- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18977 üzenetére
Akkor azveuro is mashol csucsult...😂
Es erdemes kivarni hatha lesz akcio? Vagy felejtsem el? -
Virag.h
aktív tag
válasz
stickermajom #18975 üzenetére
Tenyleg amugy mennyi volt anni plex pass a nagy aremeles elott?
Varhato h a kozeljovoben lesz akcio ahogy kozeledik a karacsony vagy teljesen kizart? -
stickermajom
addikt
válasz
Virag.h #18974 üzenetére
Na ha tippelnem kéne, akkor megint valami pistike release lesz ez, aminek a készítője nem követi a szabályokat. Alapból a Plex ha egy fájlnév tartalmazza azt hogy "sample" ÉS 300MB-nál kisebb a mérete, akkor ignorálni fogja.
A jövőben hogy ne kelljen mozgatni, a .plexignore fájl működhet még. Ha berakod ugyanabba a mappába, benne a sample fájl nevével, akkor figyelmen kívül fogja hagyni.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
Virag.h #18973 üzenetére
Igen az volt a baj h a sample es file egy mappaban volt..., csinaltam egy sample mappat es oda athelyeztem es most le lehet jatszani az egeszet🤞🙏😃 koszonom
-
Virag.h
aktív tag
válasz
enginev3.0 #18972 üzenetére
Sajnos download stationt hasznalok es ott nem lehet. Megprobaltam atmasolni egy parlagon hevero mappabachatha....
-
szkutyi
addikt
válasz
stickermajom #18961 üzenetére
Nem tudom,.csupán hiába volt gigabit fel, nem ment már 20mbps felett..sokszor 14 is be bufferelt...
-
ACE-
addikt
válasz
burgatshow #18963 üzenetére
Na de ha rajtakapnak csúnya bírságot fizetsz...
Az ilyet meg elég egyszerű tesztelni... hatóságilag is. Szerintem meg is teszik.
-
ACE-
addikt
válasz
stickermajom #18961 üzenetére
Én úgy tudom ilyet nem tehet...
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Panaszkodtam többször hogy otthoni optikai tarr gigabit le-fel (nem voltam NAT mögött)mellett egyszerűen bufferel állandóan a távoli stream ha 20mbps fölött van beállítva az anyag...
Fejlemény!
Költöztem itt Telekom gigabit le-fel van és minden gond nélkül megy a DIRECT PLAY. A 70-80mbps is simán... Pedig itt meg a router is csak átjáró mert mesh rendszer van.
Szóval nem igazán tudom mi lehet a háttérben ... -
stickermajom
addikt
válasz
sziszi-fuszi #18958 üzenetére
"Nem hardvert vásárolsz, hanem ökoszisztémát."
Ja, csak ökoszisztémával nehéz például transzkódolni, ahhoz bizony hardver kell."S valljuk meg a felhasználók zöme nem érteni, csak használni szeretné az eszközt."
Ezért írtam, hogy a konzumer NAS piacon is vannak jobb alternatívák, ha vannak más igények is a szoftveren kívül."A világ boldogabb felén majdnem ugyanannyiba kerül, mint a konkurenciáé."
A világ boldogabbik felén élek, nálunk a 16 TB-os disk például csak negyedével drágább, mint a legolcsóbb vehető alternatíva. [kép] És akkor tedd hozzá, hogy a legolcsóbb új alternatíva 2.5 millió óra MTBF-et ígér, a Synology disk 1.2 millió óra MTTF-et. Nyilván utóbbi is rengeteg, de mutatja a "belük" közötti különbséget és egy már papíron is meglévő különbséget a hosszútávú megbízhatóságban.
20 TB-os verziót hirtelen nem is láttam Amazonon Plusból, csak az Enterprise cimkéjűt. Na az pont dupla annyi, mint egy Exos X20.De nem is az ár a legnagyobb probléma, hisz az általában nem szempont a Synology vásárlóknál, az általad is említett "ökoszisztéma" miatt megveszik. A gond majd akkor jön, ha kiderül, hogy pl. a 16TB-os széria meghibásodási aránya kicsit nagyobb és 1-2 év múlva elkezdenek hullani a lemezek. Mire váltasz? Lehet, hogy a matrica mögött addigra más lesz már, de az is lehet hogy ugyanazt kapod meg. Mi van ha pár év múlva becsődöl a Synology. Nem fog, de tegyük fel. Honnan lesz disked?
A vendor lock-in azért rejt magában kockázatot bőven. Ökoszisztéma ide vagy oda, ezeken érdemes elgondolkodni egy nagyobb beruházás előtt. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
stickermajom #18957 üzenetére
Nem hardvert vásárolsz, hanem ökoszisztémát. A szoftvert is meg kell fizetni. S vannak olyan szoftverek amelyeknek az ingyenes alternatívája gyakorlatilag használhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora szívás lehet abból, ha nem értesz "informatikául". S valljuk meg a felhasználók zöme nem érteni, csak használni szeretné az eszközt. Ebben pedig verhetetlen a Synology.
Amipedig a HDD-ket illeti, valóban így van. De csak nálunk olyan elvetemültek a kereskedők, hogy 2,5x annyiért adják ugyanazt a kapaciást. A világ boldogabb felén majdnem ugyanannyiba kerül, mint a konkurenciáé. Inkább a vizsgálatokkal van baj. Azzal, hogy mekkkora HDD-t tudsz használni. A syno még a 20 TB-nél tart, holott a piacon kapható már sokkal nagyobb, akár 30 TB-os is. Ami egy 4 lemezes eszköz használatának esetén már igencsak érezhető különbség. -
-
blakey
titán
válasz
Virag.h #18955 üzenetére
Ha kabellel csatlakozok akkor semmi transzkodolas(1000/1000mbit) de ha wifin akkor sem igazan…
- Mindegy, hogy Wifi vagy kábel, be tudod állítani, azt, amit "mutattam". Az, hogy nincs átalakítás, csak jó, de csak a korábban leírtak alapján lesz elkerülhető, ha kizárólag olyan klienseket használsz, ami ismer minden audio- és videó-kodeket. Amennyiben csak 1 db olyan van, ami nem, akkor biztos, hogy néha lesz átalakítás.Van jelenleg a synology nak olyan egysege ami nem inteles de a cpu erossegge kompelzalhatja ezt
? - nincs -
Virag.h
aktív tag
válasz
blakey #18937 üzenetére
Ha kabellel csatlakozok akkor semmi transzkodolas(1000/1000mbit) de ha wifin akkor sem igazan csak akkor ha olyan halozaton vagyok ahol gyengebb a wifi....szoval kelleni fog a pass h minden zokkenomentes legyen
A kerdesek:Van jelenleg a synology nak olyan egysege ami nem inteles de a cpu erossegge kompelzalhatja ezt?
-
ugyes
senior tag
válasz
stickermajom #18951 üzenetére
Bekapcsoltam itthon a klímát és leesett
-
ugyes
senior tag
válasz
stickermajom #18949 üzenetére
A kontextust. Egyébként minden ok
-
ugyes
senior tag
válasz
stickermajom #18946 üzenetére
?
-
ugyes
senior tag
Én NAS-ról mentem külön gép + NAS (adattárolás) verzióra, mert az én felhasználói környezetemben sokszor kell transzkódolni, főként 4K és DOVI vagy True-HD DTS és/vagy felirat használat miatt. És van Plex Pass-om. A Celeron J4125 a fenti kombinációkkal olykor nehezen bírkózik meg.
Ha 4K-ban tárolsz inkább, akkor, ahogy Biga123 írta, meg kellene nézned, hogy a FullHD TV-ken van-e transzkódolás most is (és kipróbálni a feliratok kezelésénél is a biztonság kedvéért). Ha igen, akkor ne menj ebbe az irányba. Inkább egy miniPC/SFF PC Intel 11th gen vagy annál jobb processzorral, Plex Pass nélkül minimum I5, de lehet valami nagyon erős AMD is. -
Biga123
addikt
Szerintem a Firestick lekezeli valahogyan a 4khdr konverziót, nálam is simán lejátsza a CCWGTV4K a 4kHDR tartalmat fulhd TV n transcode nélkül.
De legegyszerűbb ha megnézed lejátszás közben , hogy van e transcode.
Belépsz a szerverre és ott a plex weboldalon jobb fölül az activity (kis ekg ikon) ott mutatja az éppen lejátszott médiat , hogy direct play e vagy transcode. -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Elgondolkoztam azon, hogy a pc-t, amin fut a server, kiváltom egy NAS-sal, de nem minden áron.
Ingyenes verzió fut.
Kliensek: egy Fire-os 4k HDR - DOVI képes tv és egy Firestick 4K Max 2 + régi Full HD tv.
A tartalmak a jobb tv-hez vannak igazítva, amik a jelenlegi felállásban a régin is nézhetőek Full HD-SDR-ben.
Ilyen esetben átkodolás van e, amit a server végez, vagy maga a lejátszó csinál valamit, hogy nézhető legyen a gyengébb tv-n ?
Vagyis, ha vennék egy (olcsóbb) 2 lemezes NAS-t (amit még életemben nem használtam), akkor ki tudnám e vele váltani a jelenlegi PC-t úgy, hogy ne ütközzek problémába ?
A lényeg, hogy minden működjön úgy mint eddig. -
blakey
titán
válasz
Virag.h #18931 üzenetére
Itt, így:
Amennyiben a kliensek nem csak Kodi, Infuse (ezek egyáltalán nem fognak átalakítást igényelni), akkor 99%, hogy valamelyik eszköznél átalakítás lesz bizonyos esetekben. Nálam szinte minden kliens megtalálható, néha én is találkozom átalakítással, pedig nem arra vagyok berendezkedve. Mivel nálam a NAS egy médiaközpont, így nem volt kérdés, hogy meglegyen a Plex Pass illetve olyan eszközön fusson a PMS, ami képes a hardveres átalakításra. -
markyskus
csendes tag
válasz
Virag.h #18929 üzenetére
inkább az a kérdés h kell e neked egyáltalán a transkode, én sehol nem transzkódolok, lakáson belül meg pláne nem. sztem, ne a transcode felől közelítsd meg h kell e neked a pass vagy nem
- akarjátok távolról is nézni? (ehhez elég a remote előfizetés)
-kell olyan extra feature h átugrani tv sorozatoknál az intrót és az outról? (ehhez kell a pass)
-ha nézitek távolról akkor is csak ti nézitek 1 fiókkal vagy több fiók nézné (távolról) (ha több fiúk nézné távolról akkor minden fióknak kell remote előfizetés, vagy a szerver tulajdonosnak pass)
-tényleg kell e a tanscode -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Virag.h #18926 üzenetére
Szoftveres gyorsítást mindegyik eszköz tud, de a jó minőségű átalakítás nagyon erős "vasat" igényel. A 423+, de még a 923+ sem birkózik meg a 720p-nél nagyobb felbontással szoftveres átalakítás esetében, úh. igen, ha kell az átalakítás, akkor kell a Plex Pass is.
Egyébként, ha nem használsz átalakítást, tehát olyan lejátszóval használod, ami mindent natívan tud kezelni, pl. Kodi, Infuse, akkor nem kell az átalakítás és így a PP sem. -
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18925 üzenetére
Tehat akkor alap nem tudja a transkodolast? Ha ds423+ van akkor sem? Muszaj pass t vasarolni?
-
burgatshow
veterán
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18923 üzenetére
ertem.
Szerencse h ds423+ va a haznal.... akkor igy nekunk eleg az alap ingyenes verzio igaz? -
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #18922 üzenetére
Szoftveres transcoding-ot a processzornak erőből kell elvégeznie. Ergó ha van egy nagyon erős processzorod, akkor elbír vele.
Vagy, hatékonyabb, ha van rá célprocesszorod (ilyenek a videókártyák), amik ezt "maguktól" tudják.
Összegezve a szoftveres transcoding jobban meg fogja emelni a CPU terhelést, míg ugyanazt a feladatot egy videókártya álmából felkeltve is tudja anélkül, hogy a CPU-tól függne.
Logikus következtetés, hogy ha állandóan transcoding-ra van szükséged és ezt a NAS-od tudja (pl.: 423+), akkor jobban jársz, mint egy 923+-szal (másik topikban is ott vagyok azért tudom.
) pl. ami bár CPU-ban erősebb, de cserébe nincs benne videókártya. Viszont akkor kell Plex Pass.
-
Virag.h
aktív tag
válasz
stickermajom #18921 üzenetére
Huh. Ezt elmagyararaznad? Azt hittem h csak egy fajta letezik....🤦♀️
-
Virag.h
aktív tag
válasz
burgatshow #18919 üzenetére
Koszonom
Synology nas segitsegevel hasznalnam de ha jol ertelmezem a transzkodolas az alap verzio is tartalmazza igaz?
-
Virag.h
aktív tag
-
ColdMan
tag
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne?
Néhány filmet szeretnék gyűjteményhez adni. Ezzel semmi gond, meg is történt.
Hogy tudom elérni, hogy a filmek (könyvtár nézetben), csak a gyűjteményben jelenjenek meg, külön filmként ne.
Köszi! -
bnorci71
addikt
válasz
stickermajom #18905 üzenetére
Lehet
Troy66
már csak el tudom dönteni le tudok tölteni vagy nem
de tessék
ugyes
de plex akartam letölteni a dsfile a kényszer volt a vlc vel
Nas synology de épített és még erősen magàzom -
ugyes
senior tag
válasz
boborján2 #18908 üzenetére
Arcfelismerést nem akarnak, szóval nem lesz közvetlen versenytárs. Ugyanakkor családi megjelenítésre/megosztásra jó lenne, ha néhány korábbi funkciót beépítenének (automatikus címkézés) vagy teljes körűen engednék az EXIF adatok megjelenítését és azok alapján pl. albumtervezést.
-
ugyes
senior tag
válasz
Troy66 #18906 üzenetére
A plexamp és a plex photos funkcióinak nagy része ingyenes. A plexamp szerintem jó, a photos még szenvedés. Synology és Qnap tulajoknak a fotókezelés jó a NAS-on a gyári szoftverekkel.
Szerintem bnorci71 nem Plexen keresztül akarja letölteni a médiafájlokat, hanem bármi mással. -
Troy66
kezdő
Értem. A szándékot is. Ezeket az appokat, plex pass-al lehet használni. Tehát erre felé terelnék a felhasználókat. Vagy havidíj vagy life time, előfizetést vegyenek, ha kell nekik. Ezzel prémium tartalommal is megtöltve ezt a funkciót, várhatóan további fejlesztések mellett. Pont ezért is vettem plex pass-t, hogy a változásokkal, ne legyen gond a jövőben.
Ezt a két funkciót, könnyen ki lehet váltani, akinek van egy nas. Van beépített média (zene) és photo szerver verzió. Csak a video station került ki, ezért kellett a plex.
Viszont ha alapvetően hasonló a 2-3 app, akkor a nyelvet sem kell újra lefordítani, mert a régi többé kevésbé tartalmazta.#18904bnorci71
Ha nincs Plex pass biztos nem megy. Megnéztük, olyan felhasználó, akinek nincs előfizetése, de van hozzáférése, az távolról nézheti, de letöltés, mint funkció nem jelenik meg nála. Csak annál a felhasználónál akinél a pass előfizetés egyébként meg van. (* van olyan lehetőség, hogy ezt a szerver tulaja, engedélyezi, nem engedélyezi, de engedélyezve sem jelent meg). -
bnorci71
addikt
válasz
Troy66 #18900 üzenetére
Írtam eddig minden eszközön ment a lejátszás iPhonomon a letöltés is ami most is megy az új iPaden már nem.
Anno régen valamiért fizettem nem sokat biztos nem lifetimot és nem
is havidíjat fizetek így fogalmam nincs milyen “ csomagom” van és nem is találok a fiókba semmit errőlegyszóval nekem így ez uninstalll lesz amint telefont váltok
-
ugyes
senior tag
válasz
enginev3.0 #18902 üzenetére
Igaz. Most megtaláltam.
-
ugyes
senior tag
válasz
Troy66 #18900 üzenetére
Újraírták. Kivették a zenék és a fotók kezelését (sőt, nem tudod már a könyvtárat beolvastatni az appal, mobilon csak a Plex Dash-sal tudod indítani). Az előbbire a Plexamp, utóbbi a PlexPhotos alkalmazás lett, legalábbis mobil + tablet vonalon.
A fordítást pedig a főbb, nagyobb nyelvekre csinálták csak meg. És valamiért nem nyitották meg a kisebb nyelvek felé, noha a többi kliens-változatra megvannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest