- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
exx
tag
Köszi a tesztet.
Jó volt, egy kis nosztalgia. -
Én Gost- olni szoktam.Egy megfelelóen működő rendszerről Gost image- t készítek.Ha vírusfertőzés vagy bármi más okból összeomlik kb 10 perc alatt visszaállítható a lementett rendszer.DOS alatti Gost- ot használok, régi gépnél egy 1.44- es floppyn elfér, USB- ről bootolónál pedig egy ősrégi 16 MB- os pendrive- ről indítom.Mindenféle partíciót lement, célterület pedig lehet HDD, CD, DVD, újjab lapnál pedig USB HDD vagy pendrive is.
-
válasz
VaniliásRönk #97 üzenetére
Nekem akkor is elojott, ha az AGP buszt tuningoltam. A regi lapoknal ez elkerulhetetlen. Az ujabb kartyak nem erzekenyek ra, de a pl itt is hasznalt Rage nem szereti, ha 40MHz fole viszem a buszt.
-
válasz
VaniliásRönk #95 üzenetére
Nagyon sok hiba csak akkor jon elo, ha a graf alrendszert tereled. Ilyen pl. amikor 3DMark alatt elkezd szemetelni veszett modon. Ugy ehhez kell a VGA, AGP... driver, kulonben nem tudod eloidezni. Tok jo lenne, ha egy telepitett rendszerrol lehetne live CD-t csinalni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ennek a CD-s megoldásnak én csak annyi szerepet szántam, hogy amíg instabil a rendszer, addig ezzel teszteled (pl. Prime95, SuperPI futtatásához nem kell semmilyen driver), hogy ne a telepített Win9x halálozzon el.
Azt nem tudom, hogy mekkora RAM-drive-ot szeretne létrehozni, működne-e 128MB-tal (de 512MB-tal biztosan működött), ki kell próbálni. -
válasz
VaniliásRönk #93 üzenetére
Ezekkel a CD-s XP-kel a driverek miatt van gond. Arra kellene egy egyszeru es gyors megoldas, hogy egy telepitest kovetoen RAMdrive-rol futo XP-t tudjak generalni. Mondjuk a RAM drive megint kiesik ezeknel a regi gepeknel, mert a PII vonal folott tudok csak beletolni 256MB memoriat es a maximum ott is csak 512-1G laptol fuggoen
-
Valószínűleg Win9x és XP esetén nem megoldható az RO státusz, mivel ezek már a boot folyamat során visszaírkálnak a diskre. Az említett miniXP- t nem ismerem, de ha CD- ről tud indulni, ott működni kell az RO - nak.Bár lehet hogy az első talált HDD- re menti a rendszeradminisztrációt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nekem meg jelenleg egy hobbigépem sincs, pedig el tudnék képzelni pár érdekes konfigot.
Néhány hétnél még sose bírtam tovább egyik Linuxszal sem, úgyhogy olyan nagyon nem mélyedtem még el benne, ro rendszerpartíció igénye meg fel sem merült bennem soha. De egy alternatív megoldást tudok javasolni, amíg stabilitásteszteket futtatsz, addig bootolj be CD-ről egy MiniXP-t. -
válasz
VaniliásRönk #89 üzenetére
512MB RAM? Az mar nem az en vilagom, annyi talan ha osszeadnam az osszes hobbigepem, akkor jonne ki
Amugy linux alatt alap, hogy a root ro, igy max a work particiot kell ujra formaznom. Tenyleg, win alatt megoldhato, hogy a rendszer particio ro legyen?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha már itt tartunk, tuningra a Linux is hurka, ha 512MB-nál több RAM van a gépben, és a hiba magasabb címtartományban van, akkor a kényszeres és értelmetlen takarékoskodás miatt a büdös életben nem fogod a rendszer instabilitása alapján észrevenni a hibát, max. egy idő után a másolt állományok tele lesznek hibával.
Nem szeretem a ghostolást, de ilyen esetben érdemes lenne elgondolkozni rajta. -
válasz
VaniliásRönk #87 üzenetére
Ha tuningolni kezdesz, akkor ugy konnyeden dugajaba dol es ugy is marad, csak az ujrahuzas segit. Linux ext3-mal nem csinal ilyet, csak jolszitualtan eldobja magat
-
válasz
VaniliásRönk #85 üzenetére
Azon kivul, hogy instabil, drivrekkel folyamatos gond van es harklisabb, mint ket anyos egyuttveve? Semmi az eg egy adta vilagon.
Szerencsemre akkor adta be a kulcsot, mikor mar minden Pentiumos teszt keszen volt.
-
válasz
VaniliásRönk #83 üzenetére
widos9x-bol elegem van. 2k-ra nem tudtam osszehozni a vi mvp3-ti4200 drivereket, hogy ne fagyjon. Marad az XP es a varialas a memoriamodulokkal.
-
Koszi. Az uj teszteknel pont ezen morgok. Vannak progik, amik bekesen elvannak 128MB memoriaval, vanak amik viszont hasznalhatatlanok 256 alatt. Abban maradtam, hogy 256-al merek, mert az alatt hasznalhatatlan az XP. Igy viszont csunyan ki fog kapni a K6-2 az Intelektol...
-
Ygg
senior tag
-
Színvonalas írás lett
Különösen a cache-RAM arány probléma és annak számszerűsítése tetszett.Ezt már régóta tudtam és hangoztattam, nemrég épp a topicban.Sokáig nem mindenki hitte el.Ilyen precízen lemérni meg lusta voltam.Érdekesség, hogy nálam L2 nélküli S7 procinál már 64-ről 128M- ra emelésnél is lassulást tapasztalok.
Ettől függetlenül 384-el használom, mert Win alatt fontos a bő rendszermemória.DOS alatt mindegy, ott nem megy 64 fölé a RAM használat.
-
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
emlekszem amikor kijott a ti4200 en orultem, hogy a BH6-ba sikerult belevarazsolni egy 1GHz-es P3/Radeon 7500 duot.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
Majd ha egyszer nagyon unatkozok.
De az eredményeket azért felraktam. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #65 üzenetére
Gyorsan összedobtam egy single channel vs. dual channel tesztet.
Kb. 10-15%-kal jobb eredményt érnek el a memóriaintenzív programok. -
-
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
Via MVP3 sikerult osszeparositani a ti4200-at. Kicsit aranytalan
-
Gbi82
tag
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
Az Ali lapom max Savage 3d-t fogadott, a Savage4, Vanta nem ment vele, Banshee-ra meg nem volt pénzem.
-
Gbi82
tag
Nekem is VIA MVP3 -al lapom volt (Epox) előbb 200mmx @250, aztán K6-2 350, majd K6-2 400 @500- as procik voltak benne 128Mb ram, 4.3Gb hdd, Tnt2 vanta társaságában, 98-tól egészen 2005-ig nyúztam a configot.
Emlékszem az AVP miatt fejlesztettem anno 98-ban, aztán meg a Doom3 miatt 2005-benu.i
Acorp 5ALI61-m is volt de azon csak 1x-es AGP foglalat volt, ezért cseréltem le. -
VaniliásRönk
nagyúr
Mostanában nem lesz lehetőségem ilyesmivel játszani, előbb államvizsga aztán egyebek, csak ez a 133MHz-es FSB nagyon fellelkesített, annó sokat agyaltam milyen alaplappal meddig lehetne elmenni, de sajna nem volt megfelelő alany. (az Acorp 5ALI61 jó kis deszka volt, de ebben nem volt partner, 100MHz volt a plafon)
-
válasz
VaniliásRönk #65 üzenetére
Hasznalj peltiert. Azzal siman le tudod vinni fagypont kornyekere. Persze kell a meleg oldalara valami jobb huto, nekem egy TX2 bevallt, igy kb -5 fokra tudom huteni 12V-on. 7V-on kb8 fokon fut egy 20W koruli processzor.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #64 üzenetére
Nem is akart stabil lenni 2x100-on (vagyis 600MHz-en), hiába kapott 2.2V-ot, többet nem akartam adni neki, annyit nem ért, és a kupakot sem feszegettem volna le ezért a pár MHz-ért. Persze ha egy alaplap képes lenne 133MHz-es FSB-re, meggondolnám, de úgy tűnik nincs ilyen alaplap AGP-vel.
Az min. bacsis-féle fagyállós hűtés, az pedig nem komolyabb, hanem nagyon komoly. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #62 üzenetére
Ha simán ráteszel egy ventilátoros hűtést, akkor max. 600-650MHz-ig lehet eljutni. Esetleg egy kicsivel feljebb, ha leszeded a processzorról a kupakot. A "komolyabb hűtés" alatt azt értettem, hogy szobahőmérséklet alá kell vinni a procit. Pedig csak 20Watt...
-
Nemtom, én tudtam tuningolni a K5-PR166-omat, csak nem sokkal.
Amit a programozásról írtál, az teljesen igaz!
A teszt is kimerítő, jó lett! -
alamuszi
senior tag
Én sem értem a problémád, az Intel Chipsetes alaplapok, max gyorsak voltak, de olyan öregek és elavultak abban a korszakban, mint az öreg országút. Nekem is VIA volt, ha intel lett volna nem lett volna AGP-s VGA-m.
A VIA akkor még nagyon is erős volt, fénykorát élte. Azon felül, hogy a Te általad javasolt Asus alaplap baromi drága volt akkor, a gyorsaságán kívül nem mutatott túl sokat. Ellentétben az Acorp-okkal, amik akkor még nem voltak rosszak, sőt.
Szóval.... Kis túlzással is nagy badarság amit írtál. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #58 üzenetére
Az AMD K6-III+ mobile datasheet szerint 500MHz-en 16W-os disszipációval lehet számolni. Ez 600MHz-en 20W körül van. Ez már azért fűt rendesen, így szükséges a jó hőelvezetés. Főképp, ha az ember nem akarja leszedni az alimínium sapkát a drága processzoráról...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #57 üzenetére
Fenébe, az AGP-re szükség lenne, anélkül nem érdekes nekem.
A SiS-nek is van egy chipsete, ami kezeli a 133-as RAM-okat, ha jól emlékszem, de azokon az alaplapokon sincs AGP.
Aladdin 7-es alaplapot találtam 1-2-t, de egyiken sincs AGP.[link]
Szerk.: Nekem nem melegedett a K6-2+ 2V-on, pedig nem volt rajta különösebben méretes borda.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #56 üzenetére
Eddig összesen háromféle alaplapot láttam Aladdin 7-es chipsettel. Két PCChips típust ( de a PCChips ezer más néven is ismert ) illetve a PowerColor P561A-t amiből nekem is jutott. Ezek egyikén sincs AGP csatlakozó. A beépített VGA lóg az AGP buszon. De valóban tudja a FSB=133MHz / PCI=33MHz felállást. 4.5x133MHz@2V mellett a K6-III+/550-eseim simán eldöcögnek benne... de ez felett már valami komolyabb hűtés kell.
szerk.: off topic
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #54 üzenetére
Hát... nagy ritkán felbukkan egy-egy Aladdin7-es lap, de elég borsos ( 2-300 dolláros ) áron. Bár rendkívül jó memóriakezeléssel rendelkezik ( különösen a memória elérési ideje elképesztő ), de összességében mégsem gyorsabb mint egy 2MB-nyi cache-sel felvértezett EP-MVP3G5. Hacsak nem akarsz 133MHz-es FSB-t használni. Ugyanis ezt "alapból" tudja ez a chipset.
-
Vladi
nagyúr
Tartunk, tartunk.
Intel Pentium I mmx 166 mhz. Sóhaj. Első procim.
Még megvan még havernál megy... -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #51 üzenetére
Google-val kerestem, de nem találtam róla tesztet. Pedig egy biztosan van fent a neten, emlékszem rá. Ott egy SIS530-assal vetették össze. Mivel a SIS530 is képes 128 bites memóriabuszt használni, de csak a beépített videoáramkör részére. Az Aladdin7-esnél viszont a CPU-t kiszolgáló memóriavezérlő is képes 128 bites üzemmódra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha már firtatod az alaplapot, szerintem egy Acorp 5ALI61 Rev. E (vagy F), esetleg egy GigaByte GA-5AX Rev. 5.x lett volna a legjobb. (bár a mAT-s, M1543C A1 chipsetes GigaByte lapok bődületesen lassúak voltak, az ATX-es M1543C B1 talán már nem rendelkezett ezzel a buggal)
#50 akosf: Dual-channel SD-RAM SS7-ben?
Linket plz!
-
törölt tag
Aztán mitől olyan szemét ez a VIA alaplap?
Csak azért kérdem, mert én is egy MVP3 chipsetes alaplapot szemeltem ki ( Epox EP-MPV3G5 ) a processzoraim teszteléséhez. Pedig van jó néhány SIS és ALI ( még az igen ritka dual channel-es Aladdin7 ) chipsetes lapom. Valahogy nálam még nem derült ki, hogy szemét lenne, pedig közel 100 különböző processzort teszteltem már benne.
Egyedül a másodlagos cache-sel rendelkező K6-2+/K6-III/K6-III+ processzoroknál fordult elő, hogy módosítani kellett az alaplapi cache beállításait.
-
Apone33
őstag
Nekem nagyon tetszett, grat!
-
törölt tag
Az első Celeron egy L2 cache nélküli Slot1-es termék volt 266MHz-en. 300MHz-esből már volt kétféle is. Az egyik a 266MHz-essel azonos Covington magos, a másik viszont OnDie L2 cache-es Mendocino. Utóbbi azonos órajelű PII-ket is megverte ebben-abban. Mivel kétféle volt, ezért meg kellett őket különböztetni. A Covington sima Celeron, míg a Mendocino CeleronA néven vált ismertté. 333MHz-től már csak Mendocino volt, így az A elmaradt, sima Celeron néven nevezte az Intel.
Pcm: Sokat nem ért volna az intel chipsetes lapokkal, azok ugyanis nem támogatták a 66MHz feletti FSB-ket és az AGP-t sem. Márpedig ehhez a teszthez mind a kettő kell! Ezen hiányosságokon az Asus sem tudott segíteni. Addigra szegény Intel Socket7 chipsetek elavultak.
-
Pcm
tag
Sikerült kiválasztani a létező legszemetebb Via alaplapot a teszthez.
Amit már a megjelenésekor is a gyártó seggébe kellett volna feldugni.
Kerestél volna valami Intel chipsetes Asus alaplapot.
Ha már tesztelni akarsz. -
"1998 májusában bemutatták a K6 továbbfejlesztését K6-2 néven. Az update elég volt ahhoz, hogy felvegye a versenyt a PII-vel az Athlonok megjelenéséig és olcsó fejlesztést biztosítson a Socket7 tulajoknak."
Sajna nem volt elég, a PII-es túl erős volt a K6-2-esek számára, ha jól emléxem.
-
tcsfm
tag
érdekes, kvéket mindenki 320ban tolta, mikor kijött. 5x86..s64v+..16M mobon-n nyomtam végig, egy mai rádiótelefon akárhanyada.
Btw emlékszem, anno mikor ezek mentek, pentium volt a jól menő cégeknél, cyrix-et vett a nép - főleg 166-ot az volt relatíve olcsó - amd-t meg azt sem tudták mi, csak egy buhera procit (5x) adtak ki, etc... -
válasz
BlueAthlon #39 üzenetére
Nagyjabol leirtad a kovetkezo reszt:
Pentium 166 200MHz-en
MMX 200 280-on6x68L, 6x86MX, K6, K6-2, termeszetesen minden tunignolva is
MMX vs 3DNow
-
BlueAthlon
senior tag
Első saját gépem egy Acorp 5vx32, K5-100 , 16MB edo ram , S3 Trio 1MB, 1GB HDD, 8x CD volt..
Majd lett bele 2x16MB SD ram, 166 pentium meg Voodoo1 (A-trend Helios 3D).
Később egy 200-as MMX csatlakozott a géphez. Akkoriban kezdtem el tuningolni, mivel rájöttem hogy az alaplap a cyrix prociknak tud adni 75 és 83-as FSB-t is...
. 83-on is működött rendesen 250-en a proci, és meglepő mód a 41,5-ös PCI buszba se tört bele senki foga sem.
Hajj a régi szép idők
-
pechman8
tag
Biztosan nem rossz cikk, de én nem olvasom el. Én végigéltem ezeket a darabokat. A múltbatekintés helyett én inkább az időmet arra fordítom, hogy a ma aktuális cpu-kat ismerjem meg.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A K6-2+ nem volt rossz proci, kisebb pályákon elbírt a CoD: UO-val is (persze megfelelő VGA-val megtámogatva
), nagyobbakon sajnos kivérzett, nem tudom mi lehetett az oka.
-
X-Master
tag
Egy olyan k5-ös amd-m nekem is van és még működik is, de 166mhz-es p1-es sokkal jobb úgyhogy lecseréltem arra.
[M](C)Intel Power, haver !!!(/C)[/M]
-
nandon
tag
Az AMD K5-K6-os bemutatást-leírást kifejezetten jó volt olvasni!
Várjuk a második részt! -
Ipse89
tag
Jól megszerkesztett részletes cikk, grat hozzá
Igaz volt pár dolog, ami nekem kínai
.Betekintést nyerhettem, a retrós gépek világába
-
CYBERIA
őstag
Jó volt!
-
alamuszi
senior tag
Köszönöm szépen, nagyon tettszett ez a cikk. Ezen korszak végén kezdtem az informatikai pályafutásom. Egy 200 MHz-es Pentium I MMX-el. De szerettem, és még belement egy 4 megás AGP-s VGA is. Milyen nagy szó volt az akkor. Nagyon szép emlékek fűznek ahhoz a korszakhoz.
Még egyszer köszönöm.
-
forras2
őstag
Jó írás lett, nekem tetszett, szeretem az "elfeledett" idők hardvereit feldolgozó cikkeket!
Bízom benn, hogy lesz folytatása! -
7Heads Drago
veterán
Jó kis teszt.
format c:
Ha jól emlékszem nekem egy 100-as vagy 133-as Pentium procim volt.(1996) 14 collos moncsival, 1 Gb vinyóval (amiből kb 300-400Mb elhasznált a Win95, mert már akkor is hízott), 4x cd-íróval, S3 trió 1Mb vga (ha jól emlékszem csak 65000 színt kezelt csak) A programok terén nem sokat változott a gépem azóta se.(Doom, Warcraft 1, Punisher, később a Red Alert.)
A zenéket ki kellet mindig írni CD-re hogy elférjek a vinyón.
Mellesleg 96-ban végeztem el egy szgépes tanfolyamot. És azóta nem tudok leszakadni róla. -
törölt tag
Remek teszt.
Köszönjük!
Csak érdekességként mondanám, hogy létezett PR200-as K5-ös, de csak kis példányszámban, mert túl erős konkurencia lett volna a K6-osoknak.
Illetve még K5 érdekesség az is, hogy a K5-PR100, a K5-PR133 és a K5-PR150 is egyaránt 1,5x66MHz-en ketyegett. De a különböző magok miatt mégis 5-10% sebességkülönbség van köztük.
-
proci985
MODERÁTOR
az FSB emeléssel azért csak csínján, legalábbis így általánosságban. 2-3 év alatt a legjobb alaplapot is meg lehet etetni kellőképpen megemelt órajelekkel és feszekkel. bár ez retro rendszereknél nem valószínű
más: a tesztért köszönet, jó volt látni így utólagosan, hogy pontosan hogy is volt.
megint más: a cyrixek tényleg totál alkalmatlanok voltak játékra.
-
Zoz
őstag
"Mérete jellemzően 512, 1024, 2048kB"
Szerintem inkább 256, 512kB volt a jellemző. 1024 a Socket 7 vége felé fordult elő gyakrabban (azaz már a K6-2,3 korában), 2048-al szerelt alaplapot én még nem láttam élőben, pedig már a Socket 7 korszakban is összeraktam pár száz gépet -
válasz
csatahajós #23 üzenetére
Ami biztos, az a pentiumos cikk második fele. A grafikonok és a bevezetés már teljesen kész, most írom át teljesen a teszt részt. Tervezek még egy Athlon-P2,3 tesztet, de 1GHz fölött már nem hiszem, hogy sok újdonságot tudnék mutatni.
-
Koszonom. Javitottam:
A tesztek során belefutottam pár érdekes, bár végiggondolva logikus eredménybe.
Erdemes tudni, hogy elsore sikerult osszehozni egy kb 2x ekkora terjedelmu cikket, amit utanna megvagtam, ujrafogalmaztam. Sajnos jo par helyen erzem, hogy docogos lett ettol.
boeing: [Westmere - hogyan keszult]
-
PetX
aktív tag
Épp bele akartam kötni, de 3x átolvasva rá kellett jönnöm h jó
"Jó tudni, hogy a Socket 5, illetve 7 processzorok nem rendelkeztek L2 cache-el, kivételt csak az itt nem szereplő K6-2+ és K6-3 széria képez, így az az alaplapon kapott helyet. Mérete jellemzően 512, 1024, 2048kB volt, ami rögtön meg is határozta a maximális cachelhető memória méretét."
azt hittem azt akartad írni h nincs L2 a S5 és S7-es procikban csak a K6-2 -től
sry, nem szóltam
-
Z$ee
csendes tag
Nagyon jó!Várom a folytatást...
-
boeing
őstag
Én már egy jó kis,hogyan müködik és készül a proci olvasnék
Az irás kifogástalan volt GRAT.
-
steadywarp
tag
nekem első proc egy slot kártyás celeron 333hmz volt sikerült 550 -re huzni aztán kapott még egy ugyan ilyen slotos procit igen ment celeron core 2 XD nem is váltottam pentium 4. ig
vga voodoo 5 5500 na az brutális volt XD aztán Nv gf 2 mert szana szét verte
-
danih
veterán
Mennyire jó lenne már, ha valaki csinálna egy p1-es mini retró-pc-t egyetlen áramkörre integrálva különböző kimenetekkel és iso emulációval... Comodore64-nél volt hasonló.
Vennék rögtön, dosbox alatt valahogy nincs fílingAnno K5-öm volt, és bizony a quake alatt kezdett mutatkozni hogy mekkora gáz...
Illetve egy mp3 letömörítése (dos-ban még akkor) 15-20 perc volt, atyám...
-
Sanyix
őstag
én is eladtam anno a socket7-es "péntiúm"omat. Bár nem rossz pénzt kaptam érte, de sajnálom. Faszán lehetne vele tolni a sound blaster 16-al (ami még mindig megvan) a dosos játékokat. Dosbox nem téma, mert van játék ami anno 100 mhz-s 486 dx4-en simán ment (bár azt eléggé meghajtotta), dosbox alatt ugyanez egy 2,3ghz-s x2-n szaggat, és midi zene problémái is vannak.
-
]Phobos[
senior tag
Nem tom mennyit segítene és hogy mire való, de van Quake2-höz AMD 3DNow! patch!
Gondoltam, megemlítem
Amúgy anno volt 100@120 MHz-es SX4-em vagy micsodám és azon szoftverben ment egy brutálisan lebutított UT99-is, Quake2-t 512x384-ben toltuk akadás mentesen. Szóval kicsit meglepő számomra, hogy ezek a procik csak ennyit tudtak a teszt alatt ...- hozzá teszem, én utólag bohóckodtam, mert ekkor még nem volt gépem.
-
Takemoto
csendes tag
Minden elismerésem! Jó volt olvasni és én is várom a folytatást!
Első oldalon van egy kis hiba: PCUID ---> CPUID
Itt kimaradt vagy túl sok valami: "A tesztek során belefutottam pár érdekes bár végiggondolva eredménybe"
Nem kötekedni akarok! -
mv
aktív tag
Érdekes olvasnivaló. Várom a folytatást.
-
eziskamu
addikt
Kár hogy akkor már integrált volt az FPU. Ciryx procival és Intel FPU-val nagyon ütős gépek jöttek volna már össze, már a megjelenésükkor "hozva" a kisebb Celeronok teljesítményét. Első gépem, amivel már meg tudtam közelíteni a kor követelményeit egy P200MMX volt. 486-os után nagy ugrás volt. Én abban mértem akkoriban a gépteljesítményt, hogy a videó és mp3 lejátszás hogy ment az adott gépen. Csak az volt a baj, hogy kopogtatott már a DIVX
...
-
smkb
őstag
Emlékszem, Quake-ben játék közben jött ki igazán, mennyire ramaty az amd k5 meg a cyrix 6x86 fpu-ja. Sokat játszottunk az egyetemen lanban egymás ellen, míg a p133 vigan tolta 320*240-ben, addig a nála magasabb pr jelölsésű amd-n már nagyon döcögött és csak levett ablakméretben lehetett rendesen célozni mozogni, egérrántásoknál jópár frame kimaradt ami nagyon nem jótékony egy ffa-ban, cyrixon meg kész gyász volt, pedig az elvileg valami pr233 szintűnek reklámozta magát... bélyegméretben lehetett csak nyomni... úgyhogy későbbiekben inkább warcraft ment ha mindhárom gép be volt izzítva, mert ott nem jött ki az fpu gyengeség, és mindenki azonos eséllyel játszott.
-
Robi BALBOA
őstag
Szép teszt gratula!
-
tzsolesz
nagyúr
Nagyon szépen köszi a tesztet.
Kitérés:
A socket 7-et jobban várom. Olyanom több is van itthon. P100-as is van vagy 3 db, meg Cyrix, sőt AMD is, de a socket 7 a leglenyűgözőbb téma a számomra.
Ugye 150Mhz-re emelve egy Pentium MMX 133Mhz-es proccantyút már XP SP2 is telepíthető rá, és ami a nagy szám, módjával ugyan, de használható a rendszer 256Mb SDRAM társaságában.
Azt imádom még benne, hogy minden kukában található egy komplett socket 7-es gép.
Nekem cimborák, rokonok, ismerősök már összehordtak itt annyit, hogy nem győztem én is osztogatni belőlük az SD RAM-okat (64Mb, 128Mb). Ma már inkább elrakom ezeket is.
-
Kosznom. Termeszetesen nincs hibatlan iras, ha hibat talaltok benne szoljatok, javitom.
A folytatast lassan, de biztosan olvashato formaba ontom es megprobalom 10 oldalrol ertelmesen megvagni.
A teszt messze nem tokeletes: jo lett volna egy 133MHz-re kepes alaplap es meg 4-5 mas proci is, de nem akarok telhetetlen lenni. A legnagyobb gondot a Windows driverek okoztak, a tesztben szereplo konfig nagyjabol stabil lett, de ehhez 4-5 VIA es 2-3 ATI driver kellett. Szerintem az MS regi fejlesztoi kozul par erosen csuklott...
-
Nagyon szeretem ezeket az írásaidat! Le a kalappal
-
ThaBoss
senior tag
Még! Folytatást! Frankó retró teszt, köszönjük!
-
Hát nagyon köszi
Tanulságos, és jó volt olvasni -
JanR
addikt
Nagyon jo, koszi!!!
Ennyire nem lattam meg osszefoglalva ezeket a processzorokat! -
tibi842
csendes tag
nem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged