- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakter24
őstag
válasz
karesz1978 #67 üzenetére
Ha olyan megoldást keresel, mint amiről írtam, akkor a cikkben is linkeltem gyári megoldást, meg párral fentebb is. Ha a HDD-t cserélnéd, akkor egyszerűbb a dolog. A garancia általában nem sérül, ha a HDD-t takaró fedlap nincs leragasztva matricával. A DVD is általában egy csavarral cserélhető. Ha viszont garanciális javításra kerül majd sor, akkor célszerű, ha visszacsinálod a gyári kiépítést a javítás idejére.
-
bakter24
őstag
válasz
mackosajt #38 üzenetére
Nem olyan könnyű elvenni a kedvem
Remélem az életem olyan irányba fordul, hogy ki tudok alakítani valami műhelyfélét, mert jelenleg gépeim részben vannak, részben lehetnének, de nincs helyem, ahol lehetne koszolni meg zajongani
És ami a regrosszabb, hogy ötleteim is vannak, csak be vannak zárva addig a fejembe
(#39) Viktoár: Neked is köszi
-
bakter24
őstag
Azért nem akarom az eredeti előlapot felhasználni (mármint ami a laptopban lévő DVD-n volt) mert eladáskor azzal adnám, mivel az követi a laptop ívét. Ezért azt mindenképp változatlanul hagyom. Simán felpattintani nem lehet, a #30-asban leírt ok miatt. A #21-esben linkelt képen látszik, hogy elég nagy méretű háromszög kellene, hogy az ív folytatólagos legyen, ezért nem tudom a rossz dvd előlapját felhasználni, illetve nem sokat nyernék vele, mivel az is csak síkban takarna.
-
bakter24
őstag
válasz
sing1ep1ayer #31 üzenetére
Én értem, amiket mondasz, viszont egy szóval sem állítottam a cikkben sem, hogy "szép" lett. Azt állítottam, "jó" lett. Ezt állítom most is. Mint ahogy a Te korábbi remekműveid is jók arra, amire tervezted/használtad őket. Én a logout-on sosem a hiper-szuper modokat, teszteket vagy leírásokat néztem többre, hanem a szubjektíveket, mert néha igencsak más megvilágításba helyezték az adott terméket/szoftvert/modot mint ahogy elsőre gondoltam volna. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennék igényes a minőségre. Viszont azért döntöttem amellett, hogy ezzel a cikkel debütálok itt, mert tényleg faék egyszerűségű cuccot építettem egy-két óra alatt ingyen, amivel a laptopomat olyan dologra tettem képessé, ami sokkal jobban szolgálja az igényeimet, mint előtte és amire gyárilag nem képes. Vehetem volna hibrid HDD-t, vagy gyári bay-t, de nem így tettem. Kihívás, fejlődés. Amúgy, ha lenne egy előlapja, és nem látnád, mi van benne, akkor jobban tetszene? Akkor is ronda lenne, csak nem látnád képeken. Sokkal igénytelenebb és rondább lehetne, mint amennyivel szebb lehetne a mostani állapotánál. Ha a 100%-ra törekedtem volna, sosem készül el, sőt bele sem fogok, mert sem műhelyem, sem drága gépeim. Egyszobás lakás, pici gyerek
Se kosz, se zaj... Ezért nem szégyenlem a művem, mert ennyit lehetett kihozni a hozott anyagból.
+1: Egy eszközben, ami sosem látszik, nem harisnyázok. Nem egyenlő a ház belsejével, amin ablak van, leveszed az oldalát, stb. Ebbe most beletettem egy winyót, és lehet az életben nem szedem szét többet. Olyan, mint az álmenyezet pl. Kívülről nagyon szép, mögötte meg mindenféle kábelek , szigetelés, csővezeték, miegyéb. Van, ahol nem számít az esztétikum, amíg nem megy a használhatóság rovására.
Már megint egy oldalt írtam ugyanarról. A lényeg átjött, nem vitatkozni akarok, csak ismertetem a szempontjaimat: Nem szép: OK, Tökéletesen használható: OK, Ingyen: OK -> 2:1 nekem
-
bakter24
őstag
Az eredeti előlap felrakásával az a gond, hogy az gyárilag ugye nem a burkolat része, hanem a belső sin elején van felfogatva, ami ugye teljesen száműzve lett a rossz dvd komplett belsejével együtt. Tehát átalakítás nélkül nem rakható rá. Ha csak ennyi lenne, akkor a rossz dvd elejét is simán visszatehettem volna. Ezért kell egyedi előlap, amit viszont már tényleg szépen kell megcsinálni, hiszen látszik. Azért nem csináltam meg első körben, mert arra vagy egy nagyon jó ötlet kell, vagy nagy meló. Amúgy köszi, a támogatást
-
bakter24
őstag
válasz
sing1ep1ayer #22 üzenetére
Előlap lesz, mondtam már, bele is kerül a cikkbe majd. Ámen. A törött nyák nem szép, de mint írtam a leggyorsabb & legolcsóbb megoldás volt. Lehetne hozzá vágni üres nyákból darabot, vagy fából, vagy bármiből, de akkor már TÉNYLEG nem lenne olcsóbb, mint a bolti. De hogy a ragasztón keresztül átlátszó keszekuszasággal mi bajod, azt nem tudom. Hogy máshogy lehetett volna ráforrasztani a drótokat a csatlakozóra? Van valami tuti módszer, amit nem ismerek?
Hiába írod, hogy nem volt olcsóbb, mint a bolti. De az volt. Konkrétan: rossz dvd = 0ft, sata kábel volt otthon, = 0ft, sata tápkábel rossz tápról levágva = 0ft, idő = 0ft. Nem eladásra építettem és nem is kiállításra. Ha tudsz érvet mondani, ami miatt a "felhasználói élmény" csorbul, akkor mondj.
mod: Nem az garas foghoz verése miatt lovagolok rajta, hogy ingyér' volt, hanem elvből. Ha 2eft-ba került volna ez az alkotás, megvettem volna a boltit. De az semmi élményt nem ad, mikor összedugod, és működik. Annak az a dolga. De megcsinálni öröm egy ilyen holmit, amit meg tudok. És ezt a bolti sosem adja meg.
-
bakter24
őstag
válasz
sing1ep1ayer #22 üzenetére
Nem a megvalósítás miatt publikáltam, viszont a bolti 2500 ft-os cucc pont 2500 ft-al drágább, mint az enyim. Ezt kéretik figyelembe venni! És azt a tényt, hogy akartam egy ilyet, picit molyoltam vele, és most lett nekem egy ilyen. Venni valamit bárki tud. Megcsinálni picit bonyolultabb. Szépen megcsinálni még annál is bonyolultabb. És nekem a funkcionalitás számított, ha csinálnék másikat, és lenne rá egy pár napom, akkor szép lenne, hidd el. De egyrészt nem volt pár napom, másrészt nem nézegetni építettem, hanem használni. A célom nem az volt a cikkel, hogy modding versenyt nyerjek, hanem hogy ötletet adjak másoknak esetleg vele.
-
bakter24
őstag
(#2) superecneB: Kép oldalról
"Ebayen pár dollárért..." kezdetű kommentek: Tudom. Írtam is. Meg kell rendelni, ki kell fizetni, várni kell, és kapsz egy készre gyártott konzumer holmit. Ami semmi extra tudással nem bír, max van egy előlapja, ami a legkevesebb, mert most ha kivágnék egy fekete dvd-tokból egy darab műanyagot, és odaragasztanám mondjuk, akkor lenne eleje is. De egyrészt nem fontos a dizájn, másrészt nincs most időm rá, de lesz eleje a por miatt, ha másért nem is.
(#8) sing1ep1ayer: Miért elrettentés? Az való igaz, hogy nem sok Dremel szerszámot használtam hozzá, de ez pont olyan mod, ami nem látszik. Még ha kiveszem a gépből, akkor sem, csak ha szétszedem. Ez egy célhardver. Ami semmi másból nem áll, csak kábelből. Semmi aktív elektronika. Mi ezen a gány? A forrasztás első osztályú lett, és ez a lényege. Kifejtenéd, miben látod az "összetákolt vacak" hátrányait?
(#10) Jim Tonic: A megrágott nyákra nem vagyok büszke, de funkcióban nem akadályoz semmit, és "a legegyszerűbb megoldás a legjobb" alapon döntöttem így.
(#14) Louro: Értékesítés során a keret marad, az eredeti DVD megy bele vissza a terveim szerint. Amúgy azóta is kiválóan működik, stabilan. Mint egy faék, semmi sem tud benne elromlani.
(#19) hcl: Kösz, hogy megvédtél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest