- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
"1. kit érdekel, hogy néz ki, ha megbízhatóan működik (ez esetben nem függ össze),"
Sokakat, többek közt téged is sok esetben. Ne haragudj, de ha már van, akkor megnéztem a logout blogodat és a munkáid azért viszonylag igényesek (pl: olcsó képkeret, olcsó fa ház), illetve a Szakszerű javítás a köbön című bejegyzésedben magad is taknyolásnak nevezed azt, ahogyan a haverod mp3 lejátszóját megbütykölték, holott látszott? Nem. Funkcióját ellátta, amíg a gari tartott? Igen. Akkor meg? Miért kell álszenteskedni kérem!?"2. Előlapnak simán felpattintható a DVD előlapja"
Nem, lásd a szerző saját bevallását erről.Egyébként ha lenne rajta előlap és korrektül nézne ki legalább a notiba behelyezve, akkor nem fikáznám ennyire, de így még az sem állja meg a helyét, hogy "úgyse látszik", mivel igenis látszik.
"Mindent lehet venni,m minden vásárolható, kreativitás, alkotókedv meg feleslegwes modern társadalmunkban."
Na ez valóban mellette szól, nem vitatkozom vele.@ bakter24
Csináld meg azt az előlapot rá szépen és én is fejet hajtok majd. De egyébként se törődj velem, valószínű csak bal lábbal keltem.A helyzet amúgy nálam is dettó ugyanaz itthon, mint vázoltad.
-
sing1ep1ayer
őstag
Köszönöm, hogy te magad írtad le a lényeget, miszerint mindezt "meg lehetett volna oldani sokkal szebben is". Épp ez vele az én bajom is. Viszont kénytelen vagyok lejáratni magam, mert másképp nem értitek meg, úgyhogy előástam gyorsan a dobozkáimból pár 10 éves gyöngyszemet (amit magam sem tudom, minek őrízgetek) és szintén tökéletesen ellátta a funkcióját, illetve úgy sem látszik a házban. A rendelkezésemre álló szerszámok ebben az időben a következőek voltak: 2.000 forintos forrasztópisztoly, fúrógép, ragasztópisztoly és az elmaradhatatlan flex. Íme hát a művek:
Önmagáért beszél. Egy kis szigetelőszalag és máris jobban áramlik a házban a levegő.
Két kis 4cm-es ventillátor 2 darab hátlapi takarópanelre rögzítve metrikus csavarokkal és anyákkal. Fúrógéppel készítettem lyukat a csavaroknak. Pont 3 slotot foglal el és viszonylag halk is és úgy húzza kifelé a forró levegőt a házból, mint az álom.
Kissé koszos már.
Nem emlékszem miért, de a tápot át akartam helyezni akkoriban a házon belül. Nem akartam ellenben, hogy hátul egy lyuk tátongjon a házon, illetve a táp olyan helyre került, ahol nem tudtam volna bedugni. Így született ez a remekmű.
Hátulról így ugyanott kellett bedugni a gépet a konnektorba, ahol eddig és ugyanúgy is nézett ki. Ráadásul a venti még szellőztetett is. Csak forrasztópisztoly és ragasztópisztoly kellett hozzá.
A végére pedig az igazi magyar barkácsremek...
Univerzális VGA hűtő P4 hűtőből;Csak flexem és fúróm volt, szóval szépen átfúrtam a borda alját és anyákkal lehetett volna a videokártyára rögzíteni. Azt hiszem sosem raktam fel, de az ötlet azért ott van!
Le is kellett flexelni belőle itt-ott, hogy a kártyán lévő egyéb alkatrészek elférjenek tőle, viszont bármilyen 8cm-es ventillátort rá lehet rakni eszközmentesen és sokkal durvábban hűt, mint az akkori VGA coolerek.
Na ennyi. Most már teccikérteni miért mertem leszólni a kolléga munkáját? Én is követtem el hasonló dolgokat valaha (ki nem?
), de ha ezeknek most nyitnék egy-egy logout bejegyzést, akkor dícsérgetnél, vagy inkább megmondanád, hogy milyen ronda lett? Tartok tőle, hogy többen ócsárolnák, mint ahányan elismernék a "zsenialitásomat".
-
sing1ep1ayer
őstag
A forrasztott lábakat eltakarhattad volna zsugorcsővel, vagy ha nincs otthon, akkor egyszerűen kibelezett kábeldarabbal / szigetelőszallaggal hogy szebb legyen. De nem lovagolok tovább rajta, nem szapullak. Nekem akkor is az a kép ugrik be a magyar leleményességről és erről a munkáról is, amit a #17-es hozzászólásba beszúrtam. Az egy ugyanilyen igényesen és olcsón kivitelezett megoldás.
-
sing1ep1ayer
őstag
Rendben, ne haragudj ha bunkó voltam.
A véleményem ettől még persze az, ami.
Arra tényleg jó a cikk, hogy ötletet adjon másoknak, bár valószínűleg igen kevés ember fog hasonlóval folgalkozni azok közül, akik egy notebookot és egy SSD-t is meg tudnak fizetni, amikor ebayen (most direkt megnéztem) már $9.20-ért kap utángyártott, tip-top minőségű terméket, ami a jelenlegi árfolyamon 2032 Ft.
UI: Bocs azoktól, akik ilyet kínálnak épp 5k+-ért a Hardveraprón.
-
sing1ep1ayer
őstag
Egyátalán nem baj hogy ilyet épített, csak szerintem nem szép és felesleges is, mert ha veszel egyet akkor alig drágább. A funkcionalitásáról annyit, hogy picivel elmarad a gyáritól, mert az enyémbe például nem kell csavarozgatni a merevlemezt, hanem szépen becsúszik a helyére, ahol stabilan áll. A csatlakozókat sem kell kézzel beledugni, mert azokba is önállóan belemegy behelyezéskor.
A forró ragasztó használata szintén nem baj, de neked nincs szemed, vagy mi? Hogy néz már ki az a megrágott nyáklap, a kilátszó keszekusza csatlakozólábak, meg hogy egyelőre még előlapja sincs a cuccnak, tehát a noti oldalán egy lyuk tátong? Miért baj, ha ezt le merem szólni hogy nem szép? Hát nem az b*meg, nagyon nem.Lehetne ilyenből szépet is készíteni házilag, de ez nem lett az, mindenesetre udvariasan feltételeztem, hogy ez a megfelelő szerszámok hiánya miatt van, esetleg nem elég gyakorlott cikkírónk keze még.
Az ötlet egyébként tényleg jó és nem lebecsülendő, de én akkor is csúnyának találom a megvalósítást. Nekem is volt pár hasonló művem, de inkább nem merném itt publikálni.
(mod)
@bakter24
Amint írtam itt fentebb is: előlap hiánya, a ragasztón keresztül átlátszó keszekuszaság, aztán a széttörögetett nyák, ami eszméletlen borzalmas. Egyébként te magad is ezeket a kifejezést használod a cikkedben a saját munkádra: "...Itt egy kis gányolásra volt szükség...".
Örülök, hogy ügyesen megoldottad a problémádat, de sokat tényleg nem spóroltál vele. Kellett egy optikai meghajtó, egy SATA- és egy tápkábel, meg némi ragasztó- és áramfogyasztás a munkához. Saccra alig kevesebb, mint 2500 Ft, cserébe csúnyácska és körülményesebb belerakni a HDD-t. -
sing1ep1ayer
őstag
Nagyjából 2500 Ft körül házhoz jön egy normális beépítőkeret ebayről rendelve. Szerintem borzalmasan néz ki ez az összetákolt vacak helyette. Aki meg tud fizetni egy SSD-t, az ne ezen akadjon fent, pláne ha ilyen színvonalú munkát végez. Én sírnék, ha ez a saját gépemben lenne, valahányszor ránézek. Az ötlet egyébként jó (sőt minden ötleted ezzel a kerettel kapcsolatban - pusztán a megfelelő szerszámok, vagy a kézügyesség hiányzik), de tényleg nem a legfilléresebb alkatrészen kell spórolni, mert ez lesz a vége. Lehet - sőt szinte biztosan - megsértelek vele, de az a véleményem, hogy ez a cikk elrettentésnek kíváló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged