- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Virag.h #18931 üzenetére
Itt, így:
Amennyiben a kliensek nem csak Kodi, Infuse (ezek egyáltalán nem fognak átalakítást igényelni), akkor 99%, hogy valamelyik eszköznél átalakítás lesz bizonyos esetekben. Nálam szinte minden kliens megtalálható, néha én is találkozom átalakítással, pedig nem arra vagyok berendezkedve. Mivel nálam a NAS egy médiaközpont, így nem volt kérdés, hogy meglegyen a Plex Pass illetve olyan eszközön fusson a PMS, ami képes a hardveres átalakításra. -
markyskus
csendes tag
válasz
Virag.h #18929 üzenetére
inkább az a kérdés h kell e neked egyáltalán a transkode, én sehol nem transzkódolok, lakáson belül meg pláne nem. sztem, ne a transcode felől közelítsd meg h kell e neked a pass vagy nem
- akarjátok távolról is nézni? (ehhez elég a remote előfizetés)
-kell olyan extra feature h átugrani tv sorozatoknál az intrót és az outról? (ehhez kell a pass)
-ha nézitek távolról akkor is csak ti nézitek 1 fiókkal vagy több fiók nézné (távolról) (ha több fiúk nézné távolról akkor minden fióknak kell remote előfizetés, vagy a szerver tulajdonosnak pass)
-tényleg kell e a tanscode -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Virag.h #18926 üzenetére
Szoftveres gyorsítást mindegyik eszköz tud, de a jó minőségű átalakítás nagyon erős "vasat" igényel. A 423+, de még a 923+ sem birkózik meg a 720p-nél nagyobb felbontással szoftveres átalakítás esetében, úh. igen, ha kell az átalakítás, akkor kell a Plex Pass is.
Egyébként, ha nem használsz átalakítást, tehát olyan lejátszóval használod, ami mindent natívan tud kezelni, pl. Kodi, Infuse, akkor nem kell az átalakítás és így a PP sem. -
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #18922 üzenetére
Szoftveres transcoding-ot a processzornak erőből kell elvégeznie. Ergó ha van egy nagyon erős processzorod, akkor elbír vele.
Vagy, hatékonyabb, ha van rá célprocesszorod (ilyenek a videókártyák), amik ezt "maguktól" tudják.
Összegezve a szoftveres transcoding jobban meg fogja emelni a CPU terhelést, míg ugyanazt a feladatot egy videókártya álmából felkeltve is tudja anélkül, hogy a CPU-tól függne.
Logikus következtetés, hogy ha állandóan transcoding-ra van szükséged és ezt a NAS-od tudja (pl.: 423+), akkor jobban jársz, mint egy 923+-szal (másik topikban is ott vagyok azért tudom.
) pl. ami bár CPU-ban erősebb, de cserébe nincs benne videókártya. Viszont akkor kell Plex Pass.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest