- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pogibalint
újonc
Esetleg tudnátok információval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy min. mekkora autó akkumulátort érdemes keríteni ehhez a ponthegesztőhöz? (Pl. min. amper)
Esetleg valaki aki megépítette, hány hegesztés után kell újratölteni az akksit?
Előre is köszönök minden infót!
-
Ikka56
újonc
Nagyon profi megoldás! Ügyes és leleményes vagy, emelem kalapom!
-
bence1994.01
újonc
válasz
gyenesmartin #108 üzenetére
Szia.
Nekem sem akar összejönni a programozás. Gyári példákat felteszi de ezt sajnos nem akarja exit status 1 hibát ír. Mappákat bemásoltam a könyvtárba de úgy sem akar életre kelni. Programozás előtt már összeépítettem kijelző csak világít nem kellene valamit kiírni neki. Bocsánat de ebben a témában kezdő vagyok, ha hülyeséget kérdezek /írok akkor elnézést kérek. -
lui740
újonc
Hello. Nekem a felprogramozással van bajom. bárhogy próbálom valamire mindig hibát ír ki. Tudna valaki segíteni? Köszi előre is
-
MIstván3
újonc
Üdvözletem!
Megépítettem ezt a pont hegesztőt de a programozásnál mindig hibát ír ki a program nem tudom mi lehet a baj!
Ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném! -
dementor
senior tag
Óriási respect!
-
gyenesmartin
őstag
A telefonomnak elég rossz minőségű kamerája van így nem nagyon lehetne látni benne semmit sem.
De kb ilyen: [link]
Annyi különbséggel, hogy az enyém nem szikrázik.
Ha valaki pedig könnyen hordozhatóra szeretné megcsinálni az vegyen 2S lipo akksit. Láttam belőlük 1500mAh környékén 90C-eket is. De ekkor rövidebb vezetékek is kellenének.Mikró trafóval is próbálkoztam, de azt nem volt az igazi nálam.
-
Attici
őstag
Tetszik, mert egyszerű.
Gratulálok!
Mikrohullámú sütű trafójával is szoktak ponthegeszteni.
A hegesztésről tényleg csinálhatnál egy videót. Én is kíváncsi lennék, hogy hogy lehet vele dolgozni. -
-
Reverend
tag
válasz
gyenesmartin #65 üzenetére
Gratulálok a fejlesztéshez! Érdeklődő kérdés: a magas áram miatt nem lett volna jobb a panelre csavaros kötéssel kötni a vastag vezetékeket? Csavaros érvég krimp, majd a szemet csavar-alátéttel a panelra? Szebb is, és könnyebb cserélni is. Ezt a gigaforrasztást javítani elég horrornak tűnik így messziről.
-
lajozs
aktív tag
válasz
gyenesmartin #97 üzenetére
Tehát, még szájbarágósabban: ez a nézet lesz a beültetési oldal képe (piros alkatrészek), "hátul", a nyomtatott oldalon rácsavarozva az IRF-ek. Egyetértek, így korrekt.
-
lajozs
aktív tag
válasz
gyenesmartin #81 üzenetére
A Te projekted (és felelősséged), így csak még egyszer figyelmeztetnélek: a kivezetéseket nem cserélheted fel a rajzon, mert az (így, a Drain-t direkt nyákra rögzítve, tehát "szemből" nézve) G-D-S. A fényképeiden korrekt a nyák. Bocs, befejeztem.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Teréz Atya #86 üzenetére
Ahogy nézem ezeknek a lipoknak az árait, hát elég drágák. 18V 2500mah-s kb 12 ezer forint. 18650-ből ez 3500Ft (vatera, jofogas, újak, de bontottak). Vagy újonnan 6,5K (LG HE4).
-
Teréz Atya
senior tag
Hmm, hat ez nagyon fugg a Li akku kemiai osszeteteletol, a burkolattol, meg millio es egy tenyezotol. Nekem pl. van 4.2V-os 18650-es LiIon akkum, ami ennek megfeleloen nem komalja az alacsonyabb feszultseget. Pontos infom nincs rola, de kb. LiCoO2 lesz, epp ezert nem nagyon vernek bele szeget, mert hajlamos kigyulladni.
Amit te emlitesz, az valszeg a LiFePO4 akku. Nem szeret kigyulladni, jobban birja az alacsonyabb feszt, de alacsonyabb az energiasurusege.
Forras szinten a batteryuniversity. -
Kernel
nagyúr
válasz
Teréz Atya #86 üzenetére
Nem hinném, hogy csak azon múlik, bizonyára vannak más különbségek is.
Li-po hajlamos lehet a duzzadásra vagy belső átvezetés esetén gyulladásra, míg a fémtokokos 18650 gyártható olyan biztonsági kivitelben, ami csak felforrósodik, kifúj a szelepen, de nem gyullad meg.
A 2,5 V-ig is kisüthető Li-on jobban teljesít a csökkent feszültségű tartományban, míg a Li-po belső ellenállása valamivel hamarabb (vagyis már magasabb potenciálon) kezd nőni.
Az elektromos autókban állítólag nem is töltik 4,2 V-ig a cellákat, így kitolható az élettartam az akkura vállalt garancia idejéig, legfeljebb valamivel kevesebb töltést tárol.
-
Béééla
őstag
válasz
Teréz Atya #91 üzenetére
Ha kigyullad akkor az a kazetta kiváló ágymelegítő/merülőforraló is egyben
-
Béééla
őstag
válasz
Teréz Atya #89 üzenetére
Gyári hiba mindig előfordul. Baleset meg még gyakrabban
-
Gicz
addikt
válasz
gyenesmartin #84 üzenetére
Tény, hogy ésszel kell használni, de tobb 1000 ciklusokon vagyok tul rengeteg akksival es az egesz modellezo tarsadalom is, es akkor volt csak tűz amikor foldhoz vertuk a gepet nagyon csúnyán
Dehát valamit valamiért
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
gyenesmartin #84 üzenetére
A LiPo-tol nem kell felni, jo dolog az. A Tesla-ban azert nem LiPo-t hasznalnak, mert a 18650-esek sokkal olcsobbak, mig LiPo-bol nincs egy altalanosan elfogadott standard.
A batteryuniversity szerint a LiPo es LiIon ugyanazokbol a kemiai osszetevokbol epul fel, a kulonbseg a szeparatorban es a csomagolasban van:
"Li-polymer can be built on many systems, the likes of Li-cobalt, NMC, Li-phosphate and Li-manganese, and is not considered a unique battery chemistry. The majority of Li-polymer packs are cobalt based; other active material may also be added."A grafenes akku meg nagyon jo, ugy megy vele a versenytechnika, mintha seggbe rugtak volna.
-
Kernel
nagyúr
Aki tart tőle, felvehet egy olcsón kapható munkavédelmi szemüveget, de ezzel nem foglalkozik még az sem, aki ráküldi az autóakkut direktben, elektronika nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=Gk3vrKc4Y1w
Ez már persze gányolás, mert túléget. De nem lyukad ki és nem is ragad hozzá.
Erre írtam korábban máshol, hogy itt esetleg lehet játszani a vezeték ellenállásának áramkorlátozó hatásával is (egy jól méretezett kábeldobbal csökkenteni?).
Van egyébként sok ponthegesztős videó, rákereshet bárki a spot welder szavakra. Arra már nem emlékszem, hogy ezekben szerepelt-e védőszemüveg, nem azt néztem.
-
gyenesmartin
őstag
Tudtommal a lipo az egyik legtűzveszélyesebb. Egyik egyetemen használtak ilyet a go-kartban. De egy este le is égett az egész.
Ezért sem használják barkácsgépekben és elektromos járművekben sem. Pedig minden tekintetben jobbak az tény.seolwon:
Akkor valószínűleg elpárolog a szalag amihez hozzá van érintve így nem tapad hozzá. De egyébként ezért is van túlméretezve. Elvileg 1 mosfet is elég lenne, ezért tettem bele 5-öt, hogy biztosan ne ez menjen tönkre. -
seolwon
tag
Nekem ez így kicsit veszélyesnek tűnik.
Mi történne ha a fetek véletlenül zárlatba mennek, és a hegesztő odaragad a fóliához? Vakult már meg ember akkusavtól. -
Gicz
addikt
Akiknek akksi a gond....
Rengeteg méret, nagyon nagy kisütő ès töltőáram. Ezekhez kepest alegdurvabb 18650 is gagyi vacak
https://hobbyking.com/en_us/batteries/turnigy-graphene.htmlIlyenekben használunk 12-14 db 5000mah cella sorbakötve, 2 perc alatt lemerítve
https://youtu.be/PptMrBFAO-A -
gyenesmartin
őstag
-
lajozs
aktív tag
A teljesítmény nyák tükörkép. Ezt kiprintelve lehet vasalni. Akkor lesz oldalhelyes. (A másikat nem néztem...)
-
Béééla
őstag
Annyi hozzászólásom lenne hogy nem a C nyelv módosított változatát használja az Arduino hanem csak iszonyat sok libet, de a projekt kifejezetten aranyos! A kivitelezés se rossz
-
Pubszon
veterán
Nagyon jó cikk és ötlet.
Én már csak egy videót kérnék! -
válasz
gyenesmartin #67 üzenetére
++++
Ezért működik egyáltalán -
törölt tag
Szerintem a 70u-s réz és a TH forrasztás lényegesen nagyobb ellenállást képvisel, mint az 5db fet összesen, és ennél egy nagyság rendel még nagyobb lehet a 2M vezeték ellenállása. Amúgy ez egyszerű-en számolható a feszültségesésekből, ha nincs négy vezetékes mOhm meter.
A sok vezeték nagy induktivitása+nagy áram, ami lefutó élnél indukálhat némi feszt, lehet a veszélyesebb a fet-ekre.
Másik nagy R tényező a hegesztő kontaktus összeszaratásának az ereje.
-
gyenesmartin
őstag
A MOSFET lábainál lévő ellenállás elhanyagolhatóan kis értékű a vezetékéhez képest. MOSFET ellenállása a lábakkal együtt 1,2mR, ezt el van osztva 5-el. A vezeték ellenállása ettől jóval több. A feszültség leginkább a vezetéken fog esni, nem pedig a félvezetőn. Keresztmetszet az a hosszal együtt számít csak.
-
Bütyökk
csendes tag
válasz
gyenesmartin #65 üzenetére
A gyakorlatban az 5db fet össz source láb keresztmetszete 5mm2 alatt van.Ez az,amiről beszélek,nem másról.
-
gyenesmartin
őstag
Lehet, hogy elméletileg nem számítanak a vezeték keresztmetszetek, de a gyakorlatban nagyon is. Én örülnék a legjobban, ha vékonyabb vezetéket tudnék használni, de azzal már lehet erős kötést létrehozni. Tudom, mert kipróbáltam. A pozitív ágon 16mm2-est használok. 8-assal már nem lehetett hegeszteni. A negatívon pedig 13 mm2 (a képen még 5 van, de kipótoltam még 8-al). Nagyon is érezni.
A lábak ellenállása elenyésző a vezetékek ellenállásához képest. Mert a lábak az pár mm, míg a vezeték meg nálam legalábbis összesen 2 méter. -
zsolti1debre
tag
Ugyes vagy,emelem kalapom!
-
Bütyökk
csendes tag
Azért csak Te is nézd meg azt az adatlapot,összesen hány mm2-re jön ki a huzal keresztmetszet a beforrasztott lábaké.Nagyvonalúan számolhatsz a maximummal a gyártói leírás szerint,kíváncsi vagyok,mennyi jött ki :-) [kép]
Utána lehet számolgatni a további vezeték keresztmetszeteket.
-
Kernel
nagyúr
A vezeték keresztmetszetek nem kritikusak,mivel impulzus üzemben nem a szabvány terhelhetőség az alapja a számításoknak.
Ez nem csak a terhelhetőségről szól, hanem az egész vezeték ellenállásának áramkorlátozó hatásáról. Az akkunak is van valamennyi belső ellenállása (állapotfüggő), illetve ilyenkor minden számít, ami a körben van.
-
Bütyökk
csendes tag
válasz
gyenesmartin #55 üzenetére
Azért csak nézd meg az IRF1324 adatlapján a lábak keresztmetszet-méretét,meg fogsz lepődni.Bármilyen ügyesen forraszt az ember,a tokon belül még folytatódik a lábak keresztmetszete,és lehet vele ponthegeszteni.
-
Teréz Atya
senior tag
Akkor vezesd ki egy balanszer portra az akkuk csatlakozási pontjait. Az SkyRC Imax B6 és klónjai valamint az iSDT SC-680 és az összes általam látott okostöltő JST-XH-t használ. Aliexepressről filléres mulatság.
BTW nekem makkant már meg ilyen csudaáramkör egy kétcellás 18650-es akkupacknál. Egyik cella 3,7 a másik meg 4,2V-on volt amikor szétbontottam. Amióta JST-XH-n balanszolja az okostöltő övöm és bódottá vagyon. -
psyho85
aktív tag
"Sokakkal előfordulhatott már az az eset, hogy a barkácsgépeikben a Ni-Cd akkumulátor teljesen tönkrement. Maga a gép még jó állapotban van ezért sajnálják is kidobni. Utánanéznek, hogyan is érdemes megjavítani. Általában a válasz az, hogy vegyenek nagy áramú 18650-es Lithium cellákat. Manapság a gyártók is ilyeneket használnak, egy bökkenő van, hogy ezeket ponthegesztéssel szokták összekötni egymással."
Én is így voltam, csak vettem inkább egy LiPo akksit meg egy intelligens töltőt, probléma letudva. De ez a project is nagyon tetszik. Amúgy a 18650-eket most úgy fogom megoldani, hogy berakom őket egy 4-es műanyag tokba, amin vastagabbra cserélem a vezetékeket, meg rakok mellé egy áramkört, ami tölt (balancer is, meg 20 A átmehet rajta leadásnak, ami bőven elég egy akksis csavarnyúzónak), aztán még az eredeti tápja is megmaradhat. Az össze ponthegesztett csomag tök jó, csak a cellák egyenkénti kezelését kell megoldani, amit szerintem minden akksicsomag megérdemelne.
-
törölt tag
Ez remek!
-
-
gyenesmartin
őstag
Ezeket akkor javítom. Nem is néztem a számozásokat.
Viszont a vezetékek keresztmetszete igencsak számít.+ oldalon a 16-ost lecserélve 8-asra, nem lehetett vele hegeszteni. Illetve a képen szereplő vezetékek is ki vannak még egészítve, így 13mm2-es km.-e van a negatív oldalon.macskea:
Lehetne, de elég sok LOW esr kondenzátor kellene hozzá. -
Bütyökk
csendes tag
"A teljesítmény elektronika része az alábbi ábrán található:" [kép]
ennél a rajznál hibás a bekötése a 2-3-7-8 lábnak.Nyák feliratozás helytelen,G-S cserélendő,vagy figyeljetek oda![kép]
A vezeték keresztmetszetek nem kritikusak,mivel impulzus üzemben nem a szabvány terhelhetőség az alapja a számításoknak.
-
macskea
őstag
Nem lehetne az akksit kondenzátorokkal kiváltani? Tetszik a projekt, de ha nincs akksid, gazdasági totálkár.
-
Ez nem semmi!
-
Zoja™
őstag
Jó kis cucc lett, gratulálok.
Egyébként azt lehet tudni, hogy milyen anyagvastagságig lehet bevetni ezt kütyüt? -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #45 üzenetére
Csak egy ellenállás. Azt hittem van PULLDOWN, de nincs.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
gyenesmartin #12 üzenetére
Jó kis írás lett, gratulálok!
Én is ezt tanultam, csak ritka patkány iskola volt ahova jártam. A sok, nyílt napon beígért okosságból nem lett semmi. Ha ezt szóvá tetted és az alapítványnak sem tejeltél, nem voltál népszerű a vezetőség körében.
-
Rotary encoder-nél: "Néhány verziónál lehagytak egy 10K-s ellenállást a nyomógomb részénél, azt mindenképp pótolni kell majd."
Nem kell, INPUT_PULLUP oszt csókolom.
-
törölt tag
-
Darthforce92
tag
válasz
gyenesmartin #39 üzenetére
Ha jól értem a kondis változat sima hálózatról is mehetne mondjuk egy táppal feltöltve nem? Azért kérdezem ,mert lehet érdekelne a dolog sajnos nincs rendelkezésre álló autóakksim.
-
Wasquez
senior tag
Régen amikor még a quad 405-ös tápját csináltam, egy régi robotron számítógép tápjából, akkor nekem is sikerült vele ponthegesztenem, 40V, és talán 4000uF-es kondik voltak rajta.
Felmerült bennem is, hogy kondikkal megpakolva működhetne, de árban nem olcsóbb mint ez!
Már nekem is eszembe jutott az aksi, csak más fórumban azt mondogatták, hogy az aksit veszélyes ilyenre használni, mert a túlterhelést nem tolerálja. Mondjuk nem értettem, hogy ha az autó önindítója nem terheli túl, akkor egy ponthegesztés miért terhelné túl!?
Csak hát az elektronika kellett volna hozzá! -
taaz
tag
Nagyon komoly cucc.
Kérdésem annyi hogy kondenzátorokkal ezt a hegesztés nem lehet megvalósítani? Gondolok itt a fényképezőgépek vakujára. Tapasztalatból írom hogy a csavarhúzó végét leolvasztotta, mikor kisütöttem az kondit rajta. -
törölt tag
Sikerült mérni a hegesztés közben az áram mértékét, felfutását, lefutását?
Csak fontos a vezeték, PCB, induktivitása, ellenállása, ha nagy áramokat kapcsolgatsz meredek fel/lefutással.
Hatásfokot, és a fetek védelmét lehetne vele maximalizálni. -
Wasquez
senior tag
válasz
balazs1022 #28 üzenetére
Nekem egy 6730s van, annak az aksijával szórakozok.
Szerintem nem éri meg vacakolni vele, 5000 körül kapni akkukat külföldi oldalakról.
Én sem javítgatnám, ha hordozgatáshoz kellene a gép, csak szünetmentes funkciót tölt be, és max egy fél órát bír ki bontott cellákkal. -
Az Arduino C++ nyelv, de nem kell hozzá tudni a nyelv össze feature-jét, sőőőt.
Elég ezeket tudni:
- változók
- elágazások
- ciklusok
- függvényekElsősorban algoritmizálni kell tudni, annál meg mindegy a programnyelv, én anno ezt Pascalban tanultam meg, annak viszonylag beszédes a szintaktikája, de elég elcseszett nyelv, szóval nem feltétlenül tudnám ajánlani.
-
Wasquez
senior tag
válasz
gyenesmartin #17 üzenetére
Van annak értelme, hogy ezt programírási előzmények nélkül elkezdje az ember?
Vannak olyan példák, amiken keresztül ki lehet találni a programnyelv működését?
Régen pascallal kellett foglalkoznom suliban, de nem voltam nagy ász benne.
Sok dolog azóta beérett, az idők folyamán, lehet, hogy ilyen célirányosan lenne értelme belefogni újra, hátha megérteném!? -
Kernel
nagyúr
válasz
balazs1022 #28 üzenetére
Nem tudom, mit mértél, de szimplán a feszültség nem mérvadó. Ezeknél az akkuknál a belső ellenállás szokott megnőni, így hiába jó a feszültség, terhelésre beesik.
"Nem ismeri fel", ez ilyen számítógépes zsargon, amit minden problémára használnak már manapság, de itt sem erről van szó.
Egyrészt célszerű a pozitívtól sorban haladva leválasztani a cellákat, felrakni pedig visszafelé. Ha ezután letilt a védelem, külső feszültséggel aktiválni kell.
Ehhez nem mindig alkalmas a töltés a laptopban. Van, amikor attól is elindul, máskor meg nem.
-
balazs1022
őstag
Igen, ezt en is észrevettem. Sotz mindegyik cella hibátlan. Mindegyikre ramertem. Sot tesztbol szetszedtem egy egy regabbi laptop akksit, aminel arra jottem ha ha megszakitom az áramkört akkor már nem ismeri fel az vezérlő elektronika... Tehat a jelenlegi akksim ott all burkolat nelkul, jobbam meg n akarom szetszedni (feszultseg alatt kell szerelni).
Vki meg tudna nekem csinalni? Persze kifizetem a munkadijat.Mi van ha veszek egy utanygartott akksit (8000ft) es atrakom a vezerlot?
-
nalaca000
tag
Minden elismerésem. Le a kalappal!
-
-
ecchphoto
csendes tag
válasz
gyenesmartin #24 üzenetére
Közben leesett... 700W az 55A
-
ecchphoto
csendes tag
Nekem van egy 700W-os 12V-os DELL szervertápom, gondolom az is jó!
-
Sz.Péter
tag
válasz
gyenesmartin #20 üzenetére
Ismét le a kalappal,ez nagyon szuper.Később írok még.
-
gyenesmartin
őstag
1ms a legkisebb idő. De ekkor csak egy impulzus lenne.
Ezek a fetek 200A-t bírnak folyamatos üzemben megfelelő hűtés mellett. Nekem 5db van benne, minimális hűtéssel, így szerintem néhány percig bírná el az 1000A-t. De egyébként hegesztés közben egyáltalán nem melegszik.hcl:
Köszönöm. -
Sz.Péter
tag
Nagyon szuper.
,
Mekkora a legkisebb hegesztési idő,és az 1000A-t mennyi ideig bírja impulzusban?
-
Nagy gratula! Mindig jó ilyet olvasni, ahol saját alkotásról van szó
-
Wasquez
senior tag
válasz
gyenesmartin #15 üzenetére
Hol?
-
Wasquez
senior tag
válasz
gyenesmartin #12 üzenetére
Gépész ként engem csak hobbi szinten érint az elektronika, megépítem, de a működésüket pontosan nem tudom megérteni, ez nagyon sokszor hiányzik, amikor van egy jó ötletem, valaminek a megoldására, de kéne AVR-t vagy PIC-et használni a megvalósításához.
Nem tudok programozni, és nem tudom, hogy hol kéne belekezdeni ezeknek az elsajátításába. -
Wáó, ez nagyon jó lett
-
Wasquez
senior tag
válasz
gyenesmartin #8 üzenetére
De ezt tanulod, elektronikát?
-
Kernel
nagyúr
HP honlapjáról letölthető hozzávaló program, ami mutatja a kapacitást, cellafeszültségeket, pillanatnyi áramfelvételt is. Más típusnál esete válogatja. Általánosabb programokkal (Aida?) nem figyeltem még, hogy tud-e ilyet.
A kísérletezések során nekem úgy tűnt, hogy az elektronika gyorsteszt formájában kiértékeli a cellák belső ellenállását is. Ha nem megfelelő minőségű az akku, akkor beadja a boot-üzenetet. De nekem jó akkuval az is megszűnt.
-
Wasquez
senior tag
Ez egy új infó, hol jezez neked ilyet a géped, milyen program ez?
Nekem mikor behalt az aksi, már csak 10 percet bírt, akkor indulásnál állandóan írja, a gép, gogy cseréljek akkut. Kicseréltem a cellákat, az üzemidő jó lett, de a gép továbbra is írja, hogy cseréljek aksit.
Egyébként igazad van akkor, ha úgy megy tönkre az aksi, hogy ténylegesen a cella halálozik el.
Ha viszont már nem indul a gép, és nem a cella a hibás, akkor a töltő elektronika kapcsolta le. -
Wasquez
senior tag
Köszönjük, ez egy nagyon hasznos készülék, főleg a DIY kategóriában veszik majd nagy hasznát!
Hobbikertész vagy, vagy ez a szakmád? -
Wasquez
senior tag
válasz
balazs1022 #3 üzenetére
Laptop aksit nem fogsz javítani cella cserével, mert valószínű nem a cella a hibás, hanem a töltőelektronika szerint lejárt az ideje a cellának. Az elektronika újraprogramozása amit házilag kellene megoldani.
Nem hinném, hogy ez bonyolult művelet lenne, de valahonnan meg kellene szerezni a hozzá való programot.
Viszont a kibontott cellákat csavarozó gépbe még bőven lehet használni egy tesztelés után. -
balazs1022
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Ügyes projekt, itt a helye! Engem is érdekelne egy ilyen kos okosság otthonra, de nem lenne bátorságom használni.
-
Rico45
őstag
Nagyon jó!
Nagyon ügyes vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest