Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sing1ep1ayer

őstag

válasz hcl #33 üzenetére

"1. kit érdekel, hogy néz ki, ha megbízhatóan működik (ez esetben nem függ össze),"
    Sokakat, többek közt téged is sok esetben. Ne haragudj, de ha már van, akkor megnéztem a logout blogodat és a munkáid azért viszonylag igényesek (pl: olcsó képkeret, olcsó fa ház), illetve a Szakszerű javítás a köbön című bejegyzésedben magad is taknyolásnak nevezed azt, ahogyan a haverod mp3 lejátszóját megbütykölték, holott látszott? Nem. Funkcióját ellátta, amíg a gari tartott? Igen. Akkor meg? Miért kell álszenteskedni kérem!? :N

"2. Előlapnak simán felpattintható a DVD előlapja"
    Nem, lásd a szerző saját bevallását erről.

Egyébként ha lenne rajta előlap és korrektül nézne ki legalább a notiba behelyezve, akkor nem fikáznám ennyire, de így még az sem állja meg a helyét, hogy "úgyse látszik", mivel igenis látszik.

"Mindent lehet venni,m minden vásárolható, kreativitás, alkotókedv meg feleslegwes modern társadalmunkban."
    Na ez valóban mellette szól, nem vitatkozom vele. :R

@ bakter24
    Csináld meg azt az előlapot rá szépen és én is fejet hajtok majd. De egyébként se törődj velem, valószínű csak bal lábbal keltem. ;) A helyzet amúgy nálam is dettó ugyanaz itthon, mint vázoltad.

• sing1ep1ayer

őstag

válasz BiP #29 üzenetére

Köszönöm, hogy te magad írtad le a lényeget, miszerint mindezt "meg lehetett volna oldani sokkal szebben is". Épp ez vele az én bajom is. Viszont kénytelen vagyok lejáratni magam, mert másképp nem értitek meg, úgyhogy előástam gyorsan a dobozkáimból pár 10 éves gyöngyszemet (amit magam sem tudom, minek őrízgetek) és szintén tökéletesen ellátta a funkcióját, illetve úgy sem látszik a házban. A rendelkezésemre álló szerszámok ebben az időben a következőek voltak: 2.000 forintos forrasztópisztoly, fúrógép, ragasztópisztoly és az elmaradhatatlan flex. Íme hát a művek:

Hengeres IDE kábel házilag;

Önmagáért beszél. Egy kis szigetelőszalag és máris jobban áramlik a házban a levegő. :)

Extra hűtés hátra a VGA alá;

Két kis 4cm-es ventillátor 2 darab hátlapi takarópanelre rögzítve metrikus csavarokkal és anyákkal. Fúrógéppel készítettem lyukat a csavaroknak. Pont 3 slotot foglal el és viszonylag halk is és úgy húzza kifelé a forró levegőt a házból, mint az álom. :D Kissé koszos már.

Ál-táp a hátlapra;

Nem emlékszem miért, de a tápot át akartam helyezni akkoriban a házon belül. Nem akartam ellenben, hogy hátul egy lyuk tátongjon a házon, illetve a táp olyan helyre került, ahol nem tudtam volna bedugni. Így született ez a remekmű. :K Hátulról így ugyanott kellett bedugni a gépet a konnektorba, ahol eddig és ugyanúgy is nézett ki. Ráadásul a venti még szellőztetett is. Csak forrasztópisztoly és ragasztópisztoly kellett hozzá.

A végére pedig az igazi magyar barkácsremek...
    Univerzális VGA hűtő P4 hűtőből;

:W Csak flexem és fúróm volt, szóval szépen átfúrtam a borda alját és anyákkal lehetett volna a videokártyára rögzíteni. Azt hiszem sosem raktam fel, de az ötlet azért ott van! :DDD Le is kellett flexelni belőle itt-ott, hogy a kártyán lévő egyéb alkatrészek elférjenek tőle, viszont bármilyen 8cm-es ventillátort rá lehet rakni eszközmentesen és sokkal durvábban hűt, mint az akkori VGA coolerek.

Na ennyi. Most már teccikérteni miért mertem leszólni a kolléga munkáját? Én is követtem el hasonló dolgokat valaha (ki nem? :U ), de ha ezeknek most nyitnék egy-egy logout bejegyzést, akkor dícsérgetnél, vagy inkább megmondanád, hogy milyen ronda lett? Tartok tőle, hogy többen ócsárolnák, mint ahányan elismernék a "zsenialitásomat". :(

• sing1ep1ayer

őstag

válasz bakter24 #27 üzenetére

A forrasztott lábakat eltakarhattad volna zsugorcsővel, vagy ha nincs otthon, akkor egyszerűen kibelezett kábeldarabbal / szigetelőszallaggal hogy szebb legyen. De nem lovagolok tovább rajta, nem szapullak. Nekem akkor is az a kép ugrik be a magyar leleményességről és erről a munkáról is, amit a #17-es hozzászólásba beszúrtam. Az egy ugyanilyen igényesen és olcsón kivitelezett megoldás.

• sing1ep1ayer

őstag

válasz bakter24 #23 üzenetére

Rendben, ne haragudj ha bunkó voltam. :R A véleményem ettől még persze az, ami.

Arra tényleg jó a cikk, hogy ötletet adjon másoknak, bár valószínűleg igen kevés ember fog hasonlóval folgalkozni azok közül, akik egy notebookot és egy SSD-t is meg tudnak fizetni, amikor ebayen (most direkt megnéztem) már $9.20-ért kap utángyártott, tip-top minőségű terméket, ami a jelenlegi árfolyamon 2032 Ft.

UI: Bocs azoktól, akik ilyet kínálnak épp 5k+-ért a Hardveraprón. :DDD

• sing1ep1ayer

őstag

válasz hcl #19 üzenetére

Egyátalán nem baj hogy ilyet épített, csak szerintem nem szép és felesleges is, mert ha veszel egyet akkor alig drágább. A funkcionalitásáról annyit, hogy picivel elmarad a gyáritól, mert az enyémbe például nem kell csavarozgatni a merevlemezt, hanem szépen becsúszik a helyére, ahol stabilan áll. A csatlakozókat sem kell kézzel beledugni, mert azokba is önállóan belemegy behelyezéskor.
    A forró ragasztó használata szintén nem baj, de neked nincs szemed, vagy mi? Hogy néz már ki az a megrágott nyáklap, a kilátszó keszekusza csatlakozólábak, meg hogy egyelőre még előlapja sincs a cuccnak, tehát a noti oldalán egy lyuk tátong? Miért baj, ha ezt le merem szólni hogy nem szép? Hát nem az b*meg, nagyon nem. :(( Lehetne ilyenből szépet is készíteni házilag, de ez nem lett az, mindenesetre udvariasan feltételeztem, hogy ez a megfelelő szerszámok hiánya miatt van, esetleg nem elég gyakorlott cikkírónk keze még.

Az ötlet egyébként tényleg jó és nem lebecsülendő, de én akkor is csúnyának találom a megvalósítást. Nekem is volt pár hasonló művem, de inkább nem merném itt publikálni.

(mod)
    @bakter24
    Amint írtam itt fentebb is: előlap hiánya, a ragasztón keresztül átlátszó keszekuszaság, aztán a széttörögetett nyák, ami eszméletlen borzalmas. Egyébként te magad is ezeket a kifejezést használod a cikkedben a saját munkádra: "...Itt egy kis gányolásra volt szükség...". ;)
    Örülök, hogy ügyesen megoldottad a problémádat, de sokat tényleg nem spóroltál vele. Kellett egy optikai meghajtó, egy SATA- és egy tápkábel, meg némi ragasztó- és áramfogyasztás a munkához. Saccra alig kevesebb, mint 2500 Ft, cserébe csúnyácska és körülményesebb belerakni a HDD-t.

• sing1ep1ayer

őstag

válasz Louro #14 üzenetére

Magyar találékonyságról nekem ez jut eszembe:

Persze lehet ezt is dícsérni. :DDD

• sing1ep1ayer

őstag

Nagyjából 2500 Ft körül házhoz jön egy normális beépítőkeret ebayről rendelve. Szerintem borzalmasan néz ki ez az összetákolt vacak helyette. Aki meg tud fizetni egy SSD-t, az ne ezen akadjon fent, pláne ha ilyen színvonalú munkát végez. Én sírnék, ha ez a saját gépemben lenne, valahányszor ránézek. Az ötlet egyébként jó (sőt minden ötleted ezzel a kerettel kapcsolatban - pusztán a megfelelő szerszámok, vagy a kézügyesség hiányzik), de tényleg nem a legfilléresebb alkatrészen kell spórolni, mert ez lesz a vége. Lehet - sőt szinte biztosan - megsértelek vele, de az a véleményem, hogy ez a cikk elrettentésnek kíváló.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés