicsit arrébb egy PowerMat felület, amire rá lehet dobni a telefont munkaidő közben. Meg a kamerát, a fényképezőgépet, az MP3 lejátszót... minden kis szart, amit magunkkal hurcolunk. -
Tutu7030
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Akkor felesleges volt az aggodalmam, hogy bezavarja a fluxuskondenzátort vagy a deflektort?

(#19) Oly
Le akarsz költözni a víz alá?
-
Oly
őstag
Régi vágyma egy olyan vízálló készülék amin nincs gumi dugó.
Headsetet BT-n, a töltőt pedig Indukciós módon lehetne csatlakoztatni.

-
-
Tutu7030
veterán
"Maga a töltés egyébként marha jópofa, ha rárakjuk az eszközt a töltőállomásra, azt egy mágnes egyből behúzza a helyére"
Ez tuti jó dolog? Vagy csak egy rövid ideig működik ez a mágneses játék?
Csak azért kérdezem,mert a spica kézikönyvében még a mágneses tok használatát sem javasolják.

-
Nem nagy újdonság, az elektromos fogkefék pl. rég ezt a fajta töltést használják. Igazából a vízhatlanság miatt van rá szükség, mobiloknál szvsz. sokáig is tartana feltölteni és a hatásfok sem az igazi.
Napelemmel is az a baj, hogy marha nagy felület kell és rossz a hatásfoka. A fényelem már valamivel jobb, de az meg az ára miatt nem terjedt el igazán.
-
Attici
őstag
A napelemes töltést is már rég kitalálták, mégis csak pár készülék rendelkezik vele!

-
macilaci78
nagyúr
Ez csak addig tart, amíg a telefongyártó, vagy akkugyártó nem rakja bele gyárilag magába.
Vannak azok a készülékek, amik 5+ napig is bírják egy feltöltéssel. Ezekhez nem lehet olyan akkut gyártani, amik kisebb kapacitásúak, ellenben bele van integrálva ilyen technológia? Így akár egy 3310-es Nokia is tudhat ilyet...
Badb0y: A poén kedvéért padlófűtésbe integrálnám a töltőt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JanFe
aktív tag
Erdekes, nem rossz otlet, be kellene epiteni a telefonokba.
-
Badb0y
addikt
ez akkor lesz igazán jó, ha szabvány lesz és minden ezzel kompatibilis. Nem telefont kell venni töltőhöz, hanem csak a töltőt. Viszont nagyon jó megoldás lenne az 100.
-
Pocok256
veterán
Hmm most vagy én olvastam félre vagy nekem jelent mást a kábel nélküli töltés :S Az egészet én úgy képzeltem el, hogy van 1 kütyü aminek pl az 1 méteres körzetébe lerakod a telefonod akkor tölt, (ilyenről már olvastam valamerre) ehhez képest ez a cucc igazából nem sok újdonságot hoz. Sőt nekem csalódás mert ha jól értelmezem csak akkor működik ha belerakod a kis tárolóba.
-
fi:zi'k
nagyúr
Az előbb elfelejtettem írni, hogy tesztelni kellene a hatásfokát, amihez ugye kellene egy kompatibilis telefon és hátlap.
-
Zirowe
nagyúr
Talán majd vmikor megéljük azt is, hogy minden telefonnak/kütyünek alapból egy "univerzális indukciós" hátlapja lesz..
De jó is lenne.
-
Zsolto
őstag
Hehe, hogy én milyen naiv vagyok. Azt hittem, ez úgy működik, hogy veszek egy ilyen zselés egérpad-szerű cuccot, aztán gyá, csak rá kell tennem a Nokiámat, a Samsungomat, a PNA-mat és helló.

Érdekes dolog, és ha valakinek pont van egy-két támogatott készüléke, annak szuper lehet. Addig a magam részéről a Bocha által is említett univerzális akkut venném, ha szükségem lenne ilyesmire. -
adwin
tag
kiváncsi leszek majd a telefonomra...

-
-=Ghost=-
őstag
Nagyon jópofa cuccok, ahhoz képest, hogy a kategóriában első(?) és jó minőségű kiegészítők, kis túlzással olcsónak is mondhatóak. Már csak egy nagyobb telefon gyártóval kéne összeállniuk, hogy a "hátlap" be legyen építve a telefonba és ne rontsa el a kinézetét.
Én spec. marhára tudnám élvezni, hogy hazajövök, rávágom a hd7-et a "serpenyőre" és töltődik.
-
hans87
tag
Köszi a cikkért, eddig gőzöm nem volt, hogy ez az egész cucc egyáltalán milyen, hogy néz ki, hogy müködik...
Azért nem semmi, hogy Teslának milyen gondolatai/elképelései lehettek évtizedekkel a microchip, a mobil, vagy a számítógép előtt.
-
fornettisuti
veterán
Még az "egységes" telefontöltők sincsenek elterjedve

10év múlva talán lesz ebből is valami...
-
fi:zi'k
nagyúr
Remélem "hamar" forgalomba kerül. Már csak egy hozzávaló telefont kell venni.

-
kristof83
aktív tag
Jó ötletnek tűnik, csak kár hogy így elcsúfítja a hátlapot a cuccos....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont vehetek egy hátlapot és 2 másodperc alatt feltöltöm a telefont a tűzhelyen 

Nagyon jó ötlet, több értelmét látom mit a vezeték nélküli töltőnek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)