- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megoldodott a GSF ID manuális hozzáadásával.
De az RCS csevegések és Telekom app.továbbra sem fut.
-
törölt tag
Olyan problémám van hogy EEA 14.0.3.0 ROM használok és ma vettem észre hogy a Google Play azt írja ki hogy az eszköz nem rendelkezik tanusitvánnyal. Hogyan tudnám ezt helyrehozni? (Kicsit kelegebb a telefon mert gondolom a google play rendszerfrissités se fut ilyenkor le és probálkozik.
-
zsiz
őstag
válasz
junior11 #5443 üzenetére
Nem mondanám. Normál használat mellett nem igazán. Játszani meg nem szoktam, max ilyen egyszerű játékokat (néha egy kis Asphalt 9 befigyel, de bírja). Jó telefon az X3Pro, meg a Note 12 Pro 5G is. Általános használat alatt szerintem nincs köztük jelentős, érezhető különbség egyik javára sem. Ha nem adja meg magát, én se cseréltem volna le a Poco-t.
-
zsiz
őstag
válasz
junior11 #5441 üzenetére
Passz. Nem vagyok otthon a témában. Mikor aktuális volt a vásárlás, akkor sok tesztet néztem, olvastam, összehasonlításokat néztem a szóba jöhető készülékekről. Így lett végül a két befutó a RN12Pro5G és az A34, mindkettő ugyanazzal a MediaTek chipset-tel. Nem érzem hátrányát, persze lehet, hogy van, csak nekem nem tűnt fel. Inkább az UFS2.2-től tartottam a 3.1 után.
-
Spec
őstag
válasz
Alarikman #5423 üzenetére
Az enyém 2021. júniusi gyártás, és 2021. augusztusban vettem. 8/256-os. Made in China (amúgy van más gyártás is?) Eddig még szépen bírja a strapát, lekopogom.
Remélem bírja még, mert nagyon jó kis teló ez.
Nekem egyébként van egy nagy gondom ezzel a gyors halállal. Elég sok érzékeny adat, pl. banki alkalmazás, magán cuccok, stb. van a telómon. Én tuti nem adnám be semmilyen szervizbe, vagy nem küldeném javításra, úgy hogy előtte nem tudok egy gyári visszaállítást csinálni rajta, vagy nem tudom szerviz módba állítani. Így viszont ez nem lehetséges. Vagy van esetleg valami trükk, hogy egy ilyen halott teló memóriáját le lehet radírozni valahogy? -
zsiz
őstag
válasz
junior11 #5434 üzenetére
Szia. Lassabb? Egyáltalán nem tűnik lassabbnak nekem. Szomorú is lennék 120 ezer jó magyar forintért. Mondjuk én ahhoz vagyok szokva, hogy 3-5 évente cserélek telefont, mindig egy picit drágábbra. (Ez most pont 2x annyiba került, mint anno az X3Pro, igaz az kinti vásárlás volt, a RN12 meg hazai). Így mindig megvolt egy érezhető ugrás készülékváltáskor. Na ez itt most nem volt meg, hiába volt 2,5 év a két telefon között. Nekem érzésre azt hozza, mint az X3Pro, se nem több igazán, se nem kevesebb.
-
Alarikman
senior tag
válasz
Tompika777 #5436 üzenetére
Sajnálom, akkor ez a helyi dolog nem annyira fontos. Talán inkább a gyártási idő.
Mindenesetre én félelemből utoljára a Samsung Note 4-emet adtam el. A snapis verzió hajlamos volt az el halálozásra(egybe volt tokozva a CPU és a RAM. A hő ingadozás miatt el engedett a forrasztás) De ott nem ilyen szinten volt baj, hanem be is perelték a Samsung-ot. -
Tompika777
senior tag
válasz
Alarikman #5435 üzenetére
Az enyém EEA rom-os volt...Akkor szembesültem igazán azzal, hogy nem vagyok egyedül a dologgal, amikor az eladó sérült példányok(törött kijelzős, stb. csak az alaplap legyen jó) között is csak olyan volt, amiben az alaplap sem volt jó... Ugye az alaplap a garancia lejárta után újonnan gazdaságilag értelmetlen beruházás.
Így elengedtem a dolgot, és a jó kijelző miatt vették meg az enyémet is,pedig nagyon meg akartam tartani-javíttatni. -
Alarikman
senior tag
válasz
DeFranco #5432 üzenetére
2021 végén valahol volt egy cikk, hogy az év végén EU-ban a legtöbbet eladott teló a Xiaomi berkein belül az X3pro volt(talán Gizchina de nem találtam).
Namost nincs tele sírva a net, hogy mennyi pusztult meg. A youtube videókon is főleg indiai dolgok vannak.
Az XDA már agyon lenne sírva, de talán 1-2 cikk ha volt és pár ember sírt benne. Szóval egyáltalán nem elterjedt hál istennek itt az elhalálozás.
Valahogy az az érzésem, hogy az szívta meg aki valamilyen sufni GSM nem EU-ba szánt verzióját vette(EEA). Mert a global és főleg indiai példányok sikerülhettek rosszul a spórolás miatt. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Tompika777 #5431 üzenetére
Hát itt olvasva pedig tök az a feelingje az embernek,hogy mind elpusztul
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Tompika777 #5431 üzenetére
Erősen implikálja, hogy mennyien akarnak most pánik-eladni emiatt.
Amúgy van valami mért (itthon releváns) meghibásodási arány azon kívül, hogy mennyien panaszkodnak meg mennyien írnak arról hogy mennyien panaszkodnak?
Itt megint képbe jön minden más mellett a penetráció kérdése, ez egy kifejezetten jó telefon volt akkor is, kifejezetten jó áron, sokan vettek, nyilván több a meghibásodás is abszolótértékben. Kiváncs lennék az arányokra, és ott is főleg az európai forgalmazású példányok esetén.
-
Tompika777
senior tag
válasz
DeFranco #5429 üzenetére
Senki sem mondta szerintem, hogy mindegyik meg fog dögleni, az azért durva lenne... De azt azért ki lehet jelenteni, hogy a fő brandet tekintve, alaplap hibás telefonok X3 PRO-ban gyakrabban fordultak elő, mint más Xiaomi alá tartozó típusoknál. A felhasználói szokásokat ne hozzuk ide, mert az ugyanúgy vonatkozik minden más típusra is, mégsem volt annyi felszínre került gond.
-
DeFranco
nagyúr
Felesleges pánikolni. Sokan szeretnek vészmadárkodni és felfújni a problémát de semmi garancia nincs arra, hogy itt általános telefon megfekvés lesz.
Alig tudunk valamit az itteni meghibásodott telefonokról, kivitel, gyártás, beszerzési forrás, használati körülmények, töltési szokások, nedvesség, tok, stb.
Még arról sincs statisztika, hogy az EU piacra szánt modellek mennyire érintettek, jönnek itt az indiai belpiacos példányok hallomásból szedett meghibásodási arányaival és hurr-durr mindmeghalunk.
Lehet, hogy érintett egy telefon de nem látok nagyobb kockázatot mint bármilyen más hasonló modell esetén, inkább az a kérdés, hogy mit kap fel a közösség. Lásd bendgate, rosszul fogod, vagy az itteni ghost touch paláver annak idején, ami érdekes módon azóta nyomtalanul eltűnt, pedig akkor is hűűűde biztosak voltak benne az internetes emberek, hogy gyártási hibásak a panelek.
-
Pityu.
nagyúr
Pedig nem minden poco jut erre a sorsra,viszont van egy két széria mint az X3 Pro is,hogy már alapból ismert volt a hiba eshetősége vagy talán még F3-nál is valamit lehetett hallani.De az újabb pocóknál nincs ilyen gond.Nekem pl nem tönkrement hanem eladtam hibamentesen és most egy Poco F5 telefonom van.
-
zsiz
őstag
válasz
junior11 #5416 üzenetére
Redmi Note 12 Pro 5G 8/256GB
Ahogy Tompika777 írja, nekem is csak a Poco-ban ingott meg a bizalmam. Maradtam Xiaomi vonalon. A másik lehetőség a Samsung A34 lett volna, a chipset, a CPU, GPU ugyanaz benne, de jóval drágább és hiányzik belőle az infra, a 3.5 jack és a gyorstöltés is 67W vs 25W a Note javára.. Cserébe az A34 bővíthető, de nem hinném hogy egyhamar kevésnek bizonyulna a 256GB tárhely.
-
törölt tag
válasz
Tompika777 #5419 üzenetére
Sajnálnám eladni az X3 Pro mert amúgy jó telefon lenne....
-
Tompika777
senior tag
válasz
#61872278 #5417 üzenetére
Nekem úgymond "csak" a Poco-ban ingott meg a bizalmam. Redmi-m volt több is, családban is van,Xiaomi olcsóbb vonal is, és hogy lekopogjam azokkal nincs gond. A Poco-nál a teljesítmény ár érték arányban mondhatni kimagasló, ezért szerettem az X3-at, az F3 meg ilyen téren még sokkal jobb,az újabbak meg biztos még inkább, csak az a fránya megbízhatóság lenne jó.
-
junior11
veterán
Ki mire váltott, akinek tönkrement a telefon?
-
Spec
őstag
válasz
#61872278 #5411 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha forrasztási probléma okozza az alaplap elhalálozását, akkor az hogy lehet, hogy egy szimpla használatnál, mondjuk netezésnél hirtelen, minden előjel nélkül elő tud jönni. Ha a forrasztás hibája okozza, ott általában a hő hatására mikroszkópikus rések, repedések keletkeznek, aminél egyszer csak olyan túláram, vagy éppen ellenkezőleg, a vezetés hiánya alakul ki, amitől működésképtellenné válik a teló. De ez általában nem ilyen hirtelen zajlik le, előtte vannak előjelei, pl. random fagyások, újraindulások, akadozások, stb. Aztán egyszer csak már be se tudod kapcsolni. De nem úgy, hogy minden előjel nélkül, egyszer csak kifagy, és vége. Ilyen hirtelen maximum fizikai behatásra, mondjuk ha ledobod a telót, akkor fordul elő, mert ott az ütődés hatására hirtelen létre jön a forrasztás károsodása, és vége. Furcsa ez nekem nagyon.
-
Alarikman
senior tag
Hmm. Vagyunk/voltunk ebben a topikban sokan(50-100 fő). Abból akinek meghibásodott a teló az kb 10?
És ebből is a többség 2021 tavaszán vette.
Használat nem sokat számít. Volt aki napi 10 órát navigált vele és akkut akar cserélni és volt aki nem játszott, de mégis megadta magát a teló. Szerencsére a többség valószínűleg simán 3-4 évig használni tudja. -
zsiz
őstag
válasz
#61872278 #5409 üzenetére
Passz, de benne van a pakliban.. Az enyém 2021.03. havi a doboza szerint. Ezalatt egyetlen hibája az a bizonyos "ghost touch" volt, ami egy update után már soha többet nem jelentkezett újra. Majd pár hónapja minden előjel nélkül teljesen lefagyott, aztán csak szürke képernyő volt, majd kikapcsolt és többet nem lehetett bekapcsolni, sem tölteni.
-
zsiz
őstag
válasz
Mogyi001 #5402 üzenetére
Hasonlóképpen állt meg az enyém is. Azóta új telefonom van már..
-
junior11
veterán
Sajnálattal olvasom én is ezt a sok meghibásodott készüléket... Nekem még ketyeg, pedig a 2021. áprilisi szériából való (2021 júliusában vásárolva), de ki tudja meddig...
-
Mogyi001
csendes tag
Sajnos az éjszaka folyamán megállt a készülékem mégpedig normál használat közben (neteztem) előszőr világoskék lett a képernyő majd teljesen elsötétült! Azóta se kép se hang! Kérdésem lenne tudtok-e olyan szakit aki rá tudna érdemben nézni mivel a garanciája sajnos augusztusban lejárt. (nálam is előfordult a bekapcsoló gomb beragadás de azt a szerviz szoftverfrissítéssel letudta. )
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem ügyeskedtek túl sokat a Poco X3 NFC-vel, tettek bele egy frissebb lapkakészletet, illetve több és gyorsabb memóriát. És ennyi pont elég ahhoz, hogy a szerényebb kamerák ellenére még mindig kiemelkedő ajánlat legyen a kategóriában.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Honda topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- SSD kibeszélő
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest