- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
A telefonomnak elég rossz minőségű kamerája van így nem nagyon lehetne látni benne semmit sem.
De kb ilyen: [link]
Annyi különbséggel, hogy az enyém nem szikrázik.
Ha valaki pedig könnyen hordozhatóra szeretné megcsinálni az vegyen 2S lipo akksit. Láttam belőlük 1500mAh környékén 90C-eket is. De ekkor rövidebb vezetékek is kellenének.Mikró trafóval is próbálkoztam, de azt nem volt az igazi nálam.
-
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Teréz Atya #86 üzenetére
Ahogy nézem ezeknek a lipoknak az árait, hát elég drágák. 18V 2500mah-s kb 12 ezer forint. 18650-ből ez 3500Ft (vatera, jofogas, újak, de bontottak). Vagy újonnan 6,5K (LG HE4).
-
gyenesmartin
őstag
Tudtommal a lipo az egyik legtűzveszélyesebb. Egyik egyetemen használtak ilyet a go-kartban. De egy este le is égett az egész.
Ezért sem használják barkácsgépekben és elektromos járművekben sem. Pedig minden tekintetben jobbak az tény.seolwon:
Akkor valószínűleg elpárolog a szalag amihez hozzá van érintve így nem tapad hozzá. De egyébként ezért is van túlméretezve. Elvileg 1 mosfet is elég lenne, ezért tettem bele 5-öt, hogy biztosan ne ez menjen tönkre. -
gyenesmartin
őstag
-
gyenesmartin
őstag
A MOSFET lábainál lévő ellenállás elhanyagolhatóan kis értékű a vezetékéhez képest. MOSFET ellenállása a lábakkal együtt 1,2mR, ezt el van osztva 5-el. A vezeték ellenállása ettől jóval több. A feszültség leginkább a vezetéken fog esni, nem pedig a félvezetőn. Keresztmetszet az a hosszal együtt számít csak.
-
gyenesmartin
őstag
Lehet, hogy elméletileg nem számítanak a vezeték keresztmetszetek, de a gyakorlatban nagyon is. Én örülnék a legjobban, ha vékonyabb vezetéket tudnék használni, de azzal már lehet erős kötést létrehozni. Tudom, mert kipróbáltam. A pozitív ágon 16mm2-est használok. 8-assal már nem lehetett hegeszteni. A negatívon pedig 13 mm2 (a képen még 5 van, de kipótoltam még 8-al). Nagyon is érezni.
A lábak ellenállása elenyésző a vezetékek ellenállásához képest. Mert a lábak az pár mm, míg a vezeték meg nálam legalábbis összesen 2 méter. -
gyenesmartin
őstag
Ezeket akkor javítom. Nem is néztem a számozásokat.
Viszont a vezetékek keresztmetszete igencsak számít.+ oldalon a 16-ost lecserélve 8-asra, nem lehetett vele hegeszteni. Illetve a képen szereplő vezetékek is ki vannak még egészítve, így 13mm2-es km.-e van a negatív oldalon.macskea:
Lehetne, de elég sok LOW esr kondenzátor kellene hozzá. -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #45 üzenetére
Csak egy ellenállás. Azt hittem van PULLDOWN, de nincs.
-
gyenesmartin
őstag
1ms a legkisebb idő. De ekkor csak egy impulzus lenne.
Ezek a fetek 200A-t bírnak folyamatos üzemben megfelelő hűtés mellett. Nekem 5db van benne, minimális hűtéssel, így szerintem néhány percig bírná el az 1000A-t. De egyébként hegesztés közben egyáltalán nem melegszik.hcl:
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Gumi és felni topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Tőzsde és gazdaság
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- X1 Carbon 10th 14" 4K UHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus - TUF Gaming A15 - FA506NC-HN039
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest