- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
válasz
csaszi72 #145 üzenetére
Akkor te nagyon komoly snitteket csinálhatsz...nekem 5n-en még manuál 50-es nikon lencsével sem volt zavaró a remegés (miközben manuál állítottam az élességet egy ilyen roppant "jól megfogható" gépen...gondolom az 50p is közre játszhatott, mert ugyan ezzel GH1-2-n remegett mint a nyárfalevél...kitzúmmal pedig minden sima volt, egyszer nagy járkálás közben majdnem orra buktam, na az látszott
-
Tulku
veterán
válasz
csaszi72 #123 üzenetére
Azért próbálj ki egy nex 5n-t 50p-n egy kitzúmmal (stabilizátorossal)...meg fogsz lepődni!
De az OMD szenzorstabija is eszméletlen videó közben....persze nem Jackie Chan film forgatására ajánlom kifejezetten, de megjárja mindkettő...Sajnos a panának nem erőssége a stabilizálás videón, ebben talán a 14-140 teljesít az általam tesztelt obik közül a legjobban, de azért pl egy 14-45-öt kézből szépen kordában lehet tartani...persze nem svenkelni ezerrel, zúmolgatni, pattogni vele, csak ügyesen...
-
Tulku
veterán
válasz
t72killer #96 üzenetére
Azért ezt a kis összeállítást érdemes végignézni, amit lelkes amatőrök készítettek...felhívom a figyelmet az iso 2500-as részre, s egyértelművé válik, miért is írtam amit írtam a GH-król...
Itt ugyanis egy pár ezer dolláűros csemegével hasonlítják össze a GH-t...és olyan light hack van rajta, mintha nem is lenne (32 mbit-es, mikörben alapból 24 mbit-et tud...nem tudom, miért nem egy 50-70 megás driftwood csemegét raktak rá...)
-
Tulku
veterán
12-35-öt dof témára írtam és hát stabilizált HD obi a többi fix meg nem...fókuszálgatnak ide-oda, nem az a szint mint az általad említett 14-45 (ami szintén bitang, de még egyszer; dof témában vetettem fel, én is 14-45-öt vennék használtan 50 körül), még iso 3200-on is döbbenetesen jó videót tudnak ezek a GH-k (GH1-nél ez 2500 körül van mert "csal") aki még nem látott ilyet az bizton ledöbbenne...
Mivel GH-kban nincs stabi, ezért inkább stabilizált objektíveket ajánlanék videóhoz (nekem GH2-n a 45-ös úgy remegett mint a nyárfalevél) persze steadycam-mel oldható ez, de akkor úgy nézünk ki, mint Jóska bátyám vízkeresés közben a pálcával...
50-60p...bizonyos helyzetekre kiválóan alkalmas, de én nagyon el vagyok 24-25p-vel is...a bitráta, illetve a sötét részek megmutatása GH-knál viszont más tészta...abban verhetetlenek...
-
Tulku
veterán
Ámberek!
Sokan elfelejtik az GH-k egyik fő előnyét a dslr-ekkel szemben...ez pedig a videó képességük.
Most letették az asztalra az 50-60p-s 50-70 mbit/s-os felvétel készítési lehetőséget (SEBI: azért Vitalij hozzányúlhatna az avcd2-höz és felpiszkálhatná azt is 50-70 megára) párosulva remek kezelhetőséggel, fogással.
És mielőtt a használt piaci szegmenset az utolsó cseppig kielemezzük; azért egy használt GH1 videóképessége sok tekintetben egy canon 5d mk2-3 fölött van és 80-90 körül megvásárolható.
Azért ezeket a szempontokat is vegyük figyelembe...szerintem.
Szenzor terén pedig olyan a fejlődés, hogy előbb-utóbb a "hatalmas" különbség (mondjuk ft és aps-c között) veszít az értékéből (eltűnni nem fog...) és minden bizonnyal a plusz szolgáltatások jelentik majd egy széles vásárlói körben a különbséget gép és gép között leginkább...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest