- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Leica fotós markolat iPhone-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Szerintem gondolkodnak ők mindenfélében. Pl az órákon lévő üveg elég ellenálló mindennel szemben is, de vastag, és nehéz. Az érintésvezérlés, és a súly látná kárát. Márpedig egy egy olyan félkilós érintésvezérelt telefon ami nem igazán érzékeli az érintéseket nem lenne népszerű.
Azért egy olyan üveg kifejlesztése, ami kellően vékony, aránylag könnyű, és ellenáll a törésnek, és a karcnak is, nem lehet egyszerű.
Ráadásul itt a hagyományos telefonokról beszeélünk. nincs szó a hajlítható panelekről, amik gyors ütemben terjednek, és amiknek a fóliázása is elég problámás, nem ám a fix "mindennek is" ellenálló védelme.
És lassan megjelennek majd szerintem a feltekerhető panelek..... -
niof
veterán
Vennék rá valami b@szó karcálló védőüveget, azt szevasz. Így meglenne a rugalmasság is (alul), meg a keménység is, felül. Egyébként nem is hülye ötlet, a laminált üveg sem új találmány. Ilyenben nem gondolkodnak? Bár törés esetén meg valószínűleg még drágább lenne. Nyehhh... Sehogy nem jó ez...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ricardo
titán
"Nem tudom egyébként mit szuttyognak ennyit, tuti létezik már olyan üveg, ami sokkal jobban bírja a pontszerű behatásokat. Max. kicsit jobban karcolódik. És akkor mi van?"
Pont az van, hogy jobban karcolódik. Téged nem zavarna ha ez lenne, sokakat viszont igen. Jönnének azok az elégedetlen hangok, akik azt vetnék a gyártó szemére, hogy "Ez attól is megkarcolódik, ha ránézek"....stb
A gyártók próbálnak egyensúlypzni a két "véglet" között, és olyat kihozni ami azért brja az esést, de még nem olyan könnyű megkarcolni. Mivel a kettő részben kizárja egymást, így ez annyira nem egyszerű.
Ezeket a próbálkozásokat láthatjuk évről évre. -
niof
veterán
Persze, jogos az ismételhetőség, és a minőségbiztosítási szempontok. Csak már sokszor láttunk ilyen videót, hogy egy meghatározott szögből/pozícióból/magasságból leejtett készülék milyen f@szán bírja az esést/becsapódást, laboratóriumi körülmények közt.
Aztán mikor megveszi a júzer, és fele olyan magasságból a téli hidegben kifordul a teló a jéghideg, elgémberedett ujjai közül, és arccal esik egy 2,57 mm-es kis kavicsra, akkor meg ripityára törik.
Nem tudom egyébként mit szuttyognak ennyit, tuti létezik már olyan üveg, ami sokkal jobban bírja a pontszerű behatásokat. Max. kicsit jobban karcolódik. És akkor mi van?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ricardo
titán
Igen, ez így elég steril. Gondolom azért így csinálják, hogy össze tudják hasonlítani a két üveget. Mondjuk ettől még lehetne más a felület, ( bár nem látjuk pontosan hogy az egy "papÍrlap" vagy "járólap"), de a pontosan ugyanolyan beállítás szerintem ezért van. A vízszint azt garantálja, hogy teljesen ugyanolyan legyen a szög, és ez könnyen beállítható. Lehetne olyan amikor függőleges állásban, mondjuk fejjel lefele, (lehet thogy tesztelik úgy is őket), de már ott is eltérhet hogy fordul a levegőben, és akkor megint ott van a szerencse faktor. Lehetne kevésbé steril, de egyrészt akkor nem lenne összehasonlítható, hiszen lehet, hogy amelyik jobban teljesít az nem is jobb, hanem szimplán csak "szerencsésebben" ér földet, másrészt a mindennapi használatot elég nehéz lenne tesztelni, mert annyi féle sérülés érheti. Nem mindegy hogy a reggeli kávé közben esik ki a kezedből (azon belül is a járólapra, vagy parkettára, esetleg szőnyegre), vagy esetleg salakmotorozás közben esik ki a zsebedből.
Ettől még egyetértek, hogy lehetne picit életszerűbb a teszt. A kivitelezésére mondjuk nincs ötletem.
Aminél viszont szerintem kimondottan jó a steril környezet az a hajlítás teszt. Beteszik a gépbe, és az teljesen ugyanolyan erővel, ugyanúgy próbálja elhajlítani. Amelyik előbb megadja magát az a gyengébb konstrukció. Ott pont a kézzel hajtogatás az ami nem túl sokat mondó, hiszen nincs az az ember aki kétszer pontosan ugyanazzal az erővel próbálja elhajlítani a telefonokat. -
niof
veterán
Teljesen életszerű, hogy a telefon jellemzően úgy esik ki a az emberek kezéből, hogy egy meghatározott magasságra emelik, tökéletesen vízszintbe állítják, majd egy papírral burkolt tükörsima felületre ejtik pofára.
Már nem azért, de ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
zazenke
őstag
na ez már megér 600 ezret igaz másban nem sokat fejlődött a telefon sőt szerintem ha még teszünk egy gyári védőfóliát az s24 ultrára akkor valószínűleg tartósabb lesz mint ez. Így is úgyis kell rá valami mert minden évben elmondják a karcállóságot és mégis még a zsebben is megjelennek apró hajszálkarcok rajta
-
-
doooo
veterán
-
Lajmund
őstag
Csak a beton hiányzik a videóból. Tudom hogy karc a téma de nekem zavarja a szemem hogy egy ismeretlen bevonatra ejtik igazi beton helyett.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
Gyönyörü szép teszt aztán élöben jön Pistike és szépen a sarkára ejti és reped is be a csába
Mondjuk egy ha egy beton kockára ejtenék az se lenne hátrány mert ez a spirgli papir lefeszitve cucc alatt bármi is lehet.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Kasya
nagyúr
Miközben egy YT videoban majd:
...scratches at level 6, deeper grooves at level 7...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Samsung telefonnal debütált a Corning eddigi legszívósabb védőüvege.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Cubot KingKong Power 3 12/256GB ütésálló starapa telefon
- iPhone 13 mini 256GB 84% akku, szép állapot
- Xiaomi 13T Pro 12GB/512GB Black - 2 év garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
- Samsung Galaxy S24 ULTRA 12/256 (NEM szolgáltatótól és NEM részletre vásárolt) -BESZÁMÍTOK!-
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest