Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Még egy dolgot akartam kérdezni...
Tegnap vettem észre, hogy a feltelepített appok között felkerült pár bloatwarenek kinéző cucc, ami korábban nem volt, és automatikusan települt a háttérben. tuti nem én tettem fel őket. Elvileg a dátumok alapján 04.01-én (biztos ez valami áprilisi tréfa, de nem olyan vicces).
Valami AliExpress, Ebay, meg Amazon alkalmazásokat tett fel. Ezeket le is szedtem. viszont fent maradt valami Mobile Device Information Provider nevű baromság (apk neve: com.amazon.appmanager). Az apk neve alapján ez is valami Amazonos hülyeség, de nem engedi eltávolítani, azt írja Android rendszer alkalmazás. Mi a franc ez, és minek rakott fel ilyen hülyeségeket? Nektek is felmentek ezek? (MIUI Global 13.0.4.0 (SJUEUXM). -
HollyBoni
veterán
Én sokszor olyan keveset használtam hogy nap végén is 50% felett volt, és általában felraktam éjjel PC-re tölteni ami atom lassú, de sajna így is meghótt.
-
Spec
őstag
"@Spec: nem volt kitüremkedve, csak rosszul értettem; a fólia (mert középen a sötétkék bizony fólia) feljött minimálisan, kamera alatt, felett. Ez csak esztétika, teljesen vízszintben van."
Az más, akkor valószínűleg belül rendben lehet a teló, és az akksija is még jó állapotban lehet. A gyors töltést én gyárilag kerülöm. Nem hogy külön modullal, még a gyárit se használom. A hozzá adott gyorstöltővel talán összesen 8-10x ha feltöltöttem 1,5 év alatt, csak vészhelyzet miatt. Szándékosan csak egy 10W-os töltőt használok hozzá. Kb. 1,5 óra egy teljes töltés, de még csak langyos se lesz tőle. Nyilván nem is használom közben. -
D@niel
addikt
Bootlop az első szériára jellemző - kaptam egy ilyen infót tegnap egy fejlesztőtől.
A dobozán miből tudom megállapítani, hogy mikor jött le a szallagról? Erről tavaly beszéltünk.@Spec: igen, nekem is csak egy próba volt most a gyárival, ezentúl kizárólag usb-ről, szépen becsorog, úgyis itt vagyok gép előtt egész nap.
-
D@niel
addikt
Nevükben ezek.
Még 1 dolog - és zárom a témát - nekem egy gyorstöltős magisk module volt a
hibás(dehogy, hibás az én vagyok) ludas, ami haza vágta a gépet:
Magisk Fast Charge Version Green V2
Ugye, se pixelen, se crdroid-on nem volt gyorstöltés, ezzel a module-al oldottam meg; tetszett, hogy 30W is van, valóban gyorsan töltötte még 60-80% körül is, időnként felugrott 5000mah-ra.Ezt azért írom, mert épp töltöm az újat, és pozitív, hogy a hőmérséklet 36C körül mozog, a másiknál 42-44 volt az átlag, mikor kézbe vettem, nos, igen ... hot.
És akkor mindezt játék közben... utolsó este fél óra után száltam ki, 49C-n volt. Ez már a "most azonnal lépj ki, mert máris bootlop-ol" szituáció.
Ez ment 1 évig, ugye tavaly találtam rá a module-ra.Szóval, aki rom-ol, tessék az ilyesmit elkerülni! - feleződik az élettartam.
@Spec: nem volt kitüremkedve, csak rosszul értettem; a fólia (mert középen a sötétkék bizony fólia) feljött minimálisan, kamera alatt, felett. Ez csak esztétika, teljesen vízszintben van.
-
Spec
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Szerintem a legjobb alternatíva jelenleg a Xiaomi Redmi Note 11 5G NE. Igaz a 128-as változat van kb. 100k körüli árban a 256-os inkább 140k, de teljesítményben picit jobb is mint az X3 Pro.
Páromnak ilyen van több, mint 1 éve, teljesen hiba mentes, nagyon jó kis fürge telefon. Az akksija kisebb, de egész jól bírja. AMOLED a kijelzője, de ha valaki nem használja órákat bekapcsolva, akkor ez se gond. Navigáció is mehet kikapcsolt kijelzővel is, vagy levett fényerő mellet is.
Mondjuk inkább nőinek mondanám, mert elég kis vékonyka, pille könnyű teló, nem az a robosztus fajta, mint a X3 Pro, de ha valakit ez nem zavar, hogy érzésre olyan mintha egy papírlapot fogna, akkor jó alternatíva lehet. -
Spec
őstag
"Hátlapon kamera alatt van egy kis kitüremkedés, képet később kapok, feltételezem, akksi."
1,5 éves teló, ami csak alap dolgokra volt használva, és már kitüremkedik az akksi miatt a hátlap? Akksi kitüremkedést nem igazán okozhat, inkább lenyomja a hátlapot, de ilyet is jellemzően már tök halott 8-10 éves telóknál produkálnak az akksik. Egy 1,5 éves teló és az akksija nem szabadna ilyet produkáljon. Ez nekem gyanús

-
D@niel
addikt
Amúgy azt tudod, hogy rendesen megszivattak minket ezzel a telefonnal?
Mi az utódja? Nincs olyan.
Éjszaka átfutottam az összeset, Xiaomi elment kenyába az árakkal, ill. a legtöbb helyen tavalyi cpu-k muzsikálnak - hihetetlen, hogy még mindig 12nm-eseket tesznek bele 100e-s listaáras gépekbe is.
4gb ram? Nope. Amoled? Nekem nagyon nem, innentől kezdve?
Próbáltam bontatlan x3p-t találni =)
F3 van új, 140 rúpia. Ok. -
D@niel
addikt
Elugrottam ma reggel a telefonért, karcmentes, alap feladatokra használt, fél év e-digital garanciával, megbeszéltük 55 pezóba.
Hétvégéig marad a miui 13 (huh, de rég használtam).
Az alkalmazás megnyitás-bezárás effekt még mindig nagyon finom.
Ma még szervizes ismerős megpróbál varázsolni a másikkal.
Donornak jó lesz, kijelző, hátlap, stb. hibátlan.Majdnem bele ugrottam az F3-ba .... nem lett volna jó.
-
D@niel
addikt
Szerk. múltkor jött ki egy gamer telefon, amelyik tud olyat, hogy játék közben a töltést le tudod kapcsolni, így nem tölti az akksit, simán áramról hajtja a hardvert - kb. mintha laptopból kivennéd az akksit, így nem melegszik. Asus, Nubia? Passz.
Visszább veszek, nem fogom ennyire hajtani, mint az előzőt.
-
D@niel
addikt
Menet közben folyamatosan, állandóan megállás nélkül 2019 október óta, ahogy megjelent.
Indultunk több világbajnokságon, játék közben másfél évig töltöttem a gépet, gyakran 48-50C-re felment a hő ...
Gondoltam ma rá, hogy át kellene állni tablet-re, és akkor 4 helyett mehetne 6 ujjal.
Igen, valóban 2 év. -
D@niel
addikt
Úgy néz ki, maradok ...
Reggel megnézek itt helyben egy másfél éves x3p-t, e-magról vásárolva, általános dolgokra volt használva (net, telefon, sms). Nem merek bele ugrani az amoled-be ... waze alatt szétégne.
Hátlapon kamera alatt van egy kis kitüremkedés, képet később kapok, feltételezem, akksi.
Az előző jó lesz donornak, hátlap + akksi megy majd az "újba".
Hagyom a call of duty-t (ejjj, még bele gondolni is ... ), ill. töltést is inkább majd usb-ről.
E-mag mennyi garit adott rá, 2 év? -
zsiz
őstag
Nekem feltétel volt, mikor telefont kerestem. Előző telefonom Redmi Note 3 SE volt (még ma is működik), szintén infrával. Egy erősítő van a gépre kötve, meg egy a tv-re. Egyikhez sincs távirányító, úgyhogy ezekhez sokszor használom is. Bár elég gyenge az infrája, jól kell célozni vele. A RN3SE-ben erősebb.
A másik ilyen feltételem, ami mások számára egyáltalán nem számít, az az értesítő LED. Annyit mondjuk engedtem, hogy a Note 3-ban színes volt, ebben meg ugye simán csak fehér. A színes azért volt jó, mert pl. sms-re be volt állítva zöld, FB-ra kék, nem fogadott hívásra fehér, stb... így amint rápillantottam, a kijelző bekapcsolása nélkül már a LED színéből tudtam, hogy kb. mennyire érdekes az értesítés.
Ja, és a jack aljzat is fontos volt, még mindig vezetékes fülest használok.
-
Engem most egy valami idegesít felrakva a miui 14-et android 13-mal az autó fényerő sokszor leveszi magát és így nehezebben látni a kijelzőt.
-
Spec
őstag
Nekem tudjátok mi hiányozna nagyon az X3 Pro-mról, ha váltanom kellene? Az infrás távirányítója. Imádom a telóról vezérelni a TV-t, beltérit, stb. Csodálom, hogy erről a funkcióról ritkán esik szó, pedig nagyon jó kis feature. Kár, hogy a mostani telókból már jellemzően kihagyják, hasonlóan a jack dugóhoz is.
-
ates2
senior tag
Hali!
Van 2 x3 a családban, 13.0.3(SJUEUXM) verziós, ez is fog valamikor frissülni feljebb neten keresztül magától mókolás nélkül ?

-
D@niel
addikt
-
Fall-N
veterán
-
HollyBoni
veterán
Nem vagyok jós, de múltkor beleptem egy magyar Xiaomi csoportba, es ijesztő látni mennyi telo hullik, mindenfele modell.
En is most rendeltem egy X5 Pro-t, de normalis helyrol 2 ev gyartoi garival, es valoszinu tovabbadok majd rajta mielott lejarna a gari.
Mashogy en szerintem nem mernek Xiaomi telot venni mostmar. -
D@niel
addikt
X3 pro R.I.P.
Ma volt az utolsó napja, telefon szervizes ismerős sem tudott vele mit kezdeni.
az utolsó pár napban volt 2 random kikapcsolása.
Szerdára érkezik az F3.
Mennyire kockázatos egy két éves, telefonálásra hasznnált ebből?
Remélem, jobb konstrukció. -
pocokmaster
csendes tag
válasz
Tompika777
üzenetére
De viszont érdekesség az egészben , hogy apumnak is ugyan ez a telefonja van , ugyan úgy lefrissítettem neki és nála működik rendesen.
Ő is telekomos -
Tompika777
senior tag
válasz
pocokmaster
üzenetére
Na,ha így van,akkor én inkább megvárom,hogy erre a régióra jöjjön OTA,mert Telekomos vagyok,és 13.0.4 alatt ezek megbízhatóan mennek.
-
Fall-N
veterán
válasz
pocokmaster
üzenetére
Yettellel működik rendben, de szerdán már Netfoneos leszek, azt is meg tudom írni. Telekommal nem tudom mi a helyzet.
-
pocokmaster
csendes tag
Sziasztok

A 14.0.1-es Lengyel régiós beálltással letöltött rommal ti nem tapasztaltátok azt, hogy nem működik a voLTE, voWifi ? (Telekomos sim)
Válaszotokat előre is köszönöm.

-
Másnak is van ilyen problémája hogy a Mi calendar vagyis a naptár 3. helyett 16. mutat az ikonban? Eddig jól működött most nem tudom mi baja lett.
-
szkaroly
őstag
Egy kérdés mindenkinek: külső témát hogy lehet hozzáadni, a Témák app nem találja. Erről volna szó:
-
szkaroly
őstag
válasz
forum_user
üzenetére
Verziófrissítés előtt full wipe, gyári rendszer visszaállítása. Mindig így csinálom. Persze utána időbe telik a konfigurálás, a programok újratelepítése és beállítása, de évente egyszer túlélhető.
-
A jegyzetek alkalmauásból sehoggy se lehet kimenteni a jegyzeteket csak felhőbe töltéssel?
-
szkaroly
őstag
Üzemidő jobbnak tünik, persze ez a clean install következménye is lehet.
-
Fall-N
veterán
Én visszaraktam a régiót magyarra, de szerintem semmi különleges nem lesz ha úgy marad. Elvileg különböző régiókban tehet fel a telefon valami előretelepített helyi vackot, meg valahol valamelyik szolgáltatás aktív, valahol tiltva van. Például svájci régióban a váltakozó háttérkép müködik, nálunk tiltva van. Szerencsére a lengyel régió nem szemetet fel semmit. A svájci ha jól emlékszem rakott fel egy-két alkalmazást. Persze lehet törölni utána.
-
forum_user
tag
Sziasztok!
Van egy Poco X3 Pro telefonom. Most vettem észre, hogy valamikor elmegy egy két pillanatra benne a szín, olyan szürkés árnyalatú lesz. Még garanciális, de ha nem mindig produkálja egyértelműen akkor is foglalkoznának vele nézegetni mikor jön elő a hiba?
-
Alarikman
senior tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Azért van egy pár dolog még.
Több gyári app törölhető: pl a "mi böngészőt" most sikerült először törölni root és adb nélkül.
A memória kezelése is mintha jobb lenne, nekem nem annyira lövi ki a háttérben lévő appokat. Igaz a 8GB-os verzió van. -
bodorjanos
aktív tag
Kicsit ma is nyüstöltem és kellemesnek tűnik a sebesség. Ha túl sok más újdonságot nem is adott, de ennyit legalább igen
Én még a spéci könyvárakat várom, de meglátjuk megjön e és ha igen, milyen lesz. -
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Nem placebo, tényleg jobb ennyivel az Android 13, meg csak optimalizáltak a MIUI 14-en.
-
Spec
őstag
"Pontos, vagy nem, de AccuBattery nem sokkal 90% alatt mért csere előtt."
Nekem augusztusban lesz 2 éves a teló, vagyis most kb. bő 1,5 éves. Az AccuBattery szerint az akksi állapota 89-90% között ugrál jelenleg.
Könnyed használat esetén simán bír 2 teljes napot, úgy hogy csak 3. nap kell tölteni. Ha többet nyüstölöm, mondjuk navigáció, video streamelés, játszás, hasonlók akkor is simán végig bír 1 napot.
Nem értem miért kellene akksit cserélni benne 90% körüli értéken?!
Szerintem én addig tuti nem is gondolok akksi cserére, amíg legalább 1 napot végig bír. Valószínűbb hogy a telo nem fogja ezt megérni, nem is az akksija, hallva az itteni tapasztalatokat
-
rasky
senior tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Én is felraktam tegnap, igen, gyorsabbnak érzem.

Az értesítési sávon lévő aktív NFC ikon, ami nem tetszik...egyelőre eltüntetni sem tudtam.
-
bodorjanos
aktív tag
-
p.t.r
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Vezeték nélküli beállítások visszaállításával próbálkozhatsz"
Ez megvolt, továbbá próbaként töröltem az Alkalmazáskezelés-ben a Bluetooth adatait is.
Semmi javulás.
Teljes visszaállítással még nem próbálkoztam. -
Fall-N
veterán
De pár régióban már kijött. Például lengyel és cseh régióra állítva felajánlja először a 13.0.6-ot, majd a 14.0.1-et. EEA szintén frissíthető így. Én is így tettem fel pár napja. A 14.0.2 is nemsokára jön, jelenleg Vietnámban tesztelik.
Egyébként a 14.0.1 azért lett visszavonva, mert nem lehetett kitenni a kezdőképernyőre az új Super Folder és a pill widgetet. Ezért ki is szedték, így nincs benne sajnos. Eredetileg benne volt a Global ROM-ban is.
-
Spec
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ezt írta: "Miui Global 14.0.1.0 (TJUMIXM) --- Android 13 TKQ1.221013.002
így vettem."
Mivel OTA még nem jött rá 14.0.1, ezért gondoltam hogy úgy lett rámókolva valaki által. Gondolom gyárilag se forgalmazzák így, hogy már 14-es MIUI van rajta, ha még hivatalosan se jött ki rá ez a frissítés global verzióra. -
-
-
Spec
őstag
Global verzióra a 13.0.4 a legújabb, ami OTA kijött rá. Akkor a tiedre úgy lett rábarkácsolva a 14-es. Ezután én nem csodálkozom, hogy vacakol a bluetooth rajta. Nálam semmi gond nincs vele, a karórámmal folyamatosan kapcsolatban van, és még sosem szakadt le róla. Akár 2 helyiséggel arrébbról, falon keresztül is simán tudok pl. telefonálni az órámon keresztül.

-
p.t.r
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Sajnos ennél súlyosabb a helyzet. Használhatatlan szinten szakadozik. Ha magam előtt tartom a telefont, akkor jó csak.
Miui Global 14.0.1.0 (TJUMIXM) --- Android 13 TKQ1.221013.002
így vettem.
Hasonló problémákról találtam jelzéseket, pl itt [link] (igaz nem pont ez a telefon)
Nektek milyen rom van fent? -
D@niel
addikt
válasz
v.attis
üzenetére
Nekem is a pro van. Passzolom. Több helyen írják, hogy ne a programra alapozzunk, csak egy támpont; ámbár, nálam a rendszerben (crdroid) centire ugyanazt a tényleges kapacitást mutatja, mint az AB.
[Battery Guru] -t tudom még említeni, ezzel is ugyanazt hozza ki, 8-10 teljes töltés után.
Szerintem ne vigyük túlzásba a mérést, ha jónak érzed a SOT-ot, ne zavarjon. -
v.attis
őstag
Ha már AccuBattery...
Az lehet, hogy teljesen megbolondítja az appot ha éjszakára teljesen kikapcsolom a telefont?
Eddig AB nélkül szinte mindig 100%-ra töltöttem, nem foglalkoztam különösebben semmivel.
Kb 1 hónapja raktam fel a Pro változatot, azóta 80%-ig töltöm. Az elején 88%-osnak írta az aksit, most 80-nak. Valami nagyon nem f@sza... -
D@niel
addikt
Tavaly májusban cseréltem, gondoltam, rom-váltás előtt dukál egy új akksi; illetve, azt az 1 évet végig játszottam (és igen, rendszeresen töltöttem is közben, ilyenkor jelentősen melegedett, (ezért kedvelem a vastag tokokat), de a nyári melegben szélvédő alatt több órás gps - közben mobilnet megosztás, full fényerő, jack-en spotify, szintén töltéssel - sem túl púder használat).
Pontos, vagy nem, de AccuBattery nem sokkal 90% alatt mért csere előtt. Ezt azért írom, mert nem ez az első gépem, ami ilyen használat mellett nem veszített jelentős kapacitást.
Nem tétel szerintem egy új bele - [Battery For Xiaomi Pocophone X3 Poco X3 Pro] ez volt az.
Jövő ilyenkor - ha még egyben van, és jónak érzem - dobom bele a következőt.Továbbra is kétségem van afelől, hogy a következő gépem - mivel amoled-kijelzős lesz - mennyire tűrné, bírná a több órás waze-t (sötét-módban). Láttam kiégett kijelzőt fél év navigáció után.
Nagyon jó ez a telefon, bírja a gyűrődést, munkában, privátban egyaránt, így inkább továbbra is vigyázok rá - itt a vastag tok+kijelző védelemre, és a "nem ejtem le" dolgokra gondolok, szoftveresen dolgozzon csak (waze+Gmaps, napi 2 óra telefon, YouTube, torrent, Google cast, viber, whatsapp, telegram, 120hz aktív, home office-ban 4-6 órában twitch, vagy valamelyik női röplabda meccs yt-on, közben usb-ről eszik).
Ezzel azt mondom, ha gyári hibás, demens, ott ette meg... - váltani kell; egyébként pedig...
használjuk csak, ahogy jól esik, jó konstrukciók ezek 👍🏻 -
HollyBoni
veterán
Gondolkoztam mas markakban is. Samsung A52s es A53, Realme GT2.
A52-nel nem nagyon tetszik hogy 2021-es (ami lehet hilyeseg) illetve a picit kisebb akku. A53-nal a gyengebb hardver (ha jol vettem ki) es a jack csati hianya a bajom. A Realme papiron nagyon jol nez ki, de abban is kicsit kisebb akku, es szinten nincs jack csati.
Na meg az oldalgombos ujjlenyomat leolvasot is nagyon birom.
-
bodorjanos
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Én is most azon gondolkozok hogy lehet X5 lesz Media Markt-ból, aztan 1,5-2 ev mulva megpróbálok tuladni rajta.
Amugy az X3-at en is kimeltem, neha neha jatszottam csak vele, gyorstoltorol szinte soha nem ment. Aztan megis elhalalozott. -
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Én is így vagyok vele. A szürkeimportos GSM boltok is csak azért tudnak olcsók lenni, mert kétes helyről szerzik be, sokszor nem is a mi régiónkban szánt példányok ezek. Lásd török ROM-os telefon.
-
bodorjanos
aktív tag
Én lekopogom eddig minden telefonom túlélt engem és sosem kellett garanciáztatnom, vagyis egy iphone 8-at gariztattam még 1 éven belül, de tény, amilyen elszállt árak vannak, én is hajlok afelé, hogy a következő telefonomat nem a sitty-sutty gsm-től fogom megvenni, meg ha 20-30-at rá is kell dobnom.
-
válasz
bodorjanos
üzenetére
Elsőnek nekem is pl úgy csúszott be a török romos,hogy hát hogy adnék én 100EFt-ot a telefonért de a végén csak adtam.Egyszer jártam úgy xiaomi redmi note 8 pro telóval ,hogy az is száz körül mozgott mondom én nem adok érte annyit aztán 3 év garival volt rendes boltból 65EFt ért tényleg vadi új bontatlan csomagolás minden fasza,pár hónap múlva csődbe ment a bolt de valószínű direkt volt akinek telója vagy pénze veszett oda vele nekem meg a gari pár hónapos telefonnál.Mint kiderül gyári garancia sose volt rajta utána nézettem de 2 évig volt nála és ezidő alatt tökéletesen működöt aztán aki megvette jól járt vele.
-
DeFranco
nagyúr
-
p.t.r
aktív tag
Sziasztok! A bluetooth nagyon gyengus a telefonon, a füles folyamatosan le-leszakadozik, ha a tel a zsebemben van. F1-nél ilyen probléma abszolút nem jelentkezett. Nem tudjátok, esetleg van e valamilyen beállítás, vagy bármi amivel egy kicsit lehetne rajta erősíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és szegény országunk ennyire későn kapja meg a frissítéseket ?

Mashogy en szerintem nem mernek Xiaomi telot venni mostmar.
Ő is telekomos
Én még a spéci könyvárakat várom, de meglátjuk megjön e és ha igen, milyen lesz.

Sanki