Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
A T6570 nem 2.0, hanem 2.1Ghz-es..tudom, régi a cikk..de akkor sem jó az adat..
.
-
Expertus
csendes tag
„GeForce Quadro” – LOL
A GeForce az GeForce, a Quadro meg Quadro; két külön termékvonal. Vagy nem?!
-
dezz
nagyúr
(De ha esetleg nekem "nem hisztek" a terminológia, ill. annak gyakorlati alkalmazása tekintetben, nézzétek meg pl. ezen a képen (package = tokozás): [link])
-
dezz
nagyúr
"Az idehaza elérhető Phenom II X4 920 még Socket AM2+ foglalatú, tehát csak DDR2 memóriavezérlője aktív, azonban a 810-es már AM3-as, tehát megfelelő alaplapban DDR3-at is kezel."
A lényeg helyes, de terminológiai kritikával élnék.
Egy procinak magára nézve tokozása van. A foglalat az alaplapon van. Ez a megkülönböztetés itt különösen fontos, mivel pl. egy AM2+ tokos proci belemegy az AM2 és AM2+ foglalatokba is, de az AM3-ba már nem, az AM3-as tok meg passzol mindegyikhez. (Nem csak elektronikailag, hanem fizikailag is értendő mindez.) Az idézett mondatban a "megfelelő alaplap" kimondottan egy AM3 foglalatos alaplap (Socket AM3 platform). -
Petek
tag
Nagyon pofátlan a magyar dell importőr. a német storeban 450 euro (134000Ft)a 12" inspiron mini.
-
radírfej
senior tag
szerintem ekkora laptopnak már hátitáska dukál.
a skin és a táska között van jó néhány, nem elhanyagolható különbség. míg az útóbbi opcionáis merevítő, párnázott részeket tartalmaz a védelem érdekében, komplett szállításhoz inkább ajánlott (beleteszed, és mész), addig a skin, csak egy vastagabb anyagú második réteg, ami a közvetlen kopást akadályozza meg, ha becsúsztatod a kis notit két könyv közé egy bármilyen táskában. =(kisebb gépeknél szerintem egyértelműen skin, nagyobbaknál oldal, vagy hátitáska.)
az általam látott Golla picnic valahol a kettő között van. bár egyes webshopokban '7- '9 gépekhez írták, a 10-es ideapad is bőven elfér alapterületre, szélességre meg nagyjából még egy kisgépet elnyelne. az egész olyan mint egy divatosabb kis női táska, van egy kis fogantyúja, ami diszkréten elsimul használaton kívül.
belül pedig egy kisebb jegyzettartó és tolltartó rész is kialakításra került, a gépet pedig egy tépőzáras nagyjából újnyi vastag, bárhova helyezhető kis pánt tartja helyén, némi védő funkcióval is felruházva a táskát.összességében nagyon jó benyomást tett, árához képest meg egyenesen kötelező kategória.
én Tucano second skin használok a régebbi 4:3 as subnotimhoz, bár meg vagyok elégedve vele, de ár-érték arányban gyengébb történet.
-
.mf
veterán
Kösz a tippet, utánanéztem, de nem túl bíztató, amit róla írnak (kipárnázottsága szinte 0 -- ennyit a régi szimatszatyrom is tud
), és depo sem találja. A kínálatukból inkább a 13" slimline szimpatikus, pl. ez, depo szerint kapható is 9k körül. Ha lenne ilyen 11-12" méretre kicsit átrendezett nagyzsebbel (több hely doksiknak, laptop kisebb helyen is elfér), már rendelném is meg
Dicotanál néztem még körül, ott volt egy-két érdekesebbnek tűnő darab, és néhány (multislight, bár annak nincs doksi-rekesze és start.up) depo/árgép szerint is kapható (8.5 ill. 12k-ért). Na meg Targusnak is van ilyen messenger-subnoti-táskája, de az is kicsi doksikhoz. -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #30 üzenetére
Most akkor a magyar vagy a nemzetközi Dell helyzet érdekel? Nézd meg azon országok specifikációs tábláit, amiket a Dell egy weboldalfordításnál fontosabbnak tart.
-
domi007
őstag
Egy ilyen szép Dell notit azért elfogadnék-persze én se itthon venném meg...
DOMy
-
.mf
veterán
A Dell hazai forgalmazója nem tudom, mit képzel magáról ilyen árakkal...
Ugyanez vonatkozik a Toshiba forgalmazójára is, külföldön azt is jóval olcsóbban kapni.
Nem mintha engem érdekelne, a két notim közül az egyik német, a másik angol billentyűzetes, de akkor is pofátlanságnak tartom az ilyen magas árakat.Ezek a noti skinek védenek is valamit, vagy csak arra vannak, hogy legyen egy "divatos" "kabátja" a notinak? Valamint én nem mondanám olcsónak ezeket a táskákat: igaz, hogy legutóbb kb 3 éve vettem noti-táskát, de feleennyiért kaptam egy Tucanot, amit kb 1.5-2 évig naponta hurcolásztam, azóta kicsit ritkábban van használva, de néhány kopást leszámítva még mindig jól bírja. Meg annyira nem is tetszenek, de ez ízlés kérdése.
Lassan pedig kéne egy úgy táskát vennem, de nem tudom, milyet... (elvárások: kicsi legyen, de még pont beleférjen a noti (kb 27×19×3,5cm, azaz mint egy 10"-es netbook) plusz a párnázás és egy A4-es lapokat fogadó mappa (31×22×4-6cm), valamint egy vékony tolltartó és opcionálisan a töltő, ami kb 4-4,5cm vastag. (Ezek a közismert/elterjedt pánk/metál szimatszatyor váltáskában mind elfér, csak abban nincs semmi védelem). Azaz egy kb 32×23×12-14cm külső méretű táska -- sztem nem tűnik olyan elborult elvárásnak, de nem láttam még ilyet. Vagy 15.4"-esek vannak, vagy "13.3"-esek"-nek nevezett táskák, de azok is közel 36-40×25cm-esek, majdnem akkorák, mint a 15.4"-esek...
Látott egyáltalán már valaki olyasmit, amit keresek? -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #28 üzenetére
Ott 6000-es és 8000-es procikat látok, amik megint csak 45 nm-esek. És van köztük pár olyan OEM modell is (pl. T6600), amit más gyártónál még nem nagyon látni. És a Studio XPS modellek sem túl régiek
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
Marhaság amit mondasz! Az a helyzet, amit SAnyi_ írt. A Dell magasról tesz a pöttömnyi magyar piacra, ezért nincs itthon épkézláb kínálat. Láthatod, hogy már a magyar oldalon is a Dell 1545 van, de kapni még sehol sem lehet. Egyébként meg a T6400-zal ugyancsak elsők között jöttek ki úgy mint T4200-zal, amik léggé nem elavultak és nem 65 nm-esek.
-
gV
őstag
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
valójában árul modernet is
-
negyedes
addikt
Azert megneznek en egy 17 notit egy olyan tatyoban, nem konnyu cipelni.
-
SAnyi_
csendes tag
-
cizoe
őstag
Korrekt ez a 810-es Phenom, lehet ez lesz a kiszemelt. Több teljesítmény úgyse nagyon kell nekem. Bár ha nyárra lesz 40 körül 925, lehet az lesz a vége, AM2-es lapot már nem akarok.
-
törölt tag
Csodálatosak ezek a Logitech cuccok, de a diNovo Keyboard for Notebooks is jöhetne már magyar kiosztással!
-
Mantin
aktív tag
a dellnek nagyon jól mehet ha a laptopjait ilyen drágán adja
talán a cikkbe olyan notebookokat is bele lehetett volna rakni amiket egy Magyar Ember is meg tud venni
a Golla notebook táskákról én sem hallottam még de kétségtelenül jól néznek ki árukból - 1k és már megyek is venni -
kariad
senior tag
"Notebookalátét egy párna" Hát gatula.. otthoni sima párna már smafu!
-
simonzé
addikt
Notebooktáskák bakker... Jó hogy divatos fülbevalók nem kerültek a válogatásba
Egyébként munkatársam 30 perc alatt rittyentett egy notebooktáskát a neki tetsző színben szivacsozással, merevítéssel. Komolyan mondom bármelyik gyártó megemelheti előtte a kalapját.Ezek a Dell laptopok erősen túl vannak árazva. Értem én hogy 4 év garancia, de a chipkészlet már ma elavult...
-
Vassili
tag
Baba az a logitech egér, akár nekem még játékra is elmenne!
-
Puma K
nagyúr
Jó kis P II-es procik. Legalább nem mennek a lecsóba...
Az a Media-Tech wi-fi router az nagyon durva!
Baromi jó ötlet.
Na és az a Logitech Comfort Lapdesk is nagyon jó ötlet. Én a laptopot mindig az ölemben tartom és nem szeretem rátenni semmi olyanra ami gátolná a "légzésben"
-
Wyco
aktív tag
Azert a Mini 1210 220-ert eleg rablas
Itt [Anglia] £379 a dragabbik valtozat, ami 131 ezer forint...
-
stratova
veterán
Mennyire védenek ezek, az egyébként kellemes megjelenésű Golla táskák? Ezidáig mániám volt a jól kipárnázott oldalsó merevítésű fajta, de nem mindenki olyan mint én. Ha hölgynek lesz nem ártana, ha tetszetős lenne de védene is. 15,4-es méretben barátságos áron kapni ilyesmit?
Maga a notebook sajnos nem könnyű darab 3 kg. Lehet, hogy ebben az esetben már célszerű lenne egy hátitáska kiszerelés?
Én elhurcolok 3kg-ot vállon, nem könnyű megpakolt notebooktáskában, de az megint csak én vagyok.Wyco: De gonosz vagy
-
rootkiller
őstag
Teccenek a notitatyók. Végre nem csak azok az ócska kommersz feketék.
-
luw2win
őstag
Gyönyörű Dell laptopok, és a táskák is szépek
-
AnimX
csendes tag
szép a táska
-
radírfej
senior tag
Barátnőmnek netbookhoz kerestünk valami kisebb táskát, vagy skin-t. addig nem hallottam a Golla-ról, de egy webshopban kiszúrtuk, persze első látásra megtetszett neki. kézhez kapva meg feltűnt a szemrevaló design mellett a nagyon igényes kivitelezés, jó anyagok... és még az ára is kedvező... szóval telitalálat.
-
bnss
veterán
"A forint további gyengülése miatt 56 000 forintba kerül az új négymagos AMD, a 920 X2 ára pedig visszamászott 60 000 forint fölé."
Nem X4 920-ról van szó?
-
törölt tag
Az inspiron mini eleg mutatos darab.
-
Killing
addikt
Elég jól néznek ki ezek a cuccok.A Phnom II procik számomra nagyon csábítóak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest