- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple Watch
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attinca31
lelkes újonc
Cr droid 10 hez a14 hez valami custom kernel féle van ? Ha igen melyiket ?
-
D@niel
addikt
válasz gelbelex #5995 üzenetére
Szia,
1) cib bank tökéletes, Google Wallet patika.
2) Ofox, használom 3 éve, A14 crdroid-hoz a legújabb passzol, nem szükséges a crdroid-féle recovery.
3) A14 szerintem van olyan jó, mint az előző, sőt... Mindenképpen az újabbat ajánlom.
4) nem.Amit még megemlítek, hogy azt a kiadást érdemes feldobni, amelyik a hivatalos oldalon fent van.
『 poco f4_ℍ𝕪𝕡𝕖𝕣𝕆𝕊 2.0.1 - kernel: RealKing v16.8』
-
OberMotz
aktív tag
válasz gelbelex #5995 üzenetére
Szia,
1. OTP-s vagyok, crDroid 10 van a telón. Az OTP app, Simple, Revolut, Curve és a Google Wallet gond nélkül megy, viszont ha jól emlékeszem valaki írta hogy a K&H appja nem szerette a crDroidot.
2. én TWRP-t használok, nem volt gondom vele
3. crDroid 10 alatt a következő problémákkal szembesültem: gmail nem tudja letölteni/megnyitni a csatolmányokat, illetve 3rd party launcherek furcsán viselkednek néha, ilyenkor lockolni/unlockolni kell a készüléket és magukhoz térnek. Szerkesztés: a launcherproblémát a február 25-i update megoldotta.
4. clean installt nyomtam (volt format data is)[ Szerkesztve ]
-
gelbelex
őstag
Sziasztok,
MIUI-ról crDroid-ra áttéréshez lenne pár kérdésem..:
1. Banki appok mennek? Van, amelyik nem?
2. OrangeFox v. TWRP?
3. Melyiket érdemesebb felrakni, A13-at v. A14-et, azaz v9-et v. v10-et? Mennyire kiforrott a 10-es?
4. Kell törölni a system/addon.d foldert a ROM-flashelés előtt? OrangeFox-ban is lehet?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Spec
őstag
válasz Alarikman #5991 üzenetére
Én még akkor vettem két db 9H-s fóliát rá, amikor vettem a telót, de azóta nem tettem fel, mert a rajta lévő fólia különösen jó minőségnek tűnt. De hát semmi se tart örökké. Most már vállalhatatlan állapotban volt, úgyhogy eljött a csere ideje. Én azért védőfólia nélkül nem használnám. Az nem csak a karcolástól, hanem a kisebb ütésektől is megvési a kijelzőt. Inkább az üvegfólia pókhálósodjon be, mint a kijelző.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Alarikman
senior tag
-
Attinca31
lelkes újonc
Ez melyik mert nekem hiba nelkul megy a legfrissebb crdroid 10 es tegnap nem tudtam a bootloadert kinyitni mert azt irta 172 orat kell varni aztan utanna meg ma erdekes engedte nyitni. Ma tettem fel. Egy kerdes ? Miert nincs always on display . valakinek van ez a rom ? Tapasztalatok ?
-
Spec
őstag
Képzeljétek, most nagyjából 2,5 éves a telóm, és elérkeztünk egy komoly mérföldkőhöz. Lecseréltem rajta a GYÁRI fóliát! Igen, még azzal használtam mióta megvan.
Olyan szinten meg volt már kopva rajta a fólia, hogy konkrétan már nem csúszott rajta az újam. Lekopott róla a felső réteg, és foltokban kezdett már érdessé válni. Azt hiszem megszolgálta az idejét"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
törölt tag
Újrainditás után jó lett de ez akkor is gáz. Majd megnézek másik ROM-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
-
D@niel
addikt
válasz #61872278 #5980 üzenetére
Arrow-ból van A13.1, feltételezem, hogy hibátlanra lett csiszolva, ha már android 13 alapú.
LineageOS 21 megjelent, szerintem hamarosan jön x3p-re. Vártam, viszont ők nem foglalkoznak a device integrity-vel, magyarán, ha nfc szükséges, oldja meg a user. Innentől kezdve részemről skipp.Evolution X nincs többet hivatalos, tudtommal.
Pixel experience sincs többet. Nem jelentkezik fejlesztőnek senki, pedig ez jobban pörgött, mint a PixelOS.
Amit még figyelek, PixelOS, ebből van januári. Ritkábban frissül, mivel alapvetően letisztult A14, kevés a hiba lehetőség. Nincs meg az a feszes tempó, mint cr-en, de vannak gyárilag Google háttérképek és a csengő/értesítő hangok az én fülemnek muzsika. Korábban írtam róla, talán azóta jobb lett.Nekem cr és PixelOS, ha előbbit megunom. Két véglet.
A mai ziccer miatt lassítok, most már csak azt dobom fel, ami ota-n jön.
Nfc cr-en tökéletes, valszeg a háttérben generál új ujjlenyomatot, ha bannolja a Google.Tech Karan- ez egy indiai srác, mindenről csinál bemutatót, amik megjelennek.
Nyilván, ne várjuk, hogy mindent kiadnak x3p-re, azért ez a modell lassan 3 éves.『 poco f4_ℍ𝕪𝕡𝕖𝕣𝕆𝕊 2.0.1 - kernel: RealKing v16.8』
-
törölt tag
Lehet otthagyom a Crdroidot (Nem a két hibás ROM miatt) és megyek másik Custom ROM-ra.
Derpfest vagy Evolution X?
Vagy ha tudtok másikat ami jobb írjátok és megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Project Matrixx v10.3.0 OFFICIAL Android 14 -- crDroid-alapú custom ROM, Gapps-al..
LinkDevice changelog:
• Initial official Release
• Add Leica Cam
• Add Dolby Atmos
• Full changelog-- Aux armes, citoyens --
-
törölt tag
Akkor maradok én is a heti frissitésnél amikor épp szól az Updater+visszarakom én is a Feb 10 verziót. Telegramon is írtam nekik hogy mi a hiba a két build verzióval.
Feb19 néha csinál olyat hogy a Gcam nem akar elindulni csak másodjára,remélem ez megoldodik.
[ Szerkesztve ]
-
D@niel
addikt
válasz #61872278 #5976 üzenetére
Most akartam írni.
Feb23-as build-el óvatosan, inkább egyáltalán ne.
System ui crashed
Chrome 5x bereccsent
Kijelző itt is kikapcsolt, yt ment tovább, kijelző feloldó hang volt, egyébként semmi.Ofox-ból dirty flash-eltem a feb10-es verziót.
Hagyom ezeket a napi frissítéseket, innentől kezdve csak azt, amit pinnelnek.
Most a feb19-et se dobom vissza, pedig az hibátlan.『 poco f4_ℍ𝕪𝕡𝕖𝕣𝕆𝕊 2.0.1 - kernel: RealKing v16.8』
-
törölt tag
Senki ne rakfa fel ezeket a Crdroid verziókat:
"crDroidAndroid-14.0-20240223-vayu-v10.2.zip
"crDroidAndroid-14.0-20240222-vayu-v10.2.zip"Telepítés után ha kikapcsolom a kijelzőt akkor restart kell mert nem kapcsol vissza,nem tudom mit csináltak ezzel a két verzióval. A 20240219 az müködik szépen.
-
Attinca31
lelkes újonc
Sziasztok a hetekben vettem egy poco x3 prot es gyari nyitoporogrammal varni kellele 372 orat . Egyeb megoldas
-
junior11
veterán
válasz margithid #5967 üzenetére
Ez egyéni nézőpont kérdése, nyilván én egyforma árazás mellett a Samsungot választanám automatikusan, de ott évek óta már nekem túlságosan vastagon fog a ceruza, és egyes Exynos procik tudnak kellemetlenségeket okozni (melegedés, térerő gondok, gyengébb akksiidő stb.). Amúgy szoftverileg a Samsung rendszere sokak szerint is jóval kiforrottabb, stabilabb, mint a MIUI, ezt viszont megerősíteni sem cáfolni nem tudom, nekem csak a régi S7-em van a Pocó mellett, ami már kb 6,5 éves, de még mindig ketyeg.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
margithid
veterán
Global stable már nem kap több frissítést?
Se miui, se biztonsági frissítés? -
Spec
őstag
válasz joysefke #5953 üzenetére
Én úgy tudom lehet. Az más kérdés, hogy megéri-e. Nem is tudom lehet-e egyáltalán külön SoC chipet venni a telóhoz. Szerintem ezt kivétel nélkül komplett alaplaként árulják, mint csere alkatrész. Vagy ha veszel egy használt telót, ami mondjuk törött kijelzős, abból is inkább a komplett alaplapot kell kivenni donorként, és nem szopni a reballinggal.
Reballingot, rámelegítést inkább csak a teló újraélesztésére szoktak alkalmazni, de ez se mindig működik. Ha csak forrasztási probléma, akkor ideiglenesen megoldhatja a gondot, pl. egy adatmentésig. De gyakran a forrsztás problémája rövidre is zárja a SoC-ot, ami tönkre is teszi sajna."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
D@niel
addikt
-
eldrah
aktív tag
Sajnos nem hülyeség! A lurdyban az mi storban vásároltam. Azert elmeletileg az a hivatalos uzlet..a pockot is ott vettem, amiatt mentem oda, remeltem talalok abbol valamit, de mar csak ilyenek vannak:/ a srac hovta fel a figyelmemet amikor mondtam azt kérem, hogy de ugye tudom, ezekben nem mindegyikben van nfc, es hozzajuk most ilyen keszlet érkezett..a dobozan is fel van tuntetve kukon, hogy nfc, vagy nincs..agyrem
-
joysefke
veterán
Azt tudja valaki, hogy CPU / RAM chip hiba esetén lehet-e reballal cserélni a hibás chipet, vagy kóddal rendelkeznek amivel az alaplaphoz vannak rendelve?
-
zsiz
őstag
Már bocsánat, de ez szerintem hülyeség, hogy vagy van benne NFC, vagy nincs. Legalábbis én úgy tudom, hogy van benne, kivéve az indiai piacra szánt készülékekben. De ez pont ugyanígy van a sima, nem pro változatnál is.
Nem tudom, hogy hol vetted a készüléket, de kizártnak tartom, hogy itthon, normális helyről(nem valami sufniGSM-ből)vásárolva NFC nélküli, indiai kiadású Pro-t kaptál volna. Amennyiben mégis, netről rendelve még mindig ott van a 14 napos elállás.
#5949 Mágus2 Nálam nem volt ilyen, hogy töltöm is meg játszok is, mégis feladta a harcot. Hátha a tieidet elkerüli a végOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Alarikman
senior tag
Az X6 széria az első amiben látok fantáziát. Elég erős procik, OIS, aránylag jó kamerák, 3 fő verzió és 4 év biztonsági frissítés. A legtöbb helyen dicsérik. Kicsit drágán nyitott, de majd lemegy.
A fiam szülinapjára bajban voltam, hogy milyen telót vegyek. 10 éves, első telefonja lesz. Nem akartunk használtat, de drágát sem. Mert ki tudja mennyire becsüli meg, vigyáz rá. Végül egy Poco X5 5g lett. 8/256. 77ezer volt. Annyit megér. Sajna az X5 pro drága lett volna. Az X6 széria meg még drága.[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
Kettő is van nálunk, egyiket megkapta anyám, másik a gyereknél van. Az, amelyik a gyereknél van, szét volt főzve többször. Tölti és játszik rajta egyszerre. Néha olyan forró, hogy alig lehet megfogni.
Szólok majd, ha beadja valamelyik a kulcsot. Mindkét teló volt nyúzva rendesen.
-
eldrah
aktív tag
válasz szkaroly #5947 üzenetére
Na csak itt mar eszmeletlen az ugras...mar 100+ sem szeretnék kiadni egy nyomorult telefonert, de az x6 108 mpst egyik helyen ujonnan. Anno a poco x3 96000 volt, mintha a fogamat huztak volna...de nem volt mas lehetoseg, ha hasznalhato telefont szeretnék...akkor inkabb ottbszodjon meg a jack, 60 ezret nem ér 🤣
-
eldrah
aktív tag
Ezzel vagyok bajban en is...ar-ertek aranyban nem talalni.. talán ha a drágulást belevesszuk(amiben lehet vitazni, mert bezzeg a fizuk nem nőnek ) akkor az x6 pro lehet ezen a szinten. De!!! Abban meg hianyzik a jack kimenet, ami akarki akarmit mond, en szemely szerint hianyolom nagyon is:/ Meg ez, hogy a note 12-nel is a proban vagy van nfc vagy nincs...ez milyen mar? Alap kis bizbaz, férjen mar bele ennyi arert..emiatt valsztottam a sima note 12-t hirtelen, de ezzel meg csak a baj van szinte ha nem alap felhasznalo vagy.
-
Spec
őstag
válasz szkaroly #5943 üzenetére
Félre érted a dolgot. Nem a drágulással van a gond, hanem hogy ezért nem kapsz cserébe semmi érdemi pluszt. Nincs jóformán technikai fejlődés, előrelépés. Sőt inkább visszalépés van.
Ha az adott márka "flagship" telója minden évben drágul mondjuk 10-15%-ot, azzal nincs gond. De ezért cserébe elvárná az ember, hogy szolgáltatásban/sebességben/tudásban/tárhelyben, stb. legalább ilyen mértékű legyen az előrelépés.
Ehhez képest örülsz, ha ebben a kategóriában egyáltalán találsz olyan képességű telót mint az X3 Pro volt 3 éve.
Nyilván jóval magasabb ártartományban találni, de az meg nem korrekt összehasonlítás.
Vitatkozhatunk ezen a végtelenségig, de az tény hogy hasonló ár/érték arányú telefont nagyon nehéz jelenleg találni a piacon. Komoly gondban van akinek kipurcan, és keresné az utódját. Vagy kompromisszumra lesz szüksége, vagy ha legalább olyan, vagy jobb képességekre vágyik, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Alarikman #5940 üzenetére
Annyi előnye van az 5G-nek, hogy jellemzően ugyanazon telefonnak a 4G/LTE verziója 1-2 generációval korábbi, rendre lassabb SoC-kal van kiadva, mint az 5G változat. Szinte csak azért van értelme az 5g változatokat választani, mert árba nem sokkal drágábbak, viszont az azokban lévő SoC általában újabb generáció, és teljesítményben akár 20-30%-kal is erősebb. Általában kisebb nm-rel készülnek, ami miatt kevésbé melegszenek, jobb a fogyasztásuk, ezáltal jobb az üzemidő is.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Mondjuk az meg vérlázító szerintem, hogy 110-120+ ezer Ft-ot kell most kifizetni egy olyan telefonért, ami talán hozza egy 2,5-3 éves telefon szintjét, ami akkor volt 80-90e Ft.
Ennyi idő távlatában 2-3 generáció váltás után kb. semmi technikai előrelépés, se sebességben, se szolgáltatásban, se minőségben. De persze az ár az növekszik folyamatosan. Ez botrány!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
eldrah
aktív tag
válasz Alarikman #5933 üzenetére
Note 12 4/128 amit hirtelen vettem amikor meghalt a pockom. Hát, mit ne mondjak, nincs nap ne akarnam foldhoz b....vagni..😵💫nem vártam nagy csodát, lehet a tobb ramos jobb, vagy en fogtam ki rosszat, de eszméletlenül idegesítő dolgai vannak..kb masfel honapos es mar azon vagyok mihamarabb megszabaduljak tőle Nem rossz ez, csak nekem nagyon kevés. video,zene szerkesztés, minden ügyintézés, játék, zenehallgatas, filmnezes, fotózás marketingnek munka közben, de szamomra keves a teljesitmenye, valoszonu a memoria meret miatt...Atlag felhasznalonak jo lehet. az x6-on gondolkodom en is, meg neztem az m6 pro-t is annak ellenére milyen hirtelen halalozott el. Bár nem tudom most eldonteni az milyen szinten lehet, "gyanusan jo" az ára.
-
Alarikman
senior tag
válasz szoke12 #5929 üzenetére
Ha nem akarsz romolni akkor akár a Redmi note 12 pro is jó lehet. Elég jó készülék. Galaxy A54, A33 de ezek drágábbak és általában több a megszorítás. Lásd nincs Jack, kevesebb tárhely.
Én nem írnám le a poco-t. Nagyon jó ár értékű telokat gyárt. Az x6 és az x6 pro elég jó lett. Egy "rosszabb" széria minden gyártónál előfordul. Lásd Samsung felgyulladós Note 7.
En szvsz sima X6-ot vennék a Snapi proci miatt. Sebességben kb ezt a telót hozza(x3 pro). -
Spec
őstag
válasz joysefke #5930 üzenetére
Ha nem nagy kérés, te is leírnád a telód paramétereit, a korábbi hsz.-mben írtak szerint? Csak kíváncsiságból, hogy legyen meg ez is az utókornak. Köszi előre is!
-
joysefke
veterán
válasz joysefke #5893 üzenetére
Annyi update van, hogy otthagytam egy mobilszervizben a telefont, ott miután megvizsgálták, illetve próbálkoztak melegítéssel, (ami nem segített) hogy az adatokat még egyszer le lehessen menteni, azt mondták, hogy valószínűleg a processzorral van baj és hogy ők nem nem vállalják.
Ha van még ötlet jó mobilszerviz-re akkor szívesen fogadok ötleteket. (nekem elég ha egyszer elindul)
-
szoke12
őstag
Köszönöm a visszajelzéseket!
Úgy látom, hogy eljött a gondolkodás ideje, hogy mi legyen helyette....
Tegnap óta olyat is csinál, hogy segélyhívást indítgat. És kinyomni se tudom, mert nem reagál rá a képernyő, csak nagy nehezen. Közben folyton rezeg. Kezd megőrjíteni.
Van hasonló paraméterekkel értelmes ajánlat, ami megfelelő utód lehet?Valahogy most a Poco felé nem hajlok...
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek van 8/256 verziója és egy hónapja kezdte el azt, hogy bootloop-ba kerül 3-4 vagy akár 10 percre is. Közben melegszik, melegszik, aztán egyszer csak helyrejön.
Érdekes, hogy a recovery módba lépve szintén újraindul, visszalép recoverybe, aztán megint újraindul... Sőt, belép még a recovery első pontjába is...
Létezik, hogy a gombja adta meg magát?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
siddis
őstag
crDroidAndroid-14.0-20240210-vayu-v10.2.zip ..már official..
-- Aux armes, citoyens --
-
törölt tag
Pontos típus: 8/256
Model: EEA
Gyártás időpontja: 2021.06. (Dobozán ez van írva)
Aktuális OS verzója, típusa: Crdroid 10.2 (Mindig a legújabb BUILD)
Beszerzés: Használtan vettem Hardveraprón
Vásárlás dátuma: 2023.09.29.Szóval aznap megvásároltam a telefont. MiUI 13.0.1.0-val,és szerettem volna frissiteni MIUI 14.0.1.0-ra de ehhez kellett a Bootloader Unlock amit elkezdtem és 2 hét múlva már a 14-es MIUI pörgött rajta. Utána "bekattantam" és felraktam egy Custom ROM-ot és használtam nagy elégedettséggel,később ismét a gyári ROM-on voltam és itt jött a probléma a Google Play tanúsitvánnyal. Vásárláskor még minden rendben volt a telefonnal,gyanitom a flashnél lett egy nem várt probléma. Probálkoztam megcsinálni de esélytelen. Azóta ismét Custom ROM van rajta amivel működik. (Crdroid 10.2)
Nem játszom a telefonon csak internetezek,FB meg társai+fényképek,videók készítése Gcam-al.
Ha tönkremenne akkor vennék másikat,de eddig ez a legjobb okostelefonom .
-
D@niel
addikt
válasz Freiherr #5915 üzenetére
+1
Így igaz, ahogy mondod. Nem csak a topik, de az egész fórum "hangos kisebbség". Ha valami működik, nem írjuk le. Most is a problémákról beszélgetünk.
Felugrik az érdeklődő reddit-re, van 10 bejegyzés, hogy gond van az X6 pro-val, mi jön le neki? Az x6p rossz széria, nézzünk mást.
Ez elég fals így.Az első x3p-m 2021 áprilisi, "első raklap", early bird AE-ről, spanyol raktárból szállítással 76k volt, vayu, azaz, global verziós. 25. hónapban az egyik nap újraindult, egy hét múlva megint, majd nem kapcsolt be.
Ha a PC csatlakozás után az eszközkezelőben nem látja, kuka. Amennyiben látja, menthető.
Két évet végig játszottam rajta, napi 6-8 óra call of duty, általában töltés közben, de volt folyamatosan több óra waze - nyáron, tűző napon - közben mobil tethering, spotify, stb. Munkahelyen irodában 4-5 óra YouTube, Twich. Az utolsó 8 hónapban custom romok (pixel experience, crdroid, ekkor már 120fps-el játszottam).
Gyűrtem rendesen, eszköz, erre készült. Vezettem 7 órát waze-el, máris vissza jött az ára. Nem zavart, hogy melegszik, 5p alatt lement a láza.A második x3p másfél évesen került hozzám májusban, már nem játszom rajta, 2021 júliusi, elvileg a "második raklaposak" már jobbak voltak. Ghost touch a mostanin ritkábban van - ezt betudom a custom rom-nak. Azóta hibátlan, bár már nem játszom és waze-re inkább egy Redmi 9-et használok.
A garancia ideje azt jelenti, hogy a gyártó annyi időre szavatolja a termék működését, normál használat mellett. Ha lejárta után még működik, az már csak ajándék. Ebből kifolyólag árulkodó (pozitív értelemben), ha az adott cucchoz kérhető extra garancia. Előzőleg a Redmi note 8s bő egy év után már problémás volt kijelzőben, gyorsan el is passzoltam. Autó szerelőm x3p-je hibátlan, telefonálás, áru rendelés a bárdi raktárból, nincs hajtva.
1) olcsón nincs jó minőség.
2) tömeg gyártásban mindig akad hibás, gyengébb darab.
3) az x3 pro konstrukcióban standard: se jó, se rossz.Utolsó gondolat: nem szabad tárgyakhoz ragaszkodni. Elromlik, jön a következő. A mostaniak között is van jó ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz Freiherr #5917 üzenetére
Nekem nem a felhasználói élmény a prioritás kizárólag. Az teljesen ok, ezért is olyan fájó pont ez a telefon. Mert ha egy vacak lenne, akkor könnyű szívvel engedném el. De ilyen képességű, és ilyen ár/érték arányú teló nincs jelenleg a piacon.
A gond ez a minden előjel nélküli hirtelen halál, ami nagyon érzékenyen érintene, ha bekövetkezne. Én nem csak facebookozásra, meg instagrammozásra használom, meg candy crushra. Akkor letojnám, ha hirtelen elhalálozik. Jó pár pénzügyi alkalmazást használok, és jó pár egyéb érzékeny aplikáció van rajta. Kis túlzással a fél életem ezen van. Ha hirtelen kiesne, az komoly érvágás lenne.
A statisztika abban segítene, hogy legalább azt lássam mennyire vagyok a rizikócsoportban."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Freiherr
őstag
Ok, de mit érsz az eredménnyel? Semmit nem tehetsz, max eladod ha a tied ilyen, és veszel valamit, ami ugyanúgy elhullhat.
Gyakorlatilag egy ma 100$ értékű telefonról beszélgetünk, ami felhasználói élményben messze többet nyújt, ahogy olvasom az újabb telók fórumait.Back to the future
-
Spec
őstag
válasz Freiherr #5915 üzenetére
Félre érted a dolgot... Én nem arra akarok statisztikát felállítani, hogy arányában hány ilyen telefon halt hirtelen halált. Ehhez valóban túl kis mintavétel lenne ez a fórum.
Azt szeretném megnézni, hogy azok között amik lehaltak, lehet-e valami összefüggés, mintázat? Pl. nagyobb arányban van-e mondjuk a külföldi webshopos beszerzés, vagy mondjuk a 2021/06 hó előtti gyártás, stb. Erre viszont alkalmas lehet ez a kis közvélemény kutatás."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Alarikman
senior tag
Én már 2x eléggé leejtettem. Egyszer a lépcsőről két méterről a földre arccal lefelé. Szerencsére a tok pereme megvédte és a GG Victus.
Elég sokat játszom, közepesen erős játékkal. Nyáron 65-70 fokos a CPU. Eddig bírja, remélem még lesz benne egy év minimum.
Vásárlás: 2021. Dec. eleje.
Gyártás: 2021. Október, China
Vásárlás: Banggood Hongkong
8/256GB. -
zsiz
őstag
Pontos típus: 6/128
Model: passz.. "Global Version"
Gyártás időpontja: 2021.03. doboz szerint
Aktuális OS verzója, típusa: Gyári MIUI 14.0.2, sosem volt mókolva, csak OTA frissítve.
Beszerzés: Aliexpress (Spain)
Vásárlás dátuma: 2021/06/12 (A hiba 2023/09 hóban jelentkezett.)Dobálva, ütve-vágva sose volt a telefon. Hosszabb navira, ablakba kirakva max évente 1x használtam, de inkább ritkábban. Játékokból is a könnyedebbeket szoktam tolni (Candy Crush, World of Wonders, Sudoku, Qblock, stb...), ezektől sem melegedhetett halálra. Nem mondom, néha volt egy kis Asphalt 9 vagy hasonló is, ami jobban igénybe vette, de nem rendszeresen, nem sok és nem töltés közben.
Engem érdekelne ez a kis statisztika, csak akinek már meghalt a POCO-ja, nem biztos, hogy visszajár még ide. Így ez sem lesz valós.
De vagyunk egy páran ugyanazzal a hibával
(lehet nem találtam meg mindenkit).
#4953 zsiz
#4813 Tompika777
#5530 sambenez
#4187 HollyBoni
#5402 Mogyi001
#5524 eldrah
#5882 joysefke[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
törölt tag
Szerintem is igazad lehet. Volt táblagépem ami valóban így ment tönkre ahogy írtad. Fagyogatott,újraindulgatott,aztán vége. Én cseréltem volna a telefont egy 5G-s Poco f3-ra de mivel az is hibás volt a sim része így visszacseréltem az emberkével. Inkább nálam menjen tönkre a telefon,de én igy nem adom el x pénzért se hogy aztán az új tulaj rámírjon hogy bocs megmurdelt a készülék+nálam ott van a google play tanúsítvány hiba gyári ROM alatt. Customon nincs így azzal használom jelenleg 0 akadással. (Crdroid 10.2). Remélem még 2 évet eltudom használni mert néztem a kínálatot és ennél rosszabbakat árulnak csak. Mondjuk én használtan vettem a telefont itt Hardveraprón.....
Gondolom ez a telefon még az Android 16-17-et is simán fogja futtatni az erős hardvere miatt.....
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Nem szándékozom eladni. Egyrészt szeretem, és nem akarok tőle megválni, csak ha nagyon muszáj, mert mondjuk tönkremegy. Másrészt meg ha sz@r, azt felelősséggel nem akarom másra se rásózni. Lehet, hogy én megszabadulok tőle, de 2 hónap múlva meg járna az új tulaj a nyakamra, hogy nála halt meg a teló. Harmadrészt árában se lehetne eladni. 20-30e-ért meg nem pocsékolom el. Ez nekem nem éri meg. De köszi az észrevétel
-
Spec
őstag
válasz joysefke #5906 üzenetére
Én még mindig nem tudom megérteni ezt. Ha valóban hardveres, mondjuk forrasztási probléma okozza, az egész egyszerűen nem okozhat ilyen tünetet, hogy használod minden gond nélkül, minden előjel nélkül, és egyszer csak pakk, fekete képernyő, és halott.
Egy forrasztási problémának fokozatos hatása van, ahogy mikorrepedések keletkeznek, vagy oxidálódik a forrasz anyag. Fagyogat miatta a teló, lassul, akadozik, melegszik, és ezek után hal le teljesen.
Nyilván más a helyzet, ha valaki megröpteti, mert ott a konkrét fizikai behatásra, azonnali fizikai károsodás jön létre, és az okozhat azonnali elhalálozást. De könyörgöm ez nem olyan, hogy ledobálom X-szer, majd pár hét múlva, amikor éppen csak posztokat olvasgatok, egyszercsak úgy gondolja magát, hogy kampó. Ilyen nincs. Aki ért a finom mechanikához, meg a mikroelektronikához az tudja, hogy ilyen nem lehetséges.
Az ilyen azonnali kifagyások, és elhalálozások szinte kizárólag szoftveres oldalról értelmezhetőek. Tudom, hogy összeesküvés elmélet szagú, de hajlok arra, hogy itt valami olyan szoftveres gond áll a háttérben, ami gyakorlatilag X idő után random aktivizálódik és csinál egy rövidzárlatot, vagy túlterhelést az IC-kben, és vége a dolognak. Ez lehet egy javíthatatlan firmware bug, vagy akár tudatos beépített bug is (tevezett elévülés címszó alatt).
Amúgy azt had' kérdezzem már meg, hogy akiknek elhalálozott a telója, az írja már le legyen szíves az alábbi paramétereket, csináljunk egy kis statisztikát így a topikon belül.
Pontos típus: (6/128, 8/256, stb.)
Model: (Vayu, Bhima)
Gyártás időpontja: (Dobozán olvasható, hogy monjuk 2021.06. hó)
Aktuális OS verzója, típusa: (Gyári MIUI 14.0.2, vagy más)
Beszerzés: (Hol vetted? Milyen webshop, vagy üzlet?)
Vásárlás dátuma:"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
joysefke
veterán
#5899: 8/256 kék és egy gagyi pólót is kaptam mellé.
#5898: vigyázva volt rá, végig a szilikon tokjában tartottam, otthonüllős munkám van és nem járkálok sehová. Fél méterről 1-2x leesett laminált padlóra, egy méternél magasabbról szerintem egyszer sem. Teljesen karcmentes még.
Alkalom adtán navigáltam vele, de nem túl sűrűn. Olyanból, hogy szélvédő mögött legyen tűző napon szerintem nem volt.
A legkomolyabb terhelés amit kapott szerintem a havi egy fél órás teams videokonferencia volt. A sors iróniája, hogy a Teams üzenetekre néztem rá amikor ledermedt és elsötétült.
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Van 10.2-es februári crDroid, de nem linkelném, amíg nem lesz "official" belőle..
-- Aux armes, citoyens --
-
törölt tag
Nekem 8/256 változat van nekem. jelenleg custom rom fut rajta (crdroid 10.1). (Google play tanúsitvány hiba van csak)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Delta Force (2024)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest