- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lomha 8V #109 üzenetére
Köszönöm!
Csajozni viszont sosem próbáltam a TNT2 pro-val. Inkább játszottam vele!(#110) flexxx2: Közben a privire válaszoltam mobilról (bocs, hogy csak most, nem voltam errefelé pár napja), de akkor itt is.
Sajnos nem emlékszem, hogy mennyi volt. Elég régen volt és inkább azzal foglalkoztam, hogy nem kellett sokat ráfizetni a TNT 2 pro-ra. 40K-nál viszont szerintem több volt. Inkább 50K-ra tippelnék, de tényleg csak tipp. -
-
A 8.3-as még UATA 66 csatolós volt. Azoknál még a tényleges értéket írták ki. Ebből a szériábol, ha jól emlékszem 13.2 GB volt a legnagyobb.
Amikor particionáltam és formáztam a Win telepítőjével, 3 particiót hoztam létre 2 GB a Win-nek, 1 GB az install a többi pedig az adat (zene, film, kép). Ott MB-ban kell megadni az értéket és a végén a "maradék" 5.2 GB fölött volt.
AIDA is azt írta és a Windows Commander (akkor még úgy hívták) is.Vannak homályos dolgok, de erre fel merem tenni a bal herémet!
-
-
-
-
válasz
Geri Bátyó #90 üzenetére
Megpróbálom összeszedni, hogy mi micsoda. Részben utánanéztem, részben az emlékeimre hagyatkozom, ezért közel sem biztos, hogy nem lesz benne tévedés, vagy olyasmi, amit rosszul értelmeztem.
FSB: (front side bus) Ez alapvetően a rendszer alap órajelének nevezhető (PIII és előtte), de ténylegesen a proci és az északi híd közötti kapcsolatot jelenti. Minden más órajelet ebből állított elő a rendszer, ezért voltak a kötött szorzók. Mindennek mindennel szinkronban kellett működni.
PSB: (processor side bus) Itt már az északi híd és a proci közötti kapcsolat sebessége kizárólag a proci alap órajelétől függött. A PSB sebessége az alap órajel sebességének a négyszerese. Magát a technológiát hívják QPB-nek (quad pumped bus). A többi szorzó teljesen független ettől, sőt, bizonyos órajelek is fixálhatók (AGP/PCI-E).
Később az Intel ezt is leváltotta a QPI-vel, aminek már semmi köze semmiféle órajelhez.
-
-
-
Ezt lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam meg. A Tualatin azért volt öngól, mert az első (Willamette) P4-et minden tekintetben felülmúlta. Házon belüli konkurencia töredék árért!
A P4-nél már nem FSB, hanem PSB-volt. A részletekkel nem vagyok teljesen tisztában, de így hívták.
-
Az az igazság, hogy az S-PVA panel nem igazán való professzionális felhasználásra. Arra az EIZO is IPS panelt alkalmaz (Coloredge monitorok). Az EIZO erőssége az elektronika és az, hogy válogatott paneleket használ. Az overdrive miatt a válaszidő teljesen rendben van (GTG 5ms) úgyhogy filmet nézni tökéletes. Játékhoz lehet, hogy kevés, de ebben nem vagyok kompetens.
Filmeknél még nem tapasztaltam utánhúzást és határozottan élvezem az élénk színeket és azt, hogy a fekete tényleg fekete.
A monitor szögletes "csúnyácska" kinézete nekem is tetszik. Ráadásul nagyon jól állítható minden irányban.
Mindentől függetlenül, az EIZO drága. Ez a monitor gyakorlatilag "igényes otthoni felhasználóknak" készült, de ezért az árért 2 IPS paneles Dellt vehetsz.
Tulajdonképpen az EIZO is úri hóbort. -
válasz
Dr. Akula #58 üzenetére
"Az csak egy sima leágazás a táp előtt"
Még ez is lehet.Az viszont kétségtelen, hogy meghalt a táp és vele az alaplap és a monitor is.
(#59) Zoz: "láttam több olyan tápot, ahol relés cuccal megoldották, hogy lekapcsolja a monitort."
Ez olyan volt. Amikor kikapcsoltam a gépet, a monitor sem kapott áramot.(#64) Dr. Akula: "Ezt a gari dolgot nem igazán értem. Minek cserélni ha lejár a papír?"
Amikor hónapokon keresztül heti 7 napot és napi 14-16 ótát dolgoztam, mert szűk volt a határidő, akkor nem tehettem meg, hogy akár napokig ne legyen gép. Mivel 4 éves cuccról volt szó, az alkatrészellátás is kérdéses. Jobbnak láttam beszerezni egy új gépet, ami ha elszáll, akkkor garanciában cserélik és közben használhattam volna a régit.
Akkoriban még azon is gondolkodtam, hogy a régi alkatrészeket kiegészítve összerakok egy második gépet, de ez végül nem valósult meg (anyagi okai voltak)."Az 1.8"-es vinyó mindig is drága volt, se árban, se teljesítményben nem versenyképes az SSD-vel."
Nyilvánvaló, de nem is ezt mondtam. Manapság, amikor egyre kevesebb a hely, egy 2.5"-os helyen elférne egy M-SATA SSD és egy 1.8"-os vinyó, amiből a mai technológiákkal simán tudnának 750GB-os méretűt gyártani. Tudom, hogy a 4200-as fordulat nem sok, de háttértárnak bőven jó és a rendszer úgyis az SSD-n lenne.
Igazából a sebességével sincs gond. Simán lenyomja még a GTR-t is (Mármint olvasási sebességben.), pedig az nem kispályás! -
válasz
Dr. Romano #44 üzenetére
Ne fényezz enyire, mert még zavarba jövök!
-
válasz
Dr. Romano #41 üzenetére
"Részemről megkapod az igazi kocka medált."
Részemről pedig valódi kitüntetésként értelmezem a tőled kapott virtuális medált!(#42) energy4ever: Nekem nagyon nem jött be az ASUS, az kétségtelen!
Magamnak már nem fogok venni sosem, de ismerősnek ajánlottam többször is. Az én rossz tapasztalatom nem feltétlenül minősíti a céget. -
válasz
#93794560 #39 üzenetére
"Remek kis időutazás volt! Sok mindent felidézett abból a korszakból."
Jó olvasni az ilyen visszajelzést! Számomra is időutazás volt a cikk megírása. Nem volt könyű időrendbe szedni, de élveztem minden pillanatát.
Jó látni, hogy másokban is fel tudom idézni a "régi idők emlékeit". -
Nyertél!
A céget Japánban alapították Tokyo Television Acoustic Company néven 1953-ban.
Ennek fényében még érdekesebb, hogy nem találkoztam olyan termékkel, ami nem német volt.(#34) zdanee: Te sem unatkoztál látom, viszont nekem a notebook nem fekszik. Sokat kipróbáltam már, de mindig úgy éreztem, hogy valamiben kompromisszumot kell kötnöm a pc-hez képest.
"ennyi tapasztalattal kicsit tudatosabb vásárló is lehettél volna"
Eleinte nem volt sok tapasztalatom, de az idő meghozta. Kétségtelen, hogy sokat tanultam a hibáimból. Igazából az első Pentium volt a fordulópont. Akkor kezdtem egységként kezelni a gépet, nem alkatrészek halmazaként.(#35) LaciCRM:
Tényleg jó kártya volt. Nem kellett volna az ASUS-t megvennem, de más baj tényleg nem volt vele.
(#37) prakp: "Az tetszett benne, hogy kevertél egy picit bele a mindenkori feelingből is."
Legalábbis próbáltam.Tulajdonképpen egy naplónak ez a lényege.
-
Nem akartam félreveztni senkit, de a tény az tény. Az összes TEAC cuccom Német volt (vagy EU). Ráadásul az MP3 lejátszóm papírjain is TEAC.DE szerepelt.
Apámnak a 70'-es években volt egy szalagos magnója, amit németországból hoztak és TEAC gyártmányú "made in germany".
Lehet, hogy Japán, de szerintem (ezek szerint) már közel 50 éve európában gyártják az európába szánt cucokat. -
Gondolj bele, hogy egy 2.4-es Core2 után ( 2 mag, 65W TDP) beválogattam egy 2.8-as i7-et (4mag+HT, 130W TDP).
Tudtam, hogy a procit nem használom ki. Kézenfekvő volt a magok letiltása (akkoriban). A fogyasztás csökentését - ahogy írtam is - már az alulfeszeléssel oldom meg. -
Állítólag az S370-nél voltak kihasználatlan lábak is. Nem tudon, hogy ez igaz-e, de nem is az a lényeg.
"Anno meg volt arra hackelés, hogy FCPGA proci menjen PPGA alaplapban, akkor direkt kellett letörni egy lábat"
Erre volt jó a slot1-es alaplap! Csak a slot1-xPGA kártyát kellett cserélni (meg persze a BIOS-t), ami már akkor sem volt egy nagy összeg. Ha jól emlékszem, a Celeron 2-höz kb. 1K volt az új átalakító (a proci kb. 30K volt). -
válasz
adam12221 #14 üzenetére
Biztos vagyok banne, hogy az FSB/AGP/PCI/Memória szorzók rugalmas beállítási lehetőségeire gondolt.
(#15) -bbandi-: Szerencsére szünetmentesre nincs szükségem, mert stabil a hálózat (max. 1-2 óra kiesés van 1-2 évente), de túlfeszvédő az van a gép elé pakolva.
A cikk mondanivalója szempontjából nincs jelentősége.
-
Az első adag "elszállás" valószínűleg a penelház instabil elektromos hálózata miatt volt. Az ASUS TUSL-2C alapból volt hibás széria, az Enermax táp meg a fene tudja.
Ettől függetlenül, nem érzem úgy, hogy hullotak a hardverek. Ráadásul egy rövid ideig teszteltem egy hibás procit.
Pentium III - 667MHz (bocsi a vacak kép miatt).Érdekessége az volt, hogy valójában Socket 369-es volt!
Ugyanis letört az egyik lába!
Remélem látszik a képen ahiányzó láb.Még tuningoltam is egy kicsit!
A tulaj nem kérte vissza, így azóta is itt van a fiókban.
-
Először is, köszönöm mindenkinek a dícséretet!
A célom a cikkel főként a "szórakoztatás" volt, ugyanakkor próbáltam néhány érdekességet is belevinni, valamint (és ahogy látom, ez sikerült is) felébreszteni az olvasókban egy kis nosztalgiázást.(#3) Zoz: Ennek utánanézek. A Teac optikai meghajtók "made in Germany" voltak és volt egy MP3 lejátszóm tőlük, ami "made in EU" volt.
(#5) Zoz: "Végre még egy értelmes ember!"
Kétségtelen, hogy jó volt a SIS, de a driver támogatás csapnivaló volt. Valószínűleg ezért is döglött meg a cég.(#6) morgyi: Akkoriban sokat számított, hogy rengeteg volt a meló. Nem engedhettem meg magamnak, hogy gép nélkül maradjak. A régi cuccok megmaradtak tartaléknak, ha esetleg probléma lenne az újjal.
Anno a Core2-t sem éreztem elavultnak, de szükséges volt a csere (más kérdés, hogy azóta is jól érzi magát), viszont az 1366-ot még jó darabig nem fogom cserélni.
(#8) 1tom: "pedig én nem olyan vagyok, hogy szaladok megvenni a legújabb cuccot."
Manapság már én sem, de az ezredforduló környékén még egész más volt a hozzáállás. Nem csak az enyém, mindenkié!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest