- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Cyberpunk #88 üzenetére
Én már pont fordítva vagyok!
Jó story? Játszhatóság? Játékélmény? Mi az?
Nálam sajnos már a játékélmény = a grafikával. Kivéve stratégia.
Na de tényleg, túl sok újat nem tudnak már felhozni. Bár állítólag 1-2 mai játék megpróbálja ezt. Csak pár évvel ezelőttiekkel játszottam a legújabbakkal nem. De pl Portal 2 egy üde színfolt volt.
De pl az MW1 is tetszett volna... ha nincs bután agyonscriptelve az egész. A többi része meg már agyatlan hentelés... Még egyedül a TDU tudott lekötni. De pl egyik mai NFS se képes erre.
Aztán hogy ősrégit is mondjak, ott a Soul reaver... Defiance. Na az hetekig / hónapokig letudott kötni még annak ellenére is, hogy volt olyan feladat / talány amin egy napig gondolkodtunk anno. Mért? Mert volt brutális hangulata a játéknak amihez fogható kevés van. Érdekes volt a story és az ember kíváncsi volt a végére. Voltak benne fordulatok stb... És nem csak agyatlan hentelés volt az egész, de abból se volt hiány. És abban a korban még a grafika is kiemelkedő volt.
Ellenben a pár évvel ezelőtti fps-ek nagyrésze arról szól, hogy menj ide, irts ki mindenkit. Menj oda, szerezd meg ezt meg azt. Aztán irts ki mindenkit. És pont. Ennyi.
Néztem végigjátszást pl Crysis 3-ról... Single persze. Hát az se szólt másról, minthogy ki tudja tovább nyomva tartani a bal gombot. (persze egy MW2-nél azért kellemesebb lehetett játékélményben).
No, nem húzom tovább az offot, érted mire gondolok. -
Dany007
veterán
válasz
Cyberpunk #85 üzenetére
Mondjuk a stratégiát hiányolnám konzolról az biztos.
Meg nekem furcsa lenne fps-t játszani...
De még több évnyi játékkal együtt is jobban jönnék ki konzollal, mint PC-vel. Sajnos.
A közepes gép azért nem jó, mert szeretek max közeli grafikán játszani - vagy sehogy.De persze gép mindig kell. Ezért vettem nemrég Trinity-t. Abból is a legerősebbet. Keveset fogyaszt és a korábbi 2007-es géppel játszott játékokat is simán viszi. Ráadásul prociban jóval erősebb is.
Szóval olcsón kaptam egy keveset fogyasztó PC-t amivel tudok ugyanazokkal a játékokkal (sőt talán még többel is) játszani, mint korábban és összességében még erősebb is. -
Dany007
veterán
válasz
Rypejakten #72 üzenetére
Ha újra gépet kéne vennem, erősen elgondolkoznék azon, hogy vajon konzolt vegyek vagy PC-t.
PC-nél nálam a játék gép ~ 300k-nál kezdődik. Monitor nélkül. Ennyibe került a legutóbbi gépem 2007-ben. Most kitörölhetem vele a seggemet kb.A PS3 / X360 ~ 2006-os! És még ma is egész szépen futtatja a legújabb játékokat. Jó, mára már tényleg elhaladt felette az idő. De ha figyelembe vesszük az árát és amennyit azóta hardverre kellett költenie az embernek akkor bőven megéri még így is.
Szal ha megveszed a nextGen konzolt meg a TV-t 180k-ért akkor szvsz nem 3 évre veszel, hanem az előző generációból kiindulva legalább 5-6 évre! Így meg már mindjárt jobb sajnos, mintha PC-t vennél, amit minimum 2 évente, de inkább évente fejleszteni kéne a maximális élmény miatt.
Én abszolút PC párti vagyok / és voltam az elmúlt 15 évben... De mostmár nekem is be kell látni, hogy ha játszani akarok akkor konzolt vennék. A tényekkel nem lehet mit kezdeni...
-
Dany007
veterán
Szerintem valamit rosszul értettél a cikkből.
Bár majd valaki okos biztos kijavít, de én úgy értettem, hogy a jelenlegi konzol generáció felépítéséből adódóan nem leginkább teljesítménybeli, hanem API-s korlátozások miatt lesz lemaradva a PC. Amit egyhamar nemfog tudni behozni nyers erővel.
Asszem a harmadik vagy a negyedik oldalon volt egy összehasonlító táblázat erről, hogy PC-s oldalon milyen korlátozások vannak, amik konzolos oldalon kb végtelenek, vagyis nincsenek.
Ebből következtetve hiába van 6x erősebb vasad PC-n ha az bizonyos effektek számában be van korlátozva.
Írták is a cikkben, hogy esetleg bizonyos PC-s portoknál előfordulhat, hogy ezen korlátozások miatt 1-1 effektet ki kell majd venni.
Tehát tökmindegy milyen bika PC-d lesz ha effekteket kell kivenni, grafikailag nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz.@#49) pronyo : igen erre céloztam én is. De ahogy olvasom az még a habokban van...
-
Dany007
veterán
Komoly cikk volt, köszönjük!
Ahogy látom akkor a Trinity-t le kéne cserélnem majd Kaveri-re... Csak kár, hogy akkor alaplapot is cserélhetek, ha meg már ott leszek, akkor már ramokat se ártana lecserélni... PfNembaj.
-
Dany007
veterán
Ejha! Na ez kötelező olvasmány úgy látom!
Neki is állok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest